Bende 2020 dizel spo dan yeni benzinli Sportagea geçtim. Yeni Sportage kolay patinaja düşüyor. Sitede iki garaj giriş var. Eğimi yüksek olan girişe araç 2. Vites ile girerse (ilk çalıştırmada araç eco modda başlıyor ve hemen 2. Vitese atıyor) tam yokuşa gelince araç 1 vitese alıyor ve patinaja düşüyor. Bu yüzden eğimli taraftan çıkarken mutlaka yokuş başında duruyorum. Böylelikle araç 1. Viteste yokuşu çıkınca hiçbir problem olmuyor. Başka bir yolda dik bir yokuşa denk gelirsem manuel vitese geçince patinaj problemi yaşamıyorum. Yukarda anlattığım durumlarda 2020 dizel spoda patinaj durumu hatırlamıyorum. Ama benzinli kolay patinaja düşüyor. Geç tepki verme konusunda iki araç arasında ben fark göremedim. Yokuşta geri kayma durumu da yaşamadım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
YENİ KIA SPORTAGE (2022) ANA KONU (168. sayfa)
-
-
Peki eco mod yerine normal modda kullanmak bu sorunu çözüyor mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Araçtaki kompresör baya iyi kullandınız mı hiç?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Her gün dik yokuşun ortasında durup kalkıyorum alisirsiniz patiye vermez araç..geri giderken de öne salma hiç olmadı Auto hold var zaten aracı tutar..yokuşta gitmek durmak park etmek her gün yaptığım şeyler..aracı daha çok esim de kullaniyo şikayeti yok..araç dizel mild hybrit
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder20 -- 15 Aralık 2024; 14:21:33 >
prestige normal motor ile prestige plus hybrit arasında 200bin edecek bir fark varmi acaba kullananlar farkı anlıyormu.
Birde cam tavandan aşırı sıcak geliyor mu ısı yalıtımı yüksek bir cammi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vampirelf -- 16 Aralık 2024; 0:23:10 >
Cam tavan da sorun yok perde var zaten kalın güneş falan geçmeyen.. kapalı iken sanki normal tavan gibi duruyo.. burada da şikayet edeni görmedim..diğer soruyu bilmiyorum😂
Cam tavanda sorun yok. Normal düz benzin 200 bin lira daha ucuzsa ben olsam hiç düşünmeden onu alırdım.
-
evet. özellikle sport modda araç 1. viteste daha uzun gittiği için (veya rampada hemen 2 ya atıp tekrar 1 e düşmediğinden) PATİNAJ konusunda faydalı oluyor.
-
Merhaba, bu araç için ikinci el düşük km olan model bakmak bence daha mantıklı olanı. İkinci elde sıfıra kıyasla fazla değer kaybeden bir araç, vag grubuna kıyasla mesela. Ben geçen sene sıfır almıştım kampanyalı olarak. O dönem, bayide 4x2 150bg prestige paket bulamadığımdan, hem fiyat uygunluğu hem de motor performansına takılıp 180bg lik elegance paket almıştım.
Servis bile dizelin tutmadığını belirtmişti, dizel hegemonyası biteli çok oluyor ona takılmayın bence. Keza KIA da dizel motoru getirmiyor zaten bayadır.
-
Herkese merhaba, geçen hafta 2022 model mhev bir sportage aldım, hiç güncelleme yapılmamış bugün yazılımı da güncelledim ancak hala android autoda bölünmüş ekran çıkıyor, ayarlardan bölünmüş ekranı kapattım, geliştirici ayarlarından video çözünürlüğü ayarını da değiştirdim ancak hala spotify ve navigasyon birlikte açılıyor. Bilgisi olan var mı?
Edit: Sanırım olmuş spotify tam ekran olmayınca olmadı sandım ancak android autoda google maps dışında tam ekran olmuyor galiba. Apple carplay ile spotify tam ekran oluyor halbuki ilginç.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CukAdam -- 17 Aralık 2024; 11:6:8 >
Merhaba arkadaşlar,
Yıl bitmeden sıfır veya düşük kilometreli (15.000 km’ye kadar) Kia Sportage 150 bg Prestige veya Skoda Karoq Sportline araçlarından birini almayı düşünüyorum. Daha önce VAG grubundan araç kullandım, Skoda’ya aşinayım. Ancak Kia konusunda pek bir bilgim yok.
Araç Özellikleri:
• Kia Sportage 1.6 CRDi 150 bg Prestige (2023 ve sonrası)
• Skoda Karoq Sportline 1.5 TSI (2023 ve sonrası)
Kriterlerim:
• Yol tutuşu ve sürüş keyfi
• Yakıt tüketimi
• İkinci el değeri ve satış kolaylığı
• Sorun çıkarma/servis tecrübesi
• Yalıtım ve konfor seviyesi
Sormak istediklerim:
1. Kia Sportage kullananlar, aracı aldıktan sonra memnun musunuz? Pişman olan var mı?
2. Kia’nın motor ve şanzıman performansı (özellikle Prestige paket) nasıl? Uzun vadede sorun çıkarır mı?
3. Skoda Karoq Sportline’ın artıları ve eksileri neler?
4. İki aracın yalıtım ve konfor açısından karşılaştırmasını yapabilir misiniz?
