Ben 22 yaşındayım bu sene gtü işletme kazandım fakat yazılımla ilgileniyorum ve yeni şeyler öğrendikçe yazılımı çok sevmeye başladım.Dışarıdan ne kadar uğraşsam da mühendis olamayacağım için bm okuyup mühendis olmak istediğime karar verdim. Açıktan bilgisayar programcılığı bitirip dgs ye hazırlanıp iyi bir üniversitenin bilgisayar mühendisliği bölümüne girmek istiyorum. Sizce risk almalı mıyım? İki yıl dgs ye hazırlanıp iyi bir yeri tutturabileceğimi düşünüyorum ne önerirsiniz? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
24 Yaşında Üniversite Değer Mi?

-
-
hocam talep inanılmaz fazla , o zamana kadar sıralamalar çok yükselir seneye deneyin bence , eğer istekliyseniz ben bu bölümü okumadan yapamayacağım tarzında düşünüyorsanız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05D0CDBDD -- 21 Ağustos 2022; 18:21:1 > -
yks kasıp ceng kazanmak dgs ile ceng kovalamaktan daha kolay
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yks ile daha zorlanırım diye düşünüyordum. Dgs için iki yıl çalışırsam mühendisliğe girmekte zorlanır mıyım?
dgs de sıralamaları baya yüksek diye biliyorum ceng için direkt yks ile denenebilir bence çok bir fark yok sınav kolay diye düşünme herkese kolay ve yazılımla ilgili bölümler herkesin gözdesi hem 2 yıl boşuna kaybetmemiş olursun tek senede halledebilirsin
-
DGS de baktimda bu sene kontenjan falan kalmamış sinavda 2. Olsan belkide istediğin yere giremeyeceksin. Eğer zaten o kadar iyi bir DGS sınavı geçiyorsan 2 yıl üniversite sınavına hazırlansan daha iyisini yapabilirsin bari seçeneğin daha çok olur. Tek bir odak noktan olmaz
Öncelikle DGS yi unut. 400 bin kişinin arasından ilk 20 ye falan girmen lazim ki kalkacak da diyolar.
Bilgisayar mühendisi olmak istiyorsan açıktan Ahmet Yesevi üniversitesini bitirebilirsin. Bı yandan da yazılım öğrenirsin.
Beni yanlış anlama, yks'den 200k yapan adam, 2 yıl açık okuyup dgs ile iyi bir ünide ceng kazanamaz. Zaten 2 yıl yks çalışsan 50k yapıp kocaeli, muğla, manisa, aydın gibi orta düzey ceng'leri tutturursun.
-
Of dgs de zor yani patladık yine gerçekten kontenjanlar şok
2 yılda en kötü 20k yapılır bence hocam
-
değmez.
-
DGS işi alternatif olabilir ama kesinlikle hedef olmamalı. Çünkü çok belirsiz. 2 yıllık programlama yaz yine de cepte dursun. Ufak ufak da DGS çalışabilirsin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
moruk ben 24 yaşındayım bilkent bilgisayar mühendisliğine başlıyorum. bence geç bir yaş amma ve lakin yapacak bir şey yok.
bu arada dgs kontenjanları çok düştü, derece yapmazsan giremezsin.
-
tavsiyeleriniz için teşekkürler iki yıllık okucam ama dgs alternatif olarak girerim sınava işletme okumaya karar verdim
peki OBP'si kötü olanlar için de aynısı geçerli mi?
-
Açıktan mühendislik yok diye biliyorum TR de
En Beğenilen Yanıtlar

yks kasıp ceng kazanmak dgs ile ceng kovalamaktan daha kolay
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X