Şimdi Ara

HONDA JAZZ 1.5 E:HEV MENZİL ARTTIRICILI ELEKTRİKLİ ARAÇ-STD 10 AİRBAGLİ TEK B-C-D SEGMENTİ OTOMOBİL (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.899
Cevap
70
Favori
103.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eski aracım 308 1.2puretech daha az yakıyormuş.
    Boşuna kasıyorsunuz :)

110-120km ort 94km/s

HONDA JAZZ 1.5 E:HEV MENZİL ARTTIRICILI ELEKTRİKLİ ARAÇ-STD 10 AİRBAGLİ TEK B-C-D SEGMENTİ OTOMOBİL

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt

şehir içi 10 km altı bir ortalama atarmısınız o zaman gerçekler ortaya çıkar HONDA JAZZ 1.5 E:HEV MENZİL ARTTIRICILI ELEKTRİKLİ ARAÇ-STD 10 AİRBAGLİ TEK B-C-D SEGMENTİ OTOMOBİL 

Hibrit araclar sehirici cok cok az sehirlerarasi normal araclar gibi yakarlar. Motorlari atmosferik oldugu icin de turbolardan cok yakarlardi.zira sehirlerarasi yüksek hizlarda toyota hibritler genelde benzin motorunda gidiyorlar sistemleri oyle.

Jazz daha dogrusu honda e:hev sistemi sehirlerarasi da az yakiyor.

Arkadas bunu gostermek istemis. Ortalama hizinizin 15-16 km oldugu bir ortalama koyarsaniz hibrit neden aliniyor sizde anlarsiniz.

İlk sayfada resmi var jazz 16 km ortalama hizda 1.5 saat yol sonunda 5.1 yakiyor sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 21 Ekim 2024; 12:49:4 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    O zaman elektrikli alalım hocam daha mantıklı. Hem şehiriçi kullandımda oldukça az tüketiyor.

Hem motor, şanzıman derdi olmaz :)
    Hem de %10 ötv muhteşem değil mi?

Sarj imkaniniz varsa ve şehirlerarasi yol gitmeyecekseniz evet elektrikli daha mantikli.

Diger turlu hibrit klasik icten yanmalı dan daha mantikli. Tabi istanbuldaysaniz

Bizimde sanziman derdimiz yok bu arada honda hibritlerde sanziman yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 21 Ekim 2024; 12:51:1 >
  • tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    Çok iyimiş.

neyse siz 10km altı yakıt tüketimi paylaşmaya devam edin

Kalın sağlıcakla

• Merhaba,

6 Eylül’de Jazz Crosstar aracımı teslim aldım ve 1,5 aydır İstanbulda şehir içi trafikte kullanıyorum, kısaca izlenimlerimi yazmak istiyorum. Yaklaşık 800 km yaptım, şimdiye kadar ki yakıt tüketimim ortalama 4,7-4,8 civarında. Kısa mesafe ve yavaş trafikte 3,6 ları gördüğüm de oldu.

Bir önceki aracım Polo idi, donanım ve sürüş rahatlığı açısından zaten karşılaştırılamaz bile, ancak en önemli fark Jazz’ın içinin gerçekten çok ferah ve çok büyük olması. Tavan yüksekliği, koltuklarının genişliği, diz mesafesi çok ciddi bir rahatlık hissi veriyor. Ayrıca ön camın genişliği ve öndeki kelebek camlarla cidden çok geniş bir görüş açısı var.

Aracın kullanımı çok sessiz ve çok rahat. Ara bir sokakta geldiğinizi neredeyse duymuyor insanlar, o kadar sessiz bir sürüşü var. Anahtarsız kapı açma ve kilitleme, autobrake hold, yan aynaların otomatik açılıp/kapanması gibi fonksiyonlar önemsiz görünse de kullanımda çok rahatlatıcı ve pratik özellikler. Şoför ve ön yolcu koltuğu ısıtması şimdi havalar soğumuşken gerçekten çok güzel bir konfor sağlıyor, klimayı açmaya gerek kalmadan ısınıyorsunuz 😊

Çok yokuşlu ve ara sokaklardan geçtiğim bir semtte oturuyorum, hem yokuşlarda aracın tutuşu hem de ön ve arkalardaki yaklaşma sensörleri kesinlikle çok başarılı.  

