hangisini alsam kararsızım 16MB cache şart ama markada karar veremedim hep seagate kullandım yine devam mı etsem???
WD bulursan onu al derim tanıdığım biri aldı ayrıca sessiz
bende seagate i oneririm eski modelleri ses cikariyor ama simdilik oyle bir sorun yok
WD hiç bir yerde rastlamadım. Ama bulursam olabilir birde 500gb ide hdd varmıdır alsam sizce sorun olurmu?
Ben bundan yaklaşık 4-5 gün önce 16MB Cache'li 500 GB IDE Seagate HDD aldım ve çok memnun kaldım diyebilirim. Veri aktarımı çok hızlı ve okumada öyle tabi. Tavsiye ederim.
sata destekliyor aslında ilerde bi 500gb daha alıp RAID de düşünüyorum. Şu an tek 500 yeterli olur raid konusunda ne dersiniz? 1GB raid abartı mı olur birde ıde hdd ile raid olmaz mı?
yeni nesli anakartlar da ide yuvası olmucak ilerisi için sata al+500 gb raid yapıcam demişsin ya raid giderse o kadar veriyi naapıcaksın oturup ağlamak değil bi yerden atlamak lazım..ya raid 0+5 yap ya da al 2x80 gb raidi onlarla yap 500 gb depo olsunben seagate 7200.10 serisi öneririm.samsung sessiz ama ben sesli de olsa seagate ten şaşmam
WD'den uzak durmanı öneririm, çünkü bugüne kadar gördüğüm bad sactorlü HDD'lerin biri hariç tümü WD'di.
Seagate (Samsung) ya da Toshiba alabilirsin ama Seagate'i tavsiye ederim.
ortak karar seagateden yana 2.el bölümüne de bir ilan açayım 2.el hdd kullanmanın umarım bir sakıncası olmaz
Ya bu raid ne demek ya? Biri anlatabilirmi?
quote:
Orjinalden alıntı: tech_türk
WD'den uzak durmanı öneririm, çünkü bugüne kadar gördüğüm bad sactorlü HDD'lerin biri hariç tümü WD'di.
Seagate (Samsung) ya da Toshiba alabilirsin ama Seagate'i tavsiye ederim.
Toshiba nın 3.5" hddleri Türkiye'de satılmıyor...
tavsiyem en sessiz , en soğuk ve en hızlı (64 mb/sn) (sadece seagate 7200.10 serisi 67-68 mb/sn okuyor , fiyatları pahalı) samsung hd501lj'dir. seagateler bayağı sesli bence, 7200.10 serisinde bile gideremediler bunu.ısınıyor da diyebiliriz , samsung daha başarılı bu konuda.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme