Arkadaşlar bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum.
Forumu çok karıştırdım 25.000TL civarı araç önerisi isteyen çok başlık var ama hiç birisinde aradığımı bulamadım yeni başlık açmaya karar verdim.
O kadar başlık içerisinde neyi arıyorsun da bulamıyorsun diyebilirsiniz.
Öncelikle şunu söylemeliyim ki diğer başlıklarda tavsiye isteyenlerin neredeyse tamamı ya dizel ya da lpg li araç önerisi bekliyor veya 10 yaş civarındaki araçlardan bahsediliyor.
Herkesin kriteri değişik ama, genellikle yakıt ekonomisi ön planda oluyor, daha sonra ise konfor ve güvenlik geliyor.
Benim kriterlerime göre ise bunlar 2.planda kalıyor ve bir türlü aradığım cevapları bulamıyorum.
Şimdi 25.000TL ye araç tavsiye edin dendiğinde bakıyorum çoğunlukla Toyota Corolla, Honda Civic vb. öneriliyor, tamam kabul ediyorum güzel arabalar ama yaşını başını almış kilometreleri yüksek arabalar... Bunlar beni korkutuyor, masraf çıkartır mı, parçası bulunur mu, parçası pahalı mı, hangi ustaya götüreceğiz, servise götürsek kaç paraya çıkarız gibi bir sürü soru kafamı kurcalamaya başlıyor.
Halbuki bu rakama garantisi bile devam eden araçlar da alabilirim kafam rahat olur (Linea, accent, symbol, aveo vb.)
Bu aşamada çıkmaza girdim yardımınızı istiyorum.
Öncelikle istediğim araba aile aracı olacak, içi ferah, bagajı geniş olmalı. (En önemli kriterim bu)
Fazla araba kullanan biri değilim ayda 100-200km ya yaparım ya yapmam o yüzden benzinli olmasını tercih ediyorum. Dizel veya LPG kesinlikle düşünmüyorum. (Hata mı yapıyorum?)
Arabadan hiç bir performans beklentim yok, uzun yolda bile 90km/h i geçmem.
Vergisi, sigortası ucuz olsun.
Sorunsuz bir araç benim için çok önemlidir, usta usta gezmeyi hiç sevmem, 10.000km de bir servise götüreyim yağı suyu değişsin fazla masraf da çıkmasın isterim. Bakımını düzgün yaptırıp, büyük masraf çıkartmadan en az 5 sene tık demeden binebilmeliyim. Herhangi bir arıza durumunda sanayilerde dolaşmayayım, yetkili serviste gayet ucuz bir şekilde sorunumu çözebileyim. Yani yetkili servisi ve parça fiyatları çok uygun olsun
Konfor çok önemli değil, dediğim gibi çok az araba kullanıyorum.
Otomatik vites tercih sebebimdir ama olmasa da olur.
Güvenlik konusu ise karar veremediğim bir konu, dediğim gibi 90 ı geçmem, bütün trafik kurallarına uyarım, hem kendime hem de etrafımdaki araçların hareketlerine azami dikkat ederim, 20 yıllık şoförüm hiç kaza yapmadım, zaten fazla da trafiğe çıkmıyorum. Bu aşamada bilmem kaç tane hava yastığı, ABS, ESP vs.vs. çok önemli mi? olmazsa olmaz mı?
Sonuca gelecek olursak, yukarıdaki kriterlerime göre sizce 2010-2012 aralığında (Linea, Clio, Accent Era, Yeni Aveo, Symbol, 207SW) gibi bir araç mı alayım? (Hangisini alayım)
Yoksa, sen yanlış düşünüyorsun git 2005-2008 aralığında Toyota, Honda, Volkswagen al mı dersiniz. (Neden?)
Hangi markaların yetkili servis ve parça sorunu yoktur, satış sonrası hizmetleri sorunsuzdur ve ucuzdur? Yoksa bu servis konusu kafaya takılmamalı mı?
Yetkili servis konusunda bütün markalar aşağı yukarı aynı. Yani fiyatlar kazık. Fakat sanayide uygun fiyata her şeyi hallettirebilirsiniz.
Aşağıdaki araçlara bakabilirsiniz. GEnişlik ve konfor olarak iyidirler. Fakat Linea ve türevlerine de bakılabilir. Şirket aracı çıkması olmamasına dikkat edin şirket aracı rütbeli modellere(Linea,Symbol,Era...) bakarken.