Şimdi Ara

352. KD. İSKENDERUN DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
410
Cevap
7
Favori
32.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: baehaa

İki şeyi çok merak ediyorum.

1 - Bizi hep muhafız mı yapacaklar?
    2 - Acemilikten sonra dağıtılacak mıyız?

1. Muhafızsan hep muhafızsın
    2.Usta birliğin yazmıyorsa dağıtım var ama Hatay da kalma ihtimalinde var.
  • Hatayda acemilik çok sıkıntılı birde sıcak var.
    Ben nisanda oradaydım son hafta sıcak oldu.
  • Son olarak şafak atarsa 57
    Gelinde gidelim torunlar :)
    Sorularınız olursa haftaya yanıtlarım.
    Görüşmek üzere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forester120

Son olarak şafak atarsa 57
    Gelinde gidelim torunlar :)
    Sorularınız olursa haftaya yanıtlarım.
    Görüşmek üzere.

biarder az bilgi versene.sıcak olduğunu duymaya gerek yok zaten güneyde ve deniz kenarı illaki olacak.onun dışında her koğuş 200 kişilik mi dedikleri gibi:)
  • komutanlar sıkıntılı mı?problem çok mu?biraz bilgilendirirsen seviniriz...yıkanma durumu yemek durumu bunlar hakkında...
  • asker öğretmen çıkmayanları iskenderuna denizci olarak göndermişler herhalde
  • ben artık kimsenin dediklerini takmama kararı aldım. bu ne arkadaş herkes başka bir şey söylüyor. (sıcak olması haricinde :p)
  • askerlik için iyi bişey duymak imkansız.artık 6 ay gözümüzü kapatıp girecez bu işe.sıcak komutanıda etkileyeceği için insaflı olacaklarını düşünüyorum...
  • beyler şu bir gerçek ki..2013 üni. mezunları bize yetişemedi,2.si eylül grubu var..Herkesi denizci yapmamışlarsa,bunun İskenderun'un yükünü azaltacağı kesin...Bize banyo süremizi artırmak,az sıra beklemek gibi avantaj sağlayacaktır..Hepimiz muhafız olacaksak diğer 17 sınıfın işlerini(şoför,katip vs.) kim yapacak?165 gün bilfiil nöbet tutsak ne olur a.g, gene ŞEHİTlerimizin hakkını ödeyemeyiz..
  • aynen beyler babam 54 yaşında olmasına rağmen halen askerlik maceralarını anlatabiliyorsa

burdurda 18 günlük askerlik yapan arkadaş bile 6 senedir kafamın etini yiyorsa

askerliği yapıp bitirmek en iyisidir.en iyi askerlik biten askerliktir
  • quote:

Orijinalden alıntı: krmm

Merhaba beyler, ismim Kerem. Uluslararası Finans mezunuyum, Karşıyaka/İzmir'den geliyorum. Bileti ayın 12sine almıştım hiç belli bi tarih vereceklerini düşünmeden, umarım değiştirmek zorunda kalmam. İzmir'den sevk kağıdını alan var mı acaba? Eğer uzaklığa göre veriyorlarsa tarihleri benim 12sindeki bilet yanacak sanırım

bende 14une ucak bıletı almıstım umarım 14u olur da sıkıntı olmaz yaa yoksa ıadesız bılet yanacak valla
  • götürülmesi gereken eşyaları birisi sıralarsa sıkıntı çekmemiş oluruz.iskenderunu bilen birisi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: forester120

quote:

Orijinalden alıntı: Totemm

Arkadaşlar kuvveti sahil gücenlik olanların esas birlik boş anlaşılan deniz kuvvetleri olan herkesinde ustada iskenderun diyo çok garip.Sonra ordan dağıtılmayalım lan.
    Ben künefenin dibine vurcadım yemediğim yemek kalmıcadı hatay mutfaından uzaklastırmayın beni ben orda kalayım
    Bide herkesin muhafz lan o nası olcak bence yalan orda acı gercekle karsılasıp herkesi bişey yapacaklar
    Biraz pismiş orası moleküler biyolog arkadaşımıza hijyenik bi temizlik yaptırırlar.Kimyacı arkadaşa mutfkta deney yaptırırlar.Müzisyen arkadaşa veriler papyonu gazinoda söletirler.Bende matematikçi arkadaşınız olarak kantini alsam bana uyar
    "Aaaal oooolum" para-çokomel eğrisi benden sorulur

