Şimdi Ara

4TB Harici Disk Tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle kullandığım sistemi belirteyim;

İşlemci: Intel Q9550
    Anakart: Gigabyte EP45T-UD3R
    Ekran kartı: Gigabyte Nvidia GTX 460
    RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB (2x4GB) CL9 Dual Kit
    Güç kaynağı: Corsair CX600W
    HDD: 1TB WD Caviar Black
    İşlemci soğutucusu: Akasa Venom

Oyun oynamadığımdan dolayı bu bilgisayarla bir süredir pek işim olmadığı ve en azından bir süre daha olmayacağını düşündüğüm için, yukarıdaki sisteme 2 gün öncesine kadar ufak bir SSD takviyesi ile bir kaç yıl daha idarelik kullanırım diye düşünmüştüm. Ancak bugün itibari ile bu sisteme bu saatten sonra yapılacak tek kuruşun dahi boşa gideceğini düşündüğüm için bu hevesimden vazgeçtim.

Lakin arşivci biri olduğum için 8 yıldır bütün video, fotoğraf, program, müzik ve filmleri depolarım. Ama son 1 yıldır arşivim 1TB'ı geçtiği için, kendi çektiğim video ve fotoğraflar hariç; bazı oyun ve filmleri istemeye istemeye de olsa silmek zorunda kaldım. Ki eğer şu zamana kadar kullandığım sistemdeki 1TB'lık HDD'nin dışında başka bir diskim olsaydı, bu dosyaların boyutu 3TB'ıda geçmişti. Sırf özel bilgilerime bir şey olmasından korktuğum için geçen sene 2.5" WD My Passport 1TB taşınabilir HDD alıp bütün bilgilerimi bu diske kopyalayıp, bu zamana kadar da sabit diskten paralel olarak bu taşınabilir diskime usb ile sök tak sök tak zulüm çeke çeke kopyalama yapmaya devam ettim. Ve neredeyse her gün fotoğraf çektiğimi düşünürsek çektiğim bu zahmeti daha iyi anlarsınız. Ancak artık hem sistemdeki hemde elimdeki taşınabilir diskimde aynı bilgiler olduğu için, artık bu iş için 3 veya 4TB'lık taşınabilir usb bir HDD alıp kasanın yanına koyarak bütün arşivi bu diske atıp elimdeki 1TB'lık sabit ve taşınabilir disklerimi rahatlatmak istiyorum.

Sil sil nereye kadar, zira film ve oyunları silsem de artık kendi çektiğim video ve resimler dağa taşa sığmayacak duruma geldi ki bunları da silemem. Zira 50 bini geçik özel fotoğraf ve 1000'den fazla da video var ki bu videoların çoğunu son 4 yıl içinde N8 telefonum ile 720p olarak çektiğim için muazzam bir boyuta ulaştılar. Bu hayatta herkesin bir uğraşı vardır benim hobim de arşivcilik.

Kafamda bu iş için gene WD'nin 3 veya 4TB'lık HDD'leri var ki almışken ömürlük alıp 5-10 yıl kullanayım diye bütçemi biraz zorlayarak 4TB almayı düşünüyorum. Lakin keşke Samsung'un 3.5" taşınabilir 4TB'lık diski olsaydı zira Samsung, artık ürettiği SSD'lerine tam 10 yıl garanti verdiği için, 3.5" disklere de en azından 5 yıl garanti verirdi diye düşündüm. 10 yıl garanti verememesinin nedeni de 3.5" HDD'nin içinde sürekli dönen bir mekanik diskin olmasından ötürü olurdu. Ama ben gene de Samsung'un 4TB harici diskini merak edip var mı diye baktım ve karşıma "Samsung D3 Station 4TB USB 3.0, 3.5" Desktop External Hard Drive" çıktı lakin bu diskinde garanti süresi beklediğimden çok düşük olarak sadece 3 yıl çıktı ki zaten Türkiye'de de bundan yokmuş.

Aşağıda ki 3 farklı marka'yı birbiri ile kıyaslasam da gönlümde WD almak var ama gene de sizlere de bir sormak istedim. Hepsininde fiyatı birbirine yakın o yüzden beni ilgilendiren şey, performans ve uzun vadede sağlamlık konusunda hangisinin daha iyi olduğu;

Ayrıca WD de karar kıldım desem de My Books ve Elements olarak 2 farklı modeli var. Sizce performans ve uzun vadede kullanım için bunlardan hangisini almalıyım?

