Şimdi Ara

2023 RENAULT MEGANE SEDAN (ANA KONU) [GÜNCEL BİLGİLER BURADA] (302. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.066
Cevap
133
Favori
772.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 300301302303304
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 9 bin km 2023 model aracın silecekleri iz bırakıyor. Sizlerde durum nedir?
  • polatxp635 kullanıcısına yanıt

Kaliteli ppf 5 yıl da bir yenilerseniz bir sorun olmaz seramik parlaklık verir koruyuculuğu düşüktür yıkamada özen ister ppf de kafan rahat

• Konu ölmüş ama elimden geldiğince katkıda bulunayım. Bu arada whatsapp grup linki varsa benimle de paylaşır mısınız?

Aracı teslim aldım çok şükür, rodaj süresindeyim. Genel anlamda ibiza'dan geçmiş biri olarak level atlamışım gibi hissettim kendimi. Eksikleri de var elbette fakat bu fiyat bandında f/p aracı olarak geldiği için aldım.

Araca aldığım aksesuarlar:

-Bu arada 2024 icon'da kablosuz android auto çalışıyor. Aparat almıştım buradan ama gerek kalmadı, arkadaşıma vereceğim.

-Bunun dışında, kauçuk paspas hediye edilmişti bayiden, onları çıkartıp havuz gibi olan paspası aldım sahler marka. Güzelce uydu araca, onu da burada bulabilirsiniz.

-Bagaj havuzu rizline marka aldım, mükemmel diyemem. Potluk var ama, %90-95 bagaja uydu diyebilirim. Eh işte f/p ürünü diyebilirim.

-Telefon tutucu olarak bunu aldım. Manyetik tutucuyu telefon kılıfına da plaka koymak gerektiği için almadım. Pahalı ama kaliteli olduğunu söyleyebilirim. Yalnız sol havalandırmaya takamadım, silecek koluna çarptı, sağ havalandırmaya takıp, kendime doğru çevirdim. Güzel oldu.

-Kablo olarak da kaliteli olsun diye bunu satın aldım. Kablo güzel, biraz uzun, fakat şarj hızı gerçekten çok kötü, herhalde usb yüksek amperi desteklemiyor, normalde kablo destekliyor.

-Bagaja bir organizer aldım. Hediye verilen sağlık setini ve yangın tüpünü, ayrıca satın aldığım elektrikli hava pompasını da içine attım. Çok güzel oldu. Tek eksiği, cırtsız olması, onu da artık diktireceğiz duruma göre. Diğer temizlik ıvız zıvırlarını da içine toparlar diye düşünüyorum.

-Güneşlik, Büyük boy güneşlik aldım, biraz büyük geldi fakat sıkıntı olmadı.

Not: Hiçbir ürün ile kişisel bağım veya alakam yoktur.

Bütçe ayarlayabilirsem yaptırmak istediklerim:

-Aracın en azından ön üç parçasını tpu-ppf yaptırmak istiyorum. Kocaeli-sakarya'da önerebileceğiniz bir firma varsa f/p'si yüksek görüşmek isterim.

-Kışlık lastikler için yeni 17 jant alıp, kışlık takımını tamamen ayırmak istiyorum.

-Kılıf. Çok istemesem de çocuklar şimdiden kılıfın gerekliliğini tekrar öğretti bana. Kılıfların kaymaması ve potluklar oluşmaması için kılıfı koltuğa diken bir döşemeci ile görüştük. Koltuklara birşey olmadığını garanti etti, bakalım.

Tabi bunlar para ve imkan meselesi.

Beğendiklerim:

1. Ibizaya göre elbette çok konforlu, rüzgar sesini 120 km üzerinde alıyor ki araçta bağırmadan eşimle sohbet edebildik.
    2. Motoru çok istekli anlatmaya gerek yok artık.
    3. Sanzimani da efsane. Çok seri, kararsız değil. İlk kalkışta biraz bir gecikmesi var.
    4. Multimedya ekranı küçük ama yavaş değil, dokunmatikleri güzel çalışıyor.
    5. Icon, iyi hissettiriyor. Anahtarsız giriş-çalıştırma, dijital kliması vs güzel teknolojiler.
    6. Conti lastiklerle geliyor.
    7. Araç geniş, ibiza'dan zaten geniş de, corolla cross'tan da arka diz mesafesi iyi diyebilirim. 4 kişi rahat seyehat edebilir.
    8. Yaklaşık 12 bin liraya garantiyi 2 yıl uzatabiliyorsunuz. 100.000 km sabit kalıyor yalnız.
    9. Android auto bağlantı hızı da iyi.

ve daha birsürü aklıma gelmeyen şey...

Beğenmediklerim: Bu arada bunlar çok büyütülecek problemler değil.

1. Kronik trim sesi, üst aydınlatmanın bağlı olduğu parça hafiften zırıldamaya başladı. Suan için büyük bir dert değil ama servisi ziyaret edeceğiz.
    2. Ses kalitesi ve yüksekliği sanki ibiza'da bir tık daha iyi olabilir. Özellikle aktarılmış ses (spotify, youtube) seviyesi düşük.
    3. Bass vurunca bazen hoparlörü saran pandizottan ses geliyor, sanırım zamanla arasına toz girdikçe azalacaktır. Çünkü aynı araç olan arkadaşıma sordum onda yokmuş bu sorun.
    4. Amortisörleri konfor odaklı ayarlandığı için, çok keskin virajlarda yol tutuşuna dikkat etmek gerekir diye düşünüyorum. Daha tabi yeni kullandığım için sınırlarını bilmiyorum ama verdiği hissiyat bu yönde.
    5. Sürücü yan koltuğu yükseklik ayarı olmaması, bence koltuk yüksekte konumlandırılmış ve hareket ettirilemiyor.
    6. Ortalama yakıt tüketimi için tek kayıt tutabiliyorsunuz. Bunu işte gerçekten yadırgadım, mesela ibizada bile 2 tane idi. Normalde bir uzun dönem bir de yakıt alımından, yakıt alımına kayıt tutmak isterdim. Ve bu yakıt tüketimi ile alakalı multimedyada da detaylı bilgi göremedim.

