Şimdi Ara

3.5 milyon Suriyeliye kalıcı konut (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
1
Favori
13.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
222 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konu daha onceden vardi. Zamaninda toki baskani aciklama yapmıştı. Bazi arkadaslar.demiski kendi.ulkelerine gonderecek vs vs. İyice.okuyun baska.haber sitelerinde. Hem.kendi.bolgemizde hemde sınırdan biraz.iceride yapacagimiz kalici konut demis. Yahu azcik akili olan anlar.

http://m.bursadabugun.com/haber/erdogan-acikladi-suriyelilere-kalici-konut-920802.html

Arayin google dede de arastirin. Akli olan bakar.inceler arastirir. Akli olmayan ayni sazi calar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Herkesin görüşleri kendinedir, benim görüşümde bu zorla olacak bu diyemem..

Alıntıları Göster
    Olabilir ama benden vergi alıyorsan hizmet beklerim. Sen suriyeli seviyorsun diye bunların masrafını senin gibi düşünmeyenlere nasıl yıkarsın?
    Herşeye referandum yapan hükümet bunlar içinde yapsa ya. Tabi çıkacak sonucu biliyorlar. Onlar ucuza işçi çalıştıracak diye kendi vatandaşını sıkıntıya sokmak nedir? Suriyeli dediğin 100-200 bin kişi değil fırsatını bulan gelmiş. Bir sürü suriyeli tanıyorum dükkan açtılar ne vergi ne izin ne birşey. Ne güzel birşey biz açsak öyle dükkanı tepemize geçirirler.

• Son 2 Günde ülkeye 10 nin Afgan aldılar...

Türkiye’ye 3 milyon 540 bin 648 Suriyeli sığındı. 55 bin 583’ü vatandaşlığa alındı. 311 bin bebek Türkiye’de doğdu. 7 yılda 30 milyar dolar harcandı;
    Burada verilen 3.540.648 Suriyeli sayısı sadece TR'ye yasal yollarla girip, kimlik kartı alanların sayısı. Gerçek rakam bunun çok daha üstünde. 311 bin çocuk sayısı da hastanelerde yapılan kayıtlı doğum sayısı

Kısacası burada verilen rakamlar doğruyu yansıtmıyor.

Bugüne kadar 1 milyon 460 bin Suriyeli hastanelerde yatarak tedavi görmüş,
    1 milyon 214 bin ise ameliyat edilmiş. İşte bizden aldıkları SGK, GSS primlerini buraya harcıyorlar. Türklerin her tedavisi için katkı payı alınırken Suriyelilere her şey tamamen bedava.
    TR'deki toplam mülteci sayısı ise 4.551.648 olarak belirtilmiş. Gerçeğe en uzak rakam bu çünkü İran sınırından her gün bin kişi TR'ye kaçak girmeye çalışırken yakalanıyor. SRY sınırında yakalanan kişi sayısı bazı günler 3000'i buluyor. Gerçek rakam 6 milyonun üzerinde olmalı.

Bakın, sadece Van iline 2 günde 160 Afgan mülteci kaçak yollarla giriş yapıyor. Yıllardır bu böyle devam ederken kalkmış TR'de 4,5 milyon mülteci olduğunu iddia ediyorlar;

Türkiye'deki gerçek durum bu. Verdikleri 4,5 milyon rakamı ise tamamen yalan;

Dün Ümit Özdağ tv'de açıkladı, Antep'de AKP il başkanları camilerdeki imamlara talimat verip, "camiye gelen Suriyelilerden vatandaş olabilecekleri bize bildirin" demiş. Adamlar camiye gelenlere vatandaşlık dağıtıyorlar ve tek kriter imamların arzusu. Durum bu kadar korkunç!

Son aylarda İran sınırından TR'ye eşi benzeri görülmemiş bir Afgan mülteci akını yaşanıyor ama medyada CNNTürk dışında bu konuyu işleyen yok. Son 3 haftada TR'ye giriş yapan Afgan mülteci sayısı 16 bini geçmiş;

Bu görüntüler TR'de sınırın pratikte mevcut olmadığının ispatı. 1 haftada onbinlerce mülteci ülkeye giriyor, sokakta rahatça röportaj veriyorlar. Bu olay dünyanın herhangi bir başka ülkesinde olsa ülkenin tüm gündemini sarsarken TR'de ilgi çok az. Twitter'da bile pek konuşulmuyor.

