Şimdi Ara

300mbps ile150 mbps arasındaki fark ağ kurulumu için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
24.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkdaslar ben 4 masaüstü arasında kablosuz ag kurmak istiyorum ona göre modem ve adaptör alıcam merak ettiğim 300mbps ile 150mbps bağlantı arasında, bilgisayarlar arasında veri transferi yaparken cok belirgin bir fark warmıdır teoride war ama ağ üzerinde nasıl olur, yoksa 300mbps için bosuna fazla masraf yapmak istemiyorum yardımcı olursanız sewinirim

• yok mu yardımcı olabilecek
  • O Kadar Büyük Bir Fark Olacağını Zannetmem. Ama Biraz Daha Araştırın İstersiniz.
  • daha ayrıntılı bilgi verebilecek war mı?
  • 300mbit ile 150mbit arasında ağda dosya transfer hızı hariç başka bir fark yoktur.(sizde biliyorsunuzdur ama yazayım yinede)

300/8 : 37,5 mb/s
    150/8 : 18,7 mb/s teorik olarak full çekerken hız ile transfer yaparsınız

yani adsl hattınız 16mbit bile (en yüksek olarak) olsa 150 değil 54mbit lik modemler bile fazlasıyla yetecektir

150-300 vs olmasının sebebi ağdaki dosya aktarım hızıdır

1.pcden bir filmi 2.pcye aktarırken 150mbit olanda 18 mb/saniye ile 300 ise 37 mb/saniye ile aktarım yapar.Hemen hemen full çeken bir wifide bu hızlar alınabilir.
    2si arasında ortalama 2kat fark mevcuttur,ama dosya aktarım vb şeyler dışında bu aradaki fark hissedilmez.Ne yapacağınızı bilmeden genel olarak bilgileri verdim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: XnetaS

300mbit ile 150mbit arasında ağda dosya transfer hızı hariç başka bir fark yoktur.(sizde biliyorsunuzdur ama yazayım yinede)

300/8 : 37,5 mb/s
    150/8 : 18,7 mb/s teorik olarak full çekerken hız ile transfer yaparsınız

yani adsl hattınız 16mbit bile (en yüksek olarak) olsa 150 değil 54mbit lik modemler bile fazlasıyla yetecektir

150-300 vs olmasının sebebi ağdaki dosya aktarım hızıdır

1.pcden bir filmi 2.pcye aktarırken 150mbit olanda 18 mb/saniye ile 300 ise 37 mb/saniye ile aktarım yapar.Hemen hemen full çeken bir wifide bu hızlar alınabilir.
    2si arasında ortalama 2kat fark mevcuttur,ama dosya aktarım vb şeyler dışında bu aradaki fark hissedilmez.Ne yapacağınızı bilmeden genel olarak bilgileri verdim..

Merhabalar. Hocam yaklaşık olarak 50 m'den uzak olmayan bir modeme kablosuz olarak erişiyorum.Fakat odanın belli bir köşesinde çekiyor.Bazen öksürmemek için bile kendimi kıpırdatmıyorum.Kıpırdattığım anda bağlantıda ağırlaşma oluyor. Acaba bana emin olduğunuz bir wifi güçlendirici önerebilir misiniz.. Bir faydası olur mu bilmiyorum amma eriştiğim modemin marka ve modeli: Zyxel P-660W-T1 v3_IPv6
    şimdiden çok teşekkür ederim :)