Yakıt tüketimi:

Bu konuda elimde net bir veri olmamakla birlikte rodajda olduğu için araç, uzun yolda 120'yi geçmedim. Sehir içinde de çok yumuşak kullandım. 590 km ortalaması (550 km şehir dışı diyebiliriz) 6.2 lt/100 km. Ama ben performanslı araç kullandığım için bu seviyede kalmayacağına ve artacağına eminim. Lpg'den geçtik, zorlayacak tabi ama, alışacağız artık.

Not 2: Yazdıklarım kişisel fikirlerim olup hiç bir kurum-kuruluş veya markayı hedef almamaktadır, kötülemek için yazılmamıştır.

• birisileri kullanıcısına yanıt

Kahramanmaraş servisi bana 60k bakımı için rutin yağ + buji ve hidrolik olarak 16k fiyat verdi. Teşekkür ettim kapadım. Çok pahalı hiç uygun falan değil fikrimce.

• febastan F kullanıcısına yanıt

Hocam üst aydınlatma ses problemi kronik hemen her megane da var. Servise uğrayın sünger tarzı bir işlem yapılıyor sanırım bende kesildi.

• ogzhnbahadir O kullanıcısına yanıt

Merhaba, bu günlerde indirim var. İndirimli fiyatla mı 3.

2023 RENAULT MEGANE SEDAN (ANA KONU) [GÜNCEL BİLGİLER BURADA]

Bakım 16 bin dendi?

• 3. Bakım için başka fiyat alan var mıdır? Bujiler, hidrolik sıvısı, antifriz, yağ, filtreler değişecek diye biliyorum.
  • birisileri kullanıcısına yanıt

Evet hocam bende çok şaşırdım. 2021 model 2.0 caddy bakımına vw 12k istemişti bunun bakımı pahalı benzinli uygun bir şey alayım diyip sattım renault daha da şaşırttı.

• ogzhnbahadir O kullanıcısına yanıt

Geçenlerde 160.000 bakımı için ön fren balata değişimi dahil 11500 gibi bir şey ödedik Bodrum'daki bayiye ama 3 yaş ve üzeri yüzde 20 indirim kampanyasına dahil olarak.

• 2023 touch var 18.000km de. Uzun yola çıkıcam yakıt katkısı enjeksiyon temizleyici koysam mı depoya sizce gerek varmıdır ?
  • -dehşet- kullanıcısına yanıt

Benim aldigim gibi iz birakiyodu. Degistirdiler yine aynı cam mı yamuk nedir anlamadım

• Merhaba, silecekleri bosch servisinde 700 liraya değiştirdim. Renault servis 3400 lira fiyat verdi, makul gelmedi. Değişim öncesi sleepy ıslak mendil ile iyice temizledim ki takınca yetkiliyle test edebileyim. Sıfır aldığım silecek gibi oldu. Bilginize.
  • Merhabalar.2023 icon megane aldim. Aracta her yıl donanimda oynamalar olduğu icin farklı bilgiler var. Benim aldigim aracta otomatik uzun far asistani varmi yok mu. Varsa niye beceremedim.
  • 17inç jantı olan birisi başınçların yazdığı kapı etiketinin resmini yükleyebilir mi?
  • Sdt01 S kullanıcısına yanıt
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutradi

Teşekkür ederim

• Merhaba, multimedya, tesla ekran konusunda hangi markayı önerirsiniz ?

• vahit.lafci kullanıcısına yanıt

Ben takmadım ama araştırdım en iyisi sanırım renolock firması

• Ağustos ayının sonunda, 2. elcilerin aç gözlülüğü sebebiyle borca girip 2024 Megan Sedan Faz 2 aldım. 11.000 TL verip garantiyi 5 yıla uzattım. Henüz 300 km iken Ordu-Antalya git gel yaptım. İlk önce belirtmeliyim 1.3 motora hayran kalmamak elde değil. Hem iyi gidiyor. Hem de bağırmıyor, 130-140 km/h ile giderken bile ses yok(Bundan önceki aracım benzinli golftü). Yalnız Edc, Dsg'ye göre yavaş kalıyor. Dsg yi arıyorum. Konfor gayet iyi. Yalnız salınım tipik Fransız ve fazla olduğundan virajlarda kopar hissi veriyor. Açıkcası denemedim. Hayalet ekran var. Fakat hız göstergesi yarım ay şeklinde olmuyor, sadece rakamsal gösteriyor. Faz 2'lerde bu özellik kaldırılmış, yadırgadım. Yakıt sarfiyatı uzun yolda 2100 km'de 5,7 L oldu. Rodajda bir araca göre iyidir diye düşünüyorum. Yakıt sarfiyatı ekranı tek. Günlük sarfiyat vs. hesaplama ekranı yok (Bana göre saçma olmuş, eklenebilirdi). Klima iyi soğutmuyor. 2-3 dk sonrasında yeterince soğuk üflemeye başlıyor(Dışarısı 28-30 derece falandır). Servise göstereceğim.

• febastan F kullanıcısına yanıt

Merhaba aynı araca sahibim. İnternetten paspas alıp kesme biçme işi olunca geri göndendim. Paspaslarınızın resmini araç içinde seriliyken çekip buradan paylaşmanız mümkün mü? Teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 300301302303304
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.