Şimdi Ara

34 LN 0571 Makas Atarken Aracıma Vurup Kaçtı (Ayrıntı ve Uzun Video Eklendi) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
287
Cevap
5
Favori
30.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
186 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Allahtan babanız panik yapıp aracın kontrolünü bırakmamış, daha tehlikeli bir sonuçla karşılaşılabilir di. Bu vicdansızların olmadığı gün ve saat neredeyse yok, polisin beklediği yerlerden geçmelerinde polis bir şey yapmıyor. Bende uzun yıllardır araç içi kamera kullanıyorum. Onlarca buna benzer olay kayıt ettim ve polise bildirdim fakat nafile, polis bizim kameralar ile işlem yapamıyor. Tabii burada durum farklı burada size gelen bir hasar var, araç çalıntı falan değilse hiç bir şekilde kaçamaz kanundan. Orta seviyede bir avukat bu işi çok rahat kıvırır.
  • Arwen Undomiel kullanıcısına yanıt
    Benim başımdan da buna benzer bir olay geçti komşunun park halindeki aracına çarptı kaçtı plakayı aldık polis çağırdık. Gbt den numarasını buldu polis arardı adam geldi. Siz de bunu bir deneyin. Numarasını bulun adama ulaşın belki anlaşırsınız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hakaniko kullanıcısına yanıt
    Hocam benim videoda nerde gördünüz astra, ben bi türlü bulamadım :D
  • ARTHUR. kullanıcısına yanıt
    15. saniyede giriyor 22. saniyede çıkıyor 34 LN 0366

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 30 Ocak 2018; 13:35:27 >
  • Batuhan Apatay kullanıcısına yanıt
    doğru tespit. olayın bir de bu boyutu var.
  • chemsul kullanıcısına yanıt
    o kayıtlarla savcılığa gitmeniz gerekiyor. gereğini savcılık polis marifetiyle yapmaktadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuhan Apatay

quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

Orijinalden alıntı: Batuhan Apatay

Makas atmakta sıkıntı yok normalde de böyle salak insanlar yapınca sıkıntı. Oradan arabanın geçemeyeceğini hesap edemiyor...

“Makas atmakta sıkıntı yok normalde” derken ciddi misin?

Şakaysa komik değil, ciddiysen daha kötü.

O adam sol şerit boş olsaydı o makasları atar mıydı orası da var.

Sol şeritte giden kişi o an orada bulunan en hızlı araç olmak zorunda. Trafik baya boş gözüküyor. Düzgün hıza göre şerit seçimi olsa ülkede yine bir nebze azalır bu makaslar.

Bana makas atan denk gelmedi şu ana kadar mesela. Belki adam beklemek istemiyor ve görüldüğü üzere sol şerit sürekli dolu. Adamda biliyor belki türk insanının ne kadar sol şeritte yavaş gitme sevdalısı olduğunu. Ben de çok sağdan adam solluyorum (sağlıyorum? buna bir kelime var mı acaba) 3 şeritli yolda 70 ile en sol şeritte giden adam çok.

Edit: Videodaki çarpanı savunmuyorum. Genel olarak bu ülkedeki sol şerit sevdası yüzünden makasta sıkıntı yok. Sağ şeride geçmeyi öğrensin herkes.

Hız sınırları hakkında bir bilgin var mı o aracın gittigi yol karayolu ve videoyu ceken arac 110 civarında seyrediyor yani sınırın üstünde senin anlayacagın gayet hızlı gidiyor eger acelen varsa helikopter alabilirsin kimsenin canına kast etmeye hakkınız yok

• Polis anca öğrenciye,akademisyene saldırır.Bunlara bir şey yapmaz.
    İstanbul'da bu trafik canavarlarından çok var.Bunları trafikten men etmedikçe bu sorunlar daha çok devam eder.
  • Yapmanız gereken,

Kaza anında aracınızı sağa çekip polis'i aramak ve kaçan aracın plakası ile tutanak tutturmak.
    Daha sonrasında Trafik Genel Müdürlüğe gidip dosyanızı alıp arabanızı yaptırmak.

Sigorta karşı tarafı bulup, aracın hasarını karşı taraftan tanzim eder.
    Aracınız yapıldıktan sonra değer kaybı için çalışan firmalar veya avukatlar var.

%15 ila %20 arasında çalışıyorlar.

Direk dava açmanıza gerek yok.
    Aracıma çarpıp kaçıldı diye polise tutanak tutturmanız gerekiyor.

Olay yerinde olması gerekiyor.
  • Woodcord kullanıcısına yanıt
    okuduğunu anlama sorunu var sende birader.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanomen

Yapmanız gereken,

Kaza anında aracınızı sağa çekip polis'i aramak ve kaçan aracın plakası ile tutanak tutturmak.
    Daha sonrasında Trafik Genel Müdürlüğe gidip dosyanızı alıp arabanızı yaptırmak.

Sigorta karşı tarafı bulup, aracın hasarını karşı taraftan tanzim eder.
    Aracınız yapıldıktan sonra değer kaybı için çalışan firmalar veya avukatlar var.

