Evet yanlış okumadınız, hisse senetleri Takasbank serverlarında saklandığı halde Garanti Bankası hisse senedi hesap bakım ücreti adı altında müşterilerinden ücret alacakmış. Garanti Bankası müşterileri bu haksız ücrete gereken tepkiyi göstermez ise zaman içinde diğer bankalarda hisse senedi bakım ücreti veya benzer isimde haksız ücretler alacaktır. Hisse senetleri Takasbank sunucularında depolanır. Bankaları ilgilendiren bir durum yoktur. Bankalar sadece alım satıma aracılık ederler ve bununda komisyonunu zaten alım satım anında müşteriden alıyorlar. Vatandan borsada yatırım yaparken zaten yeterince risk alıyor ve yeri geliyor zararda ediyor. Müşterinin aldığı riske ve zararına ortak olmayan banka ne hakla para istiyor? Bu çok ciddi mide bulandırıcı bir talep. Sözün bittiği yer. |
Garanti Bankası hisse senedi hesap bakım ücreti istiyormuş
-
-
satın başka kurumdan alın, fazla ise direkt virman talebi oluşturun hesabı kapatın. Garantiye elini veren kolunu kaptırır.
Çoğu bankada da bu tarz uygulamalar oluyor, taşıyacağınız yeri iyi seçin.
-
Akbank alıyor mu bu ücreti ? -
evet
-
Ykb yıllardır alıyor -
Garanti’nin bu zamana kadar hesap bakım ücreti almıyor olması ilginç. Yapı Kredi yıllık 495 TL’den 790 TL’ye yükseltiyor.
-
Sadece garanti bankasıyla alakası yok.Yakında bütün bankalar aynı uygulamaya geçicek.2025 yılıda para yatırmaya bile artık belge isteyeceklermiş resmi bir belge sunmadan büyük meblağ para yatırma işleminide engelliyecekler.Yani kısacası dieoki illa yastık altına gidin insanları buna zorluyorlar bence. -
quote:
Orijinalden alıntı: aykut291
Sadece garanti bankasıyla alakası yok.Yakında bütün bankalar aynı uygulamaya geçicek.2025 yılıda para yatırmaya bile artık belge isteyeceklermiş resmi bir belge sunmadan büyük meblağ para yatırma işleminide engelliyecekler.Yani kısacası dieoki illa yastık altına gidin insanları buna zorluyorlar bence."1 Ocak'tan itibaren, bankalarda para yatırma ve çekme işlemlerinde resmi belge beyanı zorunlu olacak" iddiası doğru değil.
www.aa.com.tr"1 Ocak'tan itibaren, bankalarda para yatırma ve çekme işlemlerinde resmi belge beyanı zorunlu olacak" iddiasıhttps://www.aa.com.tr/tr/teyithatti/aktuel/1-ocaktan-itibaren-bankalarda-para-yatirma-ve-cekme-islemlerinde-resmi-belge-beyani-zorunlu-olacak-iddiasi-/1818605
-
Virman yapıldığında Garanti bankası bir ücret alıyor mu bir de diğer bankaların da ileri de bu bakım ücretini alabileceğini düşündüğümden internette bakarken Midas gibi kurumların olduğunu gördüm ancak güvenilirmi bir sorun yaşarmıyım bu konuda bilgim olmadığından bir tavsiyeniz var mıdır?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neman -- 1 Ocak 2025; 22:59:25 > -
Takas bank saklama ücreti alıyor bedava yapmıyor ama bukadar fahiş değil. -
Banada geldi bu mesaj avantadan 500 TL Para alacaklar ne güzel dünya bee
-
Virman ücretini sorabilirsiniz ben Tebten yapmıştım almadılar ama mesela halkyatırım alıyordu.
Midas komisyon olarakta avantajlı, önerebilirim. Bütün hisse senetleri takasbankta saklanır bu kurumlar sadece aracıdır. Fazladan sağa sola para kaptırmayın -
Çok teşekkür ederim, biraz önce 30 dakika bekledikten sonra Garanti yatırımla görüşebildim 350 Tl. ücret alınacağı söylendi bu rakam içerdeki hissenize ve bu hisseleri tek seferde mi yoksa parça parça mı aldığınıza bağlı olarak değişiyormuş, parça parça alınca banka sözde her işleme ayrı ücret ödüyormuş zaten komisyon alınıyor desem de işlem böyle denilip başka bir şey söylenmedi. Bilgi olarak yazayım dedim.
-
Komple kapatıp taşıyın eğer al sat yapıyorsanız Midas komisyonunda ucuza gelir -
Yapı Kredi de 700 küsür yaptı geçen mesaj atmışlardı. Tüm bankalar geçiyor hafiften bu uygulamaya. Kapatırım gider. Zaten borsada çevirdiğimiz 20-25000 TL para var. Onda da bir halt olduğu yok. Küçük yatırımcı çıksın büyükler kendine kendine top çevirsin.
-
En iyisi.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
satın başka kurumdan alın, fazla ise direkt virman talebi oluşturun hesabı kapatın. Garantiye elini veren kolunu kaptırır. Çoğu bankada da bu tarz uygulamalar oluyor, taşıyacağınız yeri iyi seçin. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X