Şimdi Ara

4G de görüntülü görüşme kalitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nasıl olacak bilgisi olan var mı arkadaşlar? Herkes net hızı açısından baktığı için pek bahsedilmedi. 3g deki gibi kopuk kalitesiz gibi olmaz heralde. Yoksa 4g ile alakası yok mu görüntülü görüşmenin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3g den bir farkı olmayacak. Diğer ülkelerin 4g si gibi olmaz bizde. Altyapı berbat.

• Görüntülü görüşmeden kastınız 3G üzerinden telefonun kendi görüntülü araması ile yaptığınız görüntülü arama mı, Skype vs. programlar ile yaptığınız aramalar mı?

Telefonlardaki 3G video görüşme standardında bant genişliği 64kbit'tir ki bundan dolayı çok kaliteli bir görüntü olmaz. 4G'de ise henüz sesli görüşme yapmak mümkün değil sanırım. Çağrı geldiğinde ya da çağrı yapılırken telefon 3G şebekesine düşerek arama yapıyor. VoLTE standardı ile 4G üzerinden de arama aranma yapılabilecek tabi, henüz kullanılıp kullanılmadığını bilmiyorum. Ama Skype vs. programlarla yaptığınız görüşmelerde kalite artabilir tabii ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Görüntülü görüşmeden kastınız 3G üzerinden telefonun kendi görüntülü araması ile yaptığınız görüntülü arama mı, Skype vs. programlar ile yaptığınız aramalar mı?

Telefonlardaki 3G video görüşme standardında bant genişliği 64kbit'tir ki bundan dolayı çok kaliteli bir görüntü olmaz. 4G'de ise henüz sesli görüşme yapmak mümkün değil sanırım. Çağrı geldiğinde ya da çağrı yapılırken telefon 3G şebekesine düşerek arama yapıyor. VoLTE standardı ile 4G üzerinden de arama aranma yapılabilecek tabi, henüz kullanılıp kullanılmadığını bilmiyorum. Ama Skype vs. programlarla yaptığınız görüşmelerde kalite artabilir tabii ki.

Operatör üzerinden görüntülü görüşmeyi kastediyorum hocam.

• Evet kalite artacak ayrıca Türkiye'nin 4G Alt yapısı çok iyidir. 3G'den farkı olmaz diyenlere bakma
  • mu5tafa kullanıcısına yanıt
    4G'de operatör üzerinden sesli görüşme dahi VoLTE denen bir teknoloji ile sağlanacak. Bu çıkana kadar da Circuit Switched Fallback yöntemi ile hattı 3G'ye düşürerek gerçekleşiyor. VoLTE destekleyen cihazlarda ve güncelleme gelerek destekleyecek cihazlarda kullanılabilecek. Ama görüntülü görüşme ile ilgili bir fikrim yok. Bununla ilgili bir çalışma da yapılıyor olabilir de bilgim yok.
    4G LTE tamamen IP bazlı bir sistem, VoLTE de telefon numaralarını temel alarak çalışan bir VoIP yazılımı aslında. Video görüşme de uygun standart sağlanırsa bu yazılım üzerinden sağlanabilir. Ancak şu an mesela Samsung harici HTC, Sony, Apple vs. cihazlarda operatör üzerinden görüntülü görüşme desteklenmemesi düşünüldüğünde ilgi yok diye böyle bir şey yapılmayabilir de. Bu durumda Skype, Viber vs. programlar üzerinden görüntülü görüşme yapılacak yine.

• ilk zamanlar iyi kalitede olmaz diye dusunuyorum suan ki 3g kadar olmaz muhtemelen tabi yine bolge farki olur 3g de oldugu gibi daha cok yolu var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: John F. Kennedy

Evet kalite artacak ayrıca Türkiye'nin 4G Alt yapısı çok iyidir. 3G'den farkı olmaz diyenlere bakma

4g olmadan altyapının iyi olduğunu nasıl gözlemlediniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ckm

quote:

Orijinalden alıntı: John F. Kennedy

Evet kalite artacak ayrıca Türkiye'nin 4G Alt yapısı çok iyidir. 3G'den farkı olmaz diyenlere bakma

4g olmadan altyapının iyi olduğunu nasıl gözlemlediniz

3G ile birlikte tüm istasyonlara 4G Desteği getirildi. Turcell'in mevcut Kıbrıs'ta sunduğu 4G Teknolojisi ile 150 mbps internet hızına ulaşılabiliyor. Türkiye'dede aynısı olacağı besbelli
  • kıbrıstaki şebeke yoğunluğu ile türkiyede ki şebeke yoğunluğu mukayese bile edilemez

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4G gelse ne olacak 500mb net 15 tl

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beter.böcek ve creative black katılıyorum.
    4g ilk zamanlarda düzene oturmasa da zamanla performans sağlayacaktır diye düşünüyorum.
    Ayrıca bu fiyatlara 3-5 mb internet satan zihniyete

• 4g şebeke üzerinden görüşme gelse çok iyi olurdu aslında. Millet 1-2 gb interneti ancak alabiliyor. Bunu da Skype, viber gibi uygulamalar ile görüntülü görüşme için harcarsa zaten yandı demektir. Sırf bu yüzden şebeke üzerinden görüntülü görüşmeyi destekleyen telefon tercihim.

• quote:

Orijinalden alıntı: StackOverflow

3g den bir farkı olmayacak. Diğer ülkelerin 4g si gibi olmaz bizde. Altyapı berbat.

Arkadaşın dediği gibi.Ülkemizdeki fiber internet kalitesini diğer ülkeler bakır tel üzerinden veriyor. Adamlardaki fiber hızından bahsetmeye gerek bile yok sanırım

• karakteristik61 kullanıcısına yanıt
    Görüntülü görüşmeyi destekleyen telefonlar da genellikle Samsung serileri. VoLTE ile görüntülü görüşme desteklenebiliyor. Ama destekleyen telefon modelleri ve ilgi düşünüldüğünde ne olur bilmiyorum. 512 kbit'e kadar bir bant genişliği kullanılabilmesi söz konusu. Böyle olursa oldukça iyi bir görüntü olur. Ama telefonların desteğine bağlı her şey...
  • Lumia da da var şuan ama 4 g olmadığı için aktif gözükmüyor
    4g gelince direk arıcaz bakalım

• Up..

Ayrıca volte kullanılıyor mu Türkiye de?

Görüntülü görüşme deneyimlerini bekliyorum

• Arkadaşlar eksik bilgi sahibisiniz bende bugün oğrendim...

Volte yani 4G üzerinden konuşmak için önce telefon desteklicek türkiyede 1-2 telefon destekliyor sadece. Sonra dedteklese bile aradığınız kişide volte destekli tel kullanması lazım ve aynı öperatörler üzerinden oluyo bu olay farklı operatörü arayınca 3gden arama yapıyo... Bu bilgileri operatörlerin bi sitesinde okudumda hangisi şuan için hatırlamadım

• arkadaşın dediğini destekler nitelikle apple sayfasında açıklama mevcut. faydalı olacaktır diye düşünüyorum:

https://support.apple.com/tr-tr/HT203078
  • 4g sebeke uzerinde yok 3g var 4g desdeklemiyor simdilik

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.