Şimdi Ara

20yasimiza merdiven dayadik hala aileden izin alma sorunu yasamak koyuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
15.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu ise anlam veremedim ya, hersey cok super ama aksam 11e kadar izin veriyorlar kisin, yazinda gece 1e kadar bazen 2ye kadar . Konsere gidicem eve donmem 1i bulur, arkadaslarimida taniyorlar izin vermiyorlar. Kiz cocugu kadar olamadim dedim, onlar bile izin aliyor ben evde oturuyum anca, bu yil sesimi cikarmiyorum universite olmadi diye, gelecek yil universite oldugunda gorucem sizi sıkıyosa izin vermeyin yeter artik dedim. Seninde cocugun olsa aynisini yaparsin diyiyorlar. Ya herkesin ailesi izi veriyor, bi siz sorunlusunuz vermiyosunuz dedim cektim gittim.

Aileme bu yil sesimi cikaramiyorum ama universitede ayni olayi yaparsalar artik baglari koparirim, neymis evlenmeden o saatte disari cikamazmisim, evlenincede esim izin vermezmis. Ya nasil bi zihniyet bu ya, illa yalan dolanlami o saate disari cikicam. Bi ara hatta evlendirin bile dedim, formalite icabi evlenip, gezip tozacaktim kizda umra degildi. Zaten bi iki kiz gosterdiler sonra benim niyeti anlayinca vaz gectiler. Biktim ya lisedeyken kucuktun, buyuduk o saate disarda ne isin var, bu yil gercekten sesimi cikarmiyorum ama bakalim bu yazdan itibaren ne olucak. Sanki parayi pavyonda yiyiyoruzda onlarla bir tuttular, payvona gidenle ne farkin var diyiyor, parayida adam akilli harcarim daha neyi ispat etmem gerekiyor, kendi isleri oldugunda sabahin 5-6 sina kadar izin vermeyide biliyorlar

Sizinde boyle sorunlariniz varsa ailenizle nasil astiniz bu sorunlari

• Yapay Zekanın Yanıtı

20 Yaşında Aileden İzin Alma Sorununu Çözmek

20'li yaşların başında, bağımsızlığınızı kazanmak ve kendi seçimlerinizi yapmak istersiniz. Ancak, hâlâ aile evinde yaşıyorsanız, dışarı çıkmak için izin almak zorunda kalabilirsiniz. Bu durum, özellikle baskıcı bir aile yapısı içinde büyüdüyseniz, zorlayıcı olabilir.

Baskıcı Aileden Nasıl İzin Alınır?

Baskıcı bir aile yapısında büyümek, dışarı çıkmak için izin alma konusunda zorluklar yaratabilir. Ailenizin size karşı aşırı koruyucu olması, sosyal hayatınızı kısıtlayabilir. Bu durumda, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

• Sakince konuşun: Ailenizle açık ve dürüst bir konuşma yapın. Dışarı çıkmak için neden izin almak zorunda olduğunuzu ve neden bu özgürlüğü istediğinizi açıklayın.
    • Sınırlar belirleyin: Ailenizle, dışarı çıkma saatleri ve izin alma prosedürleri gibi net sınırlar belirleyin. Bu, herkes için beklentileri belirler ve çatışmaları önler.
    • Güven oluşturun: Ailenizin size güvenmesi, izin almayı kolaylaştıracaktır. Sözlerinizi tutarak, sorumluluk alarak ve evin kurallarına uyarak güvenlerini kazanabilirsiniz.
    • Alternatifler sunun: Aileniz dışarı çıkmanıza izin vermek konusunda tereddüt ediyorsa, alternatifler sunmayı deneyin. Örneğin, arkadaşlarınızla dışarıda buluşmak yerine evde bir film gecesi düzenleyebilir veya ailenizle birlikte dışarı çıkmayı teklif edebilirsiniz.

Dışarı Çıkmak İçin Aileden İzin Alma Yolları

Baskıcı olmayan ailelerde bile dışarı çıkmak için izin almak gerekebilir. İzin almak için aşağıdaki yolları kullanabilirsiniz:

• Saygılı olun: Ailenize karşı saygılı ve anlayışlı davranın. Onların kurallarına uyun ve dışarı çıkmak istediğiniz zamanlarda uygun bir şekilde izin isteyin.
    • Sebeplerinizi belirtin: Dışarı çıkmak istediğiniz sebepleri açıklayın. Ailenizin neden izin vermesi gerektiğini anlaması önemlidir.
    • Zamanında izin isteyin: Dışarı çıkmak istediğiniz zamanlarda son dakikada izin istemekten kaçının. Ailenize planlarınızı önceden bildirmek, onlara uyum sağlama ve izin verme konusunda zaman tanır.
    • Uzlaşmaya açık olun: Aileniz izin verme konusunda tereddüt ediyorsa, uzlaşmaya açık olun. İsteklerinizde esneklik göstermek, izin almanıza yardımcı olabilir.

