Şimdi Ara

HONDA JAZZ 1.5 E:HEV MENZİL ARTTIRICILI ELEKTRİKLİ ARAÇ-STD 10 AİRBAGLİ TEK B-C-D SEGMENTİ OTOMOBİL (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.880
Cevap
68
Favori
101.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
39. Sırada  bugün en iyi #9
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Valla niyetiniz varsa radarınizi hizli moda alsaniz iyi edersiniz, 2 kasim 2024 tarihli resmi gazete de cikani yanlis anlamadiysam, obur ay japonya kanada meksika tayvan dan gelen tum araclara ek yuzde 10 gumruk vergisi geldi.

Yani obur ay sirf bu sebepten japonyada uretilen jazz a 141.000 -149.000 lira zam gelecek

Honda da standart 40-50 bin zammini yapsa, 200.000 tl artacak fiyatı.

Hayirli gunler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 2 Kasım 2024; 19:18:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu aracı tesadüfen bayide gördüm, sabrettim bekledim, geldi. Crosstar fiyort mavi olanından bir adet aldım, kullanıyorum. 4 bin km oldu, her şeyiyle memnuım.

Olumlu yanları şöyle:

-Yoğun trafikten bunalan bir İstanbullu olarak artık trafikten korkmuyorum ve strese girmiyorum. Araç kullanmak bir hobiye dönüştü. Sabahları ve akşamları araçla sahile inmek için bahanem oldu, beni spora başlattı.

-Dur kalk trafikte araç kendi kendine gidiyor zaten. Elimi bile kullanmıyorum, dizimle direksiyona dokununca "direksiyonu tut" uyarısı da vermiyor. (TAVSİYE DEĞİLDİR, şerit değiştirerek önünüze atlayanlar yüzünden yapmıyorum bunu artık, direksiyonu elinizle tutunuz.)

-Yoğun trafikte az yakar diyorum ve şehir içinde rahatça dolaşıyorum, 4.3 litre yazıyor ekranda. Bazen 3.9-4.1 litrelere düşüyor basmayınca. Kolay park yeri buluyorum.

-Virajlara sert girince çok övülen bazı marka araçlar gibi arkası atmıyor. Gayet güvenli giriyorum

-"Bagajı yok" diyenlere inat, bagajda hep kişisel malzemelerim var, deprem çantam bile var. Markete gidince de ikili olan arka koltuğu hep katlı şekilde geziyorum. Tavana kadar doldurup ev bile taşıdım, inanmayana görsel atarım. "Kıyafet, kişisel değerli eşyalar taşınırken kamyonda gitmez" dedim, Jazz'ı ağzına kadar yükledim.

-"Yokuşlarda gitmez atmosferik motor bu yea" diye gezenlerin yanıldığını anladım. Yokuşta gayet atak. Bayılmıyor.

-"Uzun yolda konforsuz, hız yapamazsın yea" diyenlere inat 180'e sabitleyip İstanbul-Balıkesir yolculuğu yaptım, hatta radar cezaları da peşi sıra geldi maalesef. (Hız dostunuz değildir uyarımızı yapalım, o gün denedim sadece, artık 100-120 km hızla gidiyorum.)

-Koltuk ısırma ve direksiyon ısıtma stabil çalışıyor.

Olumsuz yanları:

-Uzun yolda 150-170 km ile gidecekseniz 100 km yolda 8-9 litre akaryakıt tüketimini gözden çıkarın.

-Klimasında bir sorun var bence, 15 dereceye getirince soğuk ama buz gibi yapmıyor.

-Diğer sürücüler küçük araç olduğu için sol şeride geçmeye çalıştığınızda sıkıştırmaya çalışıyor hemen, performansını görünce geri basıyor ama.

-Cam tavan ya da sunroof olsa tadından yenmezdi.

-Ses sistemi beni tatmin ediyor, bu konuda eski modelin daha iyi olduğunu söyleyenler var.

-Yedek lastik olmaması beni şaşırttı. Lastik tamir kiti varmış hiç kullanmadım umarım kullanmam. :)

-Bakım süresinin 10 binde bir olması bence üzücü, yurt dışında 15 binde bir.

-Artık şu araçlara elektronik koltuk ayarını koyun. Hatta hafızalı koyun ki iki kişi rahat rahat kullansın.

-Torpido basit bir yay sayesinde çat diye düşmesin, bir ampül sayesinde ışıklı olsun açılınca, bagajda da yeterli ışık olsun. Bunların araca maliyeti 200 lira falan aslında.

Bu olumsuzlukları da hiç dert etmiyorum.

Honda'nın diğer modellerini bilmem ama Japonya üretimi Honda Jazz benim için şudur:

Yıllarca, yüz binlerce kilometre Alman üretimi araçlar kullandım, "Japon araçlarının yalıtım ve kaportası zayıf" diyenler yüzünden Japon araçlarına bir türlü yanaşmayan beni fazlasıyla ikna etti.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgi için hocam size de hayırlı günler :)

• Revolucionist R kullanıcısına yanıt
    Guzel degerlendirme icin tesekkurler, ama malesef artik son jazz kullanicilari olacagiz gibi duruyor, obur ay 150-200 bin arasi zam var yanlis anlamadiysak cikan tebligi.

Dün aracımızı 1000 bakımına götürmüştük satış temsilcisine ben ilettim haberi onlar da aynı yorumu yaptı.

Bu arada bu paspaslar uyumlu satıcıya sorduğumuzda da aynı yanıtı ekledi sipariş ettim. Başa ekleyebilirsiniz isterseniz Rizzline olarak.