Bende sahil güvenliğim. Kısa dönem muhafız er
    Trabzona düştüm burası rahat. Sadece nöbetler sıkıntı. Haftada en az 5 nöbet var.
    Acemilik sonu dağıtım olur.

hocam usta birliğide iskenderun gozukuo yinede dagıtım oluyor mu

• herkes bişey söylüyo sunu götür bunu götür bilmem ne... en sonunda alcaz elimize sülüsü gitcez hiç bişey götürmeden :)
  • arkadaşlar 2008/1 iskenderun 1. deniz er eğitim alayında acemi birliğimi yaptım.
    size kısasa iskenderun da acemilik nasıl yapılır anlatıyım yardımcı olayım
    iskenderuna indiğinizden itibaren asker avcısı esnaf sizi karşlıyor ilk önce bu avcılara bi dikkat edelim.
    aynı fiyata kaçak sigaralardan almayalım ki bu sigaraları bakkallar satıyor.
    çarşıya indiğimizden itibaren inzibatlara dikkat edelim ki direk birliğe götürmesinler sizi.
    silüslerinizde branşlarınız yazar örn. kamarot porsun topçu şoför yara savunma elektrik vs. bunlara aldanmayın çünkü bunların bir çoğu değişebilir yada orada yazanda çıkabilir.
    Sülüsünüzde son katılış tarihiniz ne ise o tarihte katılın.eşeklik edip ilk gideyim rahat ederim düşüncesinde bulunmayın.Daha fazla sürtersiniz benden söylemesi.
    Acemi birliği kayıtlarınız yaklaşık bir gün sürebilir.10 anfiden geçiyorsunuz ve epeyce yorucu oluyor.İlk günden yılabilirsiniz. ama o anfilerde türkiyenin dört bir yanından insanlar görüceksiniz bunu unutmayın askerliğin verdiği en büyük tatlardan biridir.
    Şunuda söylemeden geçmiyim eğer arkadaşınız ile acemiliği beraber yapmak istiyorsanız arkanıza yada önünüze alınız.celp numaranız sıralı olur ve aynı bölükte acemi eğitiminizi tamamlar belki usta birliğinizde bile aynı birliğe düşebilirsiniz.
    iskenderun cok sıcaktır ben şubat ayında gittim zenci gibi eve geldim
    Balık adam seçmeleri yabancı gemi alımı seçmeleri can kurtaran deniz altı deniz polisi seçmeleri olucaktır. ben balık adam seçmelerine girmiştim. kimilerine göre iyidir kimilerine göre kötüdür.
    ben balık adam olamadım ama pişman da olmadım olanlar rahat edememişdi
    oraya girdiğinizden itibaren talim öğretmenleri yani sizden önce askere gelmiş 2009/1 yani benim biletlere bile komutanım diceksiniz. o yüzden yadırgamayın isterse aranızda 10 yaş olsun.
    benim zamanımda pek fazla hırsızlık olmuyordu ama siz boyundan askılı ve belden bağlamalı cüzdanlarınızı almayı unutmayın.ne olur ne olmaz.
    benim zamanıma göre anlatıyorum değişiklikler olmuş olabilir ben 1 sene öncesinden bahsediyorum.
    yemin töreninden 1 hafta önce usta birlikleriniz açıklanır.
    bunların provasıda sıcak olduğundan akşamları olur.
    Sakın açık paket sigara sokmaya çalışmayın içerideki aramada alıyorlar.aynı şekilde kesici ve delici aletleri de alıyorlar.aslında bu aramaları yapan askerlerlin insiyatifine kalmış birşey. canı ister sokar morali bozuktur tipine bakar sokmaz
    ilk gittiğiniz gün gece olur ve yatağa girmek istersiniz şöyle söyleyim acemi birliğinde uykuyu unutun ilk gün belki uyumadan diğer güne başlıcaksınız bu biraz sıkıntı yaratabilir. belki pijamalarınızı giyemeyeceksiniz.kayıtlar cok uzun sürebiliyor.
    o yüzden şunuda bi kenara not düşün.son katılış tarihiniz misal 21 mi 21 i sabahı erken saatlerde katılışınızı yapın ki yatağınıza ve eğitim elbiselerinize kavuşun.
    erken gidenleri çok çalıştırdıkları ve yazıcı yaptıklarınız biliyorum.
    yazıcılarında gece 1 saatlik koğuş nöbeti olmazdı hatta hiç eğitimde yapmazlardı ama koca gün yaz babam yaz.
    Gecenin 3ünde aklıma gelenler bunlar sormak istediğiniz merak ettiğiniz konuları bu başlık altından yazarsanız yanıtlamaya çalışırım.
    Ayrıca usta birlikleriniz hakkında bilmek istedikleriniz branşlarınız hakkında öğrenmek istediklerinizide bu başlık altından ilerleyen zamanlarda yanıtlarım.
    Ben Usta birliğimi Kocaeli/Gölcük TCG Yb.Kudret Güngör gemisinde yaptım.
    Gölcüğe usta birliği düşenlerede her türlü yardımım olucaktır.
    Şimdiden Gidiceklere Hayırlı Teskereler