• P-660HWT1v3 Ipv6 bir adsl modemdir, senin ZyXEL WAP3205 yada ZyXEL NBG4615 universal repeater yapan bir access point alman lazım bu iki cihaz senin işini görür.
  • ftp server la bir şey aktarırken filan işene 300 mb lik daha çok yarar en basiti
  • Hortlatayım. :) Akıllı TV ni PC ne bağladığında da işe yarar diye düşünüyorum. Hali hazırda 150 lik modemimle PC deki arşivime bağlandığımda Full HD filmleri izleyemedim... Belki de başka bir sorun vardı
  • Ağ içi dosya transferi yapıyorsanız bu rakamlara dikkat edin bunun dışında dikkat etmenize gerek yok bu rakamların net hızınızla alakası yok yani siz 54 Mbps bir cihaz alsanız bile net hızınız ne ise onu alırsınız (bu hız modeme uzaklığınıza, aldığınız sinyale göre değişir)
    bildiğim kadarıyla,
    150 Mbps: 20 Mb/sn'e kadar
    300 Mbps: 35 Mb/sn'e kadar hız veriyor.
    bu rakamlar örneğin modeme takılı bir hdd içindeki bir filmi izlerken, müziği dinlerken ya da herhangi bir medya dosyasını diğer cihazlarla paylaşırken/bunlar üzerinde oynatırkenki alacağınız performansı doğrudan etkileyecektir.

Tek antenli router ve modemler 150 mbps destekler, bunun dışında çift antenli cihazlar her zaman 300 Mbps destekler anten sayısına göre ve cihazdaki yerleşik teknolojiye göre (örn: çift bant, dahili antenler...) bu hız 450, 900 hatta 1200 Mbps'e kadar çıkmaktadır. Ayrıca bazı yerleşik antenli modem ve routerlar da 300 Mbps olmaktadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: kadir.uluag

Ağ içi dosya transferi yapıyorsanız bu rakamlara dikkat edin bunun dışında dikkat etmenize gerek yok bu rakamların net hızınızla alakası yok yani siz 54 Mbps bir cihaz alsanız bile net hızınız ne ise onu alırsınız (bu hız modeme uzaklığınıza, aldığınız sinyale göre değişir)
    bildiğim kadarıyla,
    bu rakamlar örneğin modeme takılı bir hdd içindeki bir filmi izlerken, müziği dinlerken ya da herhangi bir medya dosyasını diğer cihazlarla paylaşırken/bunlar üzerinde oynatırkenki alacağınız performansı doğrudan etkileyecektir.

Tek antenli router ve modemler 150 mbps destekler, bunun dışında çift antenli cihazlar her zaman 300 Mbps destekler anten sayısına göre ve cihazdaki yerleşik teknolojiye göre (örn: çift bant, dahili antenler...) bu hız 450, 900 hatta 1200 Mbps'e kadar çıkmaktadır. Ayrıca bazı yerleşik antenli modem ve routerlar da 300 Mbps olmaktadır.

300 mbps olan modemin yanına götürüyorum laptobu ama sürekli 72 de sabit kalıyor.bazen 130 mbps oluyor.bu 300 mbps olayı yalanmı peki

laptop n modem uyumlu.modemin dibinde bile 72 oluyorsa neden 300 mbps yalanı dönüyor.açıklayıcı, modem tavsiyeli.karşılaştırmalı

anlatacak biri varmı.

• quote:

Orijinalden alıntı: crywolf35

quote:

Orijinalden alıntı: kadir.uluag

Ağ içi dosya transferi yapıyorsanız bu rakamlara dikkat edin bunun dışında dikkat etmenize gerek yok bu rakamların net hızınızla alakası yok yani siz 54 Mbps bir cihaz alsanız bile net hızınız ne ise onu alırsınız (bu hız modeme uzaklığınıza, aldığınız sinyale göre değişir)
    bildiğim kadarıyla,

300 mbps olan modemin yanına götürüyorum laptobu ama sürekli 72 de sabit kalıyor.bazen 130 mbps oluyor.bu 300 mbps olayı yalanmı peki

laptop n modem uyumlu.modemin dibinde bile 72 oluyorsa neden 300 mbps yalanı dönüyor.açıklayıcı, modem tavsiyeli.karşılaştırmalı

anlatacak biri varmı.

Konuyu hortlattiyorum özür ama bende bu sorunun cevabini ariyorum bir türlü router ya baglana cihazlar 300 mbps ile baglanmiyor.

