Şimdi Ara

352. KD. İSKENDERUN DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
410
Cevap
7
Favori
32.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: atesoku

quote:

Orijinalden alıntı: sungur10

quote:

Orijinalden alıntı: l@zinski

Beyler çoğumuz(donanımcılar) 14'ü akşamı konaklayıp 15'i katılacağız heralde...Donanımcı timi olarak İskenderun'da erkenden buluşup içeri girmeye ne dersiniz...

Arkadaşlar ben de varım Balıkesir'den. 15'inde öğleden önce İskenderun'da olacağım nasipse. tanışalım, toplanalım birlikte giriş yapalım (sungurzade@gmail.com)

Saat kaç gibi hocam ben 11 gibi düşünüyordum.

10 civarı Hatay'da olacağım sanırım hocam. 11'e kadar da İskenderun'a geçmiş olurum heralde

• herkes 15inde mi teslim oluyo yahu.. Yokmu 14ünde teslim olan bunların yataklarını bi benmi hazırlıcam burdan
  • Totemm T kullanıcısına yanıt
    valla tertip galiba öyle görünüyo
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: shadowxxx

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sumak

Az önce sülüsü aldım. 15inde teslim olacakmışım. Artık 1gece kalacak yer bulacağım. İzmir iskenderun 122 lira 48 kuruş verdiler. Kuruşuna kadar hem de. =)

Bende aynı sekilde yapaagim hocam 14ü İskenderun'da olup 1 gece kalacağım 15 teslim olurum.

Ben 14'üne uçak bileti aldım, 14 akşamı Hatay'da kalıp 15 sabahı yuvaya.. Tabi o ana kadar inzibatlar tutup götürmezse

Kalacak yer için öneresi olan var mı?

Kardeş İskenderun Öğretmen evinde yer yoktu, Antakya Öğretmen evinde yer ayarladım ben de. Aynı yerde kalacak olanlarla görüşürüz

• Arkadaşlar merhaba, esas birlikleri belli olanlar, nereler gözüküyor?

Normalde bahriyelilerin hemen belli olmaz demişlerdi ama benimki acemiliğimle aynı yer gözüküyor.
  • Merhaba.Ben 15 agustos pegasus 5.35 ucagıyla hataya gidiyorum oradan havas servisleriyle iskenderuna gececegim.Öğle yemeği yiyip teslim olurum.Daha önce iskenderuna 2 defa gezmeye gittiğimden gezmeme gerek yok.
    Bir de benim de acemi ve usta birlik aynı yer gözüküyor.Edindiğim bilgiler oradan yuzde 95 dagıtım oluyormus.acaba yuzde 5 te miyiz?
  • kayserili kardeşleri biletlerinizi adınız mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunay_erbatur

Arkadaşlar merhaba, esas birlikleri belli olanlar, nereler gözüküyor?

Normalde bahriyelilerin hemen belli olmaz demişlerdi ama benimki acemiliğimle aynı yer gözüküyor.

Hemen hemen herkesin acemilik ustalık aynı yer, sanırım hepimiz de muhafız olarak sınıflandırılmışız. Muhtemelen gittiğimizde yeniden sınıflandırılıp acemilik bitiminde dağıtılacağız.
  • Ben de aynı şekilde aldım 122 lirayı dün, para bitti bile sayılır da neyse :)
    15'i sabah 6:45 İzmir-Adana uçağına aldım bileti, sen naptın ulaşımı başkan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sülüsü almadan önce almıştım ben biletimi. 14unde adanadan o tarafa geçeceğim. Gece kalacak yer ayarlarsam 15i sabahtan teslim. Olmazsa 14unde gidicem doğrudan. @krmm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepinize hayırlı olsun diyorum. Aynı yerde 2 sene önce acemiliğimi yapmıştım. Ağustos ayında çok sıcak oluyor buna göre tedbirinizi alın. Bol bol iç çamaşırı götüürün renk faketmez kullan at yaparsanız daha iyi olur. Ucuz yollu 15 tane götürseniz yeter sanırım. Fazla eşya götürmeyin 2 bavul dolusu eşya verecekler onlarla birlikte ordan ayrılmak tam bir işkenceye dönüyor. Muhafız çıkan arkadaşlar usta birliğinde eğer yazıcı vs. olmazsa %99 sürekli nöbet tutacaklardır. Talim öğretmenleri uzun dönem askerlerdir bunuda belirteyim. Astsubaylar fazla karışmaz sizlere. Bizim dönemde hamamda 2-3 dk. zamanımız oluğu için tuvaletlere hortum salıp yıkanmıştık :) .Koğuşlara çıkarken kesinlikle yanınızda suyunuz olsun. Çeşmelere inmek için vaktiniz olmaz tuvaletlerden su içenler oldukça fazla oluyor . Kısacası yazın sıcağı haricinde güzel bir yer. Birde tiyo verelim etüdcü olmaya bakın yazınız güzelmi dediklerinde çok süper dersiniz :) Ondan sonra etüdcüler ayrılsın dediklerinde pişman olmayın diye söylüyorum.

