Şimdi Ara

JAZZ HYBRID 1.5*DÜŞÜK MTV*DUR KALK ÖZELLİKLİ ACC+KOLTUK ISITMA+10 AİRBAG+ ŞEHİR İÇİ 4 LİTRE/100KM. (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.500
Cevap
55
Favori
69.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

demiştim diz mesafesine binmeden inanman mümkün değil diye.

höh diyerek yazıma giriş yapmak istiyorum; daha arabayı aldırdığım kişilere bu ayrıntıda bir yazı yazdıramadım teşekkür ederek şaşırdığım şeyleri sormak istiyorum.

şimdi benim aracım elegance ve direksiyonum baya bildiğin deri ayrıca eski aracıma göre de oldukça kalın özellikle üst ve alt bölgesi; acaba yeni gelenlerde değişiklik mi yaptılar bende merak ettim?

yağmur sensörü de var benim aracımda. anahtarsız çalıştırma da mevcut ( giriş değil sadece çalıştırma) diğer tespitlerin doğru.

koltuklar ben de 1.78 110 kg yim şimdiye dek bir rahatsızlık hissetmedim koltuklar bir üniversitenin ortopedi bölümüyle beraber geliştirilmiş anti fatigue yani yorgunluk karşıtı koltuk olarak geçiyor kataloglarda. uzun yolda arabadan indiğinde rahatsızlık hissetmiyorsun mesela.

0 15 jantlarda alaşım jant teneke jant değil; enkei marka, ama üstlerinde jant kapakları da var, o kapaklar olmadan da kullanabiliyorsun zevkine kalmış. ortalarına honda logolu göbek kapağı alman gerekiyor tabi

lastik ebadı büyümüş ama malesef türkiye de olmayan bir lastik ebadı koymuşlar arkadaşlar orjinal lastik ebadından lastik bulamıyorlar kolay kolay. ve evet yarım litre kadar cross daha çok yakıyor.

evet ben crosstan anahtarsız giriş çıkış ve sis farlarını isterdim diğerleri çok ilgimi çeken şeyler değil. normal camlarda beyaz cam değil zaten yeşilimtrak bir rengi var.

umarım sizin aileyi de saflarımıza katarız. eski dost düşman olmaz derler; bizde eski düşmanlar dost oldu :)

ayrıca cem honda dan alırsan liste fiyatı neyse ondan alırsın ıvır zıvır için para ödemezsin,

sen sanırım adı p ile başlayan bayiye gitmişsin?

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 7 Kasım 2024; 18:7:37 >

• tasshelhoff kullanıcısına yanıt

Evet direksiyon katalogda da öyle farklılık olmaması gerek..tekrar gidince bir ona bir de batarya fiyatlarına bakacağım..Bu arada batarya fiyatları çok umurumda değil..10 sene sonra teknoloji ilerler, bu tip şeyler zamanla ucuzlar olmadı yan sanayi alınır..Ancak 2.el değeri nasıl etkilenir bilemiyorum..Yağmur sensörü denemedim tabi ama öyle diyorsan doğrudur, bu konuda katalogda gördüğümü yazdım..Koltuklar tabi uzun süre kullanınca belli olur..ben yapı itibarı ile uyamadım gibi gözüktü.. yanlardan taştığım için   Benden zayıflar için gayet de uygun olur elbet..Evet jantlar alaşım, o kapağı çıkartmak daha iyi gibi ..Evet bakarsın alırız da 20 kg zayıflayıp 

Düşman değiliz canım ..o aralar Attrage ı çok övdüğün için üstüne gelmiştim biraz...Jazz gibi araç öv.. canımı ye  Attrage dan geçiş yapmana sevindim doğrusu ..M..ile başlayan plazaya gittim..Liste fiyatı söylediler ama o koruma işlemleri dahil yani onları almazsam bir miktar indirim olabilir gibi..Zaten gelen araçlar da satılmış durumda..En büyük bayiyiz en çok ayda 15 tane geliyor dedi arkadaş..bundan anladığım az geliyor ,geldiği gibi de gidiyor yani ..İyi akşamlar

• mitsubashi kullanıcısına yanıt

özellikle crossta sıra olduğunu söylüyor alan arkadaşlar.

ama elegance bulunabiliyor.

