|
2024 Volkswagen Polo (ANA KONU) [GÜNCEL BİLGİLER BURADA] (256. sayfa)
-
-
Merhaba frenden gelen ıslık sesi olayı yine gündem olmuş maalesef bu sorunu ben de yaşıyorum. Hem facebook grubunda gördüm hem ben kendim de denedim. Sorun muhtemelen balata tozunun birikmesinden kaynaklanıyor. Ses yapmaya başladıktan sonra arabayı yıkarken ön teker içlerine disklerin oraya iyice su tuttum toz/pislik vs varsa gitsin diye faydası oldu gibi tahminim 1000km ye yakın ses olmadan kullandım sonra yine frenler ısındıktan sonra ses yapmaya başladı tekrar su tuttum şu an kesildi gibi bakalım belki faydası olur diye yazmak istedim olması gereken çözüm bu değil elbette.
Valla şu ana kadar okuduğum/karşılaştığım en rahatsız edici kronik sorun bu. İnsanı gıcık ediyor arabayı kullanırken 4 cam kapalı ama içerden duyuluyor, hele camı açsam senfoni olacak herhalde :( Silecek veya geri gelirken ses vs klipsti silecek değiştirmeydi falan halloluyor bir şekilde de sağ sol dönüşte uğultu sesi (ben sorun yaşamadım bu konuda ya da dikkatimi çekmedi en azından) ve bu ıslık sesine bir çözüm bulunamaması can sıkıcı gerçekten.
-
Merhaba,
2022 Polo Life paket aracımda klimayı açtıktan bir müddet sonra sebebini bulamadığım bir ses geliyor. Videosunu çektim aşağıda. Motor sesi de geldiği için anlaşılmıyor olabilir kusura bakmayın ancak kayış sesi mi yada klima gazı mı azalmış tam anlamadım. Var mıdır yardımcı olabilecek biri?
-
şurda yabancı forumlardan da bakıp uzunca yazmıştım.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156646611
-
Bahsettiğiniz ses sanırım ugultu sesi gibi birşey, 2023 0km aracımda da klima (A/C) açik veya kapalı farketmez üfleme hızının 4 ve üzeri olması yeterli ugultu sesi geliyor, özellikle sağ koltukta oturunca daha iyi duyuyorsunuz. Torpidonun altindaki havalandirma motorunun pervane sesi diye düşündüm. Servise gidince herşeye video çekin diyorlar, videoda da araç sesinden dolayı başka sesler anlaşılmıyor o yüzden artık araçtan gelen seslere (fren ıslık sesi, geri viteste tak sesi, klima sesi, dönüşlerde ugultu, rezistan açınca röle sesi, silecek sesi vb.) takılmıyorum.
-
1 ay önce sıfırı 1160 a aldık hocam. İsterseniz bayileri biraz dolaşın. Belki siz de sınırınızı biraz yükseltirseniz sıfır da düşünebilirsiniz
-
Hocam selamlar, aynı sıkıntı bende de mevcut. Ancak her zaman bu sesle karşılaşmıyorum. Sizde de oldu mu bilmiyorum ancak arabayı 30dk sürüp kapatıp yeniden çalıştırdığım tüp doluyormuş gibi ses geliyor. Maalesef bu sesler her zaman gelmediği için servise götürmedim. Bir çözümü varsa bu sesin bilgilendirirseniz çok sevinirim. -
quote:
Orijinalden alıntı: büdünün kaşışurda yabancı forumlardan da bakıp uzunca yazmıştım.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156646611
Teşekkürler evet baya bir araştırma yapıp yazmışsınız zaten ben denk gelmemişim. Ya benim burada garibime giden durum türkiye'deki şikayetleri sallamıyorlar diyelim e avrupa'da da bu sorunla karşılaşılmış gibi görünüyor. Yani ya hiç takmıyorlar bu şikayeti ya da yurtdışında daha nadir karşılaşıldığı için mi bir aksiyon alınmıyor hala çok sinir bozucu
-
Merhaba Arkadaşlar
Yaklaşık 1 ay önce 2023 model manuel life paket Polo aldım. 13.800 Km'de.