Sorusu olan varsa cevaplayabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: bobbege

Hepinize hayırlı olsun diyorum. Aynı yerde 2 sene önce acemiliğimi yapmıştım. Ağustos ayında çok sıcak oluyor buna göre tedbirinizi alın. Bol bol iç çamaşırı götüürün renk faketmez kullan at yaparsanız daha iyi olur. Ucuz yollu 15 tane götürseniz yeter sanırım. Fazla eşya götürmeyin 2 bavul dolusu eşya verecekler onlarla birlikte ordan ayrılmak tam bir işkenceye dönüyor. Muhafız çıkan arkadaşlar usta birliğinde eğer yazıcı vs. olmazsa %99 sürekli nöbet tutacaklardır. Talim öğretmenleri uzun dönem askerlerdir bunuda belirteyim. Astsubaylar fazla karışmaz sizlere. Bizim dönemde hamamda 2-3 dk. zamanımız oluğu için tuvaletlere hortum salıp yıkanmıştık :) .Koğuşlara çıkarken kesinlikle yanınızda suyunuz olsun. Çeşmelere inmek için vaktiniz olmaz tuvaletlerden su içenler oldukça fazla oluyor . Kısacası yazın sıcağı haricinde güzel bir yer. Birde tiyo verelim etüdcü olmaya bakın yazınız güzelmi dediklerinde çok süper dersiniz :) Ondan sonra etüdcüler ayrılsın dediklerinde pişman olmayın diye söylüyorum.

Sorusu olan varsa cevaplayabilirim.

Sağolasın, iki senede çok şey değişmiştir belki ama şunları merak ediyorum;
    1. Telefon emanet edilecek yerler var mı dışarıda, ya da girişte teslm alıyorlar mı?
    2. Saç tıraşını nasıl olalım? üçnumara yaptırıp gitme diyenler var.
    3. Kantinlerde sigara satılıyor mu?
    aklıma gelenler bunlar ya da benim için önemli olanlar bunlar :) teşekkür ederim şimdiden

bir de çeşmeye inmeye vaktiniz olmaz demişsin, gece koğuştan ayrılmak yasak mı yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sungur10 -- 30 Temmuz 2013; 18:13:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sungur10
    Sağolasın, iki senede çok şey değişmiştir belki ama şunları merak ediyorum;
    1. Telefon emanet edilecek yerler var mı dışarıda, ya da girişte teslm alıyorlar mı?
    2. Saç tıraşını nasıl olalım? üçnumara yaptırıp gitme diyenler var.
    3. Kantinlerde sigara satılıyor mu?
    aklıma gelenler bunlar ya da benim için önemli olanlar bunlar :) teşekkür ederim şimdiden

bir de çeşmeye inmeye vaktiniz olmaz demişsin, gece koğuştan ayrılmak yasak mı yani?

İçeride telefonu teslim edebilirsiniz. Bulunduğunuz bölük komutanlığında tutacaklar isim soyisim yazarlar üstüne sizede sticker verirler ama pahalı telefon emanet edilirmi bilemem.
    Saç tışarı çok fazla aşırıya kaçmadan kısalttırın orda olamamya çalışın yoksa 2 dk da nasıl saç tışarı olunuyor görümüş olursunuz :)
    Kantinde sigara bulursunuz problem olmaz her marka varmıdır bilemiyorum ben kullanmadığım için hangi markalar vardır bilmiyorum. Çeşme mevzusu koğuşlardan aşağı indirmezler 21:00 genelde koğuşlarda olursunuz.

