Eğitim Birliği TOPÇU VE FZ. OKL. ÖĞR. VE KURSLAR TB. / POLATLI/ANKARA Sınıflandırma Dönemi MAYIS 2021 Esas Birliği
Kuvvet KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI Statü YEDEK SUBAY Sınıf TOPÇU Evrak Alma Başlangıç 21/04/2021 |
383. Dönem (Mayıs 2021 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları(Gruplar Belli Oldu) (27. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Herkese merhaba. Yüksek lisans öğrencisiyim, son dönemimdeyim. Gelecek ay tezimi savunup yazın da doktoraya geçecektim. 16/06/2021 tarihine kadar tecilim var. Buna karşılık bugün sınıflandırıldığıma dair mesaj aldım ve temmuz 2021 celp tarihi diyor, il ilçe bölük vs. her şey belli.
Başımdan aşağı kaynar sular döküldü çünkü araştırma görevlisi olduğum için işimi kaybetme riskiyle karşı karşıyayım. Yüksek lisansı bitirip doktoraya geçmem gerekiyor, doktoraya başlamak için de askerlikle ilişiğim olmamalı. Mayıs-haziranda yüksek lisansı bitirip temmuzda askere gidersem doktoraya giremem ve işimi kaybederim. Cuma akşamı olduğu için de hiçbir şey yapamıyorum pazartesi gününe kadar. Benzer durum başına gelen varsa çözülür mü bir fikir verebilir mi? Bedelliye de razıyım bu arada, bu saatten sonra bedelliye başvurulur mu?
-
Yok öyle birşey, usta birligi nereye çıkarsa oraya toplu bir şekilde acemi birliginden gönderiliyorsunuz.
-
382.dönem Asteğmen devrelerim orada
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: willsEğitim Birliği
TOPÇU VE FZ. OKL. ÖĞR. VE KURSLAR TB. / POLATLI/ANKARA
Sınıflandırma Dönemi
MAYIS 2021
Esas Birliği
Kuvvet
KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
Statü
YEDEK SUBAY
Sınıf
TOPÇU
Evrak Alma Başlangıç
21/04/2021
Hocam konuda senle birlikte 3 kişiyiz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yanlış hatırlamıyorsam bedelli yapabiliyorsun veya tecil yapabiliyorsun eğer tecil hakkın varsa genelde çoğu kişi yedek subay çıkarsa giderim diye tecilini bozup başvuruyor sonra çıkmayınca bedelli yapıyorlar ya da erteliyorlar. Youtube'da çok video var bununla ilgili en basitinden mayıs celbi 2021 yaz en son yüklenen videolardan birine bak illa ki bahsi geçer daha dün izlediğim videoda bile bahsediliyordu.
-
yanlış bilgi vermişler sevk belgeni haziranın 16sında alacakken mayısta nasıl askere gidebilirsin? 16.06 da belgelerini alıyorsun en geç, en geçde 20si gibi teslim olursun haziranda.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam sorsanıza nasıl biyermiş çok bilgi yok orası ile ilgili de :)quote:
Orijinalden alıntı: _terminatör_
382.dönem Asteğmen devrelerim orada
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam benim bölüm enerji sistemleri mühendisliği bana takım komutanısındır dediler sizin meslekçi mi tk mı bölüm neydi grup kuralım
-
quote:
Orijinalden alıntı: heseoHerkese merhaba. Yüksek lisans öğrencisiyim, son dönemimdeyim. Gelecek ay tezimi savunup yazın da doktoraya geçecektim. 16/06/2021 tarihine kadar tecilim var. Buna karşılık bugün sınıflandırıldığıma dair mesaj aldım ve temmuz 2021 celp tarihi diyor, il ilçe bölük vs. her şey belli.
Başımdan aşağı kaynar sular döküldü çünkü araştırma görevlisi olduğum için işimi kaybetme riskiyle karşı karşıyayım. Yüksek lisansı bitirip doktoraya geçmem gerekiyor, doktoraya başlamak için de askerlikle ilişiğim olmamalı. Mayıs-haziranda yüksek lisansı bitirip temmuzda askere gidersem doktoraya giremem ve işimi kaybederim. Cuma akşamı olduğu için de hiçbir şey yapamıyorum pazartesi gününe kadar. Benzer durum başına gelen varsa çözülür mü bir fikir verebilir mi? Bedelliye de razıyım bu arada, bu saatten sonra bedelliye başvurulur mu?
