Şimdi Ara

315. Dönem Yedek Subay Adayları (NİSAN DÖNEMİ) BURAYA.... (162. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.480
Cevap
1
Favori
179.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 160161162163164
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeminimizi ettik artık tam olarak asker olduk. Haftasonları tatil artık 5'er 5'er şafak sayacaz tabi ceza almazsak Polatlıdan selamlar!
  • OHH, acemilik bitti 18 gün sonunda. Sakarya - Adapazarı 1. Ana bakım komutanlıgına giden arkadaş olursa irtibata geçsin benimle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Launcher -- 1 Mayıs 2007; 18:06:48 >
  • herkese merhaba,
    yemin töreni çok güzeldi.
    foça da güzel bir yermiş ilk defa gittim.
    artık hepiniz yavaş yavaş yemin törenlerinizi yapıyorsunuz.
    tören sonrası çarşı izniniz olduğunda buraya uğramayı unutmayın.
    burası çok yalnız kaldı sizler gidince...

hepinize hayırlı teskereler...
  • yolte ne oldu önceden burada hep foça gitmek için can atmıyormuydunuz
    şaka bir yana kardeşimden de biliyorum oranın zorluklarını, yemin töreni sonrasında eğitim daha da sürat kazanacakmış sanırım. allah hepinize kolaylık versin, hayırlı teskereler diliyorum...

quote:

Orjinalden alıntı: yolte

FOÇA JANDARMA KOMANDO OKULUNDA eğitim gören/görecek arkadaşlara şimdiden sabır diliyorum.
  • merhaba ,
    foça'da iç güvenlik olduktan sonra dağıtım nereye ve bu iç güvenlikler ne yapar?
    daha önceden bu şekilde askerlik yapmış olanlar yardımcı olabilir mi??
  • yani mutlaka doğudaki sınır karakolları mı olur??
  • başka şehirlere gitme ihtimali varmı??
  • burası foça....

• bu da foça'daki akdeniz foklarından sevimli bir tanesi....

• ben levazım maliye okulunda yedek subayım bizim acemilik bitti dağıtım iznine çıktık
    şimdi diğer arkadaşlar eğitimlere devam ediyordur. allah yardımcıları olsun.. yemin töreni çok güzel di insanın gözleri doluyo göğsü kabarıyo.

kurada malatyayı çektim orda olan k.d ler varsa bana ulaşsın hukukçuların torbası pek iyi değildi ama hayırlısı her yer vatan
  • Kırklarelinden herkese selamlar. Acemı bırlıgımız bıtmek uzere bugun 24 gun oluyor. 11 ınde yemın torenı var. Allahtan bı kaza bela olmazsa gunler yavaşta sıkıcıda olsa gecıyor. Herkese hyırlı tezkereler
  • Şafak 133

GEÇMİYORRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
  • Foça Komando Türküsü

dağlara atarız pusu,
    haram oldu gece uykusu
    komandoya bir yudum su
    vermez misin foça kızı
    yaktın beni izmir kızı

karşı ki dağdan bir yel esti
    80/4'ler yolları kesti
    elinde bir kırık testi
    boş mu da dolu mu foça kızı
    yaktın beni avşa izmir kızı

şırıl şırıl suyun akışı
    beli'nede bağlamış al nakışı
    komandonun bir bakışı
    yetmez mi sana foça kızı
    yaktın beni izmir kızı

bir elinde el bombası
    bir elinde kasaturası
    sırtında da sırt çantası
    şu foçanın komandosu
    yaktın beni foça kızı

Anonim/Foça Komandosu
  • herkese selam
    ben zaman bulursam foruma uğramaya çalışıyorum.
    buralar çok yalnız kalmasın diye.
    ama askerlerimizden ses yok.
    artık yemin törenlerini yaptıkça uğramaya başlarlar herhalde...
    317. dönemler yakında sizlere soru sormak için gelirler.

hepinize kolaylılar diliyorum,
    allah yardımcınız olsun...
  • merhaba arkadaşlar
    burayı yeni keşfettim.
    çok güzel, çok faydalı olcağını düşündüm.
    benim arkadaşımda 315. dönem kütahyada havacı.
    sanırım iyi bir yerde , ama yine de özldedim onu.
  • 18 mayısta yemin törenleri sonra yanıma gelecek.
    hepinize hayırlı teskereler....
  • Foça'da Asker Fırını !

Kendi aralarında konuşuyorlar.
    Güzel yer bu Foça, askerlik bitince burada kalıp bir dükkan mı açsak acep!

