El classico , bu arada güncelleme gelmiş. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
360 Robot Süpürge (C50, S5, S6, S6 Pro, S7, S7 Pro, S9, S10) Kullanıcıları Kulübü (29. sayfa)
-
-
Tam olarak ne güncellemesi gelmiş hocam?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mali_bu16 -- 1 Aralık 2020; 13:26:31 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mobil açınca güncelleme uyarısı geldi ve yaptım, bilmiyorum içeriğini
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sorumuza/sorunuza Ali abinin cevabı;
S7 mop ünitesinde diğer robotlardan farklı bir sistem yok, güzel reklam.
-
Estağfurullah öyle bir maksadım yoktu. Yotube kanalınıza da baktım güzel eğlenceli videolarınız var, başarılar.
-
''S7 özeline gelirsek, s7 de varsa mop esnasında süpürmeyi tamamen kapatma o zaman onun anlamı robot şarja girdiğinde veya pause olduğunda damlamayı keser, sızdırmaz demek oluyor diye düşünüyorum.''
Abi bu yazdıklarının hiç biri S7/S7 pro da ne yazık ki mevcut değil, çünki ikisi bir arada Mop aparatının(su tankı+mop braketi entegre tek parça) robot'ta taklıdığı kuyruk altı kısımda herhangi bir su hattı memesi ya da başka bir bağlantı modülü yok
iikisi bir arada Mop aparatı (su tankı+mop braketi entegre tek parça);
Ek olarak;
S7/S7 pro kutu içerisiniden çıkan ''Su haznesi Filtre elementleri'' adında 6+2 olarak kulak tıkamıcına benzer, daha küçük süngerimsi malzemeler çıkıyor. Bu süngerimsi mazlemenin amacı su akışını yavaşlatmak ve Doğal damlatmayı mı sağlamak @Hepsirobot Ali abi?
-
Yakında robot süpürge için kullanıcıların belli aralıklarla yapması gerektiği, Robot için kişisel bakım olan (amatör ce bana göre detaylı) bir video hazırlayıp, oqi nin kanalından ve forumdan payalaşcağız hocam, takipte kalın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mali_bu16 -- 2 Aralık 2020; 0:46:40 > -
Ali abi cevabı verdi zaten hocam, vakumlama kesildiğinde su sızdırmaz gibi bir şey yazmışlar ben ona istinaden demiştim ama bir pazarlama stratejisi demek ki.
Yani zaten suyu tamamen kontrol edebilmen için pompa olması şart. Ben orada acaba dedim vakum çalıştığında su tankının içinde extra bir basınç oluşturuyor ve moplama esnasında daha fazla su akmasını sağlıyor, ama vakum kesildiğinde o basınç da olmayacağı için o süngerimsi şeylerden su sızması yok denecek kadar az oluyor olabilir diye düşünmüştüm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjQ7 -- 1 Aralık 2020; 15:32:8 > -
Hem doğal damlatma hem de filtre olarak düşünün. -
Bende gönderdim. Zaten Türkçe kullanım klavuzunda robotun iletmiş olduğu hatalar Türkçe bir şekilde yazılmış.
-
Mali videoları bekliyorum sabırsızlıkla İşler yoğun Kutu açılış videosunu ancak hazır ettim sıra temizlik videosunda. Program kurulum, detay program kullanım ve ileride 2 günlük kullanıcı modundan çıkınca inceleme videosuda hazırlarız artık
-
Cihazını alan çekildi kenara bakıyorumda :)
-
-
Sorunu çözmenize sevindim, güle güle kullanın.
-
balkonumuzun eşiği iç ev tarafında 3.5 cm, balkon tarafında ise 5 cm bu sebeple tırmanıyor fakat düşme sensörü inmesine engel oluyor. inmesin zaten altını vurur mazallah radyatör delinebilir, yağ kaçağı yada aks dingil şaft gibi hareketli elemanlara zarar verebilir.