• İnşallah soğuk suya hasret kalmayız
  • quote:

Orijinalden alıntı: bote27

quote:

Orijinalden alıntı: ugR1987

Daha önce orada askerlik yapmış biri olarak korkunuz olmasın, eğitimler biraz serttir ancak yemeklerdi kantin ihtiyaçlarıydı felan iyidir. Hayırlı teskereler..

kardesım dagıtım kısmı nasıl oluyor yanı acemide ustada burası yazan arkadaslarda dagıtılıyormu nasıl oluyor .. tesekurler

Eğitimler hiç de sert değildi.Sadece bol bol çömel kalk hareketlerine ve ayakta dikilmelere hazır olun !.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sam07

umarım eğleniriz valla yoksa bilmiyorum yani. usta birliği yazmıyo, sahil güvenlik komutanlığı diye farklı bi kuvvet yazıyo, üzerine muhafız nedir abi yaa estergon kalesini mi koruyacaz :)) şaka bi yana kitlemesinler bize bütün nöbetleri :)

Usta birliğinde askerliğin son gününe kadar günde 8 'er saat nöbet tutmalara hazır ol derim

Fakat usta birliğinde ek görev almana göre pozisyonun da değişebilir.Mesela benim tertipler bürolarda görev almışlardı.Sadece 4 saat nöbet tutarlardı.Ben evrak işleriyle uğraşmak istemedim yazın dedim 8'er saat nöbet. Gece 12-4 gündüz 12-4 çıkar dururdum. Gündüz nöbetleri de tadından yenmez neden dersen mesai saatlerinde mutlaka ek bir iş çıkarırlardı.Bunun adı denetleme hazırlığı,mıntıka ne dersen artık

• Şimdi içinizden bazıları denizciyim iskenderuna gidiyorum diye kendini çok şanslı hissedecek ve bir beklentiye kapılacaklar sakın ha derim.Askerlik her yerde askerlik maalesef.Tatil yapmaya gitmiyorsunuz.Ama ağır koşullarda bir askerlikte olmayacak.Üstler kesinlikle kısa dönemlere iyi davranıyorlar.Çavuş onbaşılarla belki eğitim sırasında bazı sorunlar yaşayabilirsiniz.Bölükte başınızda bulunacak çavuşlar uzun dönem askerlerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dannyarcher

Şimdi içinizden bazıları denizciyim iskenderuna gidiyorum diye kendini çok şanslı hissedecek ve bir beklentiye kapılacaklar sakın ha derim.Askerlik her yerde askerlik maalesef.Tatil yapmaya gitmiyorsunuz.Ama ağır koşullarda bir askerlikte olmayacak.Üstler kesinlikle kısa dönemlere iyi davranıyorlar.Çavuş onbaşılarla belki eğitim sırasında bazı sorunlar yaşayabilirsiniz.Bölükte başınızda bulunacak çavuşlar uzun dönem askerlerdir.

hocam bölüme gore mi görev veriyorlar nasıl oluyor bu iş
  • quote:

Orijinalden alıntı: bote27

quote:

Orijinalden alıntı: dannyarcher

Şimdi içinizden bazıları denizciyim iskenderuna gidiyorum diye kendini çok şanslı hissedecek ve bir beklentiye kapılacaklar sakın ha derim.Askerlik her yerde askerlik maalesef.Tatil yapmaya gitmiyorsunuz.Ama ağır koşullarda bir askerlikte olmayacak.Üstler kesinlikle kısa dönemlere iyi davranıyorlar.Çavuş onbaşılarla belki eğitim sırasında bazı sorunlar yaşayabilirsiniz.Bölükte başınızda bulunacak çavuşlar uzun dönem askerlerdir.

hocam bölüme gore mi görev veriyorlar nasıl oluyor bu iş

Acemide görev vermezler.Fakat geçici olarak 3-5 günlüğüne görevler olabilir.Sonuçta her acemi asker eğitime katılmak zorundadır.

• Dedelerim harbi harbi gemiye çıkmak istiyorum. Ufakta olsa bir ihtimal var mı?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.