Şimdi Ara

3G MOBİL MODEM HIZ TESTLERİ << ANA BAŞLIK (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir - 12 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
0
Favori
15.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Verticall

quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

3G MOBİL MODEM HIZ TESTLERİ << ANA BAŞLIK

acaba bu hızı kaç diş sinyalde aldınız ?

Cep telefonunu modem olarak kullandığımda aldığım sonuç 7 diş üzerinden 6 dişle bu hızı aldım ancak baz istasyonuna uzağım ve merkezde olduğumdan kullanıcı sayısı oldukça fazla, bazı zamanlarda 2.5 mbit hız görüyorum.

• 3-4 diş sinyalde düşük hız alanlar sanırım telefon veya 3,6mbps destekleyen modemler kullanıyor. modemlerinin desteklediği hız miktarının düşük olmasından dolayı hızlar da düşük geliyor. fakat bizzat kendimin testleri ortada. Vodafone K3715 modem ile yaptığım hız testlerinde 3-4 dişte minimum 4mbps hız gördüm. test yapan bazı arkadaşlar testlerini cep telefonu ile yaptığını söylemiş. diğer 4 diş gibi yüksek sinyallerde düşük hız alan arkadaşlar modemlerinin modelini kontrol ettikleri taktirde neden düşük hız aldıkları ortaya çıkabilir
  • Vodafone 3g 7.2lik modemle izmir-menemende 3dişle 4000 kbps ye yakın değerler çıkıyor. Daha iyi çeken yerde 5000e yaklaşır diye düşünüyorum.
  • Türkcell'in hızı güzel fakat hep merkezde iyi.
  • çoğu merkezde de turkcell 3g bulunmamakta aslında. falls adlı arkadaş aydında turkcell 3g nin olmadığını sürekli dile getirdi daha önce...
  • bıraktım artık turkcell3g yi, vodafon-avea kontörlü 3g kullanıyorum daha iyi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: falls
    bıraktım artık turkcell3g yi, vodafon-avea kontörlü 3g kullanıyorum daha iyi...

Kime gore neye gore @falls tamam kötü bir tecrüben olmuş ama bu heryerde Turkcell den kötüsü yok anlamına gelmez ki dostum , en iyisi cep telefonu ile test edip öyle almak , 100 - 150 tl den kacacaz diye atıyorlar imzayı sonra bosi bosuna ah vah ediyorlar kullanıcılarında bilinçli olması gerekir , ben de Avea yi geçtim zaten artık da vodafone da Edge den başka sinyal alamıyorum Ankara'nın bir semtinde Kızılay'a yakın olmama rağmen fakat bu vodafone un kötü olmasını göstermez !!
  • hiç avea 3g testi koyan olmadı kullanan arkadaşlardan rica ediyorum. birkaç hız testlerini bizimle paylaşırlarsa çok güzel olur
  • http://www.speedtest.net/result/739028710.png

06.03.2010 saat 12:42 yapmış olduğum bir hız testi 2 kademe çekiyordu.

İlker
  • Bende Eskişehirdeyim merkezde acaba burada hangisi en iyisidir nasıl öğrenebiliriz? Telefon vs olmadığı için soruyoum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shorin

Bende Eskişehirdeyim merkezde acaba burada hangisi en iyisidir nasıl öğrenebiliriz? Telefon vs olmadığı için soruyoum.

vodafone iyidir diye tahmin ediyorum. şimdiye kadar forumda yazılanlardan anladığımız kadarıyla vodafone kapsama alanı en geniş olanı. bulunduğun yerde test yapacak hiç cihazın yoksa müşteri hizmeterini aramanı tavsiye ederim. çok sağlam olmuyor ama yinede bir fikir ediniş olursun
  • en iyi vodafon kapsama alanı konusunda...
  • modem olarak samsung b7320 omnia pro kullanilarak trabzon merkez meydan civarinda Turkcell 3G full cekerken (hatta bazen H yazio. bu en yuksek sinyal alindigi zamanki isaret sanirim. hspdpa dedikleri olsa gerek) yaptigim yurt ici ve yurt disi hiz testleri:

(yalniz su ping surelerini anlamadim ben. bazen 1000 leri geciyo. ama hiz yuksek oluo?)