21 Yaşında Aileden İzin Almak

21 yaşına geldiğinizde yasal olarak bir yetişkinsiniz. Bu, artık aileden izin almanızı gerektirmez. Ancak, hâlâ aile evinde yaşıyorsanız, onların kurallarına saygı duymak önemlidir. Nezaketle izin istemek ve onların endişelerini anlamak, sağlıklı bir ilişki sürdürmenize yardımcı olur.

Sonuç

20 yaşında aileden izin almak zor olabilir, ancak yukarıdaki adımları izleyerek bu sorunu çözebilir ve bağımsızlığınızı kazanabilirsiniz. Saygılı ve anlayışlı davranmak, net sınırlar belirlemek ve uzlaşmaya açık olmak, izin alma sürecini kolaylaştıracaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ailen dogru diyor.
  • Kardeşim, inan bizimkilerde aynı durumda bazen istemesemde yalan söylemek zorunda kalıyorum.
  • Kendi ayaklarin uzerinde durmadikca onlari dinlemek zorundasin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çağdaş

Kardeşim, inan bizimkilerde aynı durumda bazen istemesemde yalan söylemek zorunda kalıyorum.
    bak kardeşim senin zamanında iken ailem banada aynısını yapardı hatta akşam 9 dan önce evde olmak zorundaydım. ama bak üni bitti şimdi istersem 3 gün eve girmiyim nerdesin diye aramazlarda sormazlarda.
  • Bende kendı sehrımde unıversıte okuyorum. Donecegım saate pek karısmasalarda gıttıgım heryerı soyluyorum ızın alıyorum. Dısardayken kesınlıkle arıyo annem.

Bazen ıstemesemde yalan soylemek zorunda kalıyorum hem dısarı cıkmak ıcın hemde arabayı almak ıcın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

bak kardeşim senin zamanında iken ailem banada aynısını yapardı hatta akşam 9 dan önce evde olmak zorundaydım. ama bak üni bitti şimdi istersem 3 gün eve girmiyim nerdesin diye aramazlarda sormazlarda.

Alıntıları Göster
    Ailenin sözünü dinle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de 20 yaşındayım va ailemle böyle bir problem yaşamadım. Dışarı çıkmak istediğimde çıkacağımı söyledim onlar beni uyardı bende uyarılarına uydum. Geç geldiğim yada çok geç kaldığım için arkadaşımda kaldığım da oldu ama hem bana hem arkadaşlarıma güvendikleri için sorun çıkmadı. İsyan etmek yerine sakince ve mantıklı bir açıklama yaparak konuşman senin için daha iyi olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Titanyum Adayı

Ben de 20 yaşındayım va ailemle böyle bir problem yaşamadım. Dışarı çıkmak istediğimde çıkacağımı söyledim onlar beni uyardı bende uyarılarına uydum. Geç geldiğim yada çok geç kaldığım için arkadaşımda kaldığım da oldu ama hem bana hem arkadaşlarıma güvendikleri için sorun çıkmadı. İsyan etmek yerine sakince ve mantıklı bir açıklama yaparak konuşman senin için daha iyi olabilir.
    Alien haklı.
  • AKŞAM EZANINDAN SONRA FORUMA GİRMENEDE KARIŞIYOLARMI?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tatanga.1988

AKŞAM EZANINDAN SONRA FORUMA GİRMENEDE KARIŞIYOLARMI?
    Demekki bir bildikleri var.Ailen haklı
  • Kuzenimi gordum sende kuzenimde 20 yasinda ailesi baskasinin evinde kalmaya bile izin vermiyor
  • Ben 30 geldim hala firca yiyom
  • quote:

Orijinalden alıntı: yücel52

Ben 30 geldim hala firca yiyom
    26'ya ayak bastım ama geç gelince annemden fırça yiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silver Shadow

26'ya ayak bastım ama geç gelince annemden fırça yiyorum

Alıntıları Göster
    Söz dinlemek iyidir para bitince para alacak adam kalmıyor aile dışı
  • Cok ciddi soyluyorum ya ailen buyudugunu anlayamaiyor ya da daha sen buyumemissin. Benimde boyle tanidigim 2 kisi var ikiside 21 yasinda ikiside bildigin ana kuzusu yetismis ve hala ana kuzuluklari devam ediyor. Cocuklar kendi kararlarini hic bir zaman alamiyor ilk okul cocuklari gibiler. Eger sen yok ben kendi kararlarimi alicak olgun biriyim yirttim o kabugumu ama annemler cok ustumu geliyor dersen, ya onlari karsina al konus oda olmadiysa fazla kalplerini kirmadan dis goster ki anlasinlar durumu. Abartmiyorum ilk okuldan beri babam sadece nerde oldugunu ne zaman gelicegini ya da kalicagini soyle aklim sende kalmasinda ne yaparsan yap sana guveniyorum yanlis bisey yapmassin derdi. Simdi hic bisey demez sormaz bile ben merak etmesin diye soylerim tamam oglum ihtiyacin var mi diye sorar bu kadar.

