Şimdi Ara

4.7 litre yağ alan motora düz 5 litre konuldu. Sıkıntı olur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Soru açık. Sadece kendi aracımız içinde değil atıyorum 4.2 litre yağ alan araca 4.5 litre konulması veya 3.8 litre yağ alan araca düz 4 litre konulması gibi durumlarda bi sıkıntı oluşur mu ?

Kendi aracımızda mesela yoldayken "yağ seviyesini azaltın" ibaresi gözüktü. Ama yer yer "yağ seviyesi sorunsuz" olarakta yazdı. Kısacası 0.3 litre daha fazla yağ var motorumda. Sizce gidip 0.33 bir şişe bulup tapadan azar azar boşalttırayım mı ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 2015 model seat toledo aracim vardi 2017 almiştim adanaya giderken yolda kaldim servis gelip cekti adamlara tek birşey dedim sanirsam yağ basincinda problem var demiştim yarim saat sonra hakli ciktiniz yarm lt fazla yağ koyulmuş basinc yükselince motor korumaya almiş dedi.. kisacasi dizel araçlarda problem olabilir benzinli araçlarda da olur kece patlatma imkani var,kisacasi araç 4.2lt aliyorsa 4lt koymanin zarari olmaz 200,300ml fazla koymak zarar,eksik koymak yarardir..illa ml ml koymaniza gerek yok 200,300ml eksik koymak ile araç yatak sarmaz araç yağsiz kalmaz...örnek vermek gerekirse aracim 3.3lt aliyoken 3lt koyarim max cizgisinin bi tirnak alti daha iyi
  • Evet olma ihtimali var, bak yağ çizgisinden max çizgisini asla geçmemesi gerekir. Geçmişse fazla dolduran yere gir fazlasını vakumla çeksinler. Veya benzinciye git onlarda alet olur çekerler.

• araba kendisi atıyor fazlasını zaten sorun olmaz. ama kaputu felan biraz yağa buluyor hareket halinde dışarı attığı için alttan biraz boşalttırıyosan boşalttır
  • Olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eczaneden buyuk şırınga ve serum hortumu alip yag kontrol çubuğu boslugundan fazla yagi cekebilirsin.min-max cizgileri bu sinirlar icinde kalman icin var...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2015 model seat toledo aracim vardi 2017 almiştim adanaya giderken yolda kaldim servis gelip cekti adamlara tek birşey dedim sanirsam yağ basincinda problem var demiştim yarim saat sonra hakli ciktiniz yarm lt fazla yağ koyulmuş basinc yükselince motor korumaya almiş dedi.. kisacasi dizel araçlarda problem olabilir benzinli araçlarda da olur kece patlatma imkani var,kisacasi araç 4.2lt aliyorsa 4lt koymanin zarari olmaz 200,300ml fazla koymak zarar,eksik koymak yarardir..illa ml ml koymaniza gerek yok 200,300ml eksik koymak ile araç yatak sarmaz araç yağsiz kalmaz...örnek vermek gerekirse aracim 3.3lt aliyoken 3lt koyarim max cizgisinin bi tirnak alti daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 7 Ağustos 2020; 1:27:6 >
  • 3.5 litre yağ alan motoruma 1 sene önceki bakımda 4 litre yağ koymuştum 0W-30,ilk zamanlar üst kapaktan hafif terleme şeklinde atmıştı sonra kesildi.Motoru çok sıkıştırdığım zamanlarda bile yağ atmamıştı,şuan değişeli 13k km oldu ve hala max çizgisinin bir tık yukarısında yağ ona rağmen sıkıntı yok.Ama olmaması bence de daha iyi olur ne demişler azı karar çoğu zarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoloClassic75 -- 7 Ağustos 2020; 1:53:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1. 3 Multijet için hangi mazot?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yetkili servis dışında yapılan bakımları işletmelerdeki ustalar hep bir miktar fazla yağ koyuyorlar. Hatta youtube videolarında 'alırsa bakacağız' diyorlar. Ulen üsten sürahi gibi doldurursan tabiki alır.

Makul olanı belirtilen değerde koymak. 1 hafta 10 gün içerisinde bir miktar ekleme yapmak. Fakat araçta bir yağ kaçağı yoksa keçeden conta dan, bu ekleme çok az miktarda oluyor.

• benim araba 4 lt alıyor,tam 4lt koyunca bile üst çizgiyi geçiyor.fazlası zararlı olur

• Dediğiniz durumu anlatan bi video içeriği vs varmı bildiğiniz ? Eğer varsa konuyu okuyan diğer arkadaşlarda nasiplensinler

• Aracın yağını tamamen boşalttığınızda bile 4.7 litre ekleyemezsiniz. Çünkü illaki yağ kalıyor motorda. 5 litre çok olmuş, zarar vermez ama ihmal etmek de doğru değil. Uzun vadede motor içindeki basınç artacağı için zarar verecektir. Yağ çubuğunu boşa koymamışlar sonuçta.
  • hiç birşey olmaz
  • Arabasına göre değişir. 3.2 litre yağ alan 1.3 multijetlere 4 litre yağ koyan çok usta gördüm. Bugüne kadar da bu motorda fazla yağdan yolda kalan görmedim. Bence 4.7 yerine 5 litre bir problem oluşturmaz.

• Kapalı sistem olduğu için içindeki basınç artacak. Bulabildiği en zayıf noktadan kaçmaya çalışacak. Yani keçeler ve varsa yıpranmış yüzeyler. Fazla yağı çek aracına boş yere zarar verirsin.

• fazlası her türlü araca zarar... az olsun, öz olsun...

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=XraRhVx0alM&feature=youtu.be
    YouTubeda bu videoyu buldum.Umarım faydali olur .zamaninda Yetkili servisin fazla koydugu yagi boyle normal seviyeye getirmistim

• 7 Ağustos Cuma editi: bugün tekrar ustama gittim yağ çubuğundan hortumla çektirdik kompresörle. Şimdi yağ seviyesi monitörden tam ortada gösteriyor. Dediki biraz koyalım mı maxa yakın olsun ? yok dedim ama bilemedim.

"Yağ seviyesi sorunsuz" yazıyor ve tam ortada. Önceki bakımda yağ seviyesi maxın bi altındaydı yağ seviyesi sorunsuz yazıyordu gene. Anlamadım şimdi yağ eklesem mi böyle mi kalsa ? Tam ortada gösteriyor şuan eksik sayılır mı bilemedim. Önceki bakımda tam 4.7 koymuşlar sanırım max çizgisinin bi tık altındaydı ve yağ seviyesi sorunsuz yazıyordu

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Hocammm 300ml bi kutu kola kadar.Eksik olmasinda zarar yok kapasitesinin 200.300ml problem yaşamazsin hocamm rahat ol

• Hocam sağolun. Şimdi bu araçta yağ çubuğu yok. Sensörlü bununki. Önceki yağ bakımında maxın bi tık altındaydı ve yağ seviyesi sorunsuz yazıyordu. Şimdi yağı biraz çektirdik ve yağ tam ortada ama yinede yağ seviyesi sorunsuz yazıyor.

Kitapçığına baktım yağ seviyesi minimumum biraz üstünde olması yeterli olduğu yazıyor. Fakat minimumun bi tık üstünde olan yağ ile maxa yakın olan yağ arasında bi motor koruma farkı var mıdır onu bilmiyorum işte

• Çok teşekkür ederim hocam. 7 ağustos yani bugün editi yaptım bakar mısınız acaba konuda 2 mesajım var. Bi yorum yaparsanız sevinirim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.