Şimdi Ara

30 Ağustos 2020 ÖTV Zammı (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
7
Favori
56.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
301 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 20'li yaşlarının ortasındaki nesil için gerçekten çok üzülüyorum. Okul bitmiş iş yok, işi olanın düzgün bir geliri yok. Ailesinin eline bakan mı dersin, ot gibi yaşamak zorunda bırakılanı mı dersin... Elin gavuru iki günlük çalışmasıyla araba alıyor, hobi sahibi oluyor, mutlu mesut yaşıyor. Bizimkiler ne yapacak bilmiyorum. Bundan 10 yıl evvel eski doğu bloğu ülkelerine giderdim, hallerine acırdım. Daha beteri olduk, daha da beteri olacağız.
  • Artan her vergi saticinin karindan da yer.
    Galericiye direk bir kari yok isin. Buyuk ihtimal kisa donemde kari dusurur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en iyisi engelli birini bulup ötvsiz araç almak

ötvsiz fiyatlar gerçekten iyimiş
    Engelsiz Bilgilendirmeyoutube
    Engelli raporu ÖTV indirimiyle alınabilecek en avantajlı SUV araç incelemesi.
    https://www.youtube.com/watch?v=w_ynTHigtIY

• İç karartmayalım diyoruz da harbi bu sefer yolun sonu göründü.
  • A segment, B segment ve C segment alt ve orta paketler, B SUV alt ve orta paketler, bazı C SUV alt ve orta paketlerde indirim yapmışlar. Yani hükümet diyor ki “ eyy Türk milleti, lüks arabaya ( lüksde değil halbuki ) binmek senin neyine ?

Not : Otomotiv sektörünün içine edilmiştir. Önümüzdeki 4 ayda çok yüksek adetlerde araç gelecek. En azından PSA için bunu diyebilirim. PSA getireceğine göre diğer gruplarda bundan çokta farklı olmayacaktır. Bu araçların en az yarısı %80 ÖTV dilimine giriyor. Alman markalarında bu oran çok daha fazla. Bu fiyatlara kimse araba alamaz. Bu kadar aracı satmak için markalar nasıl bir yol izler bilmiyorum. Ama markalar ( özellikle ithal markalar ) hükümetin bu kararına ciddi tepkiler vereceğini düşünüyorum.

Not 2 : Şimdi markalar ve bayiler düşünsün. Hani araba satarken aksesuarı, seramik kaplamayı zorunlu tutan, liste fiyatından yüksek fiyata araba satanlar. Şimdi araba bollaşacak, fiyatlar uçtu. Bu sefer tam tersi bir senaryo olacak. Mallarını satmak için kırk takla atacaklar ama milletin alım gücü sınırlı. Kimse gidipte o paralara o arabayı alamayacak zaten.

Önümüzdeki yılın son 4 ayı çok şeye gebe. Herşey olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Turkuaz Prusa

en iyisi engelli birini bulup ötvsiz araç almak

ötvsiz fiyatlar gerçekten iyimiş
    https://www.youtube.com/watch?v=w_ynTHigtIY
    Bu konu cok konusulmaya baslandi hocam yakinda bunada duzenleme gelecektir

• Dizel otomatik megane 317 bin mi olmuş? Artık bu fiyata da alınmaz sanırım. Alınmak istese de alınamaz.

• Elimin altında 15 yaşında olsa bile bi aracın olması büyük nimet.Gözüm gibi bakarım artık ona,araç sahibi olmak imkansızlaşıyor iyice

• Mendieta58 kullanıcısına yanıt
    Araç 20 yaşında 2011 yılından beri bizde bu gidişle bir 10 yıl daha bizimle o zamana kadar kanser olup ölüp gitmezsek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi espial -- 30 Ağustos 2020; 18:25:5 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.