Şimdi Ara

2024 Ford Mustang S650 2.3 Ecoboost aldım! İnceleme ve sohbet konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
2
Favori
4.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herkese Toronto, Kanada'dan selamlar!

Yaklaşık dört ay önce eşimle beraber Toronto'ya yerleştik. Buraya gelince gerçekten araç çok büyük bir ihtiyaç, özellikle yaşadığımız evin konumundan dolayı normalde araçla 20 dakika sürecek bir yer toplu taşıma ile 1:30 saate kadar çıkabiliyor. Geldikten sonra bir süre bu yüzden araç kiralama işine giriştik, taşınma vs. işlemleri için gerçekten çok gerekliydi, ancak tabi ki fazlasıyla da pahalıydı, o yüzden yeni evimize taşındıktan sonra ilk işim araç aramak oldu. Önceleri ikinci el daha uygun araçlar bakmaya başladım ancak kimle konuştuysam hep gözümü çok korkuttular, özellikle paslanma burada çok büyük problem, 6-7 yaşında tertemiz görünen araç pas içinde olabiliyor. Bu yüzden ilk aşamada uğraşmamak adına sıfır araç bakmaya başladım. Burada Civic ve Corolla aşırı yaygın, iki aracı da Türkiye'de sıfır olarak kullanmıştım, ancak açıkcası buraya göçünce Civic veya Corolla kullanmak istemedim ne yalan söyleyeyim.2024 Ford Mustang S650 2.3 Ecoboost aldım! İnceleme ve sohbet konusu  Bu yüzden aklıma ilk gelen araç Ford Mustang oldu. Normalde Amerikan Muscle/Pony araçlara karşı hiç bir ilgim yoktu, ancak hazır bu kıtaya gelmişken buranın yerli aracı olarak alacaksam Mustang alayım dedim, eşimi ikna etmek biraz zor oldu ancak sonunda o da aracı beğendi 2024 Ford Mustang S650 2.3 Ecoboost aldım! İnceleme ve sohbet konusu . Neyse fazla lafı uzatmadan araca geçmek istiyorum.

Araçtan genel olarak bahsetmeden önce biraz ön bilgi vereyim, burada ehliyet sistemi biraz daha farklı ve yerel ehliyetimi yeni aldım, eğer bir yıl boyunca uslu bir çocuk olup ceza yemezsem sigortam Türk ehliyeti süremi sisteme ekleyecek, bu da sigorta paramı çok büyük ölçüde düşürecek. (Aracın taksidinin yarısı kadar da her ay sigorta ödüyorum maalesef.)

Bu arada burada gerçekten hız yapmak imkansıza yakın, yahu bomboş yol birazcık bastırayım dediğiniz yolda bile radar/sivil trafik polisi olabiliyor, o yüzden 100/110'u hiç geçemedim desem yeridir :) Sırf aracın limitlerini görmek için piste gireceğim müsait bir zamanımda.

Buraya kadar okuduysanız kafanızı şişirdiğim için özür dilerim ve okuduğunuz için teşekkür ederim. :)

Araç hakkında:

Arkadaşlar araç 2024 model Ford Mustang 2.3 Ecoboost, benim aracım şu an Ford'dan alabileceğiniz en boş araçlardan biri, üzerinde sadece Nite Pony Package adlı opsiyon var, bu opsiyon da yan aynaları, logoları ve farları siyah yapıp üzerine 19 inç jant koyuyor, yani tamamen kozmetik bir opsiyon, normalde aracın gırla opsiyonu var, Brembo frenlerden tutun da diferansiyeline kadar istediğinizi alabiliyorsunuz, bu araç bayide hazırdı ve bütçeme de uygun olduğu için hiç düşünmedim ve aracı aldım.

