Bakım yaptığım yer ilk bakımda 5w40 rn710, ikinci bakımda 5w30 rn720 koydu. İzmir'de mais bayisine gidip sordum, aracınızın yağı 5w40 dedi ama ikinci bakımda 5w30 rn720 koydular dedim bayi elindekini koymuş sorun olmaz heralde dediler. Yurtdışında RN17 onaylı yağ kullanılıyor. Bu da liqui moly ve motul'de var. Liqui moly 4410 5w30 RN17 yağ önerildiğini gördüm bazı yerlerde. Reno servisine sordum ne kullandınız diye elf dedi. Bidon bidon var maşallah dizele de benzine de aynı yağ heralde. Müşteri hizmetleri de bayinin inisiyatifinde dedi 😄 araç garantili olduğu için ne halt yerseniz yiyin dedim içimden konuyu kapattım. Böyle bir profesyonellikten uzak anlayışla ne yapılır başka? Zaten kendim yapsam tek koyacağım yağ dediğim marka ve seri. Servise kendim yağı getirsem olur mu dedim olmaz dediler. Orjinal filtreleri alıp özel servise gider değiştiririm gelecek sefere. Durum bu. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2023 RENAULT MEGANE SEDAN (ANA KONU) [GÜNCEL BİLGİLER BURADA] (301. sayfa)
-
-
Sanayideki usta kafasında işler bunlar. Ne diyeceğim bilemedim. En kötü RN720 koydurmak lazım gibi geliyor bana.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu aracın silecek ölçüleri kaç arkadaşlar? 60-45 cm mi? Ayrıca tavsiye ettiğiniz marka var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ussuz -- 1 Haziran 2024; 21:40:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Servisteki çok pahalı. Arkadaşıma sormuştum zamanında bosch'un güzel bir hibrit sileceği var bak istersen
Teşekkürler bakacağım
Arkadaşlar merhaba.
Megane 4 aracım bugün Direksiyon Çevir+Start ve akabinde aracı kontrol ettirin hatası verdi. Kontak açılmıyor.
Araç 2 gün once sol ön teker tarafından bir kaza yaptı. 2 gündür herhangi bir arıza yoktu.
Birisi gelip emulatörle kolon kilidini iptal etmeye çalıştı fakat 2 farklı emulatör taktı yine de olmadı. Beyin arızası olabilir dedi ve beni bir beyinciye yönlendirdi. Fakat gelen ustaya pek güvenemedim.
Daha önce başına böyle birşey gelen oldu mu? Ne önerirsiniz?
-
Servise gitmen senin için daha hayırlı olur.rutin bakımları dışarıda herkese yaptırabilrisin ancak üstteki yazdıkların sıkıntılı.
-
Merhabalar, 1.3 tce joy manuel düşünüyorum. Yakıt tüketimi ne seviyede acaba kullanıcılar adına?
3. Bakım için fiyat aldım İzmir bölgesi.
Tam bakım buji değişimi ve hidrolik dahil 13 küsür.
Rutin bakım fiyatı 8 küsür. Daha 9k'dayım ve 6 ayım var meraktan aradım da ucuz bir yanı yok vazgeçtim.
Zaten rn17 yağ dolayısıyla özel servise yönelirim diye planlıyorum. Bilginize.
Fiyatlar çok uçuk ama el mecbur gidiyoruz biz de dışarda güvenilir usta bulmak zor.
Son günlerde klima ile ilgili ilginç bir sorun yaşıyorum. Klima açıkken belli bir süre sonra fan sonuna kadar açık olsa bile klima çok az hava üflüyor. Bu sorunu şöyle çözebiliyorum. Klimayı kapatıyorum, yaklaşık 1 dk sonra fan normal bir şekilde üflemeye başlıyor, sonra klimayı tekrar açıyorum ve normal bir şekilde soğutuyor. Başına gelen var mı yetkili servise gideceğim müsait bir zamanda aracım 2021 1.3 tce joy edc
-
-
Benzer sorun var hocam ve genelde herkes devar. Bende de araç dururken normal fan gibi soğuk veriyor hareket edince normalde dönüyor. Klima Meganelarda çok zayıf malesef.
-
Evaporatör donuyordur. donunca içinden hava geçemez debi düşer. klimayı kapatınca eriyip eski haline dönüyor o yüzden bu şekilde. Benim eski linea araçta böyleydi uzun süre yüksek fanda klima açık kalırsa donma yapar hava kesilirdi. 1-2 dk fanda çalıştırınca çözülüyordu direkt.
-
Bende araştırdım biraz ya evaparator donuyor ya evaparatorun sensörü arızalı. Çünkü klimayı kapatıyorum 10 sny gecmeden açınca normale dönüyor. O kadar kısa sürede evaparatordeki donma çözünmez diye düşünüyorum. Heralde sensör donuyor zannedip havayı kesiyor. Garantisi var haftaya götüreceğim serviste çözüm bulurlarlarsa buraya yazarım tekrar.
10 sn de eski haline geliyorsa sizdeki başka birşey demekki. Sonucu yazarsanız biz de öğrenelim.
-
Bir arkadasta ozelden sormus sorun cozuldumu diye, Ankaradaki yetkili servisleri aradigimda bana 3 hafta sonraya randevu veriyorlardi çok doluyuz dediler. Ben de dedimki arabayı bırakayım kalsın 2-3 gün, yapın.Bırakırsanız da ne zaman bakilacagi belli olmaz 2 hafta sürer dediler. Renault garantisine bak sen... Randevu verdikleri tarihlerde Ankara'da olmayacagim için kalsin dedim. Şimdilik klimayı en soğukta değilde bir iki ayar üstte kullanıyorum bu şekilde bir sorun olmuyor. Bu uflememe sorunu bence kronik Şikayetvarda da okudum. Yetkili servisin de cozebilecegini pek sanmıyorum ama garantisi dolmadan gidecegim uygun bir vakitte
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rohanranger -- 25 Ağustos 2024; 12:14:9 >
Aynı sorunu babamın megane 2 tam otomatik klimalı aracında yaşadım. Araç klima da olsun yada kalorifer de olsun (tam otomatik modda) mutlaka 1 saat sonra üflemeyi kesiyordu. Sorunun kaynağı iç sıcaklık sensörü çıktı (iç dikiz aynasının altındaki kapakta bulunan sensör). Sizinde muhtemelen hem klima da hem de kalorifer (sadece fan çalışırken yani) çalışırken belli süre sonra uflemeyi kesiyor ve aç kapa yapınca kısa süreli düzelip tekrardan üflemeyi kesiyorsa iç sıcaklık sensörünü değiştirin düzelir. Megane 4, megane 2 aracın geliştirilmesi ile oluşturulmuş bir araç olup, klima sistemleri (tam otomatik klimalar) benzer yapıdadır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhabalar 2024 Megane 4 Touch paket alarak aranıza katılmış bulunmaktayım. Bazı sorularım var. Bu araca en uyumlu koltuk kılıfı hangisidir? PPF kaplama mı yaptırayım? Yoksa seramik mi? PPF kaplamanın güneşte kaldıkça boyayı yaktığını veya iyi uygulanmazsa sökerken boyaya zarar verdiğini biliyorum. Sizce ne yapılmalı?
-
Selam aranıza 2024 tce edc ile katılmak uzereyim. Herhangi bir WhatsApp grubu var mi aktif olan, katılmak isterim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X