Şimdi Ara

40bine otomatik araç tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aile büyüdüğü için hatcback aracı sedana çevirmem gerekiyor. bu kapsamda aşağıdaki şartlarda hangi aracı önerirsiniz.

- bütçe 35.000 maksimum (taş çatlasa) 40000
    - otomatik olacak (hanımda kullanacak)
    - yıllık kullanım 10-12 bin km. 3-4 bini şehirler arası gerisi şehir içi
    - evden işe işten eve kullanılacak
    - bagaj önemli iki küçük çocuk var
    - ikinci eli, servisi ustası parçası canımı çok sıkmasın.
    - aile binecek dolayısıyla belli seviyenin üstünde güvenlik olsun
    -az yaksın.
    -sıfır yada en çok 2-3 yasında olsun.

benim aklımda fluence veya lancer olabilir diye geçiyor ama fluence'in otomatiği nasıldır bilmiyorum.
    lancer ise nedense ülkemizde tutulmuyor.
    yukarıdaki kısıtlar dahilinizde önerilerinizi bekliyorum.

NOT: Araçlar konusunda epey cahilim. önerilerinizi sebepleri ile birlikte yazarsanız sevinirim.

• 40bine rahatlikla megane 3 1.5 dci bulabilirsiniz diye dusunuyorum. donanim olarakta tatmin eder. bagaji da genis sizi goturur diye dusunuyorum.
    ha illa sedan derseniz o konuda yorum yapmiyim sedan secenekleri cok sacma ve kulfetli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berry1925 -- 17 Aralık 2013; 14:43:32 >
  • Bagajda onemli oldugu icin simit tuplu civic.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anchowy61

Bagajda onemli oldugu icin simit tuplu civic.

mevcut araçta tüp başımı ağrıttığı için tüpe çok sıcak bakamıyorum ama tüp olmayınca da benzine güç yetmiyor.
    hondanın otomatiği iyi diye biliyorum. ama fiyatı gereksiz fazla gibi geliyor bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berry1925

40bine rahatlikla megane 3 1.5 dci bulabilirsiniz diye dusunuyorum. donanim olarakta tatmin eder. bagaji da genis sizi goturur diye dusunuyorum.
    ha illa sedan derseniz o konuda yorum yapmiyim sedan secenekleri cok sacma ve kulfetli.

bagajı görüp değerlendirmek gerekir. 370 litre civarı fena sayılmaz ama efektif kullanılabiliyor mu acaba. bir de otomotiğinin kronik bir sıkıntısı var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: haeroglu

quote:

40bine rahatlikla megane 3 1.5 dci bulabilirsiniz diye dusunuyorum. donanim olarakta tatmin eder. bagaji da genis sizi goturur diye dusunuyorum.

bagajı görüp değerlendirmek gerekir. 370 litre civarı fena sayılmaz ama efektif kullanılabiliyor mu acaba. bir de otomotiğinin kronik bir sıkıntısı var mı?

simdi otomatik vites kullanan arkadasimi aradim sizin icin. viteslerde problem olabiliyormus daha dogrusu o oyle bir problem yaplsamis. kronik bir problemmis bu.
    ama duz vitesse dusunmesin alsin direk dedi.
    bagaji gayet guzel bizim birader cocuk arabasi olmasina ragmen rahatlar.

• quote:

quote:

quote:

simdi otomatik vites kullanan arkadasimi aradim sizin icin. viteslerde problem olabiliyormus daha dogrusu o oyle bir problem yaplsamis. kronik bir problemmis bu.
    ama duz vitesse dusunmesin alsin direk dedi.
    bagaji gayet guzel bizim birader cocuk arabasi olmasina ragmen rahatlar.

hocam teşekkürler.

• haeroglu H kullanıcısına yanıt
    Bence o paraya gırtlak dolu otomatik cruze alabilirsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roadstar

Bence o paraya gırtlak dolu otomatik cruze alabilirsiniz...
    cruze.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alaskalı Suikastçi

cruze.