Teknik bilgilere gelince, araçta 10 ileri otomatik şanzıman mevcut, aynı şanzıman Ford F150'de ve yeni kasa Amarok'da kullanılıyor, GM-Ford ortak yapımı bir şanzıman. Motor kısmına gelince, araçta 2.3 litre büyüklüğünde 4 silindirli, 315 HP güç, 476 newtonmetre tork (lb-ft türünden bilgilere erişebildim, newtonmetre olarak düzeltmek isterseniz lütfen bana ulaşın düzelteyim) üreten bir motor mevcut. 0-100 hızlanması ise fabrika verileri ve test verileri 4.5-5.0 saniye aralığında. Daha önce sahibi olduğum 2019 Audi TTS (310 HP Quattro 4 çeker) ile karşılaştırmak gerekirse, onun kadar hızlı değil ancak ona çok yakın bir performansı mevcut.

Henüz bireysel olarak rodaj bile bitmediği için performans hakkında bir yorumda bulunmak istemiyorum, özellikle burada bu tarz denemeler çok zor olduğu için aracı deneyemedim de.

Asıl Mustang veya muscle car dediğin V8 olur, sen neden V8 almadın diyen arkadaşlar haklılar bu arada, gerçekten bu araç burada hızlı bile sayılmıyor, gücü standart bir minivandan hallice; (kiraladığım araç Chrysler Pacifica minivan'da 3.6 v6 290 HP mevcuttu.) Ama bu buradaki ilk aracım olduğu için ve günlük kullanacağım için açıkçası bana en uygun seçenek buydu, yoksa teknik olarak burada benzin sudan ucuz :) (94 oktan yüksek performans benzin litresi 1.8 CAD, bir şişe 700 ML su 2.5 CAD)

Aracın detaylarına girersek, kaliteden başlayayım. Türkiye'deki son aracım 2020 model 320i'ydi, sıfır almıştım, M paket ve üzerine Harman Kardon ses sistemi vardı, bu aracı referans olarak alacağım karşılaştırma yaparken.

Malzeme kalitesi bir 3 serisine göre aşırı düşük, plastik kalitesi vs. olarak. Daha önce herhangi bir Ford kullanmadığım için mukayese edemeyeceğim, ancak plastiğin sertliği, trim sesi olarak 2022 Civic ile benzer, bazı noktalarda daha kötü, bazı noktalarda biraz daha iyi diyebilirim.

Araç boş bir araç; cruise control, kör nokta uyarısı vs. dışında hiç bir özelliği yok, koltuklar elle hareket ediyor, çift taraflı klima veya koltuk ısıtma mevcut değil. Bunun dışında aracın ekranları gayet başarılı, CarPlay ve Android Auto gayet güzel ve kablosuz olarak çalışıyor, çözünürlükleri 2020 BMW'nin iDrive sisteminden güzel, uzun/kısa farlar LED ve sinyaller tabiri caizse kayar LED :)

Bu donanım boşluğu beni sadece tek bir noktada rahatsız etti, o da şanzıman. Direksiyonda herhangi bir mandal yok vitesi düşürüp yükseltmek için. Bu sorun değil diyebilirsiniz ancak vitesin kendisinde herhangi bir manuel veya spor modu mevcut değil, dolayısıyla vitese hiç bir şekilde müdahale edemiyorsunuz, gaza basamıyorum bari biraz downshift yapıp arabayı dinleyeyim demek bile mümkün değil maalesef, sport şanzıman Performance Pack adı altında satılıyor ve bunu almadan herhangi bir müdahale mümkün değil maalesef, donanımla ilgili canımı en çok sıkan şey bu oldu diyebilirim. Manuel mod yerine Long Range adı verilen bir mod mevcut, bu da aracın biraz daha devirli kullanılmasını sağlıyor.

Ses sistemine gelirsek, belki bazılarınız için hiç bir önem ifade etmiyor ancak benim eskiden araç alırken en çok dikkat ettiğim donanımların başında gelir, müziği çok severim, ergenliğimden beri plak toplarım ve müziği kaliteli olarak dinlemek gerçekten büyük bir zevktir benim için. Bu araçta standart ses sistemi mevcut, berbat değil ama araçlarımdaki Bang Olufsen ve Harman Kardon ses sistemlerinden sonra gayet yavan ve vasat geldiler kulaklarıma. Karşılaştırma olarak 2016 Polo'nun ses sistemi ile benzer diyebilirim.

