Şimdi Ara

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ FIRSATLARI (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
263
Cevap
32
Favori
33.947
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

OGRETMENLER GUNU kampanyamiz sona ermistir. İlginiz icin tesekkür ederiz.

Diye mesaj geldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şekerbonus %10 indirimi yansıyan varmı
  • Sayın hocalarım elinde MorpaKampüs kodu olan varsa, verebilir mi? 7. sınıf için.
    İyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: biuu

Ekleyebilirsiniz.

http://www.ziraatbankasi.com.tr/tr/kampanyalar/Pages/OgretmenlerGunuKampanyasi.aspx

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ FIRSATLARI

Bu arada eklemezsen eksik kalacak.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ FIRSATLARI

Bireysel emeklilik düşünenler kaçırmasın. Hiçbir emeklilikte bu avantaj yok.

Yapmayın şöyle. Eski konuyu hortlatmayın. Kampanyayı yineliyorlar zannettim. Eskiymiş. Kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi l.a.c.i.w.e.r.t -- 4 Ekim 2015; 12:25:47 >

• bilgilendirme için tşkler elinize sağlık güzel bir konu en kötü 1 tanesinden bile faydalanılabilir.
  • Polemiğe girmek istemem, o yüzden alıntı yapmıyorum ama bu kadar ön yargılı olmanız üzücü. Bu ülkede işini hakkıyla yapan çok kişi var, aynı şekilde aldığının hakkını vermeyen insanlar da var. Bunların arasında işçi de var, memur da, öğretmen de, özel sektör çalışanı da. Bu ülkede esas adaletsizlik gelir dağılımıdır. Öğretmenler de gelir dağılımında bu ülkede en geriden gelmektedir. Bilinçli şekilde yıpratılmış, defalarca aşağılanmıştır. Kimi meslek grupları tek seferde %30-40 zam alırken, öğretmenlere verilen ekstra 3-5 lira hep gündem konusu olmuştur. Okulundaki hizmetliden bile az maaş alan, veliden hatta öğrenciden dayak yiyen öğretmenler vardır. Hatta öldürülen öğretmenler... Neyse uzatmaya gerek yok, polemik değil amacım, lütfen biraz farklı düşünelim.

Edit: Burada Öğretmenlerle ilgili olumsuz ifadeler kullanan bir üyeye ithafen yazılmıştır. Sanırım şikayetler sonrası mesajı silinmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SouthhPark -- 4 Ekim 2015; 22:19:34 >

• aldığı paranın hakkını vermeyen bi memur ve öğretmenler varsa senin gözünde ve laflarını esirgemeden o öğretmenleri bu kadar rahat eleştirebiliyorsan eğer gerçekten eğitimde büyük sıkıntılar var demektir.
    Farkındaysan sana iyi öğretmenler denk gelmemiştir demiyorum özellikle, sen o eğitimi alamamışsın diyorum.
    Öğretmenlerin verdiği matematik yada fen bilgisi ile zaten istesende insanlık namına bi halt kazanamazsın. Okul bir eğitim ve öğretim yuvasıdır. sen o derslerde sadece eğitim alırsın buda sınavlarda işini görür. sen olayın öğretim (yani iyi davranış sergileme,vatana millete hayırlı bir birey olma,saygılılı, joşgörülü,medeni olma vs vs) kısmını kaçırmışsın gördüğüm kadarıyla.
    o maaşını çekip mis gibi yatıyor dediğin öğretmenler sadece kitaptan ders anlatmıyor, aynı zamanda da büyüğünü küçüğünü bilmeyi, ona buna cahilce laf atmamayı, edepli olmayı yani öğretimi anlatıyor.
    Senin o yatıyor dediğin öğretmenlerden en çok yatanı bile bilgi ve birikim olarak senin gibilerini cebinden çıkarır biliyormusun. 4 sene boyunca öğretmenlik eğitimi alsaydın ne demek istediğimi anlardın.
    İlla da laf sokacaksan, akşama kadar milyarlık koltuk ve masalarda uyuklayan, 1 kez bile küsüye çıkıp konuşma yapmayan, milletin hiçbir hakkını savunmayan, altında son model arabalar olup yemeğe yatağa para vermeyen, üstüne üstük 1 yılda süper emekli olan, o laf ettiğin öğretmenlerden bilmem kaç kat fazla maaş alan ve bunun için üniversite okumasına gerek olmayan milletvekillerine söyle bence. İlla haram edeceksen bunlara haram et.