TR'deki mülteci sayısının nüfusumuza oranı çoktan %5'i geçti ve bu gidişle seneye %10'u geçer. Bu konu ülkenin geleceğine karşı en büyük tehditi oluşturuyor fakat pek kimse ilgilenmiyor ve konuşululmuyor. AKP'nin de istediği zaten bu; Mülteci meselesinin hasır altı edilmesi.

AKP'nin T.C'yi yıkıma sürükleyen mülteci politikasının bir sonucu da TR'yi insan kaçakçıları için bir cennete çevirmesi. Mültecilere işkence yapan, onları öldüren insan kaçakçılarının yıllık cirosunun 10 milyar dolara ulaştığı söyleniyor;

"Bir evin bacası, kapısı, penceresi açık herkes gelip geçiyor. Yani sınırımız yolgeçen hanına dönmüş vaziyette. İran'dan Türkiye'ye giriş yapmak için 1.5 milyon kişinin beklediğini duyduk"

AKP ülkeyi YIKIMA Götürüyor !!!

• Şunu biri de karşıma geçip savunmaz ki kafasını kaldırıma sürüp sürüp bilinçlendirmeyim..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk halki boyle yönetilmeyi hakediyor.

• Bu adam bunu neden yapiyor? Bir nedeni olmali,din kardesi vs ayaklarini geçiniz sebep o degil,baska bir nedeni olmali ab ye falan mi girmeye calisiyoruz o tarz bi nedeni olmasi lazim

• Beyler sizcede kendi ülkemizde 2 sınıf muamele gördüğümüz yetmedimi? Etrafımızdaki ailemizdekileri uyandırmanın vakt geldi geçiyor bu seçimde inşallah yolluycaz konuyu yukarda tutmaya devam...

• quote:

Orijinalden alıntı: 9600_G_T

24 hazıranda secılırse enayı olcaz :D
    Bu adamın hala sandıktaki oy ile seçildiğine inanan var mı ? Kaldı mı ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne gerek var akpli olimpiyat cocukları alsın evlerine bi tane ah Kılıçdaroğlu nie ssk yı batırdın basımıza ne işler açtın

• quote:

Orijinalden alıntı: asau

Sputnik bizim muhalefetten iyi çalışıyor, helal Ruslara. Bu gidişle ABD'yi aratmayacaklar. Adamlar koskoca Abd seçimlerini bile manipüle etmeyi başarıp Trump'ı seçtirmeyi başardılar, sıra Türkiye'de...

Peki patenti ABD'de de olan ve bu taktiği son yıllarda Rusya'nın da uyguladığı bu yöntem nedir; Yalan haberi yalan olduğu ispatlanamayacak şekilde sunarak istenen algıyı yaratmak. Örneğin 3.5 milyon Suriyeli mülteciye kalıcı konut yapılacak iddiası koca bir yalan. Ama haberin kendisi doğru!

Konu başlığındaki İddia; 3.5 milyon Suriyeliye kalıcı konut

Erdoğan ne dedi oysa; "Projeyle 3.5 milyon Suriyeli mültecinin bir an önce kendi topraklarında yaşaması için de adım atılmış olacak" dedi

Erdoğan 3,5 milyon Suriyeli'nin geri gönderilme projesinden bahsediyor, Ama haberin iddiası ise 3,5 milyon Suriyeli geri gönderilmeyecek!

Neyse, biz olayın aslına dönelim.
    Bölgede güvenli alanların oluşturulmasının önemini vurgulayan Erdoğan, projeyi, "Güvenli alanlar oluştuğunda çadır kentleri artık kurmayacağız. Hem kendi bölgemizde hem de sınırın diğer tarafında kalıcı konutlar kuracağız. Burada yaşayan Suriyeli vatandaşları da yeni oluşturacağımız kalıcı konutlara yerleştireceğiz. Artık evlerde yaşayacaklar" sözleriyle anlattı.
    Erdoğan projeyle 3.5 milyon Suriyeli mültecinin bir an önce kendi topraklarında yaşaması için de adım atılmış olacağını söyledi.