Eğer araçla ilgili daha spesifik sorularınız olursa konudan seve seve cevaplarım, konuyu yeni açtığım için çok detaya girmek istemedim, siz isterseniz daha çok foto ve detay gelir tabi ki :)

Şimdi biraz foto yükleyeyim :)

Bu, aracı teslim almaya gittiğim zaman ilk gördğüm hali, küfür etmeyin engelli parkına ben koymadım :)

Bunlar da aracı teslim aldıktan sonra çektiğim rastgele fotoğraflar;

Bu foto komşumun aracıyla, Mustang'i kafama takan araç ta kendisi :)

İç mekan fotoğrafı

Bu fotolar da ufak haftasonu kaçamağından :)

Bu foto da yakıt tüketimi, uzun yolda yapıldı (90-100 KM sürat ile)

Herkese sevgiler ve saygılar ile :)

• Merhabalar, teşekkür ederim öncelikle

Evet Türkiye'de Esenyurt Doğuş Oto'dan almıştım aracımı, Türkiye'ye ithal edilen son TTS olduğunu söylemiştiler hatta, ne kadar doğrudur bilemem tabi ki.

Yani konuyu pek saptırmak istemem aslında ama Türkiye'den ayrılışımın sebebi gelecekteki çocuğumu düşünmekti aslında, ben de uzun süre Türkiye'de keyfim yerinde, iyi bir işim var vs. diye düşünüyordum ama ne zaman evlenmeye karar verdim o zaman buralardan göç etmek fikri oluştu, ekonomik durumdan bağımsız olarak söylüyorum, ben 13-14 yaşlarında Taksime, İstiklal Caddesine kaygısızca düşünmeden takılabiliyordum mesela, ailem de o kadar üstüne düşmüyordu mesela, şu anki kaygılar yoktu. Yarın öbür gün burada bir çocuk yetiştireceğime birinci dünya ülkesinde özel kolej aramadan eşit güzel bir eğitim alıp hayatının en güzel zamanında ergenliğinde can korkusu taşımadan büyümesini istediğim için göç ettim, keşke böyle olmasaydı da hiç gitmeseydik ama maalesef hayata bir kere geldiğimiz inancındayım.

can korkusu filan nedir yahu? bu kadar da abartmak nedir anlamadım. tamam kabul, gelişmiş bir ülke değiliz, bunun sonucu olarak da şehirlerimiz o kadar güzel değil, çarpık yapılaşma var, iyi bir okul için ya paran olacak ya da çocuğun çok zeki olacak da o kadar da gömmeyin. buraya gelebilmek için yanıp tutuşan bir çok ülke insanı da var.

muhtemelen özel bir mesleğin var, o sayede kanada'ya gittin veya paran var yatırımcı vizesiyle gittin. eskiden benim mesleğimde olanlar (yazılımcı) için çok kolaydı kanada'ya gitmek. ama artık çok daha zor. avrupa'ya gitmek çok kolay ama belli meslekler için. şimdi burda görüyorum "ne hayat", "of of of", "tek hayalim" falan diye yanıp tutuşuyorlar. yeni gençlik resmen kafayı yedi böyle hayallerle. bir kısmı gidebilecek ama çoğu gidemeyecek, sonunu iyi görmüyorum ben bu işin.

diğer yandan işin-gelirin iyiyse avrupa-amerika o kadar da çekici olmayabiliyor. bir çok meslektaşım avrupaya-amerikaya gitti. başlarda burdaki maaşlar düşüktü, gitmek anlamlıydı ama şu an uzaktan çalışan bir yazılımcı vergileri düşünce avrupa'da çalışanlardan daha yüksek net kazanç elde ediyor, bir de üstüne üstlük burada hayat daha ucuz. ha burda düşük maaş alır, çocuğunu iyi bir okulda okutamaz o başka. avrupa'ya gitmek için yanıp tutuşan doktor tanıyorum birkaç tane. yahu burda kral gibisin, avrupa'ya güç bela gittin, bir ton eğitimi tamamladın, orda bu kadar kazanabilecek misin bir doktor olarak?