Milletvekillerini bilmem ama o yatıyor dediğin öğretmen 30 kişilik sınıftan 1 kişiyi bile adam edip, sorgulayan,örf ve adetlerini bilen,saygılı, sevgi dolu, hayırlı bir birey olarak adam edebilmişse (sen olamamışsın o ayrı) bırakta azcık yatsın, yorulmuştur belki.

Bu mesaj Mr.Mezarci nickli arkadaşa itafen yazılmıştır.

• Yeni kampnyalar bekliyruz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SouthhPark kullanıcısına yanıt
    merhaba, olumsuz yazan kim bilmiyorum ama son yıllarda memurların ve özellikle de öğretmenlerin toplum içinde giderek daha antipatik ve samimiyetsiz bulunduğunu düşünüyorum (memurum ama öğretmen değilim). sebebi de olur olmaz her koşulda gelirlerinin düşüklüğünü, mesleklerinin kutsallığını, uğradıkları haksızlıkları anlatmaları, dünyanın en zor işini 3 kuruşa yaptıklarını söylemeleri ve (medya gücüyle) kendilerinin ne kadar zor şartlarda yaşadıklarını (?) her fırsatta gözönüne sermeleri... neticede bu ülkenin koşulları belli, "limon satan öğretmen (hatta memur)" klişesini bırakmak lazım, iyi kötü herkes öğretmenin de diğer grupların da ne maaş aldığını biliyor. maalesef size katılamayacağım, okuldaki hizmetliden düşük maaş alan öğretmen olma ihtimali olmadığını herkes biliyor, yapmayın etmeyin bu kadar kendinizi (maaş olarak)aşağılarda göstermeyin. (eğer böyleyse hizmetlilerin geliri 3500-4000 civarı olmalı)
    her nedense doktorun hemşirenin aldığı para konuşulurken döner semayesi ile birlikte söylenrken öğretmenlerimiz ek derslerden veya yaptıkları sınav gözetmenliğinden aldıkları ücretleri hiç maaşlarına katmadan söylemek giib tuhaf bir huya sahip. bugün tüm sağlık riskini alaark çalışan hemşirenin maaşı (geliri değil maaşı) öğretmenin 2/3 ü kadar (he rikisi de 4 yıllık üniversite mezunu). dönerle bile öğretmene (maaş+ek ders) yetşmez. öğretmenin maaşı çok demiyorum ama iddia edildiği kadar da az olmadığını söylüyorum. eğer bu meslek bu kadar düşük gelirli olsaydı bu kadar talep görmezdi. amacım hoyratça " ne yapıyorsunuz da fazlasını istiyorsunuz " demek değil, keşke ülkede hepimizin geliri daha insanca olsa, ama lütfen ölçüyü kaçırmayalım...

• quote:

Orijinalden alıntı: SouthhPark

Polemiğe girmek istemem, o yüzden alıntı yapmıyorum ama bu kadar ön yargılı olmanız üzücü. Bu ülkede işini hakkıyla yapan çok kişi var, aynı şekilde aldığının hakkını vermeyen insanlar da var. Bunların arasında işçi de var, memur da, öğretmen de, özel sektör çalışanı da. Bu ülkede esas adaletsizlik gelir dağılımıdır. Öğretmenler de gelir dağılımında bu ülkede en geriden gelmektedir. Bilinçli şekilde yıpratılmış, defalarca aşağılanmıştır. Kimi meslek grupları tek seferde %30-40 zam alırken, öğretmenlere verilen ekstra 3-5 lira hep gündem konusu olmuştur. Okulundaki hizmetliden bile az maaş alan, veliden hatta öğrenciden dayak yiyen öğretmenler vardır. Hatta öldürülen öğretmenler... Neyse uzatmaya gerek yok, polemik değil amacım, lütfen biraz farklı düşünelim.

Edit: Burada Öğretmenlerle ilgili olumsuz ifadeler kullanan bir üyeye ithafen yazılmıştır. Sanırım şikayetler sonrası mesajı silinmiş.

Aslında forum kuralları gereği konu dışına çıkan cevapları şikayet edip, devam etmemesi konusunda uyarırım.

