Şimdi Ara

50-55 TL arası Sıfır Araç Alacağız, Clio 4 0.9 TCe ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
1
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, kısaca durumu özetleyeyim

Yaşım 26, çalışıyorum ve açıköğretim okuyorum. Daha önce 2 kez araba sahibiydim, 2002 1.4 Seat Ibiza Sport ve 2002 1.6 16V Megane Coupe LPG'li

Kısmetse Ocak ayında engelli dayım üzerine ÖTV indirimli sıfır araç alacağız, hakim o yönde karar verdi, dayımın hesabı üzerinden de belli bir bütçe ayırdı, onun üzerine biz de biraz ekleyerek maksimum 50-55 bin civarı araç arıyorum ( normal satış fiyatı 50-55 bin olarak ) yani bize gelişi 35

Ben büyük bir Renault taraftarıyım öncelikle bunu belirteyim. Yıllardır Renault markasına şirketine felsefesine Formula1 deneyimine motorlarına saygım vardır. Megane Coupe aracımı da zaten mecburiyetten satmıştım Erasmus'a giderken ki hala arıyorum o aracı çok temizdi güzeldi

Herneyse; bu fiyatlarda şuan aklımdaki araç 2015 Clio 4 - 0.9 TCe Icon - Kırmızı renk
    %85 şehir içi süreceğim aracı ki yoğun trafikli de değil, hız hastası değilim 70-80 le gitmek bile beni mutlu ediyor, görünüşü güzel, ki ayrıca hem emisyon oranları düşük çevreci olmasının iç huzuru, hem turbonun çevreci ve israf olan ısıyı motora yöneltmesi, hem sürüş stilime durumuma bağlı olarak 4 silindirden 1 silindiri atabilip 3 silindirle tam uygun olması, ayrıca birde vatanperver düşünceden ötürü Türkiye hatta kendi şehrim Bursa'da üretiliyor olması..... bu etkenler aslında Clio 4 0.9'u tam nokta atışı yapıyor bana

Ancak ikilemde olduğum konu; Yeni çıkacak Megane 4 muhteşem araç fakat Türkiye'ye en az 70 bin liradan geleceği söyleniyor, Fransada 21-22 bin euro çıkış fiyatı gibi. yani onu almak için bütçeyi çok zorlayıp ekstra krediler çekmek gerekecek ki yakıtı da daha fazla olacak. kredi çekmek de istemiyorum çünkü zaten çekeceğiz yeteri kadar, birde çalıştığım işyerine daha 3 ay oldu gireli, yeni Megane ile gelip gitmek biraz havalı kaçar antipatik olabilir, Clio 4 yaşıma statüme daha uygun düşer düşünüyorum

Yerli üretim yanlısı ve huzuru olmasa içimde bakabileceğim diğer alternatifler Yeni Seat Ibiza, i20 , Opel Corsa, Polo olabilir ancak bu dört araç da hiç içime sinmiyor. Birde 50-55 bine Clio mu alınır diyenler var, kullanıp beğenmeyenler var vs... Ama araç bana Avrupai geliyor ve bugün Amsterdam Berlin Paris Brüksel gibi Avrupa şehirlerinde çokça gezdiğine inanıyorum kullanım stili yakıtı çevreciliğiyle...benim yaşadığım ikilem Clio 4 mü yoksa yeni Megane'a krediyle girmek mi, yoksa artık son kasası olan Megane 3 mü şeklinde

Sizlerin düşünceleri görüşü neler, Clio 4'lerde kronik sıkıntılar okuyorum hep forumlarda ama tarihler genelde 2012-2013 yazılar, hiç 2015 Clio 4 alan kullanan varmı içinizde düzeltildi mi sorunlar, titreme falan da çok düşündürdü mesela yada gıcırtı sesleri vs...

Birde araba almak için enteresan bir dönem, bundan 4 ay önce Megane 3 51bin lira iken şuan 58 bin olmuş, 7 bin lira zam gelmiş mesela;
    ayrıca 2016 modeller 2016 şubatta gelecek diye kanun da çıkmış, şimdi Clio 4 mesela 2016 modeli gelecek mi makyajlı mı olacak, onu mu bekleyeyim fiyatı ne olur. büyük kararsızlıkta kaldım ne yapacağımı da neye odaklanacığıma da şaşırdım
    Biraz uzun yazdım ama vakti olup da hepsini okuyan anlayan olursa cevaplarını seve seve okurum, teşekkürler

