< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2023 RENAULT MEGANE SEDAN (ANA KONU) [GÜNCEL BİLGİLER BURADA] (284. sayfa)
-
-
Arkadaşlar merhaba bu araclarda motor no nerde yazıyor bılgınız var mı.nette cok arastırdım ama birsey bulmadım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Makyajlı ile makyajsız arasında belirgin fark var mı radarımda 1.3 tce makyajlı joy comfort edc ile 1.3 tce makyajsız kasa icon edc var ?
-
Standart bakım + antifriz değişimi oluyormuş. Yüzde 20 indirimler 3900 gibi bir fiyat verildi. Araç henüz servisten çıkmadı çıkınca değişiklik varsa tekrar bir güncelleme yaparım.
Bu araçların kitapçığında araçta kullanılması gereken yağlar niye yazmıyor?
Bir sorum vardi, tesla ekrandaki santigrat isareti ben ayarlaru degistirirken fahrenayt oldu, geri santigrat yapamiyorum. Nasil tekrar santigrat (C) yaparım??
Bana kalırsa unutmuşlar bundan eminim bile bile yazılmamış olamaz.
Siz hangi motor seçeneği için araştırdınız kitapçığı eğer 1.3 tce ise araştırmalarım sonucu ulaştığım yağları yazayım.
Evet hocam 1.3 tce
Bizim araçlardaki 1.33 tce olarak bildiğimiz motorun gerçek adı H5H Turbo motor silindir hacmi 1.332 olarak geçer motorun Mercedeste kullanılan versiyonundq m282 kodu kullanılır, ayrıca mercedes motoru ile övünsede kullanıcılar motor kadar önemli olan araçta kullanılan edc ile adlandırılan otomatik vites ise Getrag firmasının ürettiği 7DCT300 kodlu şanzımandır Getrag üst düzey bir şanzıman üreticisidir ferrariden tutun birçok süper sport markaya şanzıman üretir Meganede kullanılan 7DCT300 kodlu bu vites kutusu Benzinli Renault Megane ve diğer üst sınıflar, Yeni BMW 1 Serisi, BMW 2 Serisi Active ve Grand Tourer, BMW X1 ve X2, Mini modelleri gibi birçok araçta kullanılır. Bu küçük bilgileride düştükten sonra konumuza gelecek olursak benim kendi araştırmalarım sonucu
1.33 tce motorda kullanılan motor yağının standardı RENAULT RN17 ACEA C3 olması gerekiyor.
Bunu karşılayan bulduğum yağlar
-motul specific 17 5W-30
-elf evo rntech elite 5w30 rn17
-liqui moly TOP TEC 4410 5W-30
Yukarıdaki yazdığım yağlar kendi araştırmalarım sonucu ulaştığım yağlardır tabi kullanım klavuzunda net olarak yağ standardı yazmadığı için yağ almak isteyen kişilerin tercihte kendilerininde araştırma yapmalarını öneririm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafer135 -- 2 Kasım 2022; 7:20:13 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Anladım hocam teşekkürler not aldım :)
Megane 4 hblerin bagaj kapağı plastik mi.eksperde öyle çıkıyor
Ön arka tampon ve km göstergesi dışında bir değişiklik yok bildiğim kadarıyla.
İcon da tesla ekran (rlinkl) ve hayalet gösterge olacak.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Serviste yağ seçme şansımız var mıdır?
Ayrıca Islak 7 ileri EDC ye geçildi diye biliyorum.
Bu megane 4 te niye cvt si satılmıyor acaba. Megane 4 TR Facebook sayfası var. Orada bir ara mısırlı biri vardı. Adamin aracı megane 4 cvt şanzımandi. Tr ye satmiyorlar. Ama mısıra satıyorlar.
maalesef servislerde kesinlikle yağ seçme hakkınız yoktur çünkü markalar yağ üreticiler ile kapsamlı kontratlar imzalarla üretici anlaştığı markayı her yerde önerir aracın üzerine stickeri yapıştırır kullanma klavuzuna bile yağ markasını yazar ve anlaştığı bu üreticidende uygun fiyata yağ alır. Bu yüzden mümkün değil.
mesela reno elf öneriyordu yeni anlaşmalardan sonra castrole geçti şimdi elf kullandığı zaman castrol kötümüydü yoksa şimdi elfmi kötü yani demem o ki anlaşma kimle ise onu kullanır önerirler.
T- Cross manuel 610 bin TL ile renault megane joy düz vites 560 bin TL arasında kaldım. Tabi bir tanesi sedan, bir tanesi SUV tipi araç. Vw grubu araçlardaki çekincem pahalı bakım masrafları, kaza vb. durumlarda yedek parça pahalılığı gibi durumlar düşündürtüyor. T-CROSS 'a bindim gerçekten çok rahat ve konforlu duruyordu sürüşüde çok rahattır yormaz muhtemelen. Yüksek olması da Türkiye yollarında bir avantaj. Sizlerin yorumu ne olur acaba ?
-
Periyodik bakım %20 indirimli hali ile 2950 tl fiyat aldım. İlk bakım, 7500 km'de.
Ekim ayında ikinci bakım indirimli 2450 TL ödedim 20000 km de Megane icon
Merhaba Megane 1.3 Tce otomatik joy aldım ben de. Araçta park sensörü yok, tesla ekran taktırmayı da düşünüyorum. Tesla ekran ile birlikte park sensörü de çalışıyor mu yoksa park sensörünü ayrı mı taktırmak gerekir.
Soruma ek olarak arka park sensörü için servis ne fiyat veriyor bilgisi olan var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rohanranger -- 3 Aralık 2022; 16:8:16 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X