Şimdi Ara

22 Yaşına Geldim Ne İçin Yaşıyorum ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta dediğim gibi 22 yaşına geldim 1 üniversite bıraktım tekrar sınava hazırlanıyorum ama ne istediğimi bilmiyorum. Rotam yok, hedefim yok sadece düm düz gidiyorum.

Günlerim hep yatarak geçsin, bir kaç bir şeyler izliyeyim akşam olunca da yatayım istiyorum. Ama içim çok huzursuz ne olacağımı ne yapacağımı bilmeden yaşamak çok huzursuz ediyor beni.

Neleri seveceğimi bilmiyorum. Küçüklüğümden beri bilgisayar oyunları ile içli dışlı oldum bilgisayarda akşama kadar vakit geçirebilirim fakat yazılımcılık bana göre mi bilmiyorum kendime en yakın gördüğüm meslek yazılımcı olmak fakat sırf bilgisayara yakınım diye yazılımcı olmakta ne kadar doğru bilmiyorum. Zaten bir hayli diplomalı veya diplomasız yazılımcı çok fazla var.

Üniversiteye odaklı olma çeşitli online eğitim sitelerinden kendini geliştir diyenler var biliyorum fakat bunun için de güven lazım. Hayatta bir başarısı olmayan biri için böyle şeyler çok fazla. Daha garanti ve elde somut şeyler olsun istiyorum.

Aileden şanslı değilim bir ev araba yok. 30 yaşıma geldiğimde her insan gibi fabrikalarda sürünmek istemiyorum.

Liseden beri bir eczane açmak ve matematik öğretmeni olmak istemişimdir ama ikisininde durumları ortada. Eczane kotaları dolu, atamalar yok.

Neyse biraz içimi dökmüş oldum dostlar. Varsa yardımcı olmak isteyen ( nasıl olacak bilmiyorum ) keyifle dinlerim. Nasıl atlatırım bu boşa yaşanmışlık hissini.

Not: Az önce konuyu yanlış yere açtığım için bir daha konu açtım.

• yaş 22 boş oturma. gir bir çağrı merkezine çalış. asgari ücret alırsın harçlığın çıkar.

ben olsam oto sanayiye gider, çırak olarak çalışırım 1 yılda meslek öğrenirim. sonra makine okurum. sonra kendi dükkanımı açarım. odama para sayma makinesi koyarım.

• command_4 kullanıcısına yanıt

Ben de 21'im bu yaşta sanayiye alırlar mı bizi

• Tıp oku hasta görmeyeceğin bir uzmanlık yaz. Rahata erersin.

Okulun yoğunluğundan kafan dağılır bayağı, ciddiyim bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChristoBangalter -- 1 Şubat 2023; 16:6:38 >
  • Dini vecibelerini yerine getiriyor musun? Onların kalbine ferahlık vereceğini düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Temples -- 1 Şubat 2023; 16:22:43 >
  • ChristoBangalter kullanıcısına yanıt

büyük şehirlerde en az 10 tane sanayi sitesi, her sitede 300-500 tane dükkan var. gez. usta meslek öğrenmek istiyorum çıraklık yaparım de. en kötü 5. girdiğin dükkan gel der.

• 26 yaşında olarak katılıyorum. Bomboş geçen bir hayat. Artık çalışma para kazanma istediğim de gitti. Ailemin 2 evi var fakirliğin dibini yasiyoruz. Kaybolmuş gibiyim neyim neciyim ne yapmak istiyorum umurumda degil.

Öyle bi salmişlik. Sadece ben mi böyleyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-37F4B34B4 -- 1 Şubat 2023; 16:56:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yaş 23 hiç olmadı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kendinize kendinizden başkası değer vermez ve veremez. O yüzden hedeflerinizi oluşturun ve yürüyün ya da koşun. Yaparım demen lazım. Yaparım demeden seçme

• Ya da seç ama hiç bir zaman umutsuz olma

• aynı durumdayım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam tıp oku demiş. Tıp okuyacak adam zaten okurdu bu zamana kadar.

Fazla seçeneğin yok.