Edit: Yazım hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İug -- 17 Şubat 2012; 9:14:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İug

Cok ciddi soyluyorum ya ailen buyudugunu anlayamaiyor ya da daha sen buyumemissin. Benimde boyle tanidigim 2 kisi var ikiside 21 yasinda ikiside bildigin ana kuzusu yetismis ve hala ana kuzuluklari devam ediyor. Cocuklar kendi kararlarini hic bir zaman alamiyor ilk okul cocuklari gibiler. Eger sen yok ben kendi kararlarimi alicak olgun biriyim yirttim o kabugumu ama annemler cok ustumu geliyor dersen, ya onlari karsina al konus oda olmadiysa fazla kalplerini kirmadan dis goster ki anlasinlar durumu. Abartmiyorum ilk okuldan beri babam sadece nerde oldugunu ne zaman gelicegini ya da kalicagini soyle aklim sende kalmasinda ne yaparsan yap sana guveniyorum yanlis bisey yapmassin derdi. Simdi hic bisey demez sormaz bile ben merak etmesin diye soylerim tamam oglum ihtiyacin var mi diye sorar bu kadar.

Edit: Yazım hatası.
    Benimkiler de hiç karışmıyor yahu. Küçükken diyordum keşke birazcık karışsalar ilgi alaka falan ama şimdi durumumdan gayet memnunum

• Senin bu ailenden çektiğin ne kardeş?
    Her zaman ailenden şikayetcisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neyapsamacaba

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Durumumuz tamamen aynı kardeşim.Üniversitede okumaktayım.
    Ben de izin alamıyorum, hatta öyle bir baskı kurmuşlar ki üzerimde, artık izin bile istemeye çekiniyorum.İzin istediğimde babamın bir bakışı var, görmen lazım.İzin istediğime bile pişman oluyorum çoğunlukla.Çok mecbur kalırsam yalan söylüyorum.
    Artık durum öyle bir hal aldı ki evimize 5 dk.lık mesafedeki arkadaşımda bile kalamıyorum, bi laf ederler sinirim bozulur diye.
    Araba mevzusu var sonra.Araba ne zaman lazım olsa babam peşime birini takıyor ya da kendi geliyor.Durumu müsait olduğu halde bana araba almıyor.Şu an yemeden içmeden para biriktiriyorum, kendi arabama sahip olabilmek için.Hatta bir sene okulu dondurup araba almayı bile düşünüyorum artık.
    Ben ehliyet aldığımda araba kullanamayı bilmeyen arkadaşlarımın şu an arabaları var, akşam mesaj atıyorlar bana, arabayı al gel diye.Her seferinde bir bahane uydurmaktan bıktım, babam izin vermiyor da diyemiyorum.Ve bu arkadaşlarımın durumları kesinlikle bizden iyi değil.Psikololjik olarak sıkıntıdayım anlayacağınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: 58_transporter_58

Durumumuz tamamen aynı kardeşim.Üniversitede okumaktayım.
    Ben de izin alamıyorum, hatta öyle bir baskı kurmuşlar ki üzerimde, artık izin bile istemeye çekiniyorum.İzin istediğimde babamın bir bakışı var, görmen lazım.İzin istediğime bile pişman oluyorum çoğunlukla.Çok mecbur kalırsam yalan söylüyorum.
    Artık durum öyle bir hal aldı ki evimize 5 dk.lık mesafedeki arkadaşımda bile kalamıyorum, bi laf ederler sinirim bozulur diye.
    Araba mevzusu var sonra.Araba ne zaman lazım olsa babam peşime birini takıyor ya da kendi geliyor.Durumu müsait olduğu halde bana araba almıyor.Şu an yemeden içmeden para biriktiriyorum, kendi arabama sahip olabilmek için.Hatta bir sene okulu dondurup araba almayı bile düşünüyorum artık.
    Ben ehliyet aldığımda araba kullanamayı bilmeyen arkadaşlarımın şu an arabaları var, akşam mesaj atıyorlar bana, arabayı al gel diye.Her seferinde bir bahane uydurmaktan bıktım, babam izin vermiyor da diyemiyorum.Ve bu arkadaşlarımın durumları kesinlikle bizden iyi değil.Psikololjik olarak sıkıntıdayım anlayacağınız.

Alıntıları Göster
    Sen yine iyisin.
    Ben 36' sına merdiven dayadım hala baba parası yiyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.