Rizline Honda Jazz Crosstar ( Müzik Sistemli ) 2020 Sonrası 3D Araca Özel Paspas ve Bagaj Havuzu Bmy
    https://www.hepsiburada.com/rizline-honda-jazz-crosstar--muzik-sistemli--2020-sonrasi-3d-araca-ozel-paspas-ve-bagaj-havuzu-bmy-p-HBCV00006F6QBT?ftid=vaxhqkzjebfleub4&magaza=STARL%C4%B0NEOTO&url_src=ios-product-detail

Aracın ISA güncellemelerini yaptım bunun yanında Android Auto için servisin de bir güncellemesi yok kendi kontrollerimde de olmadığını gördüm. Bir süre bekleyeceğiz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• İnadına zammı bekledim ..sırf konuya destek olsun diye zamlı alacağım..zımba gibi araba..çaya çorbaya , salataya limona her derde deva bir araç..evin 4.aracı olarak alacağım..sırf Kızıltoprak Kadıköy arası dolaşmak için..çok ekonomik..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitsubashi -- 3 Kasım 2024; 20:12:50 >
  • japonya'ya ek vergi japonyadan gelen tüm araclar gibi jazz'ın da fiyatı artacak. Peki bu artan fiyatlarla bu araçları kim alacak, kimse almayınca, Avrupa'da ve Türkiye'de fabrikası da kalmayan hondanın ülkede kalmasını sağlayacak motivasyon kaynağı ne olacak?

Ülkeden giderse bu kadar karmaşık bir hibrid sistemli aracın son sahibi olmayı kim ve neden göze alacak?

• ülkeden gidip gitmemesi farazi bir fikir; hadi gitti diyelim servisleri gidecek değil

son satılan araçtan itibaren 10 sene parça bulundurmaya kanunen mecbur zaten.

10 seneye kadar ne sular akar köprünün altından

bir yolu bulunur siz dertlenmeyin.

hayırlı günler

10 sene sadece kağıt üzerinde. gerçekte bir hükmü yoktur.

ama honda nın piyasadan çekilme ihtimali yoktur.

firmalar en çok servisten para kazanır.

• hafta sonu jazz'a yakından baktık ve 3 hayır ile elendi.

yarın kia ev3 bakacagım.

artık tüm arabalar ayni para oldu.

• "Yerden yükseklik" kriterlerimden birisi ancak net bir bilgi bulamadım.

Elegance ile crosstar arasında "yerden yükseklik" farkı ne kadar? (Aracın tavan yüksekliğini sormuyorum)

(Bildiğiniz gibi honda'nın sitesinde elegance için 1526 mm, crosstar için 1556 mm tavan yüksekliği yazıyor. Ancak crosstar'da tavan rayları olduğu için 30 mm yani 3 cm'den daha az yerden yükseklik farkı olması lazım)

Bu sitedeki (https://www.ultimatespecs.com/tr/araba-teknik-ozellikler/Honda-models/Honda-Jazzv) verilere göre "yerden yükseklik" için 14.6 cm ve 13.6 cm yazıyor, yani sadece 1 cm fark var.

Arada 2 cm "yerden yükseklik" farkı olduğunu söyleyenler kaynak belirtebilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetyasin38 -- 3 Kasım 2024; 22:36:31 >

• mehmetyasin38 kullanıcısına yanıt

elegance yerden yükseklik 13.6 cm

crosstar yerden yükseklik 14,6 cm.

1 cm imiş. oda tekerlek farkındandır biri 15 diğeri 16 jant

crosstar aslında bir gövde paketi denebilir ikisi de aynı arac bir kaç donanım farkı var.

merak etmeyin daha tam doluyken bile arabanın altını sürtmedim istanbulda, klasik hondalar gibi alçak değil.

brochures.honda.co.uk
    Jazz Hybrid—Page 58
    https://brochures.honda.co.uk/cars/jazz-hybrid/?page=58

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 3 Kasım 2024; 22:50:32 >
  • riderman R kullanıcısına yanıt

merak ettim; sebeplerinizi.

• Doğu anadoluda bir şehirdeyim, yollar inanılmaz kötü. Şehrin göbeği, bir futbol topunun tamamen girebileceği çukurlarla dolu (uzun yıllar istanbul'da yaşadım kıyaslanmaz bile)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetyasin38 -- 3 Kasım 2024; 22:51:1 >
  • mehmetyasin38 kullanıcısına yanıt

sizin sebebinizi sormıştım ama olsun :)

valla bilemiyorum araba alçak bir araba değil ama dediğiniz gibiyse bir şey diyemem.

size daha yüksek bir araç daha iyi olabilir hrv mesela bütçeniz dahilindeyse.

aynı hibrid sistem, aynı motor,

hayırlı günler.

• sebep derken hocam anlamadım, tabi ki altını sürtmemek için :)

uk sitesinde yazıyormuş, teşekkürler paylaşımınız için  

içi güzel , bagaj ve dış güzellikten kaybetti.

• riderman R kullanıcısına yanıt

eh onları biliyorduk zaten :) sağlık olsun

• Revolucionist R kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun

• Öyle bir şey olmaz ..olsa da dostum @tasshelhoff izin vermez. Kendisi önceden kullanıcısı ve fanatiği olduğu Mitsubishi nin ,Türkiye den çekilmesini önlemiş bir dostumuzdur. Halen Spacestar filan satıyor işte Mitsubishi..Honda da ,yıllarca en azından Jazz a devam edecektir..

Espri bir yana crosstar tam bir illüzyon..onun yerine düz Jazz almak daha mantıklı sanki?

• 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.