• gule gule kullanin, bir s650 sahibi olarak s550ye gore dis gorunusunu nasil buluyorsunuz?

• OzzY® O kullanıcısına yanıt

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Tabi ki görünüş tamamen görecelidir ancak makyajlı S550'in ön tasarımını daha agresif ve güzel buluyorum, Ecoboost modelinde bile kaputtaki hava girişleri çok güzel. Arkası biraz tartışma yaratsa da S650'nin arka tasarımını daha çok beğeniyorum, daha agresif ve araca yakışan hatları olduğunu düşünüyorum ama S550 daha klasik Mustang hatlarına sahip bence. Asıl fark bence içinde, S550 daha retro daha Mustang havası verse de yeni kasanın multimedya sistemi çok daha gelişmiş durumda, buradaki baz EcoBoost hatta 5.0 GT versiyonlarının bile çoğunda küçük ekran mevcut S550 modellerinde, ki bu benim için büyük bir detay çünkü her yere navigasyon ile gitmek durumundayım hiç bir yeri/yolu daha tam olarak öğrenmediğim için. Bu arada biraz kendi aracımı öveceğim ama kişisel olarak iki bağımsız ekranı daha yüksek modellerdeki tek ekrandan daha güzel buluyorum, zaten boyut ve birleşik olma dışında bir farkları yok.

Bu S550 yani bir eski kasasındaki küçük ekran;

Bu da S650 yani 2024 modeldeki büyük ekran;

• Nemésis N kullanıcısına yanıt

Kanadanin donanim terchileri ilgincmis. Amerikada s550nin bos paketi cok az var. ikinci ellerde %10 ancak gormusumdur.

ben s650yi ilk gordugum andan beri hic sevemedim, canlisi fotograftaki kadar kotu olmasa da s550den sonra kotu, bence tabii.

Burada uzaktan çalıştırma, koltuk ve direksiyon ısıtma gerçekten çok tutulan özellikler, benim de tek kafamı yoran o aslında yarın öbür gün bu aracı satarken sırf bu yüzden sıkıntı yaşar mıyım düşüncesi. Bu kasa bence çokçası Camaro'yu andırıyor, ama maalesef Camaro, Charger, Challenger hepsi elektrikli SUV furyası yüzünden yavaş yavaş yok oluyorlar. Ford her ne kadar S650 tamamen farklı bir platform dese de makyajlı S550'den öteye gitmiyor daha bağımsız testçiler tarafından. Benim temennim genel olarak SUV veya elektriklilerin dışında hala coupe/sedan pazarının yaşaması şu anda.

• Aracı aldığım bayideki diğer bir araç olan Bullit Mustang'in fotoğrafarı;

dediginiz kadar yayginsa alici da cikar bence. evet digerlerinin yeni kasalarinin olmayacagini okumustum. buyuk konusmak istemem ama s550 sonrasi s650 alacagimi hic sanmam. aslinda s550 sonrasi hedefim 911di ancak evlenirsem o ihtimal de kalmayacak, bakalim artik. yine de bir sonraki arabam da convertible, en kotu coupe olur diye dusunuyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Siyah gerçekten çok yakışmış.

Türkiye'de mi 2019 TTS sahibi idiniz. Türkiye'de TTS sahibi birisi bu ülkeyi bırakıp nasıl gider oralara hiç aklım almıyor. Biraz anlatırsanız memnun oluruz. Ben mesela asla gitmem :)

Yani evli biri olarak haddime değil belki hadsizlik ediyorum ama bence çoluk çocuk olmadan bu tarz araçlar olabilir diye düşünüyorum evlenseniz bile.2024 Ford Mustang S650 2.3 Ecoboost aldım! İnceleme ve sohbet konusu 