Konuşmanın içindeki ...hem kendi bölgemizdeki... dışındaki açıklamaları gerçekçidir. Kalıcı konutların hepsi Suriye'de yapılsa bile bunun Türkiye kaynakları ile yapılacak ise bile buna karşıyım. Suriye'nin imarına tüm ülkelerle birlikte Türkiye de yardım edebilir. Ya da Suriye'nin kuzeyindeki kaynakları, para musluklarını Türkiye kendi denetimi altına alarak buradan gelecek para ile Suriye'nin kuzeyine yeni yaşam alanları inşa edebilir.
    Peki sevgili araştırmacı forumdaş bu kalıcı konutların parasını kim ödeyecek ? Tabikide Türk insanı ve bu Türk insanı bir adet ev sahibi olabilmek için tüm hayatını bankaya ipotek ediyor, bu gerçkeliği sende çok iyi biliyorsun ama işine gelmiyor kalkıp Ruslar seçimleri manipüle ediyor diyorsun. Burada o işi yapan sensin.

• BlancpaiN kullanıcısına yanıt
    Beynine oksijen ihtiyaci olan sensin. Oraya konut yaparak o topraklarda hak sahibi olnacagini zanneden ben degilim. Suriyeyi KKTC ile karsilastiran İsrail-Filistin olayina baglayan da ben degilim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş çıkışı otobüse biniyoruz %80 i Suriyeli hepsinde de 5 er çocuk ben kendimi yabancı hissetmeye başladım artık. Otobüse binmek için bizi ezecekler nerdeyse adiler. Sanki Paris ten geldi de ayakta kalmamak için kendini parçalıyor kekolar

• şuna bak benim paramla suriyelilere ev yapılacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRoZeNBoDy

Bu mesaj silindi.
    iyide devlet bizi zengin olarak görüyor. suriyelileri yoksul olarak görüyor.
  • oy da kullanırlar olur biter
  • Biz ne zaman defolup gidecekler diye beklerken adamlara kalıcı konutlar yapılıyor. Acınacak şekilde ölürsünüz umarım.
  • Harram Zıkkım olsun

• Bu kalıcı konutlar Suriyeliler için Suriye'de yapılacak olabilir.Suriyedeki operasyonların ardından oralarda kalıcı konutlar yapılıp oralara yerleştirilecek olabilirler emin değilim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • inşaat sektörünü canladırcaklar :)
  • Elimde 5 sene öncesinin parası ile kötü olmayan bir miktar nakit para var.

Buna rağmen oturduğum muhitte kendime istediğim gibi bir 3+1 evi (sıfır olsun terası olsun ıvırı zıvırı olsun gibi takıntılarım olmamasına rağmen) nakit olarak alamıyorum. Üstüne en az 150.000 lira kredi çekmem gerekiyor.

120 ay vade 1.15 faiz oranı ile yirmi gün önce tam çekiyordum ki evin fiyatında son anda anlaşamadık (150.000 lirayı 120 ay sonunda 290.000 olarak ödeyecektim çeksem.)

Şimdi faizleri indirdik dediler, iyi biraz daha az öderim diye düşündüm ve hesapladım ki 150.000 lirayı bu sefer 260.000 olarak ödüyorum. Yani evet 30 bin lira düşmüş ama gene de çok yüksek bir faizden bahsediyoruz (110.000 lira.)

Ben 10 yıl boyunca işsiz kalma korkusuyla, başka hiç bir şeyime para ayıramadan sadece kredi ödeyerek istediğim gibi bir ev değil, herhangi bir ev alabiliyorum ve elimde başta söylediğim gibi hatırı sayılır bir nakit para da var, ona rağmen..

Irkçı bir ifade olacak belki ama artık umurumda değil, elin Suriye'lisi gelecek konutlara yerleşecek, devletten asgari ücretten fazla destek alacak öyle mi ?

YETER ARTIK BE YETER !

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.