Araca severek biniyorum. Fakat sizlere danışmak istediğim bir durum söz konusu.
- vitesten 2. vitese arabayı atarken eğer debriyajdan ayağımı hızlı kaldırırsam çat diye bir sey duyuyorum tencere kapağının vurması gibi diyeyim. :)
Fakat ayağımı yavaş yavaş çekersem uygun gaz vererek bu sesi duymuyorum. 3-4-5. viteslerde böyle bir durum yok özellikle yavaş hızlardayken ve ani kaldırdığımda oluyor bu durumu yaşayan varmı acaba ?
-
merhaba benimde 2022 life otomatik var bendede alt devirlerde özellikle 2-3 e geçerken gaz verdiğimde o ses bazen oluyor sanırım alt devirlerde motor toparlamayınca böyle ses geliyor -
Arkadaşlar merhabalar manuel bir arabam vardı. Geçen ay bir Polo aldım. Kırmızı yanınca manuelde boşa alır süzülürdüm ışığa doğru. yapasım geliyor ama N'yi önermiyorlar. N neden var hiçbir yerde kullanmayacaksak :D Sadece el frenini kaldırırken mi işimize yarar ? Bir de araba 7 ileri herhalde ama kaçıncı viteste olduğunu göremiyoruz göstergelerde. Sadece hız var anlamadım hiçbir şey. Şimdiden teşekkür ederim.
-
Merhaba,2024 üretimlerle birlikte "D" konumda kaçıncı viteste yol aldığımızı göremiyoruz malesef.
-
Kötü olmuş zorlamamak adına görmemiz iyi olurdu. Teşekkür ederim cevap için.
-
GSR-II donanımları mevcut olan Polo'larda adaptif hız sabitlemeyi kolay yoldan aktive etmek mümkün müdür?
Anladığım kadarıyla adaptif için gerekli tüm sensörleri içeriyor bu araçlar, daha önce yaptıran olduysa burada bize bilgi saçar mı
-
2021 polo life dsg aracım 9600 km'de iken ıslık sesi gelirdi resmen. İlk bakıma aracı götürdüm ve videoyu izlettim. Aşınan malzemenin garantisi 6000 km ya da 6 ay denildi. Ücrete mukabil o zamanın parasıyla 3600 tlye disk ve balatalar değiştirelecek dedi bayi. Bir problem mi var neden değiştireceksiniz dediğimde hayır yok ama vw bu ses yaşanıyorsa disk ve balata değiştirmemizi istiyor dediler. Bu nedenle ben değiştirtmedim. Zaman sonra ses azaldı. Bazen hiç ses yapmadı. Bazen tekrarladı vs. Geçen hafta ikinci bakıma gitmiştim bayiye. Balatalar değiştirildi. Şuan için bir problem yok. Balata değişimi öncesinde ses gitmişti zaten.
-
2021 polo dsg life aracım için kablosuz car play ve android auto özelliğini açtırdım. Kurban bayramından beri kullanmaktayım. Herhangi bir sorun da yaşamadım.
-
nerede yaptırdınız ve ne kadar tuttu hocam? garanti bittikten sonra ben de açtırmak istiyorum
-
2021 dsg life aracım için kablosuz car play ve anroid autoyu bu sene açtırabildik. Sizin aracınız için de zamanla açtırılabilecektir. Açtırmadan önce car linkit tarzı aparat kullanıyordum. Hatta boşa çıktığı için sarı sitede satışa koydum. Ne zaman açılabileceğini de o işlerle ilgilenen kişiler öngörebiliyor tabi.
-
2021 polo life 3. bakım. Aracım 35 bin kmdeyken bakıma vermiştim.
-
Benim yaptırdığım yer yılan hikayesi gibi hocam :) Konyalı bir ustayı Bursadayken denk getirip yaptırttım. O zamanın parasıyla başka gizli özelliklerle birlikte 2500 tl vermiştim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X