Ben normalde Alman sevdalısıyım, hani bu fiyat bandlarında ikinci el bilmem kaç kilometredeki M4'tense bunu tercih ettim, ama benim de bundan sonraki hedefim ya M3/M4 veya duruma göre S63 AMG gibi olabilir ama ondan sonraki hedefim de 911, benzer duyguları paylaşıyoruz diyebilirim. :)

Satış temsilcisi yeni kasa Shelbyler çıktığı zaman seni lansmana davet edeceğim ayarlayacağım dedi tabi ama biraz boş laf gibi geldi2024 Ford Mustang S650 2.3 Ecoboost aldım! İnceleme ve sohbet konusu . Eğer seversem Amerikan araçlarını M4 yerine mesela V8 Mustang Dark Horse da bakabilirim ama işte bu tamamen şu anki aracımın gelecekteki durumuna bağlı.2024 Ford Mustang S650 2.3 Ecoboost aldım! İnceleme ve sohbet konusu 

• ne hayatlar var bee

• hocam arabanı güle güle kullan. yanlış anlama ama ydışında yaşayan üyelerin satın aldıkları otomobil konuları hiç merakımı cezbetmiyor. sen belki bu duyguda değilsindir ama çoğu hava atmak için bak nasıl bir hayat yaşıyorum tarzında konu açabiliyor. türkiyede yaşasaydın konuyu merakla okurdum. tekrar hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 3 Nisan 2024; 9:50:2 >
  • derfgt D kullanıcısına yanıt

Merhabalar, teşekkür ederim öncelikle

Evet Türkiye'de Esenyurt Doğuş Oto'dan almıştım aracımı, Türkiye'ye ithal edilen son TTS olduğunu söylemiştiler hatta, ne kadar doğrudur bilemem tabi ki.

Yani konuyu pek saptırmak istemem aslında ama Türkiye'den ayrılışımın sebebi gelecekteki çocuğumu düşünmekti aslında, ben de uzun süre Türkiye'de keyfim yerinde, iyi bir işim var vs. diye düşünüyordum ama ne zaman evlenmeye karar verdim o zaman buralardan göç etmek fikri oluştu, ekonomik durumdan bağımsız olarak söylüyorum, ben 13-14 yaşlarında Taksime, İstiklal Caddesine kaygısızca düşünmeden takılabiliyordum mesela, ailem de o kadar üstüne düşmüyordu mesela, şu anki kaygılar yoktu. Yarın öbür gün burada bir çocuk yetiştireceğime birinci dünya ülkesinde özel kolej aramadan eşit güzel bir eğitim alıp hayatının en güzel zamanında ergenliğinde can korkusu taşımadan büyümesini istediğim için göç ettim, keşke böyle olmasaydı da hiç gitmeseydik ama maalesef hayata bir kere geldiğimiz inancındayım.

• mahmut_emmi kullanıcısına yanıt

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim!

Dediğim gibi aslında daha yeni geldim buralara, inanın derdim hava/caka satmak değil ki zaten bu araç burada şahin gibi, buranın yerli otomobili, fiyat olarak Honda Civic, Toyota Corolla'dan hallice, hatta şu an Ford'un en ucuz sıfır otomobili. Benim konu açmamdaki maksadım hem biraz otomobil genel konularına farklılık olsun, hem de araç hakkında vs. bilgi vermek, fiyatından osundan busundan bağımsız olarak sadece bilgi vermek ve muhabbet etmek üzerine :)

Hocam öncelikle yeni hayatınızda başarılar dilerim. Ne yazık ki aklı başında çoğu insan gibi aynı fikirdeyiz.