• Renalt sevginize saygı duymakla beraber , Yıllardır Clio'ya binen biri olarak . Kendi görüşüm yapmayın etmeyin olur .
    Golf ve Jetta 1.2 tsi baz donanım 60 bin lira . %6 indirim var . 55e alın binin .
    Vw sevmeyen arkadaşlar olabilir , sizde sevmiyor olabilirsiniz ama bahsettiğiniz araçtan bence bi kaç gömlek üstün bu araçlar .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HELP. -- 29 Kasım 2015; 2:52:22 >
  • 35 bin gibi bir paraya denk gelecekse alınır bence, performansı yeterli yakıt tüketimi makul. yine de c segmenti arabaları araştırmadan karar vermeyin astra j'ler uygun fiyata gidiyor şuan diye biliyorum.

ayrıca sırf ucuz işçilik var diye bursa da üretililiyor, çok vatanperverliğe gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: r0x

35 bin gibi bir paraya denk gelecekse alınır bence, performansı yeterli yakıt tüketimi makul. yine de c segmenti arabaları araştırmadan karar vermeyin astra j'ler uygun fiyata gidiyor şuan diye biliyorum.

ayrıca sırf ucuz işçilik var diye bursa da üretililiyor, çok vatanperverliğe gerek yok.
    sedan düşünmüyorum, jetta vs o yüzden ilgim dışı.

astra da evet rakip ama astraya çıkacaksam fiyat olarak o halde yeni Megane'ı beklerim ki bence Yeni Megane C segmentini silip süpürmeye geliyor buna Golf da dahil ( malesef üretim İspanya'da. Türkiye için olumsuz, otomobil için olumlu haber)

Clio 4 2016 da makyajlı olarak mı gelecek acaba internette pek bilgi bulamadım birde fiyatlar ne duruma gelir Ocak gibi,

Clio 4 0.9 TCe mi yoksa Yeni Megane 2016 1.2 TCe ( 21bin euro= Türkiye tahmini 70bin ) mi kararsızım

Clio 4 0.9 jant renk stepne vs eklemelerle 56 bine geliyor ( bize gelişi 38 bin )

Yeni Megane da 70 bin desek ( bize gelişi 48 bin )

arada 10 bin oynayacak, bunun için de bu sefer kendi adıma ilave kredi çekmem gerekecek :S

Anahtar Teslim Perakende 64.112,81 TL
    Tavsiye Edilen perakende Kampanya 11.113,00 TL
    Tavsiye Edilen Kampanyalı Anahtar Teslim Fiyat
    Astra'da böyle bir durum var sitesinde konfigüre ettiğimde, 11 bin liralık kampanya ? ilginç geldi, fiyatı Clio 4 ile aynıya geliyor, ki objektif yorumla tabi Astra Clio 4'ün üzerinde bir araç, bu da ciddi bir seçenek oluyor üzülerek ( Bursa üretim olmayıp ithal oluşu )

Clio 4 0.9 TCe hep kendime biçilmiş kaftan gibi görüyorum ama şu sene sonuna denk gelmesi, Euro kuru, zamlar, 2016 makyajlı kasa mı gelecek fiyatlar ne olacak vs belirsizlikleri içindeyim
    biraz daha cevaplarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMG1 -- 29 Kasım 2015; 3:13:05 >

• Clio 4 0.9 yerine Megane 3 1.6 atmosferik daha iyi seçim olur bence. Touch plus donanım gayet dolu. Ayrıca ÖTV indirimli alacağınız için 5 yıl kullanma zorunlulugunuz var sanırım. Yani demem o ki yakıt anlaminda zorlanirsaniz ilerleyen yıllarda Megane'a LPG de taktirabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

Clio 4 0.9 yerine Megane 3 1.6 atmosferik daha iyi seçim olur bence. Touch plus donanım gayet dolu. Ayrıca ÖTV indirimli alacağınız için 5 yıl kullanma zorunlulugunuz var sanırım. Yani demem o ki yakıt anlaminda zorlanirsaniz ilerleyen yıllarda Megane'a LPG de taktirabilirsiniz.

hocam zaten aklımda Megane 3 2015 1.6 Touch Plus vardı, ama yeni kasa Megane çıkınca işler değişti, bir anda gözümden düştü araç, yeni kasası gelecek, ben son bitmiş kasasını alacağıma, Renault'un yeni yüzü Talisman-Megane4-Kadjarile eş uyumlu giden Clio 4 alırım, hem kasası hem motoru da yeni TCe motor diye düşünüyorum. Yeni Megane'ın gelişi beni etkiledi yani, keşke seneye çıksaydı da Megane 3 de kesin karar kılmıştım ne güzel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMG1 -- 29 Kasım 2015; 3:15:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MMG1

quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

Clio 4 0.9 yerine Megane 3 1.6 atmosferik daha iyi seçim olur bence. Touch plus donanım gayet dolu. Ayrıca ÖTV indirimli alacağınız için 5 yıl kullanma zorunlulugunuz var sanırım. Yani demem o ki yakıt anlaminda zorlanirsaniz ilerleyen yıllarda Megane'a LPG de taktirabilirsiniz.

hocam zaten aklımda Megane 3 2015 1.6 Touch Plus vardı, ama yeni kasa Megane çıkınca işler değişti, bir anda gözümden düştü araç, yeni kasası gelecek, ben son bitmiş kasasını alacağıma, Renault'un yeni yüzü Talisman-Megane4-Kadjarile eş uyumlu giden Clio 4 alırım, hem kasası hem motoru da yeni TCe motor diye düşünüyorum. Yeni Megane'ın gelişi beni etkiledi yani, keşke seneye çıksaydı da Megane 3 de kesin karar kılmıştım ne güzel

Alıntıları Göster
    Astra J kapın bi tane.Aynı paraya geliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amphioxus

Astra J kapın bi tane.Aynı paraya geliyor.

hocam o da doğru da işte içimde büyük bir durum var ya, eskiden böyle değildim, hatta bak aldığım ilk araç Seat Ibiza'ydı, nerede üretilmiş yerli mi değilmi hiç umrumda değildi, Megane Coupe'u da Renault sevgimden almıştım

şimdi ise yaştan dolayı, yaşanan gelişmelerden, işe girip çalışıyor olmamdan, hayatın zorluğunu görmemden, dış ticaret mezunu olarak gümrük firmasında ithalat-ihracat lojistikte çalışıp Bosch firmasının üretim malzemelerinin tedariğini yapmamızdan, felsefi güçlenmelerden vs hepsi harmanlanarak son yıllarda yerli malı yüzde 1'i bile ülkeye etkisi etsin diye yerli malına yönelme durumum oldu içimde ki hepimizin böyle olması lazım aslında, Fransa'ya bakıyorsun heryer Renault-Peugeot, Almanya Volkswagen, İsveç heryer Volvo, hep kendi ülke malına sahip çıkıyorlar
    malum telefon televizyonumuz vs samsung tabi ama keşke onda da arçelik-casper kullansak mesela, az bişey feragat etsek hertz'den vs. ikiside full hd sonuçta vs...

yani böyle yüksek meblağ otomobile yatırılacak sonuçta, Renault da binlerce işçi çalışıyor onların işini devam ettirmesi, aileleri vs 50 bin kişiyi etkileyen bi olgu döngü
    sen almazsan ben almazsam kim alacak Renault-Fiat. bu şekilde gelişecek ülke ve araçlar.
    böyle düşüncedeyim yani, eskiden böyle değildim işte, zamanla düşüncelerim bu yöne dönüyor, herşeyin en iyisini seçmek tabi en kolayı da biraz da bazı komfordan feragat da etmek mi gerekiyor sanki mühim durumlarda

Renault'u severim yani tüm araçlar yerli üretim olsa bile yine Renault'u öncelik alırdım, ki Opel, VW ithal araç olduğu için işte içime sinmiyor ( ki yeni Megane 4 de İspanya'da üretilecek ne kadar araca hayran olsam da :S )
    26 yaşında işe yeni girmiş olmasam, evli olsam yada 29-30 lu yaşlarda olsam direk Fiat Egea düşünürdüm, hem yerli hem çok güzel araç tebrik ederim Egea'yı da buradan.

özetle yani ben biraz daha komforlu, işçiliği biraz daha güzel, kağıt üzerinde baktığında daha mantıklı gelen araba süreyim diye, Bursa'daki Renault fabrikasının ürettiği araca sırt çevirmiş, bir bakıma hain olmuş gibi hissedeceğim kendimi :S O yüzden gönlüm hep Clio 4 0.9 TCe'de amiral rengi kırmızı rengiyle, ikilemim ise fiyatının şu sıra çok zamlı oluşu, makyajlı kasası gelecek mi, yada Yeni Megane'ın geldiğinde yapacağı etki... zaman herşeyin ilacı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMG1 -- 29 Kasım 2015; 3:46:20 >

• Hocam sen zaten herşeyi düşünmüş kafana koymuşsun. Daha niye soruyorsun ki ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dalga geçildiğini düşünüyorum :) işçinin parası diye gidipte daha kötü araba niye alayım
    0.9 tce motora uygulanıyor fakat clio çok dar 1 sene sonra pişman olursunuz c sınıfı araç akın

• Leon al kardeş sen 1.2

• Herkesin fikrine saygılıyım ama bu bütçeyle ve engelli muafiyetiyle araç alacak olsam kesinlikle C sınıfı alırdım.

• o halde neden megan almıyorsun,cilodan fazla yakmaz lpg uyumuda iyi, zaten yıllık mtv olayıda yok engelli araçlara.

• Kesinlikle bence yanlış tercih

• Kredi çekmeden alabiliyorsaniz megane3,gücünüz sadece clio ya yetiyor ise clio alın bence.bu yaşta arabaya binip gezmek varken kredi taksitleri ile boğuşmayin .bu arada megane 4 dediğiniz fiyatlardan türkiye ye giriş yapacak ise iş kötü,megane 3 kullanıcısı olarak megane 4 bekleyenlerdenim.yerli üretim konusunada fazla takilmayin,avantajiniz hangi markada çok ise mutlaka degerlendirmeye alın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • içine sinen arabayi al. artik büyük bir kronik sorunu olan araç kalmadi piyasada. simdi baska bişey alırsan bir daha için rahat etmicek

• Bu guzel firsati Clio alarak cope atiyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Airapper

Bu guzel firsati Clio alarak cope atiyorsunuz
    Bu araba ne ara bu kadar zamlandı yahu. 55 binlik falan bir araba değil yapmayın sakın. Ben daha satışa çıktığının ilk haftası 37000' e almıştım. Kırmızı renk, jant ve bir kaç opsiyon ile. Icon donanımdı. Bir dünya şikayetim oldu. Lansmandan sonra zamlandığı gibi çok zarar etmeden sattım.

Renault Megane için bütçenizi zorlamayın. 1.2 tsi golf, jetta, 1.2 308, 1.2 leon araştırıp pazarlıkla bütçenizi uyanı alın. Biliyorum ki o clio' dan daha 5 bin kilometrede trim sesleri başlayacak, o canlılık ve tasarımı, kalitesizliği hissettiğinizde bir anlam ifade etmeyecek. Ayrıca karma tüketim de 7.5-8' den aşağı düşmeyecek. Sanmayın ki çok ekonomik bir motor. Gitmesi için bayağı basmak gerekiyor. Uzun yolda tamam 4-4.5 arası yakalanıyor cc ile. Kısaca, icon' daki katlanır aynalar, anahtarsız giriş-çalıştırma gibi oyuncaklara para vermeyin.

• Adam ötvsiz araç alıyor. Aldığı arabaya bak. Clio Renault Türk markası değil. Sahiplerine yine para gidecek. Senin verdiğin para yine yurtdışına gidecek. Çok az bir kısmı işçilere gidebilir. O da önemsiz. Sen ben almazsak şirketler alır merak etme. İhtiyaçlarına hangisi uyuyorsa onu al. Renault diye kısıtlama kendini. Fransız arabası

• Valla o paralara yakin golf astra vb varken bu clio ve renault sevginizi cok anlamsiz buldum. Bahsettiginiz araci yani clio 4 0.9 tce icon 1 ay kiralik olarak kullanmistim. Rezalet bir arabaydi s ici yakit 8-9 lt idi ve araba gitmiyordu.. Yokuşlarda filan çok kötü performansi kesinlikle sollamaya cikmaniz çok zor.. Araba genel anlamda da çok kalitesiz zaten hayatta para veripde alacagim bir araç degil. Bence gidin golf astra gibi araçlari inceleyin belki karariniz degişir ayrica henüz daha piyasada olmayan megane 4 için ortaligi silip supurucek demenizde çok saçma.. Fotograflardanmi karar verdiniz buna ? Birçok kişi hiç begenmedi Turkiye icin konusuyorum Golf ün satış rakamlarina yaklaşmasi bile mümkün degil sonuç olarak o bir RENO. Bir fransiz yani Alman araclariyla hiç bir koşulda kiyaslayamam almanlara haksizlik olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 29 Kasım 2015; 10:55:22 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.