Şimdi Ara

4K TELEVİZYONDA PS3 veya PS4 YARDIM EDER MİSİNİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
6.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evimizde yaklaşık 10-12 yıldır tüplü bi televizyon vardı artık miladı doldu ve babam yeni bi televizyon almaya karar verdi.Almışken bari iyi bi şey alıyım uzun bi süre almam mantığında.Yeni televizyonlar çıkmış 4K olarak bilinen Ultra HD televizyonlar.Bu yaz tatilinde de Playstation 3 veya biraz zorlayabilirsem Playstation 4 almayı düşünüyordum.Ama internette yaptığım araştırmalarda 4K televizyonların Playstation 4'ü desteklemediğini -oyun oynanamıyormuş film falan izlenebilcekmiş- yazıyordu 2013 Ekim-Kasım ayının haberlerinde.Dün bi Teknosa'ya gittim konuştum bu 4K televizyonlar PS4 ve PS3'ü destekliyor mu diye bana evet hatta en iyi bunlarda oynanır özellikle PS4'ün keyfinden ... gibi şeyler söylendi.Bu benim okuduğum haberler geçen yıla ait acaba Sony PS4 ve PS3 için 4K televizyonu desteklemesi için bi güncelleştirme gibi bi şey yaptı mı bu konu hakkında bi bilginiz var mı?Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SultanAhmet96 -- 12 Haziran 2014; 21:09:28 >

• Henüz 4k güncellemesi gelmedi ps4e ama yakın. Ayrıca 4k tv alan biri için ps4 bütçeyi de zorlamaz sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JonVaynen kullanıcısına yanıt
    Ben şu an 12.sınıfım şu lys'yi atlattıktan sonra bu yıl bi yere gidersem bi daha dersaneye falan gitmiyicem kardeşim var bide o da 8. sınıftı seneye de o dersaneye gitmiyicek yani aile bütçesi rahatlıyıcak onun için özellikle bu kadar bekledi babam.Ayrıca alacağımız televizyon öyle 8-9 bin TL'lik bi şey değil artık bu 4K televizyonlar da ucuzlamış bizim bulduğumuz 4000 TL.Evet yine pahalı ama dediğim bi böyle yıllık büyük bi masrafımız olmayacağı için babam böyle bir karar verdi.

Playstation'a gelince onu kendi biriktirdiğim parayla alacağım için şu an PS3'e yetiyor.PS4 almak bana bağlı yani.
  • Native 4K imkansız oyunlarda ama upscale ile 1080p yi 4K ye çıkarırlar belki birazda uzaktan oynarsan idare eder
  • Daha ps4'te her oyunun ilerdeki zamanlarda 1080p tam naturel geleceği bile belli değilken, 4K Denilen tv'nin çözünürlüğü minimum Ultra HD pikseli 2160p çözünürlüktür yani sen tv yi ps4 için alıcaksan bilemem,ama bana sorarsan Lag sorunu olmayan hıgh-end sınıf (ms) gerçek değeri ve paneli gerçek edge led olan 1800 tl civarlarında 42 veya 46 bir tv alır geri kalanıda cebimde kalır, 4K ya çok var. halen 1080p tam veri yok bluray disc ve avrupadaki HD kanallardan başka gerisi sana kalmış yok ben ileriye yatırım edicem dersen bütçende uygunsa alabilirsin..
  • Bide dün şöyle bi şey gördüm.Alış-veriş merkezinde Sony'nin kendi mağazasının önünde 4K televizyon alana PS3 hediye yazıyordu.Adamlar heralde 4K televizyonun yanında PS3'ü git bunu başka bi televizyonda oyna diye vermeyeceklerdir diye düşünüyorum.Bunu Sony'nin kendi mağazasına da sormam lazım heralde.

Üste Gerx_16 tavsiyenizi dikkate alıcam babamla tekrar konuşmam lazım.4K'ların PS4'ü desteklemesi için PS'nın içinde donanımsal olarak bi şey değiştirmek mi gerekiyor yoksa bi güncellemeyle halledilebilcek bi şey mi bilginiz var mı?
  • 4K televizyonlar destekliyor tabiki PS4 ve PS3ü.

Sadece 4K çözünürlüğünde oyun yok TVnin hakkını verecek.

4K TVlerin upscaling i aslında baya iyi. Kendim de test etmiştim. Gerçekten 4K tVde PS4 güzel duruyodu. PS3 denemedim ama.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS4 de ip tv izlenebilir mi?
    8 yıl önce açıldı
    PS4 için TV tavsiyesi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SultanAhmet96

Bide dün şöyle bi şey gördüm.Alış-veriş merkezinde Sony'nin kendi mağazasının önünde 4K televizyon alana PS3 hediye yazıyordu.Adamlar heralde 4K televizyonun yanında PS3'ü git bunu başka bi televizyonda oyna diye vermeyeceklerdir diye düşünüyorum.Bunu Sony'nin kendi mağazasına da sormam lazım heralde.

