Arkadaşlar selam, İstanbul Ataköy 5.kısımda oturuyorum. Vodafone 3G (5gb kotalı) satın almak istiyorum. Cihazım olmadığı için oturduğum bölgedeki bağlanma hızım hakkında hiç bir bilgim yok. Müşteri Hizm.lerini aradım Novus residance'a yakın mısınız, orada baz istasyonumuz var..dedi. Evet yakınım aramızda 200mt mesafe var ama, bu mesafe iyi hızda bağlanmak için yeterli mi? diye sorduğumda kesin evet diyemediler. Sizce, benim otruduğum yerde vodafone 3G internet hızı tatmin edici midir? Bunu nasıl öğrenebilirim, yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla
bir 3g'li telefon bulup çekip çekmediğini bir kontrol et daha sağlıklı olur.ama muhtemelen çekmesi lazım.
Arkadaşlar dün akşam turkcell vın model ile evde test yaptım hızı filan bilmiyorum ama WMCDA filan gibi bişey yazdı ve diş sayısıda 5 idi mavi ışıkta yanıyordu sanırım 3G demek oluyor hızı test edemedim nasıl test edildiğini bilmediğimden vodafonuda fabrikada test ettim maalesef o çekmedi hatta diyebilirim ki en kötüsü vodafone çıktı... Bunlardan sonra Turkcell Vınn alacağım yalnız tuhaf olan şu turkcellin 2 yıl abonelikten başka kampanyası maalesef yok. Bu model almaya kalksamda 7,2 mbps olanlardan almayı planlıyorum ne yapacağım bi yardım edin arkadaşlar :) yaw yeni fiyatlandırma olacak filan diyor 3-4 kişiyle konuştugumda düşer mi çıkarmı bilmiyorum ama alacağız artık yeter bu ttnetten bıktım ya...
herkese selam... dün akşam evime vodafone mobil modem götürdüm... full çekiyor... ekranda da hsdpa tarzı bişey yazıyordu... sanırım en yüksek bağlantı hızıymış... fakat download 2.3 upload ta 1.2 civarında... bu hız sizce yeterlimidir öğrenmek istiyorum... süperonline fiber internetle ilgili sokağı kazalı 3 ay oluyor ama daha tık yok... 2 yıl taahhüt vermeden önce bilgi almak istiyorum... ben bu aleti 8 yaşındaki oğlum için alacağım...yazın saroza götürdüğünde muhtemelen 3g olmayacağından edge ile bağlanabilecek... edge bağlantı hızı hakkında bilgisi olan varsa paylaşmasını rica ediyorum... ilginizi rica ederim...
bu arada 7,2 ile 3,6 mbps arasında belirgin bir fark var mıdır? boşuna 18 ay tahhüt vermeden 12 ayla bu işi bitirsem nasıl olur?
quote:
Orijinalden alıntı: kalles_papaz
bu arada 7,2 ile 3,6 mbps arasında belirgin bir fark var mıdır? boşuna 18 ay tahhüt vermeden 12 ayla bu işi bitirsem nasıl olur?
KOTALI KULLANACAĞIN İÇİN HIZ ÖNEMLİ DEĞİL PEK.
fiber internet geleceği için çok şanslısın.eğer imkanın varsa fiber interneti dene 3g için 24 ay taahhüt verme boşuna.
az önce 12 ay taahhütlü aldım... 8,5 yaşında bir oğlun olunca mantıklı olanı açıklayamıyorsun maalesef :) 1 yıl ödeyecez, başka şansım yok...
quote:
az önce 12 ay taahhütlü aldım... 8,5 yaşında bir oğlun olunca mantıklı olanı açıklayamıyorsun maalesef :) 1 yıl ödeyecez, başka şansım yok...
12 ay taahhüt'ü bir tek avea veriyor aveadan aldınız galiba değil mi?
99tl lik 3.6lık modem.
az önce.
vodafone dan aldım... 45 tl x 12 ay... beyaz olan modemden aldım... gördüğüm kadarıyla zaten 3 mbps ye çıkmıyor hiçbir yerde...
Turkcellin verdiklerinin hepsi 7,2 lik modem değil mi arkadaşlar?
@kalles_papaz 3 mbps'i geçmemesi gayet normal o modem zaten 3.6 mbps destekliyor
@çok geç düzeltme :
7.2 şirkette var. onu evde ve şirkette denedim. oda 2.3 ü geçmedi...dün akşam saat 21:00 civarlarında denediğimde de 0.86 idi. bende bu yüzden 12 aylık taahhütle 3.6 lığı aldım. cuma günü elimde olacak. onu denediğimde de burada bağlantı hızını paylaşırım... işin aslı 3.6 alıp sonradan pişman olmak istemiyorum ama 18 ay taahhütte hiç işime gelmiyor açıkçası...
quote:
7.2 şirkette var. onu evde ve şirkette denedim. oda 2.3 ü geçmedi...dün akşam saat 21:00 civarlarında denediğimde de 0.86 idi. bende bu yüzden 12 aylık taahhütle 3.6 lığı aldım. cuma günü elimde olacak. onu denediğimde de burada bağlantı hızını paylaşırım... işin aslı 3.6 alıp sonradan pişman olmak istemiyorum ama 18 ay taahhütte hiç işime gelmiyor açıkçası...
BU ARADA 45 BİR ANDA VERGİLERLE 51 TL OLDU. FAKAT AYNI ŞEYİ TURKCELL DE YAPIYORMUŞ. SON DAKİKA SÜRPRİZİ...
Hava Güzel Bugün 2 Dişi Gördük
Tokat/Merkez, tam sinyal.
quote:
quote:
BU ARADA 45 BİR ANDA VERGİLERLE 51 TL OLDU. FAKAT AYNI ŞEYİ TURKCELL DE YAPIYORMUŞ. SON DAKİKA SÜRPRİZİ...