Şimdi Ara

☠️📍2024-2025 Yılı Amiral Gemileri📌☠️ [Ana Konu]📍Kullanıcı Yorumları 1.Sayfada ☢️

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
41
Favori
3.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu konuyu açmamdaki neden 2024-2025 yılında çıkmış Amiral gemilerini tek bir konuda konuşalım.

Her konuyu ayrı ayrı takip etmek de keyifli ama bu konuda da bu yıllarda çıkmış Amiral Gemilerini konuşalım istedim.

Bazen takip etmesi zor olabiliyor. Güzel özellikleri paylaşalım farklı cihaz kullanan insanlardan bilgi alalım ve bilgi verelim.

Konuyu her yeni yılda güncelleyerek, yeni Amiral Gemileri ekleyerek de aktif tutmayı planlıyorum.

Konuya detaylı uzun yorum ss'i bırakmak isteyen, ister cihazın ana konusuna isterse de buraya beni etiketleyerek yazarsa 1. sayfaya yazan kişinin ismi gözükecek sekilde ss'i eklerim.

☢️ 8 Elite 🆚 D9400 ☢️
    📱Stress Testi📱

☠️📍2024-2025 Yılı Amiral Gemileri📌☠️ [Ana Konu]📍Kullanıcı Yorumları 1.Sayfada ☢️

📍D9400 hakkında ön yargısı olanlar için bir kesit.

📌Genellikle X200 Pro mini ile Realme GT 7 Pro stress Testi ile karşılaştım.Küçük bir telefonun içinde 8 Elite'de aynı şekilde performans kaybı yaşayacağı için doğru olduğunu düşünmüyorum o yüzden Find X8 stress testini ekliyorum konuya.

☠️Amiral Gemileri Listesi☠️

📱📱📱Vivo X200 Pro 📱📱📱

Dh Kullanıcı Yorumları

📱📱📱Vivo X100 Pro 📱📱📱

Dh Kullanıcı Yorumu

📱📱📱Xiaomi 15 Ultra📱📱📱

Dh Kullanıcı Yorumlari

📱📱📱OnePlus 13📱📱📱

Dh Kullanıcı Yorumları

📱📱📱Samsung Galaxy S25 Ultra 📱📱📱

Dh Kullanıcı Yorumlari

📱📱📱Samsung Galaxy S24 Ultra📱📱📱

Dh Kullanıcı Yorumları

📱📱📱Honor Magic 7 Pro 📱📱

Dh Kullanıcı Yorumları

📱📱📱Realme Gt 7 Pro📱📱📱

Dh Kullanıcı Yorumları

📱📱📱Honor Magic 6 Pro📱📱📱

Dh Kullanıcı Yorumları

📱📱📱Red Magic 10 Pro📱📱📱

Dh Kullanıcı Yorumları

📱📱📱Poco F7 Ultra📱📱📱

Dh Kullanıcı Yorumları

listeye Türkiye'de satılmayan cihazları eklemedim. Ayrıca bölüm farkından dolayi listeye iPhone 16 Pro Max'i eklemedim. Android Telefonlar bölümünde olduğumuz için bence burda olmaması gerekiyor ama konu içinde karşılaştırmak isteyen olursa ekleyelim.

❕Güncellenecek❕ ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ObjektifEye -- 1 Nisan 2025; 2:28:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba, konu güzel düşünülmüş kendi adıma teşekkür ederim.

Çin markalarının özellikle kamera tarafında atılım yaptığı ve ülkemize uygun fiyatla girmesi sebebi ile güzel cihazlar gördük.

Vivo X200 Pro, Honor Magic 7 Pro, 15ProMax, Xiaomi 14 kullandım. Samsung'un S23 döneminden beri tüm Plus modellerini kullandım. Ultra modelini tuğla tasarım nedeni ile tercih etmiyorum, S25 serisinde köşeli tasarımı bırakıp yuvarlatılmış köşelerle gelmesine rağmen hala çok büyük. Zaten Vivo X200 Pro ve Magic 7 Pro'yu satma sebebim büyük ve ağır olmalarıydı.

Benim deneyimlerime göre 15 Pro Max modelini ayrı tutarsak ( Yazılımsal sebeplerden ötürü Android karşısında hala çok avantajlı olduğunu düşünüyorum ) kullanım deneyimlerimi aktarmak isterim.

