Şimdi Ara

2025'te bitecek tecil hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle askerlik konusunda şimdiye kadar hiç düşünmemiştim ve bu yüzden oldukça bilgisizim. 2027 sonuna kadar tecilim var sandığımdan oldukça rahattım ancak üniversiteden mezun olduktan sonra tecilin geriye alındığını öğrendim ve araştırmaya başladım. Ancak şu an kafam çok karışık ve ne yapacağımı bilmiyorum. Ya bedelli askerlik ya da yüksek lisans yoluyla ertelemeyi düşünüyorum. Ancak bedelli için birikmiş param da yok, yüksek lisans konusuna da çalıştığım yerin sıcak bakacağını düşünmüyorum. Tecilim 2025 haziranda bitiyor. Bu durumda bedelli başvurusunu ne zamana kadar yapabilirim ve ödemesini ne zaman öderim? Bilgisi olanlar paylaşabilirse minnettar olurum. Ayrıca yüksek lisans için de ALES'e başvuracağım o seçeneği tercih edip etmeyeceğim henüz belli olmasa da. Her iki seçenek için de genel olarak bir takvim oluşturmaya ihtiyacım var ancak maalesef k

• mezun olduktan sonra üniversite diploman ile askerlik şubesine gidip 2 sene daha tecil ettirebilirsin. 2 senenin sonunda yüksek lisans yaparsan tekrardan otomatik tecil olur okuduğundan ötürü. yüksek lisans yapmazsan eğer tecil süren bitmeden yoklama yaptırman lazım kaçak durumuna düşmemen için

• Byblack58 kullanıcısına yanıt

2023 mezunuyum. Zaten otomatik olarak 2 yıl tecilim oldu mezun olduktan sonra. Ek olarak 2 yıl daha mı tecil ettirebiliyoruz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.msb.gov.tr/Askeralma/AsalDuyuruListe

Aralık ayında, 2025 yılı yoklama duyurusu burada açıklanır. Bir önceki duyurudaki tarihlere +1 ekleyip yayınlanıyor genelde. Eğer aksi bir durum olmazsa 31 aralık 2025e kadar
    ister bir yüksek lisans programına kaydolup tecil alırsınız
    ister yoklama yaptırıp askere (bedelli veya normal) gidersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LanceVance L kullanıcısına yanıt

hayır sadece 2 yıl tecil oluyor. artık tecil ettirebilmek için tek şansın yüksek lisans yapmak. yüksek lisansa başlarsan yine tecil ettirebilirsin ama yüksek lisans olmazsa , tecil bitiiş tarihinden önce yoklama yaptırman gerekli aksi taktirde kaçak durumuna düşersin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.