Kimse ihtiyaç karşılamak için iPhone almaz. Ama modada değil, sadece kendini tatmin etme yolu. Bu bir özeleştiridir aynı zamanda. Alışveriş yapmak yeni birşeyler almak bir çeşit terapidir aslında. Burada yazılarımıza eşlik eden birçok insan 3GS çıktığından bir gün sonra WWDC 2010 hakkında konuşmaya başladı. Şahsım adına 3GS'e geçmedim, hem kontrat sürem yüzünden hemde 3GS'in ara güncelleme olduğu çok açıktı. Ama bu büyük güncellem sonrası Ağustos'ta muhtemelen Vodafone'dan kontratlı bir iPhone 4 alacağım. Çok mu ihtiyacım var? Hayır... O parayı çok daha efektif kullanabilirim, evet! Ama mevzu o değil. İnsan bazen sadece kendisi için birşeyler yapmak istiyor.
ben kendi adıma bahsedecek olursam,
sürekli seyahat yaptığımdan internet ve uygulamaları bakımından, müzikle işim olduğundan müzik için, gps yazılımlarının ve iphone daki gps in oldukça iyi olmasından, müzikle uğraştığımdan dolayı takvim ve ajanda özelliklerinin benim ihtiyaçlarımı tam karşıladığından, dokunmatik hassasiyeti ve kolay kullanımından dolayı, seyahatlerde oyun oynayarak, müzik dinleyerek, otobüsteki wifi ile internette en rahat dolaşım için, msn, skype, twitter, facebook uygulamalarının en kolay kullanılan telefonu olduğu için, klavyesi ile yazmak diğer dokunmatik telefonlara göre rahat olduğundan, mesajlaşma arabiriminin oldukça pratik (karşılıklı mesajlaşma gibi) ve kullanımının rahat olması, çeşitli uygulamalarla hayatımı kolaylaştırdığı için (etrafımda ne var,vodafone ibb trafik, akbank yatırımcı, sinema kurdu, dakika skor, icimbom ,vs..) yurtdışındayken maillerime çok kolay erişebildiğim için, yurtdışındayken wifi ile interneti en rahat kullanım sağladığı için, pdf dökümanlara, word excel belgelerine rahat erişim ve görüntüleme imkanı verdiği için, rehberdeki kullanıcılar ile facebook eşleştirmesi ve bilgilerinin güncellenmesi ile istediğim bilgiye anında tık diye erişebildiğim için,
ve bunları da yaparken hız, işletim sisteminin rahatlığı, kolay kullanım, dokunmatiğinin tepkisi bana uyan en iyi cep telefonuydu.
daha önce lg arena gibi bir dokunmatik telefon kullanmış birisi olarak piyasada ihtiyacıma en uygun telefon iphone olduğu için iphone aldım.
bence genelleme yapmak pek doğru olmaz her ikimiz için de. telefonu alıp telefon niyetine kullanıp nimetlerinden faydalanmayan çok ta kişi biliyorum.
Bende telefonumu efektif kullandığıma inanıyorum. Ayrıca deneysel olarakda kullanıyorum, şu an iOS 4 yüklü, 3G olmasına rağmen multitasking, homescreen-walpaper ve batarya yüzdesi aktif. Telefonumundan keyif alıyorum, İstanbul'a yeni yerleştiğim için GPS+Google Maps bir nimet vs.. Benim anlattığım, daha doğrusu anlatmak istediğim 3GS'den iPhone 4'e geçiş. Şu an yapabildikleriniz ve yeni versiyonun size ne katacağı. Bu bir eleştiri değildi, başındada belirttiğim gibi bu bir ÖZeleştiriydi.
quote:
Orijinalden alıntı: denixex
iphone 3gs lerin fiyatı 1000 tlnin altına inermiki sıfırları?
cevap? inmezmi? inerse ne zaman iner 1 sene sonra falan kalırmı 3gs kalırsa fiyatı ne kadar olur?
quote:
quote:
cevap? inmezmi? inerse ne zaman iner 1 sene sonra falan kalırmı 3gs kalırsa fiyatı ne kadar olur?
