Şimdi Ara

5 Dakika Süren İş Görüşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İK da çalışan arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz?

Bugün teams üzerinden bir görüşme gerçekleştirdik 5 dakika sürdü sadece, Pozisyon : Mali İşler Uzmanı bir müdür bir insan kaynakları sorumlusu ile yaptım görüşmeyi hayatımda en vasat gördüğüm görüşmeydi biraz anlatayım .

Saat 14.55 gibi ben teams uygulaması üzerinden katıldım görüşmeye 15.00 gibi başladı kendilerini bile tanıtmadan kendinizden bahseder misiniz dendi bende anlatmaya başladım araya girip hiç bir soru sormadılar hem muhasebe hemde finans alanında 5 yıllık tecrübem var , yani o kadar çok olmaması gereken yerinde insan varki müdür teşekkür ederiz dedi (bende afalladım ne çabuk bitiyor diye )olumlu olumsuz dönüş yapabilir misiniz bana diye soru sordum yeni görüşmelere başladıklarını söylediler şimdiye kadar en az 15 dakika görüşme süresidir benim bildiğim firma mı kurumsal değil sorun bende mi daha önce 20-25 dakikaya yakın görüşmelere katıldım . Firma kauçuk firması ismi bilindik yani anlam veremedim karşındakine hakarettir bu 5 dakika da görüşmeyi sonlandırıp ona bir soru bile sormadan demek ki kurumsal kafa da bir firma değil aklıma bu geldi ama şuan o kişi linkedin de girdim baktım insna kaynakları 3 yıllık deneyimli aöf mezunu müdür de aöf mezunu ne diyeyim hak mı reva mı bir gün onlar da inşallah benim yaşadığımı yaşarlar

(Anladığım kadarıyla ben ilk görüştükleri adaydım , deneme tahtası olarak kullandılar beni)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Big Booble -- 3 Ocak 2024; 16:4:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İnşaallah...

• Bence hemen umutsuzluğa kapılma. Belki başvuru sayısı fazladır ve hızlıca fikir ediniyordur. Son işim hariç tüm işlerimde üç aşamalı mülakata girmiştim. Son işimde direkt teknik müdür ile görüştüm. Beş dakika sonra bizim için uygunsun dedi daha görüşme bitmeden. Afalladım. İK sana mail atar dedi. Harbiden de mail attı daha eve varamadan. Ertesi gün evrakları teslim ettim İK'ya. İK da dur çıkmadan sigorta girişini yapalım dedi. Yine şaşırdım. Sonraki gün de direkt işe başladım. Hala da çalışıyorum ve hala işe alımlar bu şekilde yapılıyor.  

• scientia kullanıcısına yanıt

Yani şöyle diyeyim bizde teknik konular ile ilgili sorular sorulur , karşındaki insana insan kaynakları bile en basitinden nerede oturuyorsun diye sorar dimi onu bile sormadılar , umutsuzluğa kapıldım zaten sadece onlar da bir gün işsiz kalabilirler umarım benim yaşadıklarımı yaşarlar karşındaki insanı ne yerine koyuyorlar iyiye iyi ama kötüye de kötü bilsem asla görüşmezdim o firmayla onlar için 5 dakika ama ben iki saattir acana ben mi yanlış bir iey yaptım diye dülünüyorum kendimi suçluyorum

• Görüşme beş dakika sürdüyse görüşmeniz olumsuz geçmiştir -ki dediğiniz gibi böyle bir görüşme olmaz. Bu saatte sonra olsa bile kabul etmeyin zaten

İki ihtimal var:

1 - Görüşmede negatif enerji verdiniz. Normalde 5 yıllık tecrübeniz varsa neleri bildiğinizi anlatmanız bile 5 dakikadan uzun sürer.