çözüm belirli bir alanı süpür diyip alanı iç kısmı katarak seçip tam geçerken robotu kaldırıp geçişine yardımcı olarak saptadım. balkonu bu şekilde haritaya dahil edebildim. fakat eşime balkona gerek yok dedi ve haritayı sildim. eski kaydettiğim haritayla balkonsuz şekilde bıraktım.
2cm den çok az yükseklikler için ise rampa usulu bir çözüm olabilir. böyle bir tip yerine |¯¯¯| şunu yapmış oluruz /¯¯¯\
silikon çekomastik gibi şeylerle olabilir. kapının kapanmasına engel olur ise tahtadan plastikten 3d yazıcıdan vs sök taklı birşey yapılabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
360 S7 Kutu açılış videomuz yayında ;
@Hepsirobot @mavishow @mali_bu16
Siz değerli bilgili dostlarımın hatta üstadımın yanında videoda sürçü lisan ettiysek affola...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oqi -- 1 Aralık 2020; 19:54:1 > -
Teşekkürler. -
Herkese merhaba şükür biraz zor da olsa c 50 geldi fakat kendimi çok cahil hissediyorum hesap oluşturamadım bir türlü.3 farklı robotun kurulumunu kendi başıma yapmışken 360 da hesap oluşturamıyorum ve yarın deneyin diyor neyi nasıl yapmalıyım -
abi tam ev temizliği yapmak istemeyeceğin senaryoları nasıl yönetceksin? örneğin sadece salon koridor süpürtcem hergün öğlen saatinde. ve bu saatlerde genelde metrodayım internet erişimim yok. (mesela yani)
rutin şeyler için robot programlanmış oluyor. yeri geliyor gün içinde telefonu unuttuğumuz anlar yada yoğun zamanlar oluyor. yada internet erişimimiz olmuyor.
IOT alanında okuduğum araştırdığım bilgiler ışığında söylüyorum bu tip cihazlarda yada uygulamalarda en önemli şey güvenlik ve hiç birimizin evindeki modem içinde firewall yazılımı olsa dahi güvenli değil bu yüzden wifi ağından doğrudan hiç bir komut gönderilmiyordur. uzak bir sunucuda hesap güvenlik bağlantı kontrolleri gibi bir çok doğrulama yapıldıktan sonra tekrar internet üzerinden cihaza gidiyor. yani doğrudan modem üzerinden giden birşey yok.
yanıtlarda joystick yazılmış bunun gibi dışardan yönetemediğimiz özelliklerde bahsettiğim bu doğrulamalardan kaynaklı yapılamıyor. cihaz ve kontrolcü aynı ağda değilse yani aynı mekanda evde değilse bazı komutlarda cihaz güvenliği sebebiyle gönderilmiyordur. tabi bu kısım tahmin...
eğer ilgili ve/veya dikkatli iseniz teknoloji çok fazla ilerlemiş olsa da akıllı ev sistemlerinin bir yerden sonra gelişmesinin durduğunu ana akım cihaz üreticilerinin iot çevrim aletlerinin hala pahalı olduğunu görmüşsünüzdür. bunun sebebi yerel güvenliğin sağlanmasının zor olması. daha genel söyleyecek olursak eğer ağınız girdiğiniz herhangi bir site, indirdiğiniz saçma bir uygulama nedeniyle hacklenirse akıllı eriştiğiniz cihazlar kolaylıkla ele geçirilebilir ve evinizde yangın dahi çıkarılabilir. bunun bir çok örneği var. gizli servislerin saçma sapan cihazları saçma sapan işlevlerle kullanıldığı wikileaks dahil bir çok sızıntı vs de ispatlanmıştı.
-
ayna olayını ise haritalama yaparken aynayı kağıtla kaplayarak çözdüm. deneyebilirsin... doğru haritaladıktan sonra kaydettim süpürürken sorun olmuyor artık. tekrar oda çıkarır ise kaydettiğin haritayı tekrar kullanıma alıp sorunluları silebilirsin.
daha basit çözüm ise aynanın 15 cm altını kaplamak.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X