Alıntıları Göster
    bende şu an lacetti var ve Allah bir daha beni chevrolette ile yüzgöz etmesin.
  • quote:

sıfır sedan otomatik olarak pek bir seçenek yok aslında. cruze var, kullananlar çok yaktığını söylüyor. lpg ye de sıcak bakmıyorsanız onu elemek lazım. ikinci el, yüksek model temiz bir araç olarak lancer en mantıklısı galiba.
  • quote:

Neden? Nasıl bir sorunla karşılaştınızda böyle soğudunuz?
  • Lancerin otomatiği ileri tarihi Tork konvektırlu şanzıman(bari 6 ileri Tork konvektorlu yapın)
    Performans beklentiniz ne yönde bilmiyorum fakat bence test edin.
    Fluence de edc var sanırım (Bence hala çift kavrama almak için erken.
    Edc nin geçişlerde bazen şaşırdığını duymuştum.
    Hyundai elentrada 1.6 cvvt otomatik varsa olabilir.(ikinci el) veya civic otomatik.
    Tam otomatik yağlı şanzumanlar, sorunsuzdur. Lancer gibi.
    tork konertoru nedenıyle bir miktar fazla yakıt yakabilirler.
    kuru kavramalı robotıze yarı otomatik manuel şanzumanlar ise fazla yakıt yakmazlar fakat masraf açabiliyorlar, iki yıldabir baskı balata yiyebilir, yazılım hataları verebilir, edc, dsg gibi.
    tek kavramalı olursa da vites geçişleri çok hissettirir. Mmt gibi.
    tavsiyem yağlı şanzumanlı cvt viteslerdir. Honda jazz alınabilir. Hb olduğu için eşinizde kullanabilir. Pandizotu da kaldırınca birçok sedandan daha kullanışlı olur.
    veya 37 bin tl ye sıfır 1.2 tsi dsg ibiza s.wagon alıp, 4 yıl garanti yaptırılabilir.
    .
    bagajı 500 litrenin altındaki sedanların hiçbir avantajı yoktur.
    Bence once vitesin çeşidini seçmek lazım.
    yağlı şanzuman mı, kuru mu.
    yağlıysa tam otomatik mi, kademesiz cvt mi.
    kuru ise tek kavramalı mı , çift kavramalı mı.
    .
    cvt seçerseniz butceyi bir miktar daha artırmak gerekecek.
    tek kavrama seçerseniz, vites geçişlerindeki yığılmaları siğneye çekmek gerekecek.
    çift kavrama olursa arızasına katlanacaksınız veya 4-5 yıl garantiyi uzattırmanız gerekecek.
    tam otamatik olursa yakıtına katlanacaksınız, ama uygun fiyata alırsınız aracı. Tam otomatik seçerken 4 vites yerine 2006-2008 yıllarındaki 6 vites voswagen veya A5 kasa skoda octavia seçerseniz çok iyi olur.
  • Bende chevrolet kampanyspasindan yararlanarak sizle benzer butce ve isteklerimden dolayi cok yakma sikayetleri olsada sifir Cruze 1.6 Sport Hb Otomatik vites aldim.37000 e donanimi zengin baska secenek yoktu bagaj 410 lt bence yeterli
  • Cruze 2.0 dizel tam dolu düşünülebilir. Benzinliye oranla ne kadar yakar bilemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: discrepancy

Bende chevrolet kampanyspasindan yararlanarak sizle benzer butce ve isteklerimden dolayi cok yakma sikayetleri olsada sifir Cruze 1.6 Sport Hb Otomatik vites aldim.37000 e donanimi zengin baska secenek yoktu bagaj 410 lt bence yeterli

cruze de 6 vitestir.
    çok iyi bir tercih olmuş.
    hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRangulity

Cruze 2.0 dizel tam dolu düşünülebilir. Benzinliye oranla ne kadar yakar bilemiyorum.

yakıt mühim değil de,
    yaksa yaksa ortalama 6-8 litre mazot yakar.
    fakat yıllık sadece vergisi 2400 tl..........
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

quote:

Orijinalden alıntı: discrepancy

Bende chevrolet kampanyspasindan yararlanarak sizle benzer butce ve isteklerimden dolayi cok yakma sikayetleri olsada sifir Cruze 1.6 Sport Hb Otomatik vites aldim.37000 e donanimi zengin baska secenek yoktu bagaj 410 lt bence yeterli

cruze de 6 vitestir.
    çok iyi bir tercih olmuş.
    hayırlı olsun.

Çok teşekkür ederim, bende bu fiyata bu donanım ve özellikte bulamayacağımı bildiğimden aldım, hayırlısı inşallah .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.