Geçmiş olsun, normalde yüksek lisans tecilleri 6. Yarıyılın sonuna kadar yapılır, sanırım sistemsel bir sıkıntı oldu. Enstitü öğrenci işleri ile görüşüp yeniden erteleme yaptırabilirsiniz. Muhtemelen dilekçe ile başvurmanız gerekebilir. Sanırım 1 aya sonuçlanır.
Şu da var tez savunması sonrası tez teslim süreci 1-2 hafta sürebilir, 1 hafta da yüksek lisans mezuniyetinizin edevlete düşmesi desek yüksek lisans mezunu olarak 1 yıl tecil hakkınız olacak onu da kullanabilirsiniz, doktoraya girecek kadar zaman kazandırır size, nasıl olsa 16 hazirana kadar zamanınız var.
3. Grup çıkması şansınıza olmuş, paniğe gerek yok çözülür. Pazartesi enstitü öğrenci işleriyle görüşünüz, büyük ihtimal orada çözülür o olmazsa 2. İhtimal sizi kurtarır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: willshocam benim bölüm enerji sistemleri mühendisliği bana takım komutanısındır dediler sizin meslekçi mi tk mı bölüm neydi grup kuralım
Bende topçu yazıyor ama tk mi yoksa meslekci mi bilmiyorum. Grup kurabiliriz. İmalat mühendisiyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Kuzgun -- 16 Nisan 2021; 23:26:30 >
TK büyük ihtimalle hocam senin de
-
Bende de topcu yazıyor makine mühendisiyim. Grup varsa katılabilirim. Meslekci mi yoksa takım komutanı mi nasil ögrenebiliriz ?
Merhaba,
Rica etsem bana da yardımda bulunabilir misiniz?
Şunu eklemek isterim: Benimle aynı dönemde, aynı bölüme yüksek lisansa başlayan iki arkadaşımdan biri Eylül 2021'e, diğeri ise Ocak 2022'ye kadar tecilli görünüyor. Okulla da iletişime geçeceğim o yüzden ama mevduata olabildiğince hâkim olayım, merâmımı böyle aktarayım istiyorum.
-
Sanırım konuda buraya çıkan biri yok. Burası hakkında bir bilgisi olan var mı ?
Konudan anladığım kadarıyla 22 Mayısta teslim olmam gerekiyor.
Birlik Adı
7 NCİ KOR.KH.DES.GR.KH. VE KH.BL./DİYARBAKIR MERKEZ
Celp ve Sevk Dönemi
HAZİRAN 2021
Sınıflandırma Dönemi
HAZİRAN 2021
Statü
ER
Evrak Alma Başlangıç Tarihi
18/05/2021
Evrak Alma Bitiş Tarihi
20/05/2021
-
1 ay sonra askersin hocam. Hayırlı teskereler.
-
2 NCİ KOR.KH.DES.GR.KH. VE KH.BL./GELİBOLU/ÇANAKKALE 2 ay sonra bende askerim burayı bilen varmı bide ne olarak gideceğim -
Tecil hakkınız var mı? Mezuniyetiniz üzerinden geçen süre 2 yıldan az ise hala devam ediyordur. Aksi halde yapacak birşey yok.
quote:
Orijinalden alıntı: scrapion23yaş kaç acaba e devletten tecil yapmayı deneyebilirsin . önemli olan yaş kriteri eğer sistemden tecil olmuyor ise en yakın askerlik şubesi ile görüş. sanırım tecil bitişin ile yüksek lisans arasında 4 5 ay var
Alıntıları Göster26 hocam temmuz 1 tecil sonuna kadar ertelmee yapamazsınız diyor. Eylül ayında yüksek lisans gireceğim. Tecil bitmeden ertelmee yapılmıyor şuan görünen o
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X