İnmez tabii ki...Öyle şey mi olur.Belki çok düşük bir ihtimal sadece 8GB'lık modeli sıfır olacağından olabilir;ama dediğim gibi zannetmiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: deagle100
quote:
quote:
İnmez tabii ki...Öyle şey mi olur.Belki çok düşük bir ihtimal sadece 8GB'lık modeli sıfır olacağından olabilir;ama dediğim gibi zannetmiyorum.
offf ya. gene nokia alcaz o zaman bir teleffona 1500 tl hayatta vermem.
quote:
Orijinalden alıntı: I am loving my teacher iphone 3gs e ios 4.0 yükleyecem çıkınca fıstık gibi olacak
zaten iphone 3gs deki işlemci hızı gayet iyi. nokianın symbianli hantal telefonlarını görüyoruz iphone kadar takılmadan yazılımı sorun vermeyen bi tel yok. iphone 5 farklı bişeyler yaparsa belki geçeriz ona
Bu arada katılıyorum.
bu sorunun tek cevabı var o da
Paran iphone 4 e yetiyorsa yani alacak kadar paran varsa hiç kaçırma iphone 4 al yani 3gs le arasındaki fark 300- 400 bile olsa bul bi yerden al çünkü değer başka telefon desen bunları yazmazdım
quote:
Orijinalden alıntı: feti$ist
Arkadaşlar kararsız kaldım fikrinizi almak istedim. Bildiğiniz gibi bikaç ay sonra Iphone 4 ülkemizde satılmaya başlayacak. Ben henüz Iphone kullanıcısı değilim ve ancak ağustos ayında başlamak şartıyla taksitle Iphone alabilirim. O tarihte de Iphone 4 belki satılmaya başlar burda. Neyse sadede gelecek olursam 4 mü alsam yoksa 3Gs mi alsam karar veremedim. Tamam 4 özellik olarak gayet başarılı olmuş ama tasarımı bana pek cazip gelmedi bunun yanında 3Gs'i ağustos ayında piyasada bulabilirmiyim sıfır olarak acaba? Aralarında çok bi fiyat farkı olacağını sanmıyorum o yüzden ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Yani mesela Turkcell 3Gs'in kontratlı paketlerine devam edermi ağustos ayında da acaba ne dersiniz?
Valla ağustosta 4g çıkınca görürsün aradaki 500 tl lik farkı. Bence maddi sıkıntı yaratmayacaksa kesinlikle 4g al. O kadar para veremezsen bekle ağustosu biraz pazarlıkla garantisi bitmiş 32gb 3gs'i 1000 tl gibi bir fiyata alabilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: Transformation
bu sorunun tek cevabı var o da
Paran iphone 4 e yetiyorsa yani alacak kadar paran varsa hiç kaçırma iphone 4 al yani 3gs le arasındaki fark 300- 400 bile olsa bul bi yerden al çünkü değer başka telefon desen bunları yazmazdım
İki modelin de artılarını kendime göre değerlendirdiğimde şöyle bi sonuç çıkıyor ortaya
3gs için;
kamera çözünürlüğü ortalama seviyede işime yarar tasarımı muhteşem kesinlikle içime siner uygulamalardaki hızı yeterli özelliklerine oranla fiyatı ideal
4 için;
kamera çözünürlüğü çok iyi hızı çok iyi batarya süresinin artışı güzel sağlamlığı çok iyi
İphone 4 en az 1800 liradan ulkemizde satisa sunulacak 3gs ise 1350 gibi bir fiyattan satitmakta ha garatisiz sifir alirsan 900 tl ye bulabilirsin ve 4 g kasim gibi gelecek bu kadar zaman beklemeye gerek yok diye dusunuyorum fiyat farkida neredeyse 2 kati 3gs almani tavsiye ederim bende 3gs kullaniyprum 4 g cikana kadar kullanirimsonra fiyatlar normale donmeye basladigi zaman degistiririm
quote:
Orijinalden alıntı: cduman
quote:
Arkadaşlar kararsız kaldım fikrinizi almak istedim. Bildiğiniz gibi bikaç ay sonra Iphone 4 ülkemizde satılmaya başlayacak. Ben henüz Iphone kullanıcısı değilim ve ancak ağustos ayında başlamak şartıyla taksitle Iphone alabilirim. O tarihte de Iphone 4 belki satılmaya başlar burda. Neyse sadede gelecek olursam 4 mü alsam yoksa 3Gs mi alsam karar veremedim. Tamam 4 özellik olarak gayet başarılı olmuş ama tasarımı bana pek cazip gelmedi bunun yanında 3Gs'i ağustos ayında piyasada bulabilirmiyim sıfır olarak acaba? Aralarında çok bi fiyat farkı olacağını sanmıyorum o yüzden ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Yani mesela Turkcell 3Gs'in kontratlı paketlerine devam edermi ağustos ayında da acaba ne dersiniz?