WD'nin 4TB'lık bu harici diskleri için ön gördükleri garanti süresini, sitelerinde bir türlü göremedim lakin Vatan'da 2 yıl olduğu belirtilmiş ki sanırım Türkiye'nin gümrük anlaşmaları gereği çoğu ürün Vatan'da 2 yıl garantili. Yani Samsung SSD'leri gibi 10 yıllık garantide ilk 2 yıl vatan ilgilenip geri kalan 8 yıl Samsung ile direk müşteri muhatap olduğu için bu HDD'lerde de aynı durum söz konusu olabilir diye düşündüm. Ama WD, bu 4TB'lık koca harici diskleri için 2 yıllık komik bir garanti süresi öngördü ise bu hiçte mantıklı değil. WD'nin 3.5" 4TB'lık mekanik diskleri için, Samsung 850 Pro SSD gibi 10 yıl garanti veremese de, en azından 5 yıl vermeleri gerekirdi diye düşünüyorum. Zira bu kapasitede bir HDD'yi alan insanın bunu en az 5 yıl kullanmak için aldığını düşünmeleri gerekir.

Konuyu biraz uzun tuttuğum için hoş görün arkadaşlar, başladım mı duramıyorum huyum kurusun Önerileriniz doğrultusunda yakın zamanda belirttiğim 4TB'lık harici bir diski kısmetse alacağım. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür eder, hayırlı günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 28 Ekim 2014; 1:30:53 >

• radyoaktif kullanıcısına yanıt
    elements giriş seviyesidir wd ' lerin çok önerilmez bende önermem.

MY Books memnun kalınan sağlam bir seriidir , öneririm.

takıntılı birisine benziyorsun WD'den şaşmamaya çalış sonra için içini yer birşey olursa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 28 Ekim 2014; 1:27:07 >
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Öneri için teşekkürler hocam. Gönlüm WD'den yana olsa da gene de bir kaç gün boyunca sizlerden gelmeye devam edecek tavsiyeler doğrultusunda bir marka da karar kılmaya çalışacağım. En geç haftaya kısmetse alırım. Ve eğer kararımı WD'den yana kılar isem bu, seninde önerin üzerine My Books olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: radyoaktif

Öneri için teşekkürler hocam. Gönlüm WD'den yana olsa da gene de bir kaç gün boyunca sizlerden gelmeye devam edecek tavsiyeler doğrultusunda bir marka da karar kılmaya çalışacağım. En geç haftaya kısmetse alırım. Ve eğer kararımı WD'den yana kılar isem bu, seninde önerin üzerine My Books olacak.

hocam çok markaları gördüm harici konusunda.

WD yani şuan gerçekten 1.olmayı hakediyor adamlar.
  • bana göre kullanılamayan boyut düşünüldüğünde 3 TB sonrası fuzuli. ben sizin yerinizde olsam 3 TB alırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat
    ]hocam çok markaları gördüm harici konusunda.

WD yani şuan gerçekten 1.olmayı hakediyor adamlar.

Elektronik işi biraz da kısmet işi olsa da benim şansıma, HDD Konusunda 8 yıldır Samsung'un 250GB'lık 3.5" diskini sorunsuz olarak kullandıktan sonra Samsung markasına en azından HDD konusunda bir sempati duymaya başladım. Ki üzerine Samsung'un 850 Pro SSD serisine tam 10 yıllık akla mantığa zarar bir garanti süresi tanıması bu sempatimi tavana vurdurdu. Ama Samsung'un aynı cesareti mekanik diskleri için göstereceğini sanmıyorum. Lakin buna rağmen 4TB 3D Station Usb modeline, WD'nin aynı sınıf ürünlerine oranla 1 yıl daha fazladan garanti süresi (3 yıl) vermesi bile ufak da olsa Samsung'a prestij kazandırıyor.

Bu arada ben WD'nin bu 4TB'lık modellerinin garanti sürelerinin gerçekten Vatan'da gördüğüm gibi sadece 2 yıl olduğunu varsayarak bu yorumu yaptım. Gerçekten WD, uzun yıllar kullanılması düşünülerek alınan bu modellerine 2 yıl garanti biçmiş olamaz değil mi?

quote:

Orijinalden alıntı: saintroyo

bana göre kullanılamayan boyut düşünüldüğünde 3 TB sonrası fuzuli. ben sizin yerinizde olsam 3 TB alırım.

Hocam inan daha bugün "WD 3,5" 3TB MY BOOK ESSENTIAL USB3.0" kullanan yakın arkadaşım da aynı şeyi söyledi. Zaten bugün kendisi ile görüşmemin ardından onun kullandığı 3TB'lık WD'nin bu modelini almayı düşünüyordum ama bir an için 100TL daha koyup 4TB'lığı alarak en azından 5,6 yıl boyunca film, oyun vs silmeyi düşünmeden rahatça ferah ferah kullanma düşüncesi kafamda tezahür etti. Eğer bu HDD'nin teknik anlamda ömrünün, garanti süresinde öngörüldüğü üzere 2 yıl hadi bilemedin 3 yıl olduğunu bilsem inan yanına bile yaklaşmadan 2TB'lık modelini alıp paramı sokağa atmam. Gerçekten 4TB'lığı alıp 3,4 yıl içinde dolduramadan bozulması da çok koyardı onuda düşünmüyorum değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 28 Ekim 2014; 2:37:50 >