ALINTIDIR

• askerliği orada yapan agalar size sorum olacaktı.telefon olayını nasıl yapıyordunuz acep . Bİliyorsunuz zaman geçmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: l@zinski

arkadaşlar 2008/1 iskenderun 1. deniz er eğitim alayında acemi birliğimi yaptım.
    size kısasa iskenderun da acemilik nasıl yapılır anlatıyım yardımcı olayım
    iskenderuna indiğinizden itibaren asker avcısı esnaf sizi karşlıyor ilk önce bu avcılara bi dikkat edelim.
    aynı fiyata kaçak sigaralardan almayalım ki bu sigaraları bakkallar satıyor.
    çarşıya indiğimizden itibaren inzibatlara dikkat edelim ki direk birliğe götürmesinler sizi.
    silüslerinizde branşlarınız yazar örn. kamarot porsun topçu şoför yara savunma elektrik vs. bunlara aldanmayın çünkü bunların bir çoğu değişebilir yada orada yazanda çıkabilir.
    Sülüsünüzde son katılış tarihiniz ne ise o tarihte katılın.eşeklik edip ilk gideyim rahat ederim düşüncesinde bulunmayın.Daha fazla sürtersiniz benden söylemesi.
    Acemi birliği kayıtlarınız yaklaşık bir gün sürebilir.10 anfiden geçiyorsunuz ve epeyce yorucu oluyor.İlk günden yılabilirsiniz. ama o anfilerde türkiyenin dört bir yanından insanlar görüceksiniz bunu unutmayın askerliğin verdiği en büyük tatlardan biridir.
    Şunuda söylemeden geçmiyim eğer arkadaşınız ile acemiliği beraber yapmak istiyorsanız arkanıza yada önünüze alınız.celp numaranız sıralı olur ve aynı bölükte acemi eğitiminizi tamamlar belki usta birliğinizde bile aynı birliğe düşebilirsiniz.
    iskenderun cok sıcaktır ben şubat ayında gittim zenci gibi eve geldim
    Balık adam seçmeleri yabancı gemi alımı seçmeleri can kurtaran deniz altı deniz polisi seçmeleri olucaktır. ben balık adam seçmelerine girmiştim. kimilerine göre iyidir kimilerine göre kötüdür.
    ben balık adam olamadım ama pişman da olmadım olanlar rahat edememişdi
    oraya girdiğinizden itibaren talim öğretmenleri yani sizden önce askere gelmiş 2009/1 yani benim biletlere bile komutanım diceksiniz. o yüzden yadırgamayın isterse aranızda 10 yaş olsun.
    benim zamanımda pek fazla hırsızlık olmuyordu ama siz boyundan askılı ve belden bağlamalı cüzdanlarınızı almayı unutmayın.ne olur ne olmaz.
    benim zamanıma göre anlatıyorum değişiklikler olmuş olabilir ben 1 sene öncesinden bahsediyorum.
    yemin töreninden 1 hafta önce usta birlikleriniz açıklanır.
    bunların provasıda sıcak olduğundan akşamları olur.
    Sakın açık paket sigara sokmaya çalışmayın içerideki aramada alıyorlar.aynı şekilde kesici ve delici aletleri de alıyorlar.aslında bu aramaları yapan askerlerlin insiyatifine kalmış birşey. canı ister sokar morali bozuktur tipine bakar sokmaz
    ilk gittiğiniz gün gece olur ve yatağa girmek istersiniz şöyle söyleyim acemi birliğinde uykuyu unutun ilk gün belki uyumadan diğer güne başlıcaksınız bu biraz sıkıntı yaratabilir. belki pijamalarınızı giyemeyeceksiniz.kayıtlar cok uzun sürebiliyor.
    o yüzden şunuda bi kenara not düşün.son katılış tarihiniz misal 21 mi 21 i sabahı erken saatlerde katılışınızı yapın ki yatağınıza ve eğitim elbiselerinize kavuşun.
    erken gidenleri çok çalıştırdıkları ve yazıcı yaptıklarınız biliyorum.
    yazıcılarında gece 1 saatlik koğuş nöbeti olmazdı hatta hiç eğitimde yapmazlardı ama koca gün yaz babam yaz.
    Gecenin 3ünde aklıma gelenler bunlar sormak istediğiniz merak ettiğiniz konuları bu başlık altından yazarsanız yanıtlamaya çalışırım.
    Ayrıca usta birlikleriniz hakkında bilmek istedikleriniz branşlarınız hakkında öğrenmek istediklerinizide bu başlık altından ilerleyen zamanlarda yanıtlarım.
    Ben Usta birliğimi Kocaeli/Gölcük TCG Yb.Kudret Güngör gemisinde yaptım.
    Gölcüğe usta birliği düşenlerede her türlü yardımım olucaktır.
    Şimdiden Gidiceklere Hayırlı Teskereler