şimdi iddialı konuşamıyorum; ben ağustosta aldım benim araçta var, yeni parti de belki değişmiştir. ama ben aldığımda cross ile elegancın direksiyonu arasındaki tek fark ısıtma tuşu idi.

aynı malzeme aynı kalınlık. böyle yumuşak pürüssüz üerinde elin kaydığı bir deri malzeme var. deri yani dikişleri filanda gayet şık

yağmur sensörü mesela katalogda kaldırılmış elegance de ama benimkinde var yani denemesini de yaptım.

dediğim gibi cem hondaya git gideceksen, benden 1 kuruş fazla para almadılar, kaskomu filanda dışarda yaptırdım gayet memnun kaldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 7 Kasım 2024; 18:43:32 >
  • Malum sitede 2.el ilanlara baktım 2024 bir elegance bir crosstar var. İkisi de deri fakat deriler farklı görünüyor hakkaten. Crosstar'da tuş takımından alt tarafa doğru çift katlı gibi.
  • herseyinhayirlisi kullanıcısına yanıt
    Bende baktım bir fark goremedim.

Yanlış anlaşılmasın ama gördüğümü söylüyorum ,bildiğin sert plastikten B sınıfı ucuz modeli olsa bile Honda markasına yakışmayan bir direksiyondu..Bak seninkinde yağmur sensörü bile varmış..Artık devir öyle bir bozuldu ki malum hepimiz herşeyden şüphe duyar hale geldik..Belki bile bile bazı şeyleri kısmaya başladılar..Göreceğim tekrar gidince yazarım ..Konu harici ama 25 yıldır kullandığım deodorant markasından bile şüphe duymaya başladım mesela ,çünkü gramaj aynı ama çok daha çabuk bitiyor..hava mı basıyorlar nedir anlamadım?? her işimizde binbir fake , fake olmasa dahi , ama şu şartlarda ama şu koşullarda diye diye illa ki bir ters köşeye yatırma var..Üç kuruş veriyorsak 3000 kere gözümüzü açmamız şart oldu tüketici olarak..

• quote:

Orijinalden alıntı: mitsubashi

Yanlış anlaşılmasın ama gördüğümü söylüyorum ,bildiğin sert plastikten B sınıfı ucuz modeli olsa bile Honda markasına yakışmayan bir direksiyondu..Bak seninkinde yağmur sensörü bile varmış..Artık devir öyle bir bozuldu ki malum hepimiz herşeyden şüphe duyar hale geldik..Belki bile bile bazı şeyleri kısmaya başladılar..Göreceğim tekrar gidince yazarım ..Konu harici ama 25 yıldır kullandığım deodorant markasından bile şüphe duymaya başladım mesela ,çünkü gramaj aynı ama çok daha çabuk bitiyor..hava mı basıyorlar nedir anlamadım?? her işimizde binbir fake , fake olmasa dahi , ama şu şartlarda ama şu koşullarda diye diye illa ki bir ters köşeye yatırma var..Üç kuruş veriyorsak 3000 kere gözümüzü açmamız şart oldu tüketici olarak..

dikiş filan da yoktu değil mi?

yeni kaplama plastik ve düşük kaliteli değil direksiyon komple plastik?

• quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

dikiş filan da yoktu değil mi?

yeni kaplama plastik ve düşük kaliteli değil direksiyon komple plastik?

Alıntıları Göster

O kadarını irdelemedim ama ..direksiyonun simidinden bahsediyorum elbet yanlış olmasın..daha tutar tutmaz (ki satış temsilcisi de açık camın yanındaydı) beğenmedim bu plastik yahu crosstarda da böyle mi diye sordum..Onda ısıtmalı deri direksiyon geliyor dedi temsilci..bu sefer umarım ikisi de olur galeride karşılaştırmalı foto çeker yüklerim

• Selamlar , sarı sitede hem 2021 model Crosstar Executive ilanında hemde 2024 Crossstar ilanı mevcut. Fotoğraflara bakınca koltuklar daha çok kumaş olarak gözüküyor. Suya dayanıklı deri kumaş değiller. Bu farklılığın sebebi nedir?

Ayrıca ikinci el Crosstar'a (2021 model 1.200m verilir mi yoksa sıfırı mı zorlamak gerekir.

Bende 2005 jazz var, bu hafta sonu satacağım, maksimum 1.2 m araç bakıyorum. Sıfıra girmem zor oluyor.

• deyvidey kullanıcısına yanıt
    Crosstar da Koltuklar deri degil deri kumaş karisik, kumas agirlikli deri suslemeli diyelim.