Vivo X200 Pro tam anlamı ile kamera telefonu olmuş. Kullandığım cihazlar arasında açık ara farkla en iyi kamera paketine sahip cihaz. İşlemcinin MTK olması önyargı oluşturmasın, 8 Elite karşısında performans farkını hissetmiyorsunuz. Ekranı, bataryası, yazılımın akıcılığı çok başarılı. Fakat cihazın arayüzü FuntouchOs maalesef rakiplerinden görsellik ve özelleştirme anlamında çok geri kalıyor. Kamera tarafında ne kadar beğendiysem arayüz tarafında o kadar beğenmedim. Bu biraz kişisel zevkler ve renkler mevzusu.

Honor Magic 7 Pro tarafına gelecek olursak bu cihazı tek kelime ile tarif etmek istiyorum; MUAZZAM.
    Hayatımda kullandığım en dengeli cihaz olmuş. Bir tarafı çok öne çıkarken bir tarafı eksik kalmış dedirtmeyen, ya en iyisi ya da en iyilerden olan donanımlara sahip. Kamera tarafında Vivo X200 Pro kadar başarılı olmasa da zirveye oynayan, bataryada çok başarılı bulduğum, hoparlörde en iyi kaliteyi sunan, arayüzde İos stabilitesi ve animasyon kalitesi sunan bir cihaz. Saatlerde 120FPS Pubg oynayıp akıcılığı kaybetmeyen bir cihaz. Ülkemizde fiyatı ve belli bir kullanıcı kitlesine sahip olması ile en alınası amiral cihaz olmuş gerçekten. Ayrıca Çin markaları arasında global tarafa yazılım ayrımını en az yapan, Çin sürümünde bulunan özellikleri global tarafa en iyi sunan markadır Honor. 7 yıl güncelleme garantisi ve düzenli güncelleme gelmeside büyük bir artı.

Bu iki modelden vazgeçme sebebim kamera adalarının büyük ve çıkıntılı olması, cihazların ağırlığı.

Xiaomi markasının yazılım tarafında bölgesel, ülkesel ayrımlara sahip olması, Çin yazılımında bulunan özelliklerin globale gelmemesi, yazılımın hantallığı gibi nedenler yapmış oldukları amiral cihazların potansiyelini baltalıyor. Kullanırken aşırı keyif alıyorum ama yazılım tarafında ayrımlar kalkmalı.

Gelelim başımın tatlı belası, markaya kızıp bir dünya marka model deneyimleme alışkanlığı kazanmama sebep olan Samsung tarafına. Bu marka hakkında çok fazla eleştiri yapabilirim, 3 yıldır aynı cihazı işlemci değiştirip piyasaya çıkartması mı desem? Her seride işlemci ayrımı yapması mı desem? Kamera donanımı ve yazılımını 3 yıldır geliştirmemesi mi desem? Şarj hızı ve kutu içeriği yetersizliği mi desem? Güncelleme konusunda çuvallaması ve S25 serisini beta yazılımla piyasaya çıkartması mı desem? Oyun performansında işlemci frekansını yazılımla düşürmesi mi desem? Daha çok fazla eleştiri yazabilirim ama yeterli sanırım AMAAA işte burası çok önemli. Yazılım tarafında çok fazla gelişme kaydetti marka, bugün Samsung S25+ kullanıyorsam en büyük sebebi One UI ve ergonomi açısından bana en uygun tasarım olması. Yukarıda saydığım eleştirilerin hepsi bir şekilde çözülür, çoğu donanımsal mevzular ama yazılım tarafında başarıya ulaşmak kolay değil. Yıllar önce yazılım sebebi ile insanlara İphone aldıran marka bugün yazılım sebebi ile tercih edilen markaya dönüştü. Deneyimlediğim markalar arasında kamerası en kötü olan markadır, şarj hızı en yavaş olanıdır, yıllardır yenilik getirmez, tasarım değişmez, fiyat politikası ülkemizde çok saçmadır, 1 ayda %20 25 değer kaybeder ama bir şekilde sevdirir kendisini.

Son söz olarak bu cihazlar tercih edeni asla üzmez. Tasarım ve arayüz kişisel zevk ve renk mevzusu, seveni sevmeyeni olacaktır. Kamera ağır öncelik ise Vivo X200 Pro, kamera öncelikli ama genel anlamda dengeli bir model arayanlara Honor Magic 7 Pro tavsiyemdir.

Ben alacak olsaydım Honor Magic 7 Pro harici cihaza bakmazdım, çok güzel cihaz yapmışlar.

Hocam vivo x200 pro fiyatı şuan 70.000 TL ve fiyat avantajı artık kalmadı. Mediatek işlemci bence güzel amenna ama snapdragon bu işin NVIDIA sıysa Mediatek ancak AMD si olur. İşlemciler arasında ciddi fiyat farkı var ama honor çok daha ucuz, sırf kamerası için bu kadar fark verilir mi ben vermem açıkçası.

Tabiki HM7P daha iyi çünkü aynı sınıfta bile değiller. Ben Vatan'dan almıştım gece indirimiyle çok ucuza gelmişti. Geceleri 57 lere düşüyor fiyatı.

Apple ve Samsung donanım yükseltmelerini gıdım gıdım veriyor çünkü en fazla satan markalar ve tuzları kuru. Bir şekilde piyasayı ele geçirmişler ama pazarlama ağlarıyla ama başka şeylerle kapı başlarını tutmuşlar. Nasıl olsa satıyor diye düşünüyorlar. 3 sene aynı ekranı aynı kamera sensörünü aynı bataryayı aynı şarj hızını vs vs iteliyorlar. Tüketiciler olarak hak edene hak ettiğini vermezsek ve hak etmeyeni cezalandırmazsak bunlar daha çok silkeler bizi.

Magic 7 Pro'dan S25 Plus'a geçen ve One UI arayüzünü seven birisi olarak içtenlikle Magic 7 Pro almanızı ısrarla tavsiye ediyorum. Boyut/ağırlık yüzünden geçiş yaptım ben. Cihazın her zerresinden memnundum. Hani tanınmış ve bu konularda sözüne güvenilen biri olduğumu hayal edelim :) gözüm kapalı herkese M7 Pro tavsiye ederdim.

Merhaba

Hocam benim samsung'a karşı tepkim var. Bazen kendini geliştirmek istemiyormuş gibi geliyor ve bazı teknik detaylari kabul edemiyorum.

Hızlı şarj yok, şarj aleti yok. Peki neden ? Apple da aynı stratejiyi benimsediği için. Bu kadar Apple'a bağlı olur mu bir marka. Apple kutu içeriğini kaldırınca, Samsung başı çekti.

Tabi bu durum benim için önemli iken sizin için önemsiz olabilir. Öte yandan Honor Magic 7 Pro Kutu içeriği ile bence ucuza bile geliyor. 100Watt hızlı şarja sahip olduğunu da unutmamak gerek.

İyi forumlar

Edit: İmla

iPhone 16 promax
    S24 ultra
    S25 ultra
    Vivo x200 pro
    Honor magic 7 pro
    Pixel 9 pro xl
    Oneplus 13
    Xiaomi 15 ultra

Bu cihazları kullanmış biri olarak pixel 9 pro xl ve oneplus 13 beni benden alan cihazlar olmuştur. Özellikle pixel imei atılması fiyatı ile rakipsiz bırakıyor oneplus 13 ise özellikleri ve muhteşem ötesi ekranı yazılımı ile çok farkli bir cihaz olmuş.

Tavsiyelerim bu yönde
    Op13 özellik olarak daha önde bariz ancak "1 telefon alıp 3-5 sene piyasadan çekileyim" mantığındaysanız benim gibi hmp7 de 7 yıl güncelleme+elite işlemci ile üzmez sizi, takılmayın bence. bir de op'ın distribütör, yedek parça vb sorunları var tabi uzun vadede

ben de yd f7 pro alıp çekilecektim ama kablosuz şarj yok ve hyperos düşündürüyor,bekleyelim bakalım
  • Güncelleme

• S24 Ultra kullanmış biri olarak Honor Magic 7 Pro daha iyi diyebilirim, şarj, hız, ekran ve kamera bence daha iyi. S24 Ultra QHD ekran olsa da gece kumlu ekran görmek hiç hoş değildi. Ayrıca şarj daha uzun gitsin diye Full HD kullanırdım zaten. Kalem benim için çok önemli değildi, yapay zeka konusunda S24 Ultra daha iyiydi bence. Ayrıca aksesuar bulma konusu da Samsung dışındaki cihazlar için büyük bir sıkıntı.

• theenjoyment T kullanıcısına yanıt

Merhaba

Hocam konuya geldiğiniz için teşekkür ederim. Neredeyse bir çok incelemeyi izledim. Honor Magic 7 Pro Amiral gemiler arasında ciddi bir aday.

Benim için en beklenmedik marka model ise Vivo X200 Pro oldu. İncelemeleri olsun, gsmarenadaki detaylı fotoğraf analizini olsun çok heyecanlandım.

Son zamanlarda ilk kez böyle bir heyecan hissediyorum. 2024-2025 yılı Amiral Gemileri yılı oldu.

S24 Ultra ve S25 Ultra bile gölge de kaldı o kadar çok iyi ve fiyat avantajli Amiral gemisi var ki.

İyi forumlar

• Güzel konu hocam, elinize sağlık

Yalniz mediatek işlemcili vivo görmek bi tık üzdü :)

Benim liste:

1)op13(kutudan şari ve kılıf çıkmasa da)
    2)magic 7 pro

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uzun araştırmalar sonunda ben de honor da karar kıldım 1 ay önce. Burdaki bütün amiraller güçlü zaten. Beni honora çeken şey detaylar oldu. Mesela anten tasarımına özel dikkat etmesi çekim gücüne verdiği önem. Ekrandaki göz koruma özellikleri. Yüz tanıma için kamera yerine 3D TOF sensör. Parmak izi 3D ultrasonic. Hoperlör kalitesi. Dayanıklılığa verdiği extra önem. Güvenlik iletişim ekonomi için S1 C2 E2 çipleri. Derli toplu tasarım. 7 sene güncelleme. AI yaptığı ve yapacağı yatırımlar. Stabil sade arayüz. Huawei servis. Dolu kutu içeriği vs vs...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzowskii -- 28 Mart 2025; 1:15:31 >
  • freeboyy kullanıcısına yanıt

Merhaba

Teşekkür ederim sağolun. Ben MediaTek 9400'u fazlasıyla beğeniyorum hocam 😅 Sizi neden üzdü ki

İyi forumlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güzel bir konu teşekkür ederim emeğinize sağlık. Karşılıklı saygı çerçevesinde güzel paylaşımlar ve bilgilenmeler olacaktır.

Şahsen ben Çinli cihazlara çok soğuğum. Burada aktarılacak olan deneyimleri çok merak ediyorum. Hayırlı olsun diyelim :)

• Konuya bizde girelim bakalım :)

Öncelikle xiaomi ile çok önceleri tanışmış olsam bile mi 9t ile hayatıma soktum. Geçen seneye kadarda kullandım. Sonunda ekran kırıldı. 2 gün sonra tatile gidecektim apar topar mi 13 ultra buldum ve aldım. Başlarda güzel hissettirdi ama sonrasında ısınma problemleri başladı. Kamera performansı kesinlikle bas çek olarak işe yaramaz ille bir oynama ille bir dokunus ister. Fotoğraf bölümde çektiğiniz bir fotoğraf ile portre bölümünde çektiğiniz fotoğraf netliği kesinlikle çok farklı portre modunda tamamen gidiyor netlik. Sonra vivo denen şu cihazla tanıştım. Gruplarda fotoğraflar paylaşıldıkca lan arkadaş dedim bu neymiş böyle harika fotoğraflar. Sonunda şeytan ordan gıdıkladi burdan gıdıkladi gittim ilk defa kaydı çıkmayan bir cihaza para yatırdım. X200pro nun Çin versiyonunu aldım. Ben amatör olarak Fotoğrafçılıkla uğrasan biriyim. Vivo için yok yapay yok kontrastlı fotoğraflar doğal değil gibi yorumlar yapılıyor. Abi geçin bu işleri cihaz tam olarak sosyal medyada paylaşmalık fotoğrafı elinize veriyor. Sonradan şurasıyla oynayayım burasıyla oynayayım derdiniz kalmıyor. Kimse gözün gördüğü bir fotoğraf görmek yada paylaşmak istemiyor göze güzel görünmesini istiyor. Ve Vivo bu konuda gerçekten Cook başarılı laf ettirmem. :) ayriyeten makro ve portre çekimlerinde de çok başarılı. Zamanında hobi amaçlı canon 600d almıştım 50mm portre lensi ile beraber saklıyorum oğlanın fotoğraflarını çekerim diye. İnanın artık profesyonel olarak bu işle uğraşmiyorsaniz amaç hatıra ve sosyal medya ise bu dslr makinalara gerçekten gerek kalmamış. Vivoyu aldım canonu sattım. Oh be dünya varmış. Her an cebinde neredeyse dslr tadında fotoğraf çeken bir cihazın olmasi müthiş bir şey. İşlemci konusunda kafasında soru işareti olan arkadaşlar o soru işaretini silin. Performans konusunda kesinlikle üzmeyecek. Originos ile bu işlemci yağ gibi akıyor. Takılma donma ne bilim xiaomi deki gibi arayüzde takılmalar falan yok. Oynayamadığınz oyun yada uygulama olmayacak. Gayet hızlı bir şekilde render alıyor.

Pil performansı da ayrı güzel %80i mobil veri kalanı wifi olarak %80 şarj ile 7-8 saatlik ekran süresi alıyorum. Genelde %20 nin altına düşmeden gün bitmiş oluyor.

Eksi yanları yok mu bu cihazın var. Selfie kamerası. Tek kendinizi çekerseniz bence gayet tatminkar memnunum ama siz önde arkada kalabalık bir grubu çekecekseniz arkadaki kişiler bulanık çıkıyor. Bunu konudan memnun değilim. Diğer konu ise ses. Aslında ben memnunum ses netliği ve yüksekliği bence gayet yeterli. Daha iyilerini deneyimleyen arkadaşlar bunu beğenmeye bilir ama genel olarak üzmez. Beğenmeyen arkadaşlar var kimisi için olmazsa olmaz onun için ekledim başkada benim gördüğüm bir eksisi yok zaten.

Deneyimlerimi aktarmaya çalıştım kısaca. Bu cihaz hakkında merak edilen bir şey varsa yanıtlama çalışırim. Gecenin bir vakti yazıyorum yazım hatası vs varsa affola.

Konumuz hayırlı olsun. Diğer cihazlar içinde merak ettiklerim var takipteyiz.

İyi forumlar.

• HM7P için bir önceki konuda bir arkadaşa yazdım ama buraya da yazma gereği hissettim

Gerçekten çokça cihaz kullandım

15promax
    14tpro
    Samsung s23 ultra gibi
    orta ve amiral gemisi diye tabir edilen cihazları deneyimledim ama bu cihaz başka olmuş honor magic v7pro

Sıfırdan kurulumda Google play store üzerinden 100mgbt ile uygulamalarin inmesi kurulması saniyeler içerisinde gerçekleşti ana ekranda izlerken patır patır uygulamalar ekrana düşüyordu 😀

Kamera olayı muazzam yapay zeka desen bu cihaza yakışmış eski çekilen fotoğraflar da dahi yapay zeka kullanıp silme işlemleri olması harika , bildiğim kadarıyla normalde cihazın özelliği olduğu için o cihaz ile çektiğiniz fotoğrafları da oluyordu ama bu cihazın yapay zeka yazılımı daha önceden başka telefonlar da çekilenler izin veriyor (yanlışta biliyor olabilirim) ..

Arayuz zaten akıcı hanımda h90 modeli vardı aşağı
    yukarı 2 seneye yakındır kullanıyor
    Çocuk yerlere sürttü ekranını çizdi en üzüldüğüm kısmı o oldu

Bence hm7p da 12 değilde 16GB ram bellege yer verilmesinin daha büyük ses getireceğini dusunenlerdenim gün sonunda honor 90 da 12 512 var bu cihaz amiral gemisi ise TR de satılan versiyonun da 16GB ram bellek olması gerekliydi.

Honor magic v3 almak istiyordum
    forumdaki arkadaşlar önermedi
    bende oyumu bu cihazdan yana kullandım
    İnşallah bir gün hevesimi almak için kısa süreliğine de olsa deneyimlemek isterim

Birde istenmeyen uygulamaları ama ekrandan gizlemek gibi birseyler olsaydı
    çok daha iyi olurdu be 😀
    Belki vardır ben bilmiyorum 🤷‍♂️

Ana ekrandaki uygulamalari klasörler halinde kullanmayı seven birisiyim

ortaya dikdörtgen bar şeklinde en çok kullanacağım şeyleri de ekledim çok hoşuma gitti.
    Hiç klasöre girmeden üzerine tıkla açılıyor

Tableti açmadık daha kuvvet muhtemel satarım gider (:

Öznel olarak şimdilik Ödediğim paranin hakkını verdiğini düşünüyorum Saygılarımla
    Herkese daha iyi cihazlar nasip olur inşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grambel34 -- 28 Mart 2025; 3:17:58 >

• SakinOlSapiyon kullanıcısına yanıt

Kayıtsız nasıl kullanıyorsunuz? Kaydettirmeyecek misiniz?