ALINTIDIR

sonunda alıntıdır demeyeydin iyiydi bikaç bişe sorardık

• bu seçmeler ne ki acaba yabancı gemi alımı deniz polisi balık adam falan filan ilk defa duydum hangisi iyidir neye göre seçme yapılıyo varmı duyan eden
  • Yakın arkadaşım nisan celbinde gitti İskenderun a. Onun giderken yanında götür dediği bazı şeyleri paylaşayım;

Bolca iç çamaşır ve çorap(10-15 çift dedi)
    Pudra
    Ayakkabbı tabanlığı
    Boyun askılı cüzdan(Acemi birliğinden sonra kullanmazsın dedi)
    Deodorant(Uzun süre banyo yapamıosun dedi)
    Kaliteli bir terlik
    200 TL civarı da bir para al yanına dedi(içerde yalnızca akbank bankamatiği varmış, akbank hesabı olan nakit taşımasına gerek yok)
    Telefon acemi birliğine götürme sıkıntılı dedi.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkan81

Yakın arkadaşım nisan celbinde gitti İskenderun a. Onun giderken yanında götür dediği bazı şeyleri paylaşayım;

Bolca iç çamaşır ve çorap(10-15 çift dedi)
    Pudra
    Ayakkabbı tabanlığı
    Boyun askılı cüzdan(Acemi birliğinden sonra kullanmazsın dedi)
    Deodorant(Uzun süre banyo yapamıosun dedi)
    Kaliteli bir terlik
    200 TL civarı da bir para al yanına dedi(içerde yalnızca akbank bankamatiği varmış, akbank hesabı olan nakit taşımasına gerek yok)
    Telefon acemi birliğine götürme sıkıntılı dedi.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

acemilikten sonra neden kullanamıyoruz cüzdanı onu anlamadım

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.