Şimdi Ara

2023 BMW 5 Serisi (G60) ANA KONU (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: texjrwillerjr , EUS Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 9 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü3 Mobil
5 sn
158
Cevap
24
Favori
16.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş

Sizin anlattıklarınıza göre i5 mükemmel bir seçim olur. Koltuk soğutma da var hem. Rüzgar sesi özellikle 160 sonrası g20 ( akustik camlı) den daha kötü geldi bana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mbkaynar M kullanıcısına yanıt
    Bir abimiz almıştı xdrive40 çok fazla güzel bir araba MTV’si yıllık 57000₺ sanırım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • O MTV ödenecekse m60 daha iyi tercih olur. Aralarında çok fark yok 2. Elde. Sıfırda bilmiyorum farkı.

• EUS E kullanıcısına yanıt

İşte her aracın artısı eksisi bizim kullanımımıza göre değişiyor. O nedenle baştan belirttim. İhtiyaçlara göre belirlenmeli diye.

• ridleyscott kullanıcısına yanıt

Hocam inanin dunyanin en sacma isi o mtv.Myp’nin 0-100 3.7 c40’in 4.7 bu araclarla top speed gitme sansiniz yok 35kw tuketimlere cikiyor myp 190 200 arasi 250 civarinda 50kw gordum buda 120km civarina denk geliyor %100 pil ile.

Birde bu hizlarda uzun sure kullanimda pil isindigi icin maks gucu kisiliyor.Yani bir cok varyasyon var.Bu mtv bu sekilde olmasa en performansli hangisiyse o alinirda biyerden sonra sıkıyor bu mtv olayi 2023’te citf mtv odedim 46k 2024 ‘te 36 odedim bu sene ilk taksite 26.400 verdim gercekten yazik.

i5 edrive 40’in 15bin senelik.Guclu ev’leri aktif kullanmama ragmen yetiyor yani birde kisilmamis gucu olan 340bg yapacak yazilimi yukleyenler varmis onla cok daha iyi olur.

İ5 edrive 2. Elde segmentinde 1 numara. Eğer benim gibi sık şekilde uzun yol yapılmıyorsa 1m fark vermeye değecek bir durum kesinlikle yok.

bak şöyle düşün, ben bir kaç ay önce 2020 320i first msport aracımı verdim. 2250TL ye. Borusan da aynı rakamı vermişti, piyasa değerinde satıldı. 2020 verip üstüne 1,5 lira koyup çok az km de i5 almak güzel bir alışveriştir. 2024 e geçiyorsun, kasa büyütüyorsun. 6 sene güncel kasa oluyorsun. Donanımın artıyor. Daha ne olsun.

• ÖzgürErişen UKCBW kullanıcısına yanıt
    57 çokmuş bütün benzin ve bakım kârını götürüyor sadece sürüş zevki kalır.

• mbkaynar M kullanıcısına yanıt
    Yıllık kaç km kullanmakla alakalı bir durum aslında
    Farazi aylık 1500 km yılda 18000 km yapar. Benzinli araç km’de 4₺ yaksa 18000*4=72.000₺ akaryakıt gideri ayrıca yıllık bakım maliyeti ve son olarak MTV ekleyince 100000₺ gibi bir gidere ulaşılmış oluyor. Elektrikli olanı ise bırak evden şarj etmeyi dışarıdan hızlı şarj istasyonlarından bile şarj etseniz yine daha ekonomik oluyor. Örneğin 18000*2=36.000₺ elektrik gideri ve 57000₺ MTV ekleyince 93000₺ oluyor. Olaya bu şekil bakmak gerekiyor

Aslında temel sorun şarj etme için gerekli planlamanın göz korkutması. Teknolojiye hakim belli yaş grubu insanlar için çok sorun olmayabilir ama zaman problemi düşündürüyor. Bende İ5 ile 5.20i arasında tercih yapmaya çalışıyorum bir süredir ve yılda ort 25.000 km civarı yapıyorum. Şehir dışı seyahat 5-6 kez oluyor. İstanbuldan Adana Antalya Ankara Sakarya vs onun dışında İst içindeyim ama planlı ve sabırlı olmak gerekiyor ve tabi en büyük etken alırken daha uygun fiyatlı olması (Suan ikiside benzer fiyat) ama 2. El de 1m civarı fiyat farkı var 2024 modelinde. Kesintisiz güç daha sessiz sürüş vs avantajları da var ama yine de çekincelerim var.

• hawkss kullanıcısına yanıt
    Ben 2023 model dolular dolusu arka aks m Sport pro shadow falan filan aklına ne gelirse kullandım ve yaklaşık 10 gün önce sattım. Şimdi Allah izin verirse i5 m60 almayı planlıyorum. Çok sık uzun yola çıkmıyorum çıkarsamda İzmir-İstanbul, İzmir-Bursa , izmir-Ankara yapıyorum. Bu illerdede pek sorun olmuyor. Tavsiye ediyorum elektrikliyi

2023 BMW 5 Serisi (G60) ANA KONU

• İ5M60 çok farklı dünya. Alışana kadar temkinli olmak lazım. Aşırı güçlü.

Hocam connect bagli alirsaniz gidecegni rotayi girdiginizde planlamayi sizin icin yapiyor arac zaten bilginiz olsun.

Hayırlı olsun size şimdiden. Benimde almayı düşündüğüm araç 2024 model M sport pro kaliper vs var ama bence çok önemli olduğunu düşündüğüm Connect drive e sim gibi 2024 belli dönem sonrası sunulan özellikleri olan bir araç. Arka aks yok sanırım ops listesinde göremedim. Bir ara İ5 lerin çoğunda arka süspansiyon elektrikli geliyor diye biliyorum veya yanlış bir bilgi mi emin değilim ama mevcut haliyle de üzeceğini sanmıyorum. Ek olarak Borusan liste fiyatı nedense benzinli ile aynı Suan. O sebeple 2. El 10.000 ye kadar almak daha mantıklı geliyor. Hatta aracı da belirledim ama İstanbul Beylikdüzü’nde bayağı kötü havalar yarın gidip bakacağım araca. Benim için aracın yalıtım ve süspansiyon konforu da çok önemli,araç zaten sessiz bayağı ama motor sesi de olmayınca farkediyor mu ?

Connect drive Unlimited ve e sim den mi bahsediyorsunuz ? Anlaşıp alırsak düşündüğüm araçta mevcut. 2024 Kasım çıkışlı ve bu özellikler var. Sanırım iç kamera YouTube vs olan araçlarda bunlar oluyor.

Aynen hocam e sim onemli degil online baglantisi olsun problem olmaz.E sim sadece youtube a yariyor diye biliyorum ben kurulum yapmadim

Bence o da önemli :) yıllardır kısıtlı bu özellikler. Uzaya araba yollanan bir cag da araçta video izlemek için yok gizli özellik açtır yok ünite taktır vs. Peki son olarak bir sorum olacak; Connect drive ile aracı uzaktan çalıştırıp ileri geri hareket ettirmek mümkün mü ? Park yerinden çıkarma vs görmüştüm, Veya başka hangi donanım ile mümkün

Valla hocam sadece anahtar kullanmiyorum acikcasi tasimiyorum bile telefon cebimde yaklasinca kapilar aciliyor uzaklasinca kilitliyir haraket ettirme ozelligi varmi bilmiyorum kurcalayim

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.