2 - IK'cıyım diye geçinen birçok kişi görüşme öncesi cv'leri okumuyor. İlana laf olsun diye tecrübeli arıyoruz diye yazıyorlar ama verecekleri para asgari ücret veya bir tık üstü. Sizin tecrübeniz/nitelikleriniz fazlaysa bu kadar düşük ücreti kabul etmeyeceğinizi düşünmüşlerdir.

Durumunuzu anlıyorum ama kiminle görüşürseniz görüşün "bana dönüş yapabilir misiniz" diye bir cümle kurmayın. Firma zaten iş ahlakına önem veriyorsa zaten size olumlu - olumsuz dönüş yapar, sırf siz söylediniz diye kimse size dönüş yapmaz; kendinizi muhtaç gibi göstermeyin.

Umudunuzu kaybetmeyin. Zamanında benimde iş görüşmesi yapıp bana dönüş yapmayanlar olmuştu(ağ güvenliği uzmanıyım). Gel zaman git zaman ALLAH'a şükür şu an iyi konuma geldim, sektörde biraz isim yaptım. Bana dönüş yapmayan bazı şahsiyetlerin çalışmaya başladığım kurumlarda danışmanlık yaptığını gördüm. Almam gereken bilgileri aldıktan sonra yaptığım ilk iş bunları defetmek oldu; bundan sonra denk gelirsem gene gönderirim. Teknik sorunları elbet bir şekilde çözeriz ama güvenmediğim, sözünde durmayan insanlarla hayatta çalışmam... Size yapılan iyiliği de kötülüğü de asla unutmayın.

• Sağolun teşekkür ederim , zaten bende şaşırdım nasıl bir görüşme diye , ben anlatıyordum teşekkür ederiz dediler bitirmeye çalıştılar görüşmeyi yani o kadar büyük bir firma değil ama çok zoruma gitti mail atayım arayayım siz böyle mi yapıyorsunuz görüşmeleri diye sonra boşver dedim ama bu iğrenç firmayı asla unutmayacağım ücret az vereceklerdi büyük ihtimalle benim tecrübeleri duyunca kaçtılar herhalde olumlu olumsuz dönmelerini ben istiyorum başka bir yerle oluyor sonra benim istediğim yerler arıyor diye zaten desem de demesemde dönmüyorlar bugün ki müdür ve ik ya hakkımı helal etmiyorum gerçekten olmaması gereken yerlerde

• izayoi kullanıcısına yanıt

Kardeşim eğer tanıdığın varsa bir yerlerde emin ol işsiz kalmaz hemen girersin , eğer yoksa iş bulana kadar benim gibi canın çıkar .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu ik'cılar o kadar işsiz güçsüz boş beleş insanlar ki sırf çalışıyor gözükmek için herkesle görüşme yapıyorlardır.

• Gerçekten haklısınız, empati yoksunları acaba kendileri işsiz olsa kendilerine bu şekilde davranılsa üzülmezler mi, CV mi görüntülemeyin aramayın abi o zaman demek ki ilanda belirtilen özelliklere sahibim ki arıyosunuz .

• Big Booble kullanıcısına yanıt

ik'cıları toplayıp çalışma kamplarında çalıştırsalar ülkenin gayrisafi yurtiçi hasılası %30 yükselir

• İstediğim böyle bir şey değil, empati birazcık (insan kaynaklarında çalışıyorsanız o kişi işsizse birde üstüne belki son parası ile o görüşmeye geldi belki borçları var olumlu yada olumsuz dönün ) karşınızda bir birey olduğunu unutmayın kendilerine muhtaçmışız gibi tavırlara girmesinler özellikle bugün ki firmaya google yorumlarda çok güzel yorumlar yapacağım beklesinler

• Hocam mevzunun aöf mezuniyeti ile alakası yok esasen insaniyet ile ilgisi var. Mesela atıyorum uzun yoldan gelmişsinizdir ve uzun yoldan geldiğiniz biliniyordur görüşmeye. Bu durumda nezaketen bile olsa su veya çay sorulur aslında sormaya bile gerek yok görüşmeye gelmiş birine bunlar ikram edilir diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.