Şimdi Ara

5.8'lik depremde hizmet kesintisine uğrayan Turkcell ve Türk Telekom'dan açıklama (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
281
Cevap
2
Favori
41.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Telekom şebekesi Elazığ'da bile kesildi. saatlerce servis yok yazdı :) bu işin ciddiye alınması lazım. aksi takdirde gerçek bir depremde, insanlar hayatlarını şebeke olmadığı için kaybedecekler.

• deprem gibi büyük bir olayda abartmayın diyenler var ?
    bazı bölümlere ve konulara yaş sınırı getirilmeli

millet ailesini merak ediyor ,belki evi yıkıldı belki zor durumda ama telefonu oyun oynama aleti zanneden ,bazı yaşı çok küçük olduğu belli olan gençler gelmiş akıl veriyor

birde demez mi baz istasyonuna karşı gelirsiniz falan filan
    yahu 100 metre ötemde 2 tane kocaman direk ve üzerinde bir yığın anten var ,balkona çıktığımda 1 km. ötede bir direk daha görülüyor ,binaların üstleri baz istasyonu dolu

olduğu halde bimcell gün boyunca tam bitikti ,türkcell ise 15 dakika sonra geldi

neymiş efendim aynı anda yüklenme falan oluyormuş ,yahu böyle bir durumda yüklenme olacağını bilmiyor muydun ,yalova depreminde yaşanmadı mı ?
    tedbir almak için daha kaç tane deprem olması gerekiyor ?
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Millet sallıyor anca.

Ben dükkandaydım, eşim 8 aylık ikiz çocuklarla evde tek ve 1. sınıfa başlayan kızımda okuldaydı. Eğer Turkcell olmasaydı eve ve okulda bahçeye çıkarılmış kızımın yanına gidene kadar yaşayabileceğim stres hayal edilemez.

Bu duruma rağmen hala savunmaya geçenler ve 10GB verdiği için sevinenler var, tabi bana göre bu kitle yaşça küçük olanlar.

Yazık vallahi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 28 Eylül 2019; 6:37:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkcell bitmiştir artık benim için
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum,buluğ çağında yüzü sivilceli ergenler basmış forumu bebe belik yorum yapıyor anca

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk Telekomu idare edin

• Bu da sıvama bölümü artık

Degerli musterimiz, kesintisiz ve daha guvenli iletisim icin yapilan yenileme calismalari sirasinda olusan deprem kaynakli yogunluk, teknik aksamalara neden olmustur. Hizmet veremedigimiz sure icin ozur diler, anlayisiniz icin tesekkur ederiz. Hattiniza 2 ay 5’er GB, toplam 10GB hediye edilmistir. Bu ayki 5 GB hattiniza tanimlanmistir. Sizlere daha iyi hizmet vermek icin calismaya devam edecegiz. B001

• Lanet olsun, dünyanın en kötü firması. Tekmeyi basıcan yöneticilerine.

• Ağır patlayan türkcell reklam yapıyor bide dronlar ile bas istasyonu gezecek diye ne oldu onlara asparagas habermi

• Ulan günler geçti düzelmedi yine gel git yapıyor

• Konuşma ve mesajlaşma ücretsiz olsun. Biz sadece internet parası ödeyelim. Faturalar yüzde 50 düşsün. Hiç olmazsa karşılığını almış oluruz.

• Eşim, kızım ve ben vodafone aile paketini kullanıyoruz. O sırada üçümüz ayrı yerdeydik. Deprem sonrasında yarım saat boyunca hiç birisine ulaşamadım. Kızımı almak için okula giderken, bir yandan da dua ediyordum "umarım kızım kotasını doldurmamıştır da, whatsapp'tan ulaşırım" diye. GB'ların dünya para ettiği ama internete girince su gibi boşaldığı hizmetlerde internet üzerinden konuşun demek, insanlarla dalga geçmektir. Hiç birimiz data hattı üzerinden konuşmuyoruz. Böyle bir pratiğimiz bile yok. Niye dersiniz?
  • depremden hemen sonra türk telekomun sesli iletişim hattı direkt çöktü. sms kısa bir süre çalıştı. vodafone'dan attığım sms türk telekoma ilk yarım saatte ulaştı. fakat sonraki attığım sms gece 1 de ulaştı.

vodafone'da ise sesli iletişim hattı yarım saat sonra geldi. internet hiç gitmedi. sürekli kandillinin sitesini yenilediğim için biliyorum.

sesli iletişim hatları teknoloji olarak eski bir mimariye dayanıyor. bundan dolayı yükü asla kaldıramazlar. bunun yerine voip'e geçilmeli. telekom firmaları voip'in önünü kesmek yerine desteklemeye başlarsa hem ses kalitesinde hemde böyle kriz anlarının yönetimi açısından ilerlemiş oluruz.

sesli iletişimi ayrı fiyatlandırmak için yıllardır voip'i görmezden gelme yolunu seçtiler. telefonlar 10 yıldır voip desteği veriyor ama kurumsal piyasa dışında kullanan yok.

eğer voip'e geçilmiş olsaydı yaşanacak tek sorun seste kalitenin düşmesi olurdu. herkes istediğine rahatça ulaşırdı.

zaten eğer telekom firmaları voip'e direnmeye devam ederlerse whatssapp'a yenik düşecekler. buda kontrolü komple kaybetmeleri anlamına gelir. benim merak ettiğim telekom firmalarında bu tehlikeyi kavrayacak yönetici var mı ?

• Türk telekom Depremden 15 dakika sonra gitti. Depremden 5 dakika sonra okulda 2 kişiyi aradım problem yoktu. Sonra 15 dakika sonra bir gitti ne ses ne sms ne internet komple çöktü. Gece 12 civarı geldi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Depremde en iyisi Vodafone du şebeke hiç kesilmedi sadece aramalar yarım saat çöktü

• turkcellmi ? dostum onla turk telekom cortladı zaten. en düzgünü vodafone çıktı

• ülkemizin yerli yada özel bir çok kurmunun için boş kalitesiz ve vasıfsız . bu konuda örnek alınacak en iyi ülkeler almanlar ve japonlar . şov yapmak yok abartmak yok israf yok herşey doğruluğa ve verimliliğe dayanıyor . müthiş insanlar. işin temeli tabiki eğitim. bizde imamhatip yapalım dağa taşa.

• voip sistemine geçilmesi gerek voip geleceğin teknolojisi. eski teknoloji artık bitti en iyisi voip sistemleri

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.