Adaptif hız sabitleme gibi özelliklerini henüz ihtiyaç duyup kullanmadım, şehirlerarası uzun yol da yapmadım, ama İstanbulda hem sıkışık trafikte hem akıcı trafikte çok rahat kullanımlı, insanı hiç yormayan, içinde otururken sıkışık hissettirmeyen, güvenlik donanımlarının bir çok muadilinden daha iyi olduğu ve yakıt tüketimi açısından da çok çok iyi değerlere sahip bir araç. Zaten 2-3 yıl sonra satarım kafasıyla değil uzun yıllar kullanmak üzere, çok araştırarak aldım ve seçimimden de çok memnunum. Umarım almayı düşünenlere yardımcı olmuşumdur.

• Yuksel_T Y kullanıcısına yanıt

izlenimleriniz için teşekkür ederim.

Dostum uzun yolda normal motor neredeyse aynı zaten hibritle. Hibritin olayı şehiriçi kısa mesafelerde senin 8-9 litre yaktığın yerde 4 litre yakması yani bu mantığı anlamamız lazım önce. Büyük çoğunluğumuz sürüşlerinin büyük kısmını şehir içinde gerçekleştiriyor. Çocuğu okula bırakma okuldan alma işe gidiş geliş markete gidiş geliş hastane akraba arkadaş ziyareti vs. Yıla vurduğunuzda siz senelik 30 binlik benzin almışsanız biz 10-15 bin liralık benzin almış oluyoruz. Yani mesele büyük resme odaklanma ve hibrit aracın mantığını kavrayıp doğru sürebilmek. He sen şu attığın yakıt tüketim resmini şehiriçinde paylaş ben anahtarımı sana hediye ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Corvo_Attano -- 21 Ekim 2024; 15:15:44 >
  • Corvo_Attano kullanıcısına yanıt
    Küçük aracınızla mutluluklar dilerim.

Ek:Uzatmayın. Uzun yol yakıt verisi paylaştım. bu kadar zorunuza gideceğini düşünmemiştim. tamam sizin araç dur kalkta çok iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 21 Ekim 2024; 15:44:6 >
  • arkadaşlar neden 2024 araçlarda garmin yok. Sistemsel olarak yerleşik GPS var ama navigasyonu kullanma izni vermiyorlar.

• Ara ara bu başlığa yazıyorum. D sınıfı spor sedan bir otomobil kullanıyorum. Değecek bir araba bulamadığım için aracımı değiştirmedim. Değiştirirsem de faklı tarza geçerim artık. Hafif ticari de olur, pikap kamyonet de, hibrid şehiriçi aracı da. O yüzden Jazz radarıma girdi. Başlığı açan sağolsun haberimiz bile yoktu bu araçtan, bir de arabacıyız diye geçiniyoruz :)

Not: Aracım 90 km ile sabit giderken 4.5 litrenin altına iniyor ama ne bu aracımı az yakıyor yapar, ne de Jazz'ı çok yakıyor yapar. Konu burada şanzımansız hibrid sistemde seçeneğin sadece Nissan E-Power olmaması.

Yahu neyi uzatmıcam sen nispet eder gibi yorum atacaksın bizim de iki kelam etmeye hakkımız olmayacak mı yani kimin ne zoruna gittiği belli bence bu kadar kasmaya gerek yok. Hiç de küçük değil senin Fransız arabandan daha sağlam motoru mekaniği ve daha geniş iç hacmi var. Bana yetiyor yetmediği gün model yükseltecek gücüm de var çok şükür. Otobanında takıl sen sabit hızlarla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Corvo_Attano -- 21 Ekim 2024; 16:58:43 >
    Yok kasmıyorum zaten güvenli sürüş mantığı ve ailemi korumak adına 90 100 110 en son 120 km hız yaparım sadece yakıt verisi paylaştım benim aracım bana güzel sizin aracınızda size güzel olsun

Kucuk derken?