5. Kia Sportage’ın ikinci el satış performansı nasıl? VAG kadar hızlı satılır mı?
6. Kia için servis ve yedek parça maliyetleri hakkında bilgi verebilir misiniz?
Not: Her iki araç da 2023 ve üstü olacak şekilde bakıyorum. Bu konuda özellikle Sportage tecrübesi olan arkadaşlardan yorumlarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkür ederim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Çok çeşitli araçlar kullanmayan ortalama bir sürücü olarak yorumlarım:
1. Kia Sportage kullananlar, aracı aldıktan sonra memnun musunuz? Pişman olan var mı?
Prestige paketten çok memnundum. Yine olsa yine alırım, hiç düşünmem.
2. Kia’nın motor ve şanzıman performansı (özellikle Prestige paket) nasıl? Uzun vadede sorun çıkarır mı?
1 yıl kullandım. Şanzıman ve motor için ciddi hiçbir sorun yaşamadım. En yoğun kullanımım 7 gün 3500 km doğu gezisi yapmaktı. Dağ tepe sürdüm bana mısın demedi. Ancak çok titiz kullandım, fazla yüklenmedim. En büyük şikayetim dik rampalarda 1->2 vites geçişi sırasında patinaj yapmasıydı. Buna da birkaç sefer sonra gaz hassasiyetine alıştım ve kendiliğinden çözüldü. Büyük bir eksi diyemem ama evet can sıkıyordu biraz.
3. Skoda Karoq Sportline’ın artıları ve eksileri neler?
4. İki aracın yalıtım ve konfor açısından karşılaştırmasını yapabilir misiniz?
Diğer aracı kullanmadım.
5. Kia Sportage’ın ikinci el satış performansı nasıl? VAG kadar hızlı satılır mı?
O kadar hızlı satılmaz. Prestige sıfırı 2300+ TL ise ikinci el piyasası 1870-1950 arasında değişiyor. Prestige için 2000 TL yazan haftalarca satış bekler. Bugün için konuşuyorum. Şu anda Kia Sportage alacak birisinin kesinlikle sıfır almamasını, (temiz bulmak kaydı ile) ikinci el almasını tavsiye ederim. Bu şekilde hem bugün daha uyguna alırsınız hem de yarın satarken sıfırına yakın fiyata satamayacağınız için kaybınız olmaz, canınız sıkılmaz.
6. Kia için servis ve yedek parça maliyetleri hakkında bilgi verebilir misiniz?
Yıllık bakıma 15 gün kadar önce 10600 TL fiyat verdiler. Bir yıl içinde sol arka cam otomatiğinin kendiliğinden bozulması (düğmeye basınca cam inmiyordu) ve multimedia ekranın tümsek vb sallantılarda pırpırlanması (ekran fişini çekip takar gibi) sorunlarını yaşadım. Ankara Oto servisi cam otomatiğini orjinali ile değiştirerek (hiç ikiletmediler), ekran sorununu da soketi çıkartıp sıkılaştırarak çözdü. Bu anlamda memnun kaldım. Bu sorunlar hiç yaşanmasa daha iyiydi ama ben her firmada bu şanssızlıkların olabileceğini önemli olanın sorunsuz çözebilmek olduğunu düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hEro_ -- 17 Aralık 2024; 19:49:12 >
-
Teşekkürler, detaylı ve faydalı bir yorum olmuş. Özellikle motor/şanzıman performansı ve ikinci el piyasa analizin çok işime yaradı
aktif kullanıcı olarak yakıt tüketimin hakkında da bilgi verebilir misin
-
Yani yakıt yola, eğime, trafiğe vs göre çok değişken bir durum. Ancak kabaca özetlemem gerekirse orta halli Ankara trafiğinde örneğin 25km yol yaptıysanız 7.5lt/100km oluyor diyebilirim. Bu sıkışık anlarda 2-3lt artabildiği gibi çok sakin anlarda 1-2lt düşebiliyor. Gazı koklatıp 25km ışıksız boş yolda 70km ile giderseniz 6lt'yi geçmez muhtemelen ama işte bu da gerçekçi bir kullanım olmuyor.
Uzun yolda 110-120km hızla uslu sürerseniz 6.5lt civarında oluyor. Spor moda alıp 170km hız yaparsanız zaten ne yaktığıyla hiç ilgilenmeyip tadını çıkartmaya bakın :)
-
😀
-
Merhaba, araçta ilk kalkışta ciddi bir titreme oluşuyor, aynı durum yokuşlarda da gerçekleşiyor. Böyle bir sorun yaşayan var mı aranızda arkadaşlar? Servisi aradım kayıt oluşturdular, kavrama dolaylı olabilir dedi, araç daha 30binde.
Nasıl yani araçla kompressor mü geliyor?? Aracı yeni aldım haberim yok varsa..
Lastik tamir kiti içerisinde kompresör var evet
Var bagajda ..zemini kaldırın yukarı siyah çantanın içinde çok da güzel şişiriyor..yeni aldiginizi iade süresi varsa iade edin, araçtaki ne bakın deneyin isterseniz..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder20 -- 20 Aralık 2024; 12:34:47 >
Ayni durumu yasiyorum bir haftadir, bu durumu servise bildirdim, bugun kontrol ettiler bir problem yok tam tur sonunda “ tik “seklinde bir ses gelbilir normaldir dediler, ben ikna olmadim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X