Üste Gerx_16 tavsiyenizi dikkate alıcam babamla tekrar konuşmam lazım.4K'ların PS4'ü desteklemesi için PS'nın içinde donanımsal olarak bi şey değiştirmek mi gerekiyor yoksa bi güncellemeyle halledilebilcek bi şey mi bilginiz var mı?

Bak şimdi dost,iş tv'de bitmiyor iş konsolda'da bitmiyor, ps4 ün içinde sonradan donanımsal bir ek veya güncelleme olayıylada bitmiyor iş donanımsal tamamen oyunlarda buda şunu gösteriyor bizim asıl sorunumuz ps4 yani 1080p +60 fps'de vaat edilen oyun zevki, çünkü ps4 4K tabanlı çıkmadı, görücüye çıkmadan sızılan haberlerde 4K olayı vardı ama sistem belli sonuçta ps4'ün teknik özelikleri belli çünkü ne kadar çok çözünürlük o kadar çok sistem demek gerçek 1080p çözünürlük ne demek oyunlarda biliyormusun ? mesela yukarda sen Sony'nin kendi mağazasının önünde 4K televizyon alana PS3 hediye yazıyordu.merak etme onlar ps3'ün parasını senden alıyorlar işin politikasını yazmaya kalksak neler neler..sana ben basit bir örnek göstereyim şimdi altta.

Bu video trailer 4K sen bunu ayarlardan 2160p'ye getir bakalım takılıcakmı pc ? PC'nin donanımlarını bilmediğim halde izlemeye çalış kare ve ms tepki süresi olmaksızın akıcı şekilde sağlam bir pc varsa sende bu videoyu dediğim gibi akıcı izleyebilicekmisin ? üstelik 4K TV olsaydı şu an sende PC bağlantısı ile 2160p masa üstü çözünürlüğü alıp bu videoyu 4K izlerdin 1080p ile aralarındaki farkı görmen lazım :D o yüzden eğer geleceğe yatırım yapmak istiyorsan benim maddi gücüm var alabiliyorken 4K olsun dersen okey,ama sen ps4'te oyunları 4K oynıyacağım diyerekten alıytorsan 4K bile çıksa tek tük çıkar ondada şüpheliyizde gerek yok fırçaya ama şunuda bil ilk verdiğin kararlar daima ilk ve son olsun şahsi düşüncem ben yerinde olsam sağlam (ms) değeri lag sorunu olmayan bulutlanma ve backlıght ışık sızması olmayan gerçek edge -led panel alır arkama yaslanırım seçim senin ..

• 4K televizyonda oyun oynayabilirsin, film de izleyebilirsin.

Ama 4K televizyonda, 4K oyun oynayamazsın. Çünkü o kalitede oyun yok.

Yani 4K televizyonda oyun oynanmaz olayı, oyun oynanmaz değil, o kalitede oyun oynanmaz olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlayForFun

4K televizyonda oyun oynayabilirsin, film de izleyebilirsin.

Yani 4K televizyonda oyun oynanmaz olayı, oyun oynanmaz değil, o kalitede oyun oynanmaz olacak.

Kesinlikle
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlayForFun

4K televizyonda oyun oynayabilirsin, film de izleyebilirsin.

• 2160p'ye getirdim videoyu takıla takıla ama muhteşem bi grafikle gösterdi.Ben zaten televizyondaki görüntü kalitesini gördüm o da müthiş benim sadece merak ettiğim bu televizyona playstation taktığımda ben görüntüde bozukluk yaşamdan yani mesela yıllar önce önce çıkmış bi oyunun 1366x768 görüntü seçeneği yoktu ve ben bu oyunu bilgisayarımda oynadığımda sadece küçük ekranda yani ekranın sağ ve sol kenarlarından belli bi bölüm simsiyah hiç bi şey göstermiyor oyun kare sayılabilcek bi ekranda oynanıyordu.Benim de merak ettiğim bu.Ben 4K televizyona Playstation taktığımda böyle ekranın bi kısmının kaybolmasından endişe ediyorum yoksa 4K yayın yapan bi yayınla benim oynadığım oyun aynı düzeyde olcak mı diye bi endişem yok.Televizyonda tam ekranda hiç bi görüntü kaybı yaşamadan oyunu normal 1080p bi televizyonda nasıl oynuyorsam öyle oynayabilcek miyim?Adamların yaptığı oyun 4K'ya uyumlu değilse onu zaten ben hani televizyonların tanıtımında ekran kalitesinin ne kadar iyi olduğunu göstermek için o televizyona özel bir bant hazırlarlar da sadece onu gösterirler ya hani öyle bi şey beklemiyorum.Bu beklenti örneğin YouTube'a ben en fazla 720p destekleyecek bir video yükledim sizde bu videoyu izlemek isterken orada 1080p seçeneğini görememeniz gibi bir şey sanırım.