Aciklayacak bir arkadas cikar umarim .

Not: Dlink router ddwrt AP olarak + yine ayni router ddwrt Repeater Brige olarak 2 tane router kullaniyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi praetorians -- 5 Mart 2015; 23:31:36 >

• malesef konuyu benimde hortlatmam gerekiyor.

Masaüstü PC ye wifi adaptör taktım. PC Led TV ye bağlı. Wifi adaptör 150 mbps. şimdi internetteki full hd filmleri wifi adaptör üzerinden alıp TV de seyretmek istiyorum. Şorun şu ki dona dona hareket ediyor. Yani eyvah ne yaptım demeli miyim. Acaba 150 mbps wifi hızı HD filmlerin veri akış yoğunluğunu karşılıyamıyor mu?

Full HD bir filmin maximum akış hızı nedir. 150 MBPS bu full hd filmi aktarmak için yeterli bir hızmıdır. Bu airties 2315 i boşamı aldım. acaba 300 mbps mi almalıydım ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasesa

malesef konuyu benimde hortlatmam gerekiyor.

Masaüstü PC ye wifi adaptör taktım. PC Led TV ye bağlı. Wifi adaptör 150 mbps. şimdi internetteki full hd filmleri wifi adaptör üzerinden alıp TV de seyretmek istiyorum. Şorun şu ki dona dona hareket ediyor. Yani eyvah ne yaptım demeli miyim. Acaba 150 mbps wifi hızı HD filmlerin veri akış yoğunluğunu karşılıyamıyor mu?

Full HD bir filmin maximum akış hızı nedir. 150 MBPS bu full hd filmi aktarmak için yeterli bir hızmıdır. Bu airties 2315 i boşamı aldım. acaba 300 mbps mi almalıydım ki?

Sanırım boşa kaygılanmışım. laptobun yerleşik wifi adaptörünü susturdum. ve tanıttım. hiç takılma olmadan 1080p full hp youtube filmleri seyrettim air 2315 150mbps ile. hiç takılma olmadı. masaüstü pc nin ekran kartı full hd için yetmiyor. ee eskidi artık normal. yani 150 mbps aktarım yeter. Aslen düşünürsek modemin veri hızı neydi ki. moden 54 olsaydı bizim adaptör 150 olsa ne yazar. veren zaten 150 veremiyor demi. bide şu laptopun adapter hızı neki. hımm IEEE 802.11n 1-stream 6.5 to 150 Mbps zaten laptobunda adaptörü 150 destekliymiş. neyse. acaba laptobun gücü yetse 4k falanda ağdan takılmadan izlenir miki.

• quote:

quote:

malesef konuyu benimde hortlatmam gerekiyor.

Sanırım boşa kaygılanmışım. laptobun yerleşik wifi adaptörünü susturdum. ve tanıttım. hiç takılma olmadan 1080p full hp youtube filmleri seyrettim air 2315 150mbps ile. hiç takılma olmadı. masaüstü pc nin ekran kartı full hd için yetmiyor. ee eskidi artık normal. yani 150 mbps aktarım yeter. Aslen düşünürsek modemin veri hızı neydi ki. moden 54 olsaydı bizim adaptör 150 olsa ne yazar. veren zaten 150 veremiyor demi. bide şu laptopun adapter hızı neki. hımm IEEE 802.11n 1-stream 6.5 to 150 Mbps zaten laptobunda adaptörü 150 destekliymiş. neyse. acaba laptobun gücü yetse 4k falanda ağdan takılmadan izlenir miki.

ho hoo. 4k bile takılmıyor bu ki. gerçi benim laptop 4k göstermiyor ama sonuçta ağdan youtuben çektiğim görüntü yoğunluğu 4k. demekki veri akış hızları düşündüğümün çok altlarında. ne bileyim sanki 4k falan olumca modem ağ adaptörü yetişemez gibi falan düşünüyordum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.