Şimdi Ara

220 Bin KM'de Mitsubishi Lancer 2011

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle öğrenciyim araba da babamındı bana verdi.

Alındığından beri araba hiç arıza vermedi.(2011 model sıfır alındı)

Sizce bu motorun daha ne kadar gideri vardır ?

Arabayı boyatmaya kalksam ne kadar fiyat çıkarırlar ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sahibi olduğunuz araba evladiyeliktir. motor 1.6 mı yoksa 1.5 mi bu arada?

1.6 ise o motor asx motorudur aynı zamanda. bende de asx var. valla internette 700 bin'lerde taksi çıkması lancer vardı bir tane, üstelik 2004 kasa. sizdeki yeni üstelik.

arkadaşımda 140 bin küsür km'dir prins lpg'li 2011 1.6 lancer var. hiç bir sorun yaşamadı. sadece lpg olduğu için ileride subapları yakar, çelik subap taktırırsınız başka bir masraf olmaz. eğer lpg olmasaydı subap değişimine de gerek olmazdı. ben zaten asx çok az yaktığı için tüp düşünmüyorum ama tüp takılınca da kokluyor.

illa ki boyatacaksan, octane blue diye bir renk var evo rengi, o rengi öneririm. tahmini 2000 liraya çok kaliteli bir işçilikle boya olur diye düşünüyorum.. aha renk bu, bir ağabeyim siyah 1.8 lancer'ını boyattı bu renk'e..

• araca takla atmış muamelesi yapılacağını bile bile mi boyattı komple?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meticulous

araca takla atmış muamelesi yapılacağını bile bile mi boyattı komple?
    valla pek umurunda olmadı zaten yıllardır kullanıyor satmayı da düşünmüyor

ben de bi 10-15 yaşına gelsin asx aynısını yapacağım. octane blue.. daha 6 yaşında..
  • 2011 model 1.6 invite babama aitti.Benden ondan aldim hala ilk gun gibi hatasiz kusursuz en ufak bir arizasi yok japon isi bu arabalar bakimlarini aksatma milyon gorur.

• Boya değil de güzel bir kaplama yaptırın aracın değeri düşmesin

• quote:

Orijinalden alıntı: batkent

Boya değil de güzel bir kaplama yaptırın aracın değeri düşmesin
    sizi ve burada yazanları tenzih ederim ama boyalı araca taklalı muamelesi yapılması bizim memlekete has bir embesillik, gerizekalılık örneği. bilenler bilir wheeler dealer diye bir program var adam az hasarlı arabaları alıp tamir edip gerekirse boyatıp satıyor. kimi zaman komple boyatıyor ve satarken söylüyor yeni boyattığını. milletin daha çok ilgisini çekiyor. boyalı tertemiz araba. kimsenin aklına ağır kazaya karıştığı gelmiyor. ama biz herkesten akıllı (yada çakal) olduğumuz için herşeyin iyisini biz biliyoruz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam bu Subaru Mavisi değil mi?
  • Boyama plastidip kapla

• o renk 'cobalt blue metallic' olarak geçiyor...
  • Motor 1.5

Motorun 1.6 ile çok farkı var mı ?

Asx'in özelliği nedir ?

Renk olarak mat siyah veya beyaz düşünüyorum ama bu renkte hoşuma gitti.

Bu arada vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • S.N.I.P.E.R kullanıcısına yanıt
    hepsine madde madde cevap vereyim. başka sorularınız olursa çekinmeden alıntılayın bu mesajı cevap veririm hepsine

1- 1.5 olanlar 109 beygir 135 nm tork değerlerine sahip bir motordur. mitsubishi colt'ta da kullanılmıştır, motor kodu 4a91'dir. 1.5 lancer'ların yalıtım olarak biraz daha zayıf, ayrıca 1.6'dan bir tık daha fazla yakar ama çok fazla bir fark yok arada en fazla 1 litre oynar. 1.6'lar en son çıkan motordur, 2011 ve sonrası modellerde bulunur. 4a92 kodlu bu motor 1.6 117 hp güç, 154 nm tork değerine sahiptir. yalıtım olarak bu motora sahip lancer'lar bir tık daha iyi olmakla birlikte, performans olarak da daha başarılıdır. en önemli fark, 1.5 lancer'larda esp (astc) yoktur, 1.6 lancer'ların hepsinde esp (astc) vardır. bu seride top model 1.8 intense cvt'dir. sizdeki 1.5 invite sanırım. 5 kollu alaşım jant ve sis farı olması lazım.

2- asx, lancer'ın suv formundaki versiyonudur. asx'ten kalite olarak biraz daha iyidir. motor, şanzıman, şasi, altyapı tamamen lancer ile aynıdır. asx'i aktif kullanıyorum, lancer ise arkadaşlarımda var. 1.6 ve 1.5 lancer çok kullandım. asx ile kullanımı bire bir aynı gibi diyebilirim. 1.5 lancer sadece çok fazla motor sesi içeri alıyor tek zaafı bu bence. 1.6 lancer o kadar almıyor. bu arada şanzımanları da farklıydı diye hatırlıyorum şimdi 1.6 ile 1.5'in.

soldaki benim asx, sağdaki arkadaşımın 1.6 lancer'ı. ikisi arasındaki fark az çok

ben olsam beyaz yaparım. beyaz çok yakışıyor lancer'a. siyah araba pişmanlıktır...

• Tamamdır hocam anladım çok teşekkür ederim

Araba ile tek sıkıntım debriyajı şuan alışması zor :(

Benzinli arabalarda fazla gaz vermek gerekiyor stop ettiriyorum arada sırada..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bende hologram blue önereyim o zaman

GMG Garageyoutube
    BMW M4 Yeni Yüzüyle Vizyonda !!! (GMG GARAGE)
    https://www.youtube.com/watch?v=pyukMBhFeWc

• Forumda yazdığınız pek çok şeye katılıyorum. Ancak siyah araç detaycı adam için bence en güzel malzeme. Başka hiçbir renk yoktur bakıldığında bu kadar aracı gösteren heralde.

Evet çok yorucu bir renk. Yıkadıktan 1 saat sonra eskisinden daha pis hale bile gelebiliyor ortamına göre. Ancak siyah iyidir iyi
  • S.N.I.P.E.R kullanıcısına yanıt
    o biraz da mitsubishi olmasından kaynaklı

mitsubishi'lerin debriyajları genelde yukarıda kavrıyor... o yüzden birazcık daha fazla gaz vererek ilk kalkışı yapmak lazım. asx, lancer hepsi aynı bunların. alışırsın ama kolay alışılıyor.

hatta otobanda hızlı vites değiştirmeyi dene, tak tak 3-4-5 at hızlı hızlı bak göreceksin nasıl geçiyor o vitesler seri vites geçişlerinde takılma geçmeme diye bir şey yok bu şanzımanlarda çok seviyorum o konuda. sportif bir sesi de vardır tık tık ses yapar. tek şikayetin kışın sabahları şanzıman yağı ısınana kadar birinci vitese takınca biraz sertmiş gibi olabilir vites geçişi, yağ ısınınca düzelecek

bana istediğin her şeyi sorabilirsin bu araçlar hakkında

• 6 senedir siyah araba kullanıyorum. mecburiyetten biraz da. hep temiz araba olarak siyah renkte arabalar çıktı karşıma. sanırım daha çok makam arabası olarak kullanıldıkları için bilemedim. siyah temizken en güzel renk doğru, ama kirlendiğinde...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.