Şimdi Ara

4 Çıkışlı LNB de sinyal gücü düşer mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, Eskişehir'de yaşıyorum, çanakta 4 çıkışlı LNB var bunun 3 ünü birden kullanıyoruz, 3 odada 3 Tv var 2 si Full Hd bir tanesi UHD, şimdi benim aklıma takılan şey şu, televizyonların birinde sinyal kalitesi 98 sinyal gücü 80 ler seviyesinde, diğerinde sinyal kalitesi 98 sinyal gücü 63 civarında, UHD Tv nin ölçmesini bilmediğimden yazamadım, ama 2 si arasında ayni LNB olmasına rağmen çok fark var.
    Acaba 4 çıkışlı olunca sinyal gücü düşüyor mu.
    Birde UHD Tv yi 7-8 ay önce aldım, kirada oturduğum apartmanın inşaatında takılan kablosuna bağladım ve çanaktan eve girene kadar 2 yerden eklenmesi gerekiyor.
    Ben UHD Tv için tek parça ayrı bir kablo mu kullansam ve bu tv için ayrı bir çanak mı koysam. Eğer Tek parça kablo ve çanak kullan diyorsanız bunların en kaliteli si hangisidir. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Şimdiden sağ olun diyor teşekkür ediyorum.

• farkeden bir şey yok. 4 lüde olsa lnb single de olsa aynı. tv lerin tunerler farklı olduğu için arada fark görüyorsun. eğer eksik kanal problemin yoksa skntı yok. UHD full hd farketmez. çanak anten üzerindeki lnb arızalı değilde yönü düzgünse hepsi aynı kapıya çıkıyor. merkezi sistem varsa ordanda fadalanabilirsin.

fark yok özetle.
  • Teşekkürler dostum , 2 tv de sinyal farkı sizce nereden kaynaklanıyor, birde Uhd de

Kablonun 2 yerden ekli olması sinyali düşürürmü ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • refikilhan kullanıcısına yanıt
    kablonun ekli olması ve kablonun aşırı uzun olması sinyali etkiliyor arkadaşın dediği gibi uydu alıcı cihaz bile kalitesizse etkiliyor bazı durumlarda
    eğer düşük olan tvde takılma veya donma yapmıyorsa 70 seviyeleride yeterlidir aslında rahatsız etmez
    belki o düşük sinyalın nedeni çanakta olabilir ince ayar gerektirebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Balistik16

kablonun ekli olması ve kablonun aşırı uzun olması sinyali etkiliyor arkadaşın dediği gibi uydu alıcı cihaz bile kalitesizse etkiliyor bazı durumlarda
    eğer düşük olan tvde takılma veya donma yapmıyorsa 70 seviyeleride yeterlidir aslında rahatsız etmez
    belki o düşük sinyalın nedeni çanakta olabilir ince ayar gerektirebilir

İlgin için teşekkürler dostum, şimdi söyle anlatayım, apartmanın inşaat sırasında çatı katından odaya kadar döşediği bir kablo var, LNB den giden kablo çatı katındaki bu kablo ile buluşuyor ve ister istemez burada bir ek oluşuyor, sonra ayni kablo dairenin ilgili odasında son buluyor, buradan Tv ye kadar uzanması içinde tekrar bir ekleme gerekiyor. Aslında benim en büyük sıkıntım burada, zira UHD TV de son günlerde Fox Tv izlenmekte iken kapatılırsa, bir süre bekledikten sonra açıldığında donmalar oluyor, sinyal yok yazıyor, ancak bu 30 saniye kadar sürüp tekrar normale dönüyor, diğer kanalların hiçbirisinde böyle bir sorun yok, 3 Tv ayni LNB den Beslenmesine rağmen onlarda bu Fox tv sorunu yok, ama onların LNB den çıkan kabloları apartmanın dışından ve hiçbir ek almadan Tv ye kadar geliyor. Ben UHD Tv nin sinyal görüntüsünü bulamadığım için bu bir TV arızası mı yoksa kablo eklerinden mi kaynaklandığını çözemedim.
    Philips destek hattını telefonla aradım, onlar nasıl yapıyorlarsa telefonda beni TV nin başına götürdüler Fox tv yi açmamı istediler, orada tv yi incelediler "TV de de, Fox Tv de de bir sorun yok, siz bu olayı uyducunuzdan çözebilirsiniz" dediler.
    Bu konuda ki yorumlarınız bana yol gösterecek,

• refikilhan kullanıcısına yanıt
    Sanki uhd tvden kaynakli gibi duruyor

cunku gun icinde sorun olmuyorsa kanallarda ve ve belirli kanallarda ilk acilista bekliyorsa tvdendir diye dusunuyorum

Uhdye giden kabloya diger kullandiginiz uydu alici veya tv nasil bir sistem kullaniyorsaniz onu baglayip deneyin sinyal gücünde anormal bir durum varmi yokmu onu deneyin eger sinyal düşükse kablodan kaynakli olabilir.

Evimdeki uyduda 2 veya 3 ek vardi kabloda ve bu etkiliyordu sinyali sonra tek kabloya dusurunce biraz duzelmisti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Balistik16

Sanki uhd tvden kaynakli gibi duruyor

cunku gun icinde sorun olmuyorsa kanallarda ve ve belirli kanallarda ilk acilista bekliyorsa tvdendir diye dusunuyorum

Uhdye giden kabloya diger kullandiginiz uydu alici veya tv nasil bir sistem kullaniyorsaniz onu baglayip deneyin sinyal gücünde anormal bir durum varmi yokmu onu deneyin eger sinyal düşükse kablodan kaynakli olabilir.

Evimdeki uyduda 2 veya 3 ek vardi kabloda ve bu etkiliyordu sinyali sonra tek kabloya dusurunce biraz duzelmisti

Dostum, bu olay sadece Fox tv de oluyor, diğer kanallarda böyle bir şey yok, örneğin fox tv izliyorsun, gece oldu Tv yi kapattın ve yattın. sabah tv yi açtığında ilk olarak Fox tv açılacağından, bir kaç saniye donma oluyor, sinyal yok yazıyor ve düzeliyor ve artık sorunsuz çalışıyor, ama diğer kanalları gece kapatıp sabah açtığında ayni şey olmuyor. Senin dediğini uygulamak isterim ama bir odadaki tv yi söküp diğer odaya götürüp kurmak zor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.