Baya uzun bi yorum yapmışım umarım siz ne demek istediğimi anlamışsınızdır :D

• PlayForFun kullanıcısına yanıt
    Uzun yorumu mu yazarken sizin yorumunuzu görmedim şimdi gördüm.Tamda anlatmak istediğim böyle bi şeydi teşekkür ederim size de onaylayanlara da
  • quote:

Orijinalden alıntı: SultanAhmet96

2160p'ye getirdim videoyu takıla takıla ama muhteşem bi grafikle gösterdi.Ben zaten televizyondaki görüntü kalitesini gördüm o da müthiş benim sadece merak ettiğim bu televizyona playstation taktığımda ben görüntüde bozukluk yaşamdan yani mesela yıllar önce önce çıkmış bi oyunun 1366x768 görüntü seçeneği yoktu ve ben bu oyunu bilgisayarımda oynadığımda sadece küçük ekranda yani ekranın sağ ve sol kenarlarından belli bi bölüm simsiyah hiç bi şey göstermiyor oyun kare sayılabilcek bi ekranda oynanıyordu.Benim de merak ettiğim bu.Ben 4K televizyona Playstation taktığımda böyle ekranın bi kısmının kaybolmasından endişe ediyorum yoksa 4K yayın yapan bi yayınla benim oynadığım oyun aynı düzeyde olcak mı diye bi endişem yok.Televizyonda tam ekranda hiç bi görüntü kaybı yaşamadan oyunu normal 1080p bi televizyonda nasıl oynuyorsam öyle oynayabilcek miyim?Adamların yaptığı oyun 4K'ya uyumlu değilse onu zaten ben hani televizyonların tanıtımında ekran kalitesinin ne kadar iyi olduğunu göstermek için o televizyona özel bir bant hazırlarlar da sadece onu gösterirler ya hani öyle bi şey beklemiyorum.Bu beklenti örneğin YouTube'a ben en fazla 720p destekleyecek bir video yükledim sizde bu videoyu izlemek isterken orada 1080p seçeneğini görememeniz gibi bir şey sanırım.

Baya uzun bi yorum yapmışım umarım siz ne demek istediğimi anlamışsınızdır :D

Tam ekranda hiç bi görüntü kaybı yaşamadan oyunu normal 1080p bi televizyonda nasıl oynuyorsam öyle oynayabilcek miyim? evet 4K tv'de aynen böyle oynıyacaksın ama 1080p yi geçemeyecek o oyun eğer 1080p oyunsa aynı şekilde oyun 720p isede aynı sonuç.kısaca 4K TV de ps4ü paşalar gibi oynarsın ama 4K Çözünürlük alamazsın çünkü 4K oyun yok şimdi 4K tv lerde daha yeni pazar sunumu, şimdi almak lükse kaçıyor ve fiyatlar oldukça yüksek 1+2 yıl sonra 1080p tv ler gibi makul segment ve her firmanın bütçeye göre modeli boyutu çıkıcaktır bence 1080p güzel bir LED TV al ps4'ü bağla paşa paşa oyna

• 4k'yı geçtik insanlar native 1080p 30-60 FPS'e bile razı,bu nesil konsollar donanım olarak güçsüz çıktı,yeni nesil eskiye göre daha erken gelebilir ama Sony'ın exclusivelerin tadı başka sırf onlar için alınır,ps4 4k desteklemiyor şuan için ama 4k çıkışı yapabiliyor bunu videolarda kullanabileceklerini söylemişlerdi,native 4k olmasada upcasle olarak sunabilirler,bilgisayar bileşenleri çok çabuk gelişiyor,4k çözünürlük sunan grafik kartları üretiliyor oyun yapımcıları o gücü pcde kullanabilir ama öyle bir çözünürlüğü oynamak içinde servet değerinde donanım gerektirir,her platformda orjinal oynuyan arkadaşlar vardır saygı duyarım bu söyleceğimi tartışma oluşturmak için söylemiyorum pc yada konsol fanboyu da değilim oyun yapımcılari konsollara daha sıcak bakıyor...

• Konsola yaptıkları oyundan kazandıkları para daha iyi seviyedi olduğu için ve ayrıca konsol firmalarıyla yapılan anlaşmalar ile tabiki yapımcılar konsola daha sıcak bakıyorlar.

Şuan da 4k için erken ne pc de ne konsolda. Bir kaç sene sonra belki orta halli ailelerin evlerinde görmeye başlarız.
  • 4k TV'de oynatıyor ama ultra hd oynatmıyor diye biliyorum yanlış mıyım ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Jellal Fernandes

4k TV'de oynatıyor ama ultra hd oynatmıyor diye biliyorum yanlış mıyım ?

yok doğrusun
  • slm arkadaslar bende 4 tv alacaktım konuyuu gorudugum ıyı oldu peki 2 yıla 4k oyun cıkar mı? veya ps4 te cıkar mı sızce? birde bana tv tavsıyesınde bulunabılırmısıınız 55-60 inc arası butce 4000 tl ye kadar
  • GHoST_FaCe kullanıcısına yanıt
    bizde bakıyoduk hala arada fiyatları düşüyo sonra tekrar çıkıyo değişik bi şey oldu bunlara.Şu anda LG 55" 4K bi model 4000 TL Samsunglar daha pahalı ama bana LG daha iyi gibi geliyor @GHoST_FaCe
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.