1- Tıp okuyamıyorsan astronot ol. O da olmuyorsa gemi ol. Yük taşı. O da olmadıysa film yönetmeni ol, oskar al.

2- Memur ya da kamu işçisi olabileceğin bir yol bul. Seçimi kazanan partiye üye ol. Bir şekilde memur ya da kamu işçisi olursun. Sonra ölene kadar para derdin kalmaz.

3- Memur ya da kamu işçisi olamıyorsan, ustalık gerektiren bir iş öğren. Berberlik, aşçılık, oto tamiri, klima tamiri, vb gibi. İnsanın kendi başına yapamadığı, ustaya muhtaç olduğu bir iş öğren.

4- Ticarete gir. Gömlek al sat. Saat al sat. Bir şey alıp sat. Birkaç yıl başarısız olursun belki ama sonunda yolunu bulma ihtimalin yüksek.

Bizimki gibi eğitimin değersiz olduğu, bilgili adamın hor görüldüğü ülkelerde ya sisteme uyacaksın ya da ticarete gireceksin.

Yatma işi kendiliğinden çözülür. Sabah kalkıp yapman gereken bir iş olursa uyku tutmaz zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0AEB06AB0 -- 1 Şubat 2023; 17:21:15 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Dostum tıp okuyan biri olarak yaşlarimizda yakın yerinde olsam eğer aile uzaklığı veya sosyal yaşam çok dert etmem dersen gemi kaptanliği okurdum ben tabi pilotaj kazanabilirsen daha iyi gemiyi daha kolay kazanirsin diye dedim

• Dostum yolun başındaşın aslında, sonunda değil:)

Aslında dışarı çıkıp sosyalleşmek lazım bu yaşlarda, ekonomiyi incelemek lazım, iş yapan insanlarla sohbet etmek lazım. İnsan davranışlarını analiz etmen lazım.

Sana gelecek namına çok şey kazandıracaktır emin ol buna.

Uzak durman gereken tek şey var : Oyunlar! adı üzerinde oyun.

• Shadow Temples kullanıcısına yanıt

günde 5 vakit olmasa bile sadece farzları kılmak olsa bile yerine getirmeye çalışıyorum hocam. O konularda da ayrı sorularım düşüncelerim var.

• Dostum asıl sorun hedef belirleme. Ne olmak istediğimi neyi sevdiğimi bilmiyorum. Belki de kendimi tanımıyorum :/

• Düşün kafanı yor canını sık araştır zevk alacağın bir şeyi bulursun ona git

• 23 yaşındayım bende bulamadım. geçen hafta uyurken 4 şiddetinde deprem oldu uyandım yataktan bile çıkmadım lan inşallah ölürüm diyip yorganı kafama çektim tekrar.

• MCi_ M kullanıcısına yanıt

ya şunu demeyin abi. neyi sevdiğin infosu allah vergisi gibi havadan inecek bi şey değil. herkes amaçsızım, hayattan ne beklediğimi ve istediğimi bilmiyorum diye geziyo. abi bi şeyler deniyceksiniz. bi şeyi yapmadan içine girmeden sevip sevmediğinizi zaten anlayamıyosunuz. kodlamaya başlamadan önce özel bi sevgim yoktu. (çünkü nasıl olsun ki ne olduğunu verebilceği keyfi içine girmeden bilemem ak) başladım, bayıldım. böylece sevdiğim şey oldu. yani bi şeye başlamadan bi şeyi sevip sevemeyeceğinizi zaten bilemezsiniz arkadaşlar. bi şeyler deneyin ve 2 gün sürmesin. bi şeyi beğenme ölçüsü başlanan süreyle doğru orantılı değildir ortaya bi şeyler çıkarmayla doğru orantılıdır, keyif bi şeyler yaratınca gelir. bi şeyler deneyin ve bi şeyler yaratana kadar uğraşın. o yarattığınız şeyler keyif veriyo mu vermiyo onlara bakın onlardan anlarsınız seviyomuymuşsunuz sevmiyomuymuşsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drummer07 -- 3 Şubat 2023; 12:34:7 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.