%15 ila %20 arasında çalışıyorlar.

Direk dava açmanıza gerek yok.
    Aracıma çarpıp kaçıldı diye polise tutanak tutturmanız gerekiyor.

Olay yerinde olması gerekiyor.

Aynen öyle yapılması lazımdı fakat plakayı görememiş polisi arayıncada plaka gerekli vs. demiş tutanak tutmamış. Eve gelince video kaydından aldık.
  • kanomen kullanıcısına yanıt
    bu şekilde otobanlarda dediğinizi yapmak neredeyse imkansız. kazalarda aracları oynatmamak yerinde bekletmek esastır illaki trafikçiye tutanak tutturulacaksa. aracı sağa cekse gelen trafik ekibi tutanak tutmaz çünkü kanun bu şekilde. ama kamera görüntüleriyle savcılığa gittiğinde gereken yapılmakta. tecrübeyle sabit. önce kanunların değişmesi lazım.
  • 2016 agustosunda 2 aylık aracıma buna yakın şekilde çarptı vatandaşın biri, şikayetçi oldum, 2017 aralıkta dava bitti.

Sonuç :

Toplam 4 ay hapis, 2500 para cezası verildi, hepsi de 5 yıl ertelendi, bana herhangi birşey vermedi hakim, sebepte benim hasarımı kasko karşılamış.

Ama kasko fazla ödedim, araba hasarlı oldu bunu düşünen yok.

Herkes hayatına devam ediyor hiç bir şey olmamış gibi

Not:benim aracıma çarpan ayrıca 100 km beni takip edip aracıma çarptı. Hesaplayın ülkenin durumunu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakaniko kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi görmüşsünüz, benim monitör kötü FHD bile plaka gözükmüyor
  • sertay_a kullanıcısına yanıt
    trafik kazası sonrası hasarlı araç değer kaybı davası aç neticede orjinalliği bozuldu 2 aylık arac diyorsun zararını karşılarsın. bu konuda birçok yargıtay kararı da mevcut.
  • Bu adi yakalanmadı mı hala umarım bu mesajı görüyorsundur adinin tekisin insan değilsin sen..
  • ARTHUR. kullanıcısına yanıt
    2.ci videoda da kartona gozum takildi kimse ellememis sonlara dogru araba ileri geri yapiyor utu yapar gibi ezmis kartonu

Markasi ne kmeranin? Montaji vs nasil oluyor? Elektrik ihtiyaci cakmakliktan mi karsilaniyor? Hafiza karti kac gb destekli. Bir de fiyati nedir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böylelerini bulup ağzını burnunu kırıp arabasınıda darma duman edeceksin yüzyüze iki kelam edemeyen insanlar böyle yapıyor allahın köylüleri.
  • Tamam peki deki trip kullanıcısına yanıt
    Hocam marka değişiyor ama model olarak 0801s modeli bu. Ayrıca başka bir arkadaşımada 0805p modelini aldım, bu model birazdaha kaliteli çekim yapıyor bir model üstü oluyor .

Hocam park modunu aktif etmkek isterseniz bağlantısı biraz zor . Kardeşimin 2012 aurise bağlattık ilkte yapamadı sonra hallettik. Bu cihazlar 64 gb hafıza kartı destekliyor . Ayrıca orjinal video youtubedekinden 1 tık daha kaliteli . Park modu sistemini alırsanız 0805p modeli 240 gibi bir fiyata geliyor . 0801s modelide 200 tl gibi bir fiyata geliyor . park modu 40 tl falan.

2016 Toyata hilux'e bağlayamadı eleman park modu çalışmıyor . Ama adamın bilgisizliği, 3-5 sefer gitmiş arkadaşım becerememiş en sonra biraz izah ettim bi video attım yine becerememiş bu seferde araç yeni araç ana sigorta kutusundan elektrik almam gerek buda garanti dışı bırakır beyni yanar falan sallamış. Bizim arkadaşta daha uğraşmadı . Bğlantı konusunda işini bilen bir adama gidersen bağlar. Hatta biraz bilginiz varsa sizde bağlarsınız aslınnda. 3 kablo var bir şase bir elektrik (bunu kontağı kapattığınızda elektrik gelecek bir sigortaya bağlamalısınız.) bir kablo daha var onun nereye bağlanacağını bilmiyorum .

Şu videonun 4.30 saniyesinde arkadaş bahsetmiş nereye bağlanacağından .

Olgu Erhanyoutube
    Mini 0805P Araç Kamerası incelemesi Gearbest
    https://www.youtube.com/watch?v=BryW9IJWj7s&t=271s

• quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

Arkadaslar su arac kameralarindan taktirayan varsa lutfen taktirin.iyisi 200 300 tl bisey.aracta da nelere ne veriyoruz kamerayi esirgemeyin.

Aynen hocam 30 dolara xiaomi araba kamerası var çok güzel. Bide üstüne 22 dolara da 64 gb hafıza kartı alın 6 saat kayıt cepte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.