Şimdi Ara

48bin TL için tavsiye: Astra H 1.3dizel vs 1.6 benzin/LPG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, Clio 3 1.2 manuel benzinli aracımı sattım. 46 - 48 bin lira civarında HB (öncelikli dizel) otomatik C segment bir araç arıyorum. Bu kriterlere göre alınabilecek en mantıklı araç Astra H kasa olduğunu düşündüğümden Astra üzerine yoğunlaştım.

Ortalama 48-49 bin liraya 2011 veya 2012 1.3 dizel hafif boyalı 80 bin km civarında bulunabiliyor. 45 - 46 bin liraya ise 2013 1.6 benzinli otomatik kazasız boyasız 40 bin km civarı da bulunabiliyor. Yılda ortalama -İstanbul şehiriçi- 16 bin km yol yapıyorum. Benzinli olursa LPG taktırmam gerekecek, ancak Astra'da lpg de sorun((subap erimesi vs.) yaşar mıyım?

Alacağım aracı 4 yıl sorunsuz kullanmak istiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Alternatif araç tavsiyelerini de değerlendirebilirim. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

• 48 bin TL ye Astra h kasa almak. Ne günlere geldik !

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Z16XEP H kasa motoru diye biliyorum.Onlarda çelik subap yok

euro 5 ve üstü Sübab sorunu illaki olur. Euro 4 lerin bazılarında çelik subap var.

Yahu ne hallere geldik h kasaya o kadar para verilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 24 Nisan 2017; 10:34:34 >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Geldiğimiz hal ne yazık ki üzüntü verici, ben de bu konuda çok rahatsızım ancak her şey ortada... Bu arabalara bu paraları vermek hoş değil tabi ama fiyatlar malum, uçmuş durumda.

Bu bahsettiğim fiyatlar yüksek model düşük km'li araçlar için yoksa 30 bine de Astra H var. Hadi buna bu para verilmez diyelim, belirttiğim bütçe aralığında min 2010 model temiz dizel otomatik araç ne alınabilir?
  • rmznari R kullanıcısına yanıt
    Ayrıca H kasanın otomatiği de sorunlu otomatik istiyorsan easytronic gördün mü kacacaksın.

Multijet bravo otomatik bulunur 40 45 aralığında hadi dizeli yüksek km desen 1.4 tjet bulursun lpg uyumlu onlara bakabilirsin. (gene robotize ama sorun yaşayan görece daha az)

Yahu bak yok temiz yok efsane kasa safsatası yüzünden şişiyor fiyatlar böyle

dizelse 8-10 yaş araba düşük km olması çok çok zor. Onların çoğunda bir iş var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 24 Nisan 2017; 12:30:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Ayrıca H kasanın otomatiği de sorunlu otomatik istiyorsan easytronic gördünmü kacacaksın.

multijet bravo otomatik bulunur 40 45 aralığında hadi dizeli yüksek km desen 1.4 tjet bulursun lpg uyumlu onlara bakabilirsin.

Laf olsun diye yazıyorsun Ne sorunu var mesela? Adam bi soru sormuş varsa tecrüben bizzat kullanıp otomatik vites de sorun yaşadıysan yaz. Ben 0 km alıp 90.000 km yaptım hiç bir şanzıman sorunu olmadı . Kardeş 1.2 benzinli manuel cliolara 40.000 50.000 para istendiği bu zamanda dizel otomatik daha 4-5 yaşında astra h fena bi tercih olmaz bence. Ama biliyosun bunlar 1.3 yüksek performans bekleme 140 150 km hızı çok geçemezsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • windwind W kullanıcısına yanıt
    Niye atlıyorsun birader doğruları yazınca arabanızın değeri mi düşüyor ben arkadaşa cevap veriyorum. Sen yaşamadın diye sorunsuz şanzıman mı oldu E benim yakın arkadaşımda şanzımandan bezip sattı onu napacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 24 Nisan 2017; 12:13:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ERA 1.5 DİZEL YAKIT VE FİYAT?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 50 bin liraya j kasa bulunur.

Örnek ilan
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-tertemiz-astra-425359823/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EPICA -- 24 Nisan 2017; 12:19:37 >
  • o paraya dizel otomatik fluence alınır dediğiniz şanzıman sorunlu
  • windwind W kullanıcısına yanıt
    Performans beklentim yok hocam, sakin bir kullanıcıyım. Yıllardır 1.2 Clio kullanmış biri olarak 1.3 CDTI çok kötü olacağını düşünmüyorum. Ben de sizle aynı fikirdeyim o yüzden Astra H daha ağır basıyor, teşekkürler.
  • 11 bin kmdir Easytronic kullaniyorum. Simdilik bir sorun yok. 1.3 CDTI Corsa kullaniyorum bu arada.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Artık mecbur. Satıcıya yahu ne günlere geldik kardeş arabanı 30.000 tlye ver bana mı diyeceğiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AntiFANBOY

Artık mecbur. Satıcıya yahu ne günlere geldik kardeş arabanı 30.000 tlye ver bana mı diyeceğiz.

Hayır.48 bin TL ye daha yeni model başka araçlara yöneliceğiz.

• SAHİBİNDEN 2010 MODEL TEMİZ TOYOTA AVENSİS

İlan No: 422258974

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-2010-model-temiz-toyota-avensis-422258974/detay

• Ben arabayı satalı çok oldu yani değer düşüp düşmemesiyle ilgim yok. Ama bu arkadaş gercekten ciddi ve belki çok zor kazanıp bir araya getirdiği parasıyla bir seçim yapmaya çalışıyor. Sorduğu aracı bilen kullanan insanlar yönlendirmeli.

• Easytronic gibi tek kavrama otomatik şanzıman bakacaksan H kasa astra yerine Bravo bak 1.6 multijet cdti benzer motorlar bazıları aynı motorda der ;

1.3 Cdti Astra H 90Bg ,1280kg ,0-100 13.7 Saniye

1.6 Multijet Bravo 120Bg ,1320kg ,0-100 10.5 Saniye

Bravo o paraya daha genç daha dolu tabi daha güçlü ve hızlıdır piyasa olarak astra h biraz daha hızlıdır ama h kasaların satışıda o kadar çabuk olmuyor...

• Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim hocam ama bravo hoşuma gitmiyor maalesef.
  • 2012 model temiz cruze da alınabilir 41-42 bine. Astra j ayarında bir araçtır.
  • rmznari R kullanıcısına yanıt
    H kasa astra bakınca önereyim dedim H kasaların konsolu vs pek iç açıcı değil,

Bence 1.6 Benzinli+Lpg J kasa al dizelin torku iyi hoş ama performans iç açıcı değil nerdeyse 14 saniye bizdeki 70bg 1.2 polo ile aynı sürede 0-100 yapıyor , 1.6 olan 115bg 11.7 saniye beygir gücü yüksek km kendini hissettirir güncel kasası lpg ile daha makul...

• quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Z16XEP H kasa motoru diye biliyorum.Onlarda çelik subap yok

euro 5 ve üstü Sübab sorunu illaki olur. Euro 4 lerin bazılarında çelik subap var.

Yahu ne hallere geldik h kasaya o kadar para verilir mi?

105hp 150nm ise Z16xep
    115hp 155nm ise Z16xer(makyajlı kasa), bunda erime var mı bilmiyorum.
    classic 3lerde ise A16xer var sanırım. a16xer j kasada olan subap eriten motor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.