selamlar arkadaşlar...bugün peugeot 206 aracımın frenlerinde bayagı bi boşluk ve zayıflık hissettim.arabayı durdurup stop ettirdiğim zaman fren'in sertleştiğini ve basamadıgımı gördüm...fakat arabayı çalıştırdıgım zaman frene basabildim ama hala boşluk ve zayıflık devam ediyor.bilgisi olan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum..yarın özel servise götüreceğim bilgilendirirseniz sevinirim...saygılar
sorun büyük bir ihtimal westinhous dediğimiz fren servosundan kaynaklanıyor olabilir, uzun süre park halinde iken aracın altına eğilip bir bakın yağ kaçağı vs varmı
stop edince herhalde sertleşir fren. hidrolik kontak açmadan gitmez çünkü fren sistemine. normal bir durum. servise falan götürmene gerek yok.
stop ettiğin zaman pedal pompalama yapmaz. aracın frne balatalarını değiştir sonra hidroliği kontrol et eksikse tamamlamalısın yinede boşluk hissediyosan hortumlarında kaçak olabilir arka merkezlerde olabilir oda olmadı anamerkez değiştirceksin
arkadaşım problemin servo fren merkezinde çözemessen yardımım olur takribi orjinal parça fiyatıda 200 ytl dir
balataların eskimiştir dednildiği gibi stop edince fren şişer tutmaz