Su gecirmezligi de kimyasalla saglanmis zira kullanma kilavuzunda asindirici kimyasallarla temizlemeyin su gecirmezligi zarar gorebilir diye yaziyor.

Arac hibrit oldugu icin 21 model aracinda 4.yasinda olacagini hesap ederseniz garantiniz 2.sene kalmis olacak.

Yerinizde olsam elegance alirdim ama sifir alirdim.

Hayirli gunler
    Yüksek oturmak çok seviliyor ama hiç güvenli değil esasında.

Mümkün olduğu kadar alçakta oturmak hem bacaktaki kan dolaşımı için hem de seni daha ileriye bakmaya zorladığı için daha güvenli. Kaza esnasında da daha güvenli. Kaputu görmemek lazım.

Bu arada direksiyon bildiğimiz deri ve kalın bende. Elegance sahibiyim.

Koltuk konusunda da benim sevmediğim nokta oturulan yerin biraz kısa olması, birazcık daha uzun olsa iyi olurdu benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciclista -- 7 Kasım 2024; 23:21:22 >
    Daha onceki mesajinda xceed e tam sigdim demissin, buna gore jazz xceed den daha fazla diz mesafesi sunuyor diyebilirmiyiz.

Objektif bir goz olarak b segmentinde daha genisine denk geldin mi?

Hayirli gunler

Elegance konusunda haklısınız ama eşim o modelin görünüşünü sevmedi :) Crosstar'ı da pek sevmedi açıkcası ama yakıt durumu ve iç hacimin genişliğinden crosstar'ı değerlendirmeye aldım.

Garantiyi uzatmak mümkün oluyor mu peki, bilginiz var mı bu konuda? Toyota'daki gibi Garanti ON hizmetine benzer bir garanti paketi varsa belki, garanti süreci uzatılırsa iyi olurdu.

• deyvidey kullanıcısına yanıt
    Elegance ile crosstarin ic hacimleri birebir ayni onu belirteyim. Crosstar amg gibi bir govde kiti denebilir aslinda elegance ustune giydirilmis, jantida 16 yapmislar olay bu.

Garanti uzamiyor 6 sene sadece.
  • Bence aracın en büyük esksisi multimedya ekranı(Çalışma şekli, fonksiyonelliği nasıl bilmiyorum tabi).Çok demode duruyor 10 yıl önceki teknoloji görüntüsü var.İ20'nin multimedya çok gösterişli sportage'dan farkı yok.

• gralcan kullanıcısına yanıt
    Haklisiniz demode duruyor ama teknik acidan o gosterisli duran ekranlardan teknolojik. Ama japon sadeligi diye bir sey var adamlarda yapacak birsey yok.

Jazz dizayn edilirken surucunun gorus sahasina hicbirsey girmesin istenmis, o yuzden ekran asagida ve yatay duruyor.

Jazz da hem android auto,hem de carplay kablosuz.

İ20 de ikiside kablolu mesela

Sonucta bu ekranlarda android auto veya carplay kullanacaksiniz netflix vb calismiyor. Geri kalan vatandasin gozunu boyamak icin konulmus gereksiz animasyonlardan ibaret.

Urun kalitesi olarak ta eminim jazz daki model cok daha iyidir. 3.5 milyonluk crv dede ayni ekran var mesela

Hayirli gunler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 8 Kasım 2024; 7:31:19 >
  • Valla multimedia ekranı bu nesil hondalarda muazzam olmuş, kurcalamadan karar vermeyin derim. Akıcıklık menü dizaynı kullanım kolaylığı renkler vs bi kusuru yok.
    Eski nesillerde çin malı çakma android ekran gibi olurdu bunlarda sınıf atlamışlar.
  • Nihayet bugün gün ışığı beyazı renginde Honda jazz e hev elegans paketi satın aldım. Yeni yeni alışıyorum. Şimdilik çok memnunum. Aracı almamda bu forumdaki bilgilerin çok etkisi oldu. Şuan için kafamdaki sorular anahtarsız giriş yaptırabilir miyim? Kumanda dan cam kapatma özelliği var mı bilmiyorum. Bir de şerit takip sistemini sanırım devre dışı bırakamıyoruz.
  • Soner33033 S kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun

Hayir ne cam kapatma ne de anahtarsiz girisi ekletemiyorsunuz.

Serit takip sistemini gosterge ekranindan surus asistanlari mi ne oradan kapatabilirsiniz
  • Çok teşekkür ederim 🙏

• 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.