bu konuyu WD ' nin türkiye distribitörüne sorarak net bilgi almanı öneririm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    İyi hatırlattın. Yarın ilk işim yetkili servisi aramak olacak. Tekrar teşekkürler hocam.
  • ben amerikada okuyan arkadaşım vasıtasıyla LaCie - Porsche Design P'9230 4TB alıyorum... 180 dolar + 6.5% vergi

http://www.bestbuy.com/site/lacie-porsche-design-p9230-4tb-external-usb-3-0-2-0-hard-drive-aluminum/7551346.p?id=1218851193090&skuId=7551346&st=external%20hard%20drive&cp=1&lp=5
  • Western Digitalin yeni serilerine bak
  • Arkadaşlar tavsiyeleriniz için canı gönülden teşekkürler. WD 4TB'ın maddi yönden gereksiz olacağını düşündüğümden dolayı 3TB almaya karar verdim ancak kafamı feci şekilde karıştıran bir model ikilemi söz konusu. Zira WD 3TB harici diskin My Book ve My Book Essential şeklinde 2 değişik modeli var;

Ve Vatan, Gold vs gibi yerlerde My Book var. Daha doğrusu araştırıp anladığım kadarı ile bütün Türkiye'de sadece My Book modeli mevcut. Sanırım Essential olan ABD, EU gibi değişik ülkelerdeki model kodu. Lakin Vatan yetkilisi "My Book"un daha sonra çıktığını belirtse de, My Book Essential yeni revizyon gibi duruyor. WD'nin resmi sitesinde bu 2 ürünün çıkış tarihlerine de rastlamadım ki hangisi daha sonra çıkmış bileyim. Sonuçta 2 model de teknik açıdan aynı ancak sırf meraktan soruyorum, sizce hangisi yeni revizyon?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 29 Ekim 2014; 11:08:54 >

hocam bariz essential daha yeni bir ürün.

kutusuna felan bakarsan WD' nin #1 simgesini ve özellikle USB 3.0 simgesini görebilirsin bunlar hep yeni seriilerde olan şeyler.
    2 gündür araştırmama rağmen hiç bir yerde "My Book Essential" modeline rastlamadım. Türkiye'de sadece My Book mevcut. Yarın WD'nin 3 Türkiye distribütörünü arayıp meraktan soracağım "hangisi yeni revizyon ve eğer Essential olan yeni revizyon ise Türkiye'de bu modelden mevcut mu?" diye. Eğer onlar da Essential modelini getirmiyorsa bizim için düz My Book serisi uygun görülmüş demektir. Ardından gidip Vatan'dan My Book modelini bu merakımı giderdikten sonra alırım.
    olabilir hocam.

bilmiyorum bende bakmadım var mı diye.
  • Evet sonunda Harici diski hayırlısı ile aldım.

Lakin ufak bir bilgilendirme yapayım;

WD Türkiye Distribütörü olan Logosoft'u arayarak teknik birimdeki bir arkadaştan mail yolu ile aklımdaki sorulara kesin cevaplar aldım. Seninde Essential konusunda ki varsayımın yanlışmış hocam;

Ve son olarak WD'nin 3TB'lık bu modelinin yeşil ve mavi olmak üzere 2 farklı kutu olmasındaki amacı sorduğumda şöyle bir cevap aldım;

Ardından oturduğum ilçedeki Vatan şubesine giderek ellerinde ki mavi kutulu "WD 3.5" 3TB My Book" harici diskini aldım. Merakımdan Vatan yetkilisine de bu farklı renk kutu durumunu sorduğumda aldığım cevap "O yeşil kutulu my book'lar eski getirdiklerimizdi ve hala bazı şubelerimizin stoklarında mevcut. Ancak en son olarak mavi kutulu bu seriyi getirdik yani bu ürünün en yeni revizyonu budur" oldu. Bunun ardından hiç düşünmeden aldım ve sorun çözülmüş oldu

Cihazda açma-kapama tuşu olmadığını fark edince ufak bir şok geçirdim lakin ardından durumu hemen çözdüm. Zira adaptörü sürekli takılı olmasına rağmen usb'yi takmadan çalışmıyormuş. Usb'yi anahtarlama elemanı olarak kullanmak müthiş bir fikir. Ki bu özellik, cihaz sürekli adaptör de kalsa bile işin olmadığı zaman usb'den çektiğin için deforme olmasını engelliyor.

Son olarak cihazın Usb 2.0 performansını da paylaşayım. Bad Sector testide benden olsun

Yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara canı gönülden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 10 Kasım 2014; 18:35:39 >

Hayırlı olsun kardeşim 3 Tb doldur doldurabildiğin kadar :)
    Eyvallah. 2TB'ı doldu bile. Darısı arşivcilerin başına Hayırlı günler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.