Fakat o kadar abes bir düşünce ve öğretmenlerin "devlet bize bahmiyir" hatırlanması beni çileden çıkarıyor. Atansın atanmasına bir şükür sözcüğü yok. Haksızlık olan bir yerde yaradan dışında kimseye şükürde edilmemeli.

Siz öğretmenlerin gelir dağılımında en geriden geldiğini söylemişsiniz. Cidden yuh artık diyerek hortlatılmış konuya daldım. Diğer arkadaş öğretmenlere yapılan haksızlıklar bahsetmiş.

2600-2700 lira ortalama maaşınız haftada 2,5-3 gün tatil süreniz. 8-17 aralığından daha az süreli bir işiniz var. Lütfen gözümüze sokmayın şu hayıflanmaları. Ya deyin ki bu devlet halkına para vermeyip götürüyor ya da işçiye daha çok büyük haksızlık yapılıyor keşke onlardan sonra bizimde durumumuz düzelme deyin.

Hayatımda 50-60 öğreticiden ders aldım, belli bir jenerasyon sonrası tabiri caizse hıçkıra hıçkıra ağlamayı seviyor.

"Sen öğretmenlerin çektiğini nereden bileceksiniz" senaryosuna da girmeyin. Rahmetli dedem köy enstütisi mezunudur. Doğunun görev yapmadığı köyü kalmamıştır. Okulu boyardı, hayvancılık yapardı, arıcılık yapardı, sebze meyve yetiştirir, tezek taşırdı, okulun kırılan sıralarını tamir ederdi. Yaptıkları hep halkın malıdır, öğretmek için köylüye gösterir geri verirdi.

Takım elbisesi, pötr şapkası, kravat, ütülü gömleğiyle, elinde bastonuyla gezerdi. Asla başka kıyafetle görmedim, odasında değişir ve takım elbisesiz dışarı çıkmazdı. Son nefesini de böyle verdi.

Asla belli kesim gibi karlılık oynayıp tepeden bakmadı. Ülke şartlarını bilip, halktan kopmak istemedi. 1100 lira emekli karşıydı son maaşı 40 yıl öğretmenlik yapan dedemin maaşı...

Şimdi öğretmenler değer görmüyorsa bunun nedenlerinde biraz kendilerinde aramalılar. Öğretmenlik başka bir şey, paralı devlet memurluğu farklı bir şeydir.

Bunun farkına varamayan insanlar ne benden ne başkasından verdiklerinden fazlasını beklememeliler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soyken -- 4 Ekim 2015; 23:02:39 >

• Öğretmen ağlaması kadar tiksindirici bir şey yok..

• soyken kullanıcısına yanıt
    Buyrun şikayet edin mesajımı, ben düşüncelerimi dile getirdim, kimseye hakaret etmedim. Herkes öğretmenin maaşını ve çalışma koşullarını öğretmenlerden daha iyi biliyor, sağlıkcı kendi koşullarını zor gösterip öğretmene laf atar, bir diğeri öğretmen ağlıyor der. Diyorum ki tüm meslek gruplarında mesleğini iyi yapan ve aldığı parayı hak edenler vardır, tam tersi de vardır. Genelleme yapmak doğru değildir. Alıntı yaptığınız mesajımda da benzer düşünceler duruyor.

• Ne kadar yaralı insan var toplumda, fırsatı bulunca çamura yatıyor.
    Bireylerin hatalarını tüm meslek grubuna saldırma hayasızlığını gösterenlere kızıyorum.
    Eğer belirttiğiniz gibi öğretmen varsa ki var, ona bakarak burada yazıyorsunuz. Buraya yazacağınıza gidin yüzüne söyleyin. Burada bir meslek grubunu yersizce ve edepsizce eleştirmeyin!
    Artık özel okullarda arttı. Beğenmiyorsanız, özel okullarda eğitim alın.
  • O kadar anlatmaya çalışıyoruz ama anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Kimsenin ağladığı yok. Her mesleğin kendine göre tabiki zorlukları vardır ama bunu o mesleği icra edenlerden daha çok biliyor olmanıza anlam veremiyorum. Mesleğini doğru düzgün yapmayan insanlar yüzünden neden herkesi aynı kefeye koyuyorsunuz.
    Bir Öğretmen olarak maaş hesabı yapmadım ve yapmamda ama maşallah benim aldığım maaşı benden daha iyi bilen arkadaşlar var. Bunun nedeni olarakta medyayı görmekteyim. Lütfen birilerini karalamadan önce sadece araştırın, gördüklerinize ve duyduklarınıza inanmayınız.
  • Tabiki genelleme yapıyoruz. Kimseyi tanımıyorum. Şikayet etmedim mesajınızı, konu dışına çıkılmasını sevmiyorum.