Bu aractaki arka diz mesefesi c sinifinda yok, size gore kucuk gorunebilir binen suren bilir ancak.

Su araca binmeden disardan kucuk demiyorlar mi bende ona bozuluyorum :)

Hayirli gunler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 21 Ekim 2024; 18:3:15 >
  • invisible_blue İ kullanıcısına yanıt
    Maliyet baska ne olsun, o garmin programinin bir lisansi vardir muhakkak odenen.

Evet dahili gps mevcut ve aktif. Belki uygun apk bulunursa yuklenebilir uygulama yükleyici diye bir secenek var menulerde

• quote:

Orijinalden alıntı: MaSaFeL

Ara ara bu başlığa yazıyorum. D sınıfı spor sedan bir otomobil kullanıyorum. Değecek bir araba bulamadığım için aracımı değiştirmedim. Değiştirirsem de faklı tarza geçerim artık. Hafif ticari de olur, pikap kamyonet de, hibrid şehiriçi aracı da. O yüzden Jazz radarıma girdi. Başlığı açan sağolsun haberimiz bile yoktu bu araçtan, bir de arabacıyız diye geçiniyoruz :)

Not: Aracım 90 km ile sabit giderken 4.5 litrenin altına iniyor ama ne bu aracımı az yakıyor yapar, ne de Jazz'ı çok yakıyor yapar. Konu burada şanzımansız hibrid sistemde seçeneğin sadece Nissan E-Power olmaması.

Rica ederim.

Bana 0 otomobil kosesinde insanlara jazz onerince cemkiriyorlar. Eminim sizin gibi aractan haberi olmayan bir cok kisi var. Amacim "bakin böyle bir secenek var haberiniz olsun" demek.

Ama fanboylukla suclaniyorum.

Mesela 1300 den taigo kapisti millet gecen hafta 70 bin lira fazlasina tam hibrit sanzimansiz made in japan arac satiliyor kimsenin haberi yok. Bagaj haric her acidan da taigodan iyi.

Hayirli gunler

• Bugün bayiye gidip inceleme fırsatı buldum test için suruste yaptım cidden konu açan hocam tasstelhof yazdıklarının tam karşılığı ni buldum bende elegance da koltuk ısıtma direksiyon isitma şerit takip hepsini denedim yani bu paralara 1.0 1.2 benzinli turbolu araç alıp ne zaman arıza verecek yakıtta cabasi diye düşünmek eziyet bence görüş açısı gayet iyi üstelik gizli silecek olmasida ön camı plazma TV gibi dışarıyı izliyormuş hissiyatı veriyor bence cam tava yada sunrrof gerek yok ayrıntı olarak tam ekleri boyasız olduğu için ufak tefek surtmelerde çok belli etmeyecektir araç rengiyle aynı değil koyu renk olduğu için direksiyon hissiyatida yeterliydi ben kendim Corolla ile arasında kaldım bakalım.bi 2 gune belli olur.eger ki 2. Araç olarak alacak olsam hiç düşünmez alırdım şuan benim aracım Yok tek araç ve uzun yol olacağı için Corolla arasındayım kısmet bakalım konuyu açtığınız için tekrar teşekkürler hocam yoksa bu araçtan bı haberdik:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Car1525 C kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun, umarim isiniz rast gider.

Ayrintili yorumunuz icinde tesekkur ederim

• https://www.coches.net/videos/comparativa-hibridos-urbanos?stc=sm-youtube-7505%2Beditorial

HONDA JAZZ 1.5 E:HEV MENZİL ARTTIRICILI ELEKTRİKLİ ARAÇ-STD 10 AİRBAGLİ TEK B-C-D SEGMENTİ OTOMOBİL

youtube dan buldum; üsttekiler mild hibrit, alttakiler tam hibrit.

aynı test parkurunda en az ortalama tüketim jazz.

10 saat boyunca 300 km lik sürüş şehir içi de var şehirlerarasıda ortaya karışık.

bu da toplam tüketilen yakıt miktarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 21 Ekim 2024; 20:57:18 >

• 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.