Beriki; Kış nüfusunu görmedin bilmezsin diyor yeni tertip arkadaşına, kışın haftasonları hava güzelse çok gelen olur, yoksa sakindir. Esnafın işi askerle döner burada. Hele de, ailesi zengin asker çocukları epeyce harcarlar Foça'da.

Asker aileleri yemin törenlerinde ve haftasonu izinlerinde ziyarete gelirler çocuklarını. Kolay değil, memleketlerinden kalkıp geliyor aileler çoluk çocuk, ana baba. Genellikle yiyecek öte beriyi yanlarında da getirseler, sıcak bir tas çorba, meşrubatı, çayı hep dışarıdan...
    Ayrıca yatacak yer, özenip alınacak bir iki hediyelik eşya, ailecek dışarıda yenen restoran işi kebap ve pideler.
    Doğudan gelenlerin balıkla arası da yoktur zaten, varsa yoksa etli kuşbaşılı, tas tencere yemeği...

Yani işin kıssadan özü; Foça'da yeme içme işi üzerine dükkan açanlar kazanıyor arkadaş. Kazanıyor da istikrar tutturan pek az. Yaz nüfusu ile kış-asker nüfusunun; Yeme içme ve alış veriş potansiyelini iyi araştırıp ölçüp biçmek gerek.

Askere yönelik üst baş satanlar da kazanıyor fakat bu işi herkes yapıyor. Bütün bakkal ve marketler adeta bijuteri gibi çalışıyor. Askerin ihtiyacı olan don, gömlek, çorap, traş bıçağı, losyon hemen hepsi her dükkanda var. Yaz tertibi askerler, yazlık ince üst başla geldiklerinden, kış girerken kalın giyecekler satın alırlar Foça çarşısından. Kalın kazaklar, eldiven ve şapkalar, anorak ve montlar ve tabi bütün bunları koyacak bavullar çantalar...

Bu defa öteki atılıyor; Tamam da, ben geleli çok kısa süre olmasına rağmen doğru düzgün bol kepçe lokantaya rastlamadım. Şöyle ucuz ve anamızın lezzetinde! Hem fırın da yok yahu... Tanesi 25 kuruşa poğaça yapan, 5o-75 kuruşa kıymalı pideler yapan esnaf fırınları neden yok Foça'da?

Herşey lükse ve turiste göre sanki! 3,5 - 4,5 Lira verip pide yemek her babayiğidin harcı mı? Asker doyar mı bir pideyle, en az 2-3 tanesi anca diş kovuğu.
    24 saat unlu mamul çıkaran halk işi fırınlar olsa nasıl iş yapar ama...

Kuzum anacım bişey soracam sana: Bu Foça halkı çok mu zengindir ki, fakir fukaraya, askere yönelik bir fırıncığı yoktur!?

Bir fırın mı açsak acep!

Foça Poyrazı

• güncelll..
  • Bugün yemin törenini yaptık. (3. Muhabere Alayı Erzincan)

Gerçekten de güzel oldu insan duygulanıyor, ağlamamak için kendini zor tutuyor.

Dün 3. Ordu komutanı bizi denetlemeye geldi. Omuzunda yıldız koymaya yer kalmamış . Emir subayı albaydı. Çok fena heyecan yaptık ama 1-2 aksaklık dıında iyi atlattık sayılır. Türkiye'de 8 tane var bu adamdan ve sizden kendinizi tanıtmanızı istiyor, epey heyecanlandırıyor doğrusu...

Erzincan güzel şehirmiş. Alay şehre yakın, merkezi gelişmiş.

Bütün tertiplerime hayırlı teskereler dilerim....
  • evet arkadaslar topiğin bir zamanlar sıkı mudavimi olarak ilk çarsı iznınde bir seyler yazmak istedim,
    sarıkamış tank taburunda tamamladım acemiliği,detaylara girmek istemiyorum
    ama soyle diyebilirim hani asıl onemli olan komutandır denir yaa,311.donem bir astegmen basımızdaydı saolsun var olsun bizleri burada ezdirmedi,surundurmedi sağ salim yemınımızı ettirdi,yoksa bir dunya piskopat uzman çavusların arasında ne yapardık bilmiyorum
    dunya iyisi bir insan inanın askeriye dısında fırsat olsada adama hakkı odeyebilsek diye dusunuyoruz 89 kişi

yazarım gene,evet sizleride bekliyoruz bir zamanların foça kadrosu
  • 
Sayfa: önceki 160161162163164
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.