Şimdi Ara

4b ram 2 gb kullanılabılır ? Sorunu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Gigabyte GT220 1GB 128Bit DDR3 16X

4gb Ram Amd x2 270 işlemci Asus m5 anakart bi kasa toplladım fakat W7 32 bitt 4Gb ram (2 GB kullanılabilir ) dıyor Bunu Ekran kartı mı cekıyor celıskıde kaldım bıosda rastlıyamadım bıseye Bu 2 gb kullanılabılır neden olur ?

• quote:

Orijinalden alıntı: korayysezer

Merhaba arkadaşlar

4gb Ram Amd x2 270 işlemci Asus m5 anakart bi kasa toplladım fakat W7 32 bitt 4Gb ram (2 GB kullanılabilir ) dıyor Bunu Ekran kartı mı cekıyor celıskıde kaldım bıosda rastlıyamadım bıseye Bu 2 gb kullanılabılır neden olur ?

sorunun çözümü sistemini değiştirmelisin yapman gereken

4gb ram ve üstü bilgisayarlara 64 bit sistem kurulur

yapman gereken WİNDOWS 7 X64 kuracaksın sorunun çözülecek :)
  • 32 bit sistem 3.25 e kadar görür (PAE kilidini açmadığın sürece)
    muhtemelen sorun başka birşey.

msconfig / gelişmiş kısmında bellek üst sınırı değerinde birşey var ise işareti kaldır ve yeniden başlat.
  • 4 olup 2 gorse 4 mı calısır 2 mı ?
  • Win7 PAE açık olarak geliyor, yada bende bir şekilde açılmış. 8 GB ramin tamamını görüyor ama 3,5 GB kullanılabiliyor. Sizin sistemde sorun olabilir, görev yöneticisinin performans sayfasında kaynak izleyici var onu açıp RAM ile ilgili sayfanın resmini koyun.
    Alttaki resimde görünen buton ile açabilirsiniz.
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1445/D26201E5318A4FE8806DD142701B1F89.jpg
  •  4b ram  2 gb kullanılabılır ? Sorunu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz

Win7 PAE açık olarak geliyor, yada bende bir şekilde açılmış. 8 GB ramin tamamını görüyor ama 3,5 GB kullanılabiliyor. Sizin sistemde sorun olabilir, görev yöneticisinin performans sayfasında kaynak izleyici var onu açıp RAM ile ilgili sayfanın resmini koyun.
    Alttaki resimde görünen buton ile açabilirsiniz.
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1445/D26201E5318A4FE8806DD142701B1F89.jpg

Hayır PAE açık gelmiyor.
    bende 32 bit ultimate kurulu, ekran kartım da biraz kullanıyor ve 4gb ramden 2.99 görüyorum.
    Ancak manual olarak PAE yi açtığımda 3.87 görüyor ve 3.87 yi de kullanabiliyorum. (kalanı ekran kartına gidiyor)
    Hatta arkadaşın masaüstü 2x4gb ramli pc de yaptığımız denemede 8 gb ramin tamamını gördü.
    direct-x ayarlarına bakın, orda kullanılabilir ram miktarını görebilirsiniz.

benim bahsettiğim yer msconfigde idi.
    orda bellek üst sınırı diye bir alan var, standart olarak kapalı geliyor ama bir şekilde orayı açmış olabilir diye yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 11 Aralık 2012; 16:09:03 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    8 GB ram 4 GB gözüküyor
    9 yıl önce açıldı
    4 Slot 3600MHz Ram Sorunu
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • o tırnak secılı degıldı PAE yı acsak ozaman pae nedır ?
  • Arkadaşım koyduğun resimdeki kaynak izleyici yazan yeri tıklayıp gelen pencerede RAM ile ilgili sayfayı açarsan orda tamamı görünür. Senin sistemden şüpheliyim, tek parça RAM çalışıyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz

Arkadaşım koyduğun resimdeki kaynak izleyici yazan yeri tıklayıp gelen pencerede RAM ile ilgili sayfayı açarsan orda tamamı görünür. Senin sistemden şüpheliyim, tek parça RAM çalışıyor olabilir.

tek parça ram var zaten tekli 4gp alakası varmı kı ?
  • quote:

Merhaba arkadaşlar

kardeşim biosa gir default yap sondasında Windows 8 x64 kur sorunun kesin çözülmüş olacaktır
  • quote:

tek parça ram var zaten tekli 4gp alakası varmı kı ?

RAM tek parça ise yazdığım geçersiz olur. Orda yazdığım sayfayı ekleyebilirsen bilgi alınabilir, aida64 ilede özelliklere bakılabilir.
  • donanıma ayrılmış 2048 dıyor ? 2 gb ram mı yıyor w7
  • quote:

donanıma ayrılmış 2048 dıyor ? 2 gb ram mı yıyor w7

O şekilde yazıyorsa doğrudur, bios ayarlarına bakın ordan bir ayar yoksa işletim sisteminin yeniden yükleyebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.