• Takip

• krtncsmh K kullanıcısına yanıt

Kayıt çıkarsa tabiki kaydettircem. Çift sim olduğu için 4+4 yani 8 ay yasal hakkınız olarak kullanabiliyorsunuz. Son 4 ayıda çift telefon kullanarak gecircem. Diğer telefondan buna internet paylaşımı yaparım yine gündelik kullanıma devam ederim sadece arama yapmak yada cevaplamak için diğer cihazı kullanmayı düşünüyorum. Daha önce hiç çift cihaz kullanamadım bakalım nasıl bir deneyim olacak.

Yedekte cihazı olmayanlar için mag 2 sim diye bir cihaz var hattınızı ona takıyorsunuz o cihaz sayesinde 2. Tele ihtiyaç olmadan arama sms yada internet ihtiyacınızı giderebiliyorsunuz.

• Merhaba, konu güzel düşünülmüş kendi adıma teşekkür ederim.

Çin markalarının özellikle kamera tarafında atılım yaptığı ve ülkemize uygun fiyatla girmesi sebebi ile güzel cihazlar gördük.

Vivo X200 Pro, Honor Magic 7 Pro, 15ProMax, Xiaomi 14 kullandım. Samsung'un S23 döneminden beri tüm Plus modellerini kullandım. Ultra modelini tuğla tasarım nedeni ile tercih etmiyorum, S25 serisinde köşeli tasarımı bırakıp yuvarlatılmış köşelerle gelmesine rağmen hala çok büyük. Zaten Vivo X200 Pro ve Magic 7 Pro'yu satma sebebim büyük ve ağır olmalarıydı.

Benim deneyimlerime göre 15 Pro Max modelini ayrı tutarsak ( Yazılımsal sebeplerden ötürü Android karşısında hala çok avantajlı olduğunu düşünüyorum ) kullanım deneyimlerimi aktarmak isterim.

Vivo X200 Pro tam anlamı ile kamera telefonu olmuş. Kullandığım cihazlar arasında açık ara farkla en iyi kamera paketine sahip cihaz. İşlemcinin MTK olması önyargı oluşturmasın, 8 Elite karşısında performans farkını hissetmiyorsunuz. Ekranı, bataryası, yazılımın akıcılığı çok başarılı. Fakat cihazın arayüzü FuntouchOs maalesef rakiplerinden görsellik ve özelleştirme anlamında çok geri kalıyor. Kamera tarafında ne kadar beğendiysem arayüz tarafında o kadar beğenmedim. Bu biraz kişisel zevkler ve renkler mevzusu.

Honor Magic 7 Pro tarafına gelecek olursak bu cihazı tek kelime ile tarif etmek istiyorum; MUAZZAM.
    Hayatımda kullandığım en dengeli cihaz olmuş. Bir tarafı çok öne çıkarken bir tarafı eksik kalmış dedirtmeyen, ya en iyisi ya da en iyilerden olan donanımlara sahip. Kamera tarafında Vivo X200 Pro kadar başarılı olmasa da zirveye oynayan, bataryada çok başarılı bulduğum, hoparlörde en iyi kaliteyi sunan, arayüzde İos stabilitesi ve animasyon kalitesi sunan bir cihaz. Saatlerde 120FPS Pubg oynayıp akıcılığı kaybetmeyen bir cihaz. Ülkemizde fiyatı ve belli bir kullanıcı kitlesine sahip olması ile en alınası amiral cihaz olmuş gerçekten. Ayrıca Çin markaları arasında global tarafa yazılım ayrımını en az yapan, Çin sürümünde bulunan özellikleri global tarafa en iyi sunan markadır Honor. 7 yıl güncelleme garantisi ve düzenli güncelleme gelmeside büyük bir artı.

Bu iki modelden vazgeçme sebebim kamera adalarının büyük ve çıkıntılı olması, cihazların ağırlığı.

Xiaomi markasının yazılım tarafında bölgesel, ülkesel ayrımlara sahip olması, Çin yazılımında bulunan özelliklerin globale gelmemesi, yazılımın hantallığı gibi nedenler yapmış oldukları amiral cihazların potansiyelini baltalıyor. Kullanırken aşırı keyif alıyorum ama yazılım tarafında ayrımlar kalkmalı.