Araç cidden çok çok güzel, adamlar konforlu araç yapmayı bilmiyor belki ama cidden dış görünüş bile tek başına yeterli yahu. Sizce bu araç aile için uygun mudur, ileride çocuk oldu diyelim onun yerine şunu alsaydım diye bir düşünce olur mu. Bizimkisi şu anda tamamen hayalden ibaret tabi ama yine de sormuş olalım :)

evlenirsem 911 alamayacak olma nedenim maddi :) yoksa evde iki araba olacagini varsayarak biri her turlu spor araba olur :)

aslinda s550 (dolayisiyla s650) avrupa arabasi sayilabilir. gelistirilmesinde avrupa ford buyuk rol oynadi ve odun amerikan arabalariyla alakasi yok.

bu arada ben de a4 b9dan mustange gecmis oldum, malzeme kalitesi vs anlaminda ciddi bir dusus olsa da rahatsiz degilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 3 Nisan 2024; 10:15:35 >
  • StaatSanWalt kullanıcısına yanıt

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, umarım siz de dilediğiniz istediğiniz yolda ilerlersiniz :)

Ben de birebir aynı düşünüyorum, evet araç konforlu veya ne bileyim lüks değil kesinlikle ama işte hani bir Türk genci olarak Midtown Madness'tan beri bi' Mustang ateşi oluyor içinde, eğer Türkiye'de de benzer şartlar olsaydı, motor hacminden vergi alınmasaydı kesinlikle o fiyatlara tavsiye ederdim, bir Mercedes, BMW veya Audi değil ama uygun fiyata spor araç satıyorlar, içi ne kadar kötü olursa olsun dışı yine de bir Mustang olduğunu unutturmuyor, zaten o faktör olmasa Honda Civic veya CR-V alacaktık duruma göre, ama işte o yılların getirdiği Mustang adı ve dış görünüşü gerçekten insanı etkiliyor, özellkle Türkiye gibi araç almanın çok zor olduğu yerlerden gelince.

• Hocam hayırlı uğurlu olsun süper araç Eski kasanın konsolu çok demodeydi. Böyle modern olmuş ben beğendim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • s550 ile s650 boyut olarak farkli degildir diye dusunerek cevaplarsam, aile icin uygun bir araba degil kesinlikle.

boyum 1.87, arka koltuk iptal. Yani on koltuk arka koltuga neredeyse dayali. arkaya esya koymak bile zor, bebek oturtmak iyice iskence olur.

Anladım hocam tahminim doğrulanmış oldu yani ama yine de insanları çekmemesi mümkün değil ya öyle bir ihtişam2024 Ford Mustang S650 2.3 Ecoboost aldım! İnceleme ve sohbet konusu  Teşekkürler tekrardan.

@Nemésis adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, umarım siz de dilediğiniz istediğiniz yolda ilerlersiniz :)

Ben de birebir aynı düşünüyorum, evet araç konforlu veya ne bileyim lüks değil kesinlikle ama işte hani bir Türk genci olarak Midtown Madness'tan beri bi' Mustang ateşi oluyor içinde, eğer Türkiye'de de benzer şartlar olsaydı, motor hacminden vergi alınmasaydı kesinlikle o fiyatlara tavsiye ederdim, bir Mercedes, BMW veya Audi değil ama uygun fiyata spor araç satıyorlar, içi ne kadar kötü olursa olsun dışı yine de bir Mustang olduğunu unutturmuyor, zaten o faktör olmasa Honda Civic veya CR-V alacaktık duruma göre, ama işte o yılların getirdiği Mustang adı ve dış görünüşü gerçekten insanı etkiliyor, özellkle Türkiye gibi araç almanın çok zor olduğu yerlerden gelince.

Alıntı

metni:
    Bende size teşekkür ederim. Tam dediğiniz gibi her gencin aklının bir köşesinde Mustang vardır yahu, tabi ulaşılabilir fiyatlardan olmasını insanın aklı almıyor, arada yabancı araç sitelerine bakıp bakıp şaşırıyorum. En temel insan hakkı olan ulaşım ihtiyacının birgün ülkemizde de lüks olmaması dileğiyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StaatSanWalt -- 3 Nisan 2024; 10:35:53 >

• Yazıları okurken (sanki çok standart bir araç gibi yazmışsınız) çok da heyecanlanmadan okuyordum açıkçası. Ta ki fotoları görünceye kadar :) Bu nedir hocam zından spec, batmobile gibi araba almışsınız. Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.