• @akburak ping değeri senin yaptığın işlemin serverlere ulaşma zamanını gösterir. yani ping değeri 100 olduğunda senin yaptığın işlem 1sn sonra gerçekleşiyor. 1000 ise gerçekten çok yüksek yaptığın işlem 10sn sonra karşı tarafa ulaşıyor demektir. fakat şöyle bi durum var telefonu modem olarak kullandığından dolayı bu böyle gerçekleşmiş. hız değerleri ise 7,2mbps destekleyen bir telefon için fena sayılmaz. modem kullansan ping değeri daha düşük hız ise daha yüksek çıkardı

testlerin için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Verticall

@akburak ping değeri senin yaptığın işlemin serverlere ulaşma zamanını gösterir. yani ping değeri 100 olduğunda senin yaptığın işlem 1sn sonra gerçekleşiyor. 1000 ise gerçekten çok yüksek yaptığın işlem 10sn sonra karşı tarafa ulaşıyor demektir. fakat şöyle bi durum var telefonu modem olarak kullandığından dolayı bu böyle gerçekleşmiş. hız değerleri ise 7,2mbps destekleyen bir telefon için fena sayılmaz. modem kullansan ping değeri daha düşük hız ise daha yüksek çıkardı

testlerin için teşekkürler

peki tesekkur ederim. ama 7.2 destekleyen bir telefon icin derken? 7.2 iyi bi rakam diiLmi 3g icin?? mobil modemler bile cogusu 3.6 yi desteklemiyor mu??? 7.2 destekleyen bir modem yada telefon almak yetmezmi? vodafone mobil modem almaya karar vermistim ben. ama 3.6 lik modem war ellerinde. almayayim mi simdi????

• @akburak= tabiki 7.2 mükemmel bir değer zaten bende 7.2 modem kullanıyorum şu an operatörlerin sunduğu max hız da o fakat söylemek istediğim o değil neticede telefondan giriyorsun internete. aynı şey gibi düşün. telefondan çektiğin fotoğraf ile fotoğraf makinası bir değil yada tel. den dinlediğin müzik ile ipod aynı kalitede değil. buda aynı mantık. telefon ile modem arasında illaki farklılıklar olacaktır. o yüzden söyledim fena değerler değil diye. bu arada vodafone modem tavsiye ederim şu an kullanıyorum ve çok memnunum. fakat bulunduğun yerde bir vodafone hat ile 3g şebekesi varmı yokmu test etmeni tavsiye ederim

edit: 3.6mbps modemin varsa hiç gerek yok bence kullanmaya devam et neticede kotalı olacak ve download yapmayacaksın o yüzden fazla hıza gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Verticall -- 7 Mart 2010; 20:41:56 >

•  3G MOBİL MODEM HIZ TESTLERİ << ANA BAŞLIK
  • quote:

Orijinalden alıntı: akburak

güzel hız telefon mu modem mi ?
  • Belki yeri değil ama bir şey sormak isterim.

Vodafone dan 24 ay anlaşmalı 5gb lık paket kampanyalı acer netbook almayı düşünüyorum.

Fiyatı ve hızı konusunda terettüdlerim yok ama sorum şu.

kızım farmville çılgını. acaba 5 gb kota yeterli olurmu. En fazla facebook ve oradaki videolar olacak.

Yoksa 5 gb bana fatura stop 100 lira olarak mı yansır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: True_Sun

Belki yeri değil ama bir şey sormak isterim.

Vodafone dan 24 ay anlaşmalı 5gb lık paket kampanyalı acer netbook almayı düşünüyorum.

Fiyatı ve hızı konusunda terettüdlerim yok ama sorum şu.

kızım farmville çılgını. acaba 5 gb kota yeterli olurmu. En fazla facebook ve oradaki videolar olacak.

Yoksa 5 gb bana fatura stop 100 lira olarak mı yansır ?

fatura stop ile 99 lira gelir diye tahmin ediyorum.. alırsanız hız testlerinizi bekleriz
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.