Valla ağustosta 4g çıkınca görürsün aradaki 500 tl lik farkı. Bence maddi sıkıntı yaratmayacaksa kesinlikle 4g al. O kadar para veremezsen bekle ağustosu biraz pazarlıkla garantisi bitmiş 32gb 3gs'i 1000 tl gibi bir fiyata alabilirsin.
Şimdiden 32gs i 1000-1100 e verenler var, üstelik 22-23 ay garantili ama genelde istanbul dışı. İstanbul'da enflasyon yüksek.
quote:
Orijinalden alıntı: onrcskn
İphone 4 en az 1800 liradan ulkemizde satisa sunulacak 3gs ise 1350 gibi bir fiyattan satitmakta ha garatisiz sifir alirsan 900 tl ye bulabilirsin ve 4 g kasim gibi gelecek bu kadar zaman beklemeye gerek yok diye dusunuyorum fiyat farkida neredeyse 2 kati 3gs almani tavsiye ederim bende 3gs kullaniyprum 4 g cikana kadar kullanirimsonra fiyatlar normale donmeye basladigi zaman degistiririm
garantisiz sıfır dediğini anlamadım nasıl bişey oluyor o dediğin?
quote:
quote:
Yurtdışı sıfır cihazlardan bahsediyor Türkiye'de garanti kapsamında sayılmadığı için
Ben olsam sabır ederim az daha para koyar misss gibi iphone 4 alirim hem bataryası gelişmiş uzun süre götürecek örneğin 3g de 25 saat müzik dinlerken iphone 4 te 40 saat dinleyebileceğiz ooohh
bence tasarımı çok estetik şahane en çokta erkeklere hitab ediyor gibime geldi beyaz iphone 4 ün tipine bayıldım
su 4 un tipini bir ben begenmedim galiba. 3g ve 3gs lerdeki arkanin kavisli olmasi bence daha bir tarzdi. ben su ana kadar pek pil problemi de yasamadim sahsen 3gs ile devam degistirmeyi dusunmuyorum.4 da beni cezbeden tek sey ekran oldu ki ilerde amoled kullanmaya basladıklarında degistirebilirim 3gs imi. o zamana kadar forever 3gs bir de arka kapagını cizilmese meretin neyse kapak kullanılmaacak konuma gelirse degistiririm cizikler bi sıkıntı yaratmıyor alahtan
quote:
Orijinalden alıntı: Privatedem
su 4 un tipini bir ben begenmedim galiba. 3g ve 3gs lerdeki arkanin kavisli olmasi bence daha bir tarzdi. ben su ana kadar pek pil problemi de yasamadim sahsen 3gs ile devam degistirmeyi dusunmuyorum.4 da beni cezbeden tek sey ekran oldu ki ilerde amoled kullanmaya basladıklarında degistirebilirim 3gs imi. o zamana kadar forever 3gs bir de arka kapagını cizilmese meretin neyse kapak kullanılmaacak konuma gelirse degistiririm cizikler bi sıkıntı yaratmıyor alahtan
çizikler 2. elde sorun oluyor telefonu itici gösteriyor adama özenli kullanmamış dedirtiyor yoksa çizin ne önemi var iphonede arkasını kullanıyoruz da hhahah
en büyük problem ekranda çizin olması hiç hoş değil ben şahsen deli olurum allahtan çizik yok çizilirse napacam bilmiyom
tek sorunum microsim
quote:
Orijinalden alıntı: w_ashburn
tek sorunum microsim
Gene anlatim bak micro sim dedikleri şey normal sim kartin kenarları kesilmiş hali yani alırsın eline iphone 4 ü ona göre normal simini bi güzel keser biçersin ooooh alsana microsim ama yapamassan ben yapamam diyosan telefoncular yardımına koşar
quote:
quote:
quote:
Yurtdışı sıfır cihazlardan bahsediyor Türkiye'de garanti kapsamında sayılmadığı için
nerde bulabilirimki yurtdışından gelmiş sıfır güvenilir iphone 3gsleri??? ankarada
Bende yıllardır Iphone karşıtı bi insandım ama artık Iphone 4 alacağım
quote:
Orijinalden alıntı: Ribonucleic Acid Bende yıllardır Iphone karşıtı bi insandım ama artık Iphone 4 alacağım
Aramıza hoş geldin bak suna garanti veririm iphone 4 çok isine yarayacak bide çok seveceksin bağımlılık yapacak elinden bırakmayacaksın sarji iyi gittiği icinde ayrıca seveceksin
ya ben Eylül'e kadar sabır edemeyecem galiba kuzene bı telefon acsam mi ne?