Gelelim başımın tatlı belası, markaya kızıp bir dünya marka model deneyimleme alışkanlığı kazanmama sebep olan Samsung tarafına. Bu marka hakkında çok fazla eleştiri yapabilirim, 3 yıldır aynı cihazı işlemci değiştirip piyasaya çıkartması mı desem? Her seride işlemci ayrımı yapması mı desem? Kamera donanımı ve yazılımını 3 yıldır geliştirmemesi mi desem? Şarj hızı ve kutu içeriği yetersizliği mi desem? Güncelleme konusunda çuvallaması ve S25 serisini beta yazılımla piyasaya çıkartması mı desem? Oyun performansında işlemci frekansını yazılımla düşürmesi mi desem? Daha çok fazla eleştiri yazabilirim ama yeterli sanırım AMAAA işte burası çok önemli. Yazılım tarafında çok fazla gelişme kaydetti marka, bugün Samsung S25+ kullanıyorsam en büyük sebebi One UI ve ergonomi açısından bana en uygun tasarım olması. Yukarıda saydığım eleştirilerin hepsi bir şekilde çözülür, çoğu donanımsal mevzular ama yazılım tarafında başarıya ulaşmak kolay değil. Yıllar önce yazılım sebebi ile insanlara İphone aldıran marka bugün yazılım sebebi ile tercih edilen markaya dönüştü. Deneyimlediğim markalar arasında kamerası en kötü olan markadır, şarj hızı en yavaş olanıdır, yıllardır yenilik getirmez, tasarım değişmez, fiyat politikası ülkemizde çok saçmadır, 1 ayda %20 25 değer kaybeder ama bir şekilde sevdirir kendisini.

Son söz olarak bu cihazlar tercih edeni asla üzmez. Tasarım ve arayüz kişisel zevk ve renk mevzusu, seveni sevmeyeni olacaktır. Kamera ağır öncelik ise Vivo X200 Pro, kamera öncelikli ama genel anlamda dengeli bir model arayanlara Honor Magic 7 Pro tavsiyemdir.

Ben alacak olsaydım Honor Magic 7 Pro harici cihaza bakmazdım, çok güzel cihaz yapmışlar.

• ObjektifEye kullanıcısına yanıt

Merhaba,

s23-s24 ultralar, X100 pro, Oppo find x7 ultra ve şuan severek kullanmaya devam ettiğim vivo x100 ultra var. Kamera, batarya, ekran konusunda muazzam. Hoparlör en iyisi olmayabilir doğrudur.

X200 pro denemedim fakat her zaman bir önceki versiyonun ultrası, yeni prodan daha iyidir. Vivo x200 ultrayı heyecanla bekliyorum

s23 ve s24ultradan sonra s25 ultra da fazla bir yenilik sunmadı, hatta eksiklik sundu, bu sebepten s25 ultra da denemek istemediğim cihazlar arasında, x200 pro gibi

• erditepe kullanıcısına yanıt

Merhaba

Hos geldiniz hocam Doğum gününüz kutlu olsun 🖐🏻

İyi forumlar

• SakinOlSapiyon kullanıcısına yanıt

Merhaba

Hocam mesajınız için teşekkür ederim. X200 Pro özelinde en merak edilen konudur galiba Funtouch'un zayif kalması konusu.

Cihazı takipdeyim. Fotoğraflara baktığımda Vivo gerçekten çok iyi gelişim gösterdi. Harika bir kamera altyapısı var.

İyi Forumlar

• Grambel34 G kullanıcısına yanıt

Merhaba

Hocam mesaj için teşekkür ederim. Ülkemizde satılan en alınası Amiral gemisi HM7P olabilir. Fiyatta göz önünde bulundurarak bakacak olursak 1. sırada bile olabilir

İyi forumlar

• ObjektifEye kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam 😊

• draqpit42 kullanıcısına yanıt

Merhaba

Mesaj için teşekkür ederim. Kullandığınız cihazlar amiral gemisi olduğu için zaten kendini kanıtlamış cihaz oluyor. O yüzden hangi cihaz seçilirse seçilsin üzmez.

X200 Pro için ayrı parantez açalım istiyorum;

MediaTek kullandığı için çok ön yargı var. Dimensity Serisinin En tepe modeli olan Dimensity 9400 var ki 8 Elite ile kolaylıkla yarışır.

Bende Dimensity 9000'li cihaz var, verimli ve performanslı.

İyi Forumlar

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.