Şimdi Ara

320d Garip Kadran Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    320d ile garip bir duruma denk geldim:) ya da bana garip geldi bilemiyorum.
    Sivasta yaşıyorum yollar birazcık sulu kardı bugün. Kışlık lastik taktırdım denemek için çift kademe dtc kapatıp dip gazla kalkınca araba tepinip gitmeye çabalıyor hız 20-30 aralarında ama videoda gördüğünüz gibi anında 230 a iniyor kadran :)
    videoyu şaşırıp kestim aslında 260 a indi hemen arkasına :D

Video;
    https://www.youtube.com/watch?v=9TgjjjxaSA0

• Bunda sasirip konu acicak ne var? Lastikler boşa donuyo iste.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: edmond66

Bunda sasirip konu acicak ne var? Lastikler boşa donuyo iste.

Zaten bana garip gelmiş olabilir şeklinde bir ibarede bulundum hocam. Böyle bilmiş vari cevap vermenin bi gereği yok bence?
    Lastikler boşa dönüyor ama sonuçta bir sürtünme yok mu araç havada değil nasıl o hıza erişebiliyor onu merak ettim.
  • ahmtbrk58 kullanıcısına yanıt
    Haklisin hocam kusura bakma.
    Arac goruldugu gibi surtunme olmadigi icin vites atarak devam ediyo sonucta. Lastik o hizda donuyo yani, tehlikeli bi durum biri kolunu bacagini sikistirsa allah korusun :)

• bu araç aslında m3 size yanlışlıkla teslim edilmiş

• 320 dizelin dizginlenemeyen gücü diye buna derim
  • patinaj önlemeyi aktif edip deneyin. yada normal kullanımda olmuyorsa problem yok demektir. lastiğin boşa düştüğü için öyle 200 lere fırlaması mantıklı gelmedi bana. uzun süredir youtubda gazlayan araba videoları izlerim hiçbirinde görmedim.

bununda dtcsi kapalı sanırım
    https://www.youtube.com/watch?v=LDs_WW6BGMo
  • ıslak zeminde e90 arka lastikler dtc kapatınca fena sarıyor dikkat etmek lazım
  • Bu her arabada olan durum takmayın kafanıza. Lastikler boşa dönüyor o kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Arkadas yardirmis

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakkapeliita 8 kullansan böyle olmaz

• Durum normal he hız abartıda, buz ve kar üzerinde bu oluyor bizde transit varken 100km ye kadar çıkmıştı bendede ama araç yerinde sabitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Sivas ve Ankara gibi İç Anadolu'nun en soğuk iki şehrinde benim de başıma geliyor bu olaylar.

Hep kışın yaşıyorum. Analog benzin ibresi depo boşken dolu, yarımken dolu gösteriyor, araba çalışınca devir göstergesi 0'da takılı kalıp 30 saniye sonra 1'e geliyor vs...

Kesin Doğu Anadolu'da da oluyordur bu tarz durumlar. Normal soğuk yok ki, İstanbul'a bakıyorsun şuan 2 derece gece 5'e geliyor saat hissedilen bile 1 derece, Ankara'da ise aynı zamanda hava -6 hissedilen -7 derece.

Arabalar dayanmıyor İç Anadolu şartlarına kışın.

Ayrıca tabi ki lastikler patinaj yapıp göstergeyi artırıyor demişler ama BMW'ler de böyle abartı patinaj durumlarında ESP yani DTC*DSC her türlü devreye giriyor bir şekilde kapatsanız bile ve tüm lastiklere eşit güç dağıtmaya çalışıyor, yani videoda ki durum benim dediğim soğukluk sorunuyla alakalı.

Ayrıca son bir tavsiye ıslak zeminde şöförlüğünüz ne olursa olsun DTC'yi komple kapatmayın, en azından yarım kapatın. DTC kapatan tüm tanıdıklarımın son model BMW'leri şuan hurdalıkta.

Hocam ıslak zeminde bi kez ben nasibimi aldım Allahtan boştu yoksa felaket bir kaza olurdu araç veya yaya olsa. Artık öyle dönüşlerde felan ıslak zeminde komple kapatmıyorum. Araç 180 derece döndü olduğu yerde yola ters bi biçimde kaldı oda frene felan asıldım yoksa ne olurdu bilmiyorum.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim:)

• Dynoya çıkmışsın işte, buz dynosu. Güçlü otomatik arabaların çoğu yapar bunu, buzda M5 olsun durduğun yerde 350 bile yaparsın.
  • Bi nevi dyno olmus.

Arac devir yukseldigini fark edip vites atiyor vites attikcada hiz yukseliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 2 Aralık 2016; 10:20:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demek ki hız sensörü arka tekerde veya krank tan alıyor.

• Hız sensörü mala bağlıyor olsa gerek..

• Bu araçta Leon Cupra, utanmasa 300 yapacak sarmaktan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abstraction -- 2 Aralık 2016; 11:21:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.