@tek_Türk sizde beğenmediğiniz ve size haksızlık yapıldığını düşündüğünüz devlet okulundan istifa edip, özel okullarda göreve başlayabilirsiniz. Şu düşünce özel okullara transfer olsa devlet okulları aşırı değer kazanır.

• xapex kullanıcısına yanıt
    Ülkemizde yaklaşık 1 milyon öğretmen çalışıyor. Aileleri ile beraber en azından 3-4 milyonluk bir kitleyi oluşturuyor. Medya ve siyasiler de bunu hep kullanmak istiyor. Bunu yaparken verilen yüzde 3-5 zam bile haber yapılırken, dayak yiyen hatta öldürülen öğretmenler hiç gündeme gelmez. Bu durum toplumun gözünde öğretmeni çok maaş alan az iş yapan olarak gösterir. Zaten bu başlıkla alakası bile olmayanların öğretmenlere saldırması bundandır. Kimse bir başkasının hangi koşullarda (maaş, özlük, çalışma saatleri vs) çalıştığını tam olarak bilemez, bunu en iyi bilenler gene o mesleğin çalışanlarıdır. Bir insanın hak ettiğini alıp almadığı ancak vicdanının sesi gösterir.

• Sevgili arkadaşlar. Evet nickimden anlaşılacağı gibi bende bir. Öğretmenim. Hiç bir zaman maaş için ağlamadım hep şükrettim, Hep gelir düzeyi altımdakilere bakıyorum.Yarın 7 saat dersim var ve 3 saattir, yarın nasıl faydalı olabilirim,çocuklar hangi örnekle anlarlar diye çalışıyorum. Teneffüse çıkamıyorum, soru soruyorlar. Akşam eve geldiğimde baygın gibi oluyorum. Evet haftada 25 saat. Ama hakkıyla yapılan 25 saat öğretmenlik inanın kolay bir iş değil. Herşeyden önce insanlarla gençlerle çocuklarla ilgileniyoruz. Şimdi... Ağlamıyorum sızlamıyorum. Aldığım paranın hakkını sonuna kadar veriyorum ve rahatım...sanki okula gidip, bomboş duruyoruz yada herkes öğretmenlik yapabilirmiş gibi lanse ediliyor. Mental yorgunluk 15 gün sömestr ve 2 ay tatil çok görülüyor. Çocuklar izinli peki biz napalım. Bizim tatilimiz her ülkedekine benzer ve nadir ülkelerde öğretmenlere siz az çalışıp şikayet ediyorsunuz deniyordur. Onlar can biz patlıcan. Hepinizi seviyorum

• Öğretmene laf söyleyenlerin yaptığı çarığın vitrindeki ayakkabıya söylenmesinden başka birşey değildir. Seninde derini kazisinlar preslere vursunlar agzini yuzunu civilesinler sonra boyayıp vitrine koysunlar da o zaman gorelim. İki ilmek atmislar carık olmussunuz konusuyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: soyken

@tek_Türk sizde beğenmediğiniz ve size haksızlık yapıldığını düşündüğünüz devlet okulundan istifa edip, özel okullarda göreve başlayabilirsiniz. Şu düşünce özel okullara transfer olsa devlet okulları aşırı değer kazanır.

"polemik olmasın" dedin ben de "polemik olmasın" diyorum.
    Ama "devlet okulunu beğenmediğim" ve "bana haksızlık yapıldığı" saptamasını nasıl yaptığınızı anlamadım.
    Kökenim yurt dışında olmadığı (hani uzaktan memleket sever olduğunu iddia eden; kökten,göbekten - localara/lobilere bağlı olanlar ) ve kapitalist olmadığım için benim yerim ve tarafım her zaman "DEVLET" oldu ve olacaktır.

Bu mesaj, bu başlıktaki son mesajımdır. Doğru bulmadığım yorumları gördüm. İtirazımı yaptım. "Kem söz sahibine aittir" der, esenlikler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tek_Türk -- 5 Ekim 2015; 22:07:07 >

• Sayın hocalarım elinde MorpaKampüs kodu olan varsa, verebilir mi?
    İyi forumlar

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.