Şimdi Ara

508 SW (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
459
Cevap
12
Favori
30.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: beyinsis

övüp övüp duruyosunuz da benim tdi passat ile istanbul içi yakışım senin adana'daki yakışından düşük. hiçbir zaman klimayı kapatmam ben. insan gibi derken uzun yolda sakin kullanımı kastediyorsun sanırım 4.5 en fazla tdi passat. yani hdi çok da özel bir motor değilmiş.

Alıntıları Göster
    Birşey övdügümuz yok aracın artısı eksisi ne ise onu yazıyoruz.
    Tabiki özel bir motor değil.
    Milyonlarca üretilen satılan sıradan bir motor.
    Keşke sizde kendi aracınız için benim yazdığım kadar şeffaf bir konu açsanız da insanların faydasına bir iş yapsanız.
    Bütün gün bütün araçları kendi aracınızla kıyaslayıp benim aracım şöyle benim aracım böyle demekten daha faydalı olursunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

övüp övüp duruyosunuz da benim tdi passat ile istanbul içi yakışım senin adana'daki yakışından düşük. hiçbir zaman klimayı kapatmam ben. insan gibi derken uzun yolda sakin kullanımı kastediyorsun sanırım 4.5 en fazla tdi passat. yani hdi çok da özel bir motor değilmiş.

Alıntıları Göster
    Kullanım sitili ve girdiğiniz trafiğin, lastik ebatınızın, araçta yolculuk edilen kişinin ve aracın saf ağırlığının, yol ve rüzgarın sürtünme kat sayısının, kat edilen güzergahtaki eğimin ve daha birçok şeyin etkili olduğu yakıt tüketimi hakkında atıp tutmak doğru olmaz.

Ancak İstanbul'da 1 DEPODA takıt tüketiminizi, ortalama hız değeriyle paylaşır mısınız? Aracınız kaç kg, manuel mi otomatik mi? Kaç km'de, lastiklerinin ölçüsü nedir? Bunlarla paylaşın bakalım TDI mı yaman HDI mı.

Ben hodri meydan diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Kullanım sitili ve girdiğiniz trafiğin, lastik ebatınızın, araçta yolculuk edilen kişinin ve aracın saf ağırlığının, yol ve rüzgarın sürtünme kat sayısının, kat edilen güzergahtaki eğimin ve daha birçok şeyin etkili olduğu yakıt tüketimi hakkında atıp tutmak doğru olmaz.

Ancak İstanbul'da 1 DEPODA takıt tüketiminizi, ortalama hız değeriyle paylaşır mısınız? Aracınız kaç kg, manuel mi otomatik mi? Kaç km'de, lastiklerinin ölçüsü nedir? Bunlarla paylaşın bakalım TDI mı yaman HDI mı.

Ben hodri meydan diyorum.

Alıntıları Göster
    Tmm. Fulleyim paylaşıcam

• Buda geçen gün paylaştığım yolun dönüşü.
    Ankara-Adana.
    Araçta giderkende gelirken de 1 yetişkin 1 çocuk ve lafı edilmeyecek kadar bagaj var gidişte de gelişte de klima full açık.
    (Birde baştan yazayım ben yolda az yakayım yakıt kasayim diye uğraşmıyorum tamamen keyifle araç kullanıyorum keyiften kastım 18 lik ergenler gibi araç kullanmak değil tabi ki. Zaten ortalama hızdan nasıl gittiğim anlaşılıyordur)
    508 SW

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

1 yılı doldurduk arkadaşlar, araç 142.000 km ye geldi bu bir yılda neler yaşadık bi özetleyelim.(araç bende kaldığı sürece ve bizde yazacak derman olduğu sürece her yıl yaşananları toplu olarak bu şekilde güncellemeye çalışacağım)
    Önce sorunlar:
    İki temel sorun yaşadık arkadaşlar birincisi bizim kullanım özelliklerimiz nedeniyle (sürekli kısa mesafe ve şehir içi kullanımı) partikül filtresi rejenarasyon uyarısı aldık (detayları yukarıda km km var) ancak son 4 aydır işe gitmek için hafta içi diğer aracımızı kullanıyoruz böylece bu derdimiz bitti.
    Bir diğer sorun ise ön cam değişimi ve aracın ağır bakımı sonrası başlayan trim sesleri, bunu da biraz ilgilenerek çok çok azalttım ama sıfırlanmadı.

Yapılan harcamalar:
    Konuyu açtığımda bu araçların potansiyel masraf kalemleri hakkında bilgi vermiştim neredeyse eksiksiz olarak hepsini yaptırdım😁. Nedir bunlar.
    Alır almaz eskiyen paspasları yeniledim
    Sol ayna sinyali sıkıntılıydı onu değiştirdim
    2 takım rbw silecek aldım.
    Start stop aküyü varta ile yeniledim
    Arka fren balatalarını yeniledim
    Baskı balata değiştirdim (daha giderdi ama aracı hırpalamak istemedim)
    Triger_devirdaim_gergi setlerini değiştirdim (daha km si gelmemişti ama kafam rahat olsun istedim)
    Bakımını yaptırdım.
    Aracı alır almaz aldığım ve 10.000 km yaptığım lastikleri beğenmediğimden tekrar değiştirdim.(bu extra maliyet oldu ama allahtan o lastikleri satarak maliyeti biraz düşürdüm)
    Hem yazlık hem kışlık 1 er takım lastik aldım.

Ben almadan hemen önce aracın enjektörlerininde değiştiğini hesaba katarsak aracın 1 yıllık masrafı 20.000 TL yi geçmiş durumda.

Peki önümüzdeki süreçte bizi bekleyen neler olabilir yavaş yavaş xenon ampüllerin ışıkları renklenmeye başlıyor yani acelesi yok ama ileride ampül değişimi gerekebilir.
    150.000 km civarında partikül filtre sıvısı takviyesi gerekebilir.
    Başka bir sıkıntı çıkmazsa bu ikiside çok maliyetli (toplam 1000_1500 tl arası) şeyler değil.
    Sonuç olarak 1 yıllık kullanımımız sırasında araç bize sarf malzemeleri haricinde masraf açmadı.
    Şu an yaptıklarımız ile de 5 sene civarı sarf malzemesi masrafı olmadan bineriz diye düşünüyorum.

(Bu kadar açıklamayı ve detayı belki birilerinin işine yarar diye yazıyorum arkadaşlar)

1 yılı daha doldurduk Pandemi şartları nedeniyle eve kapanmış oldugumuzdan bu yıl aracı çok kullanma şansımiz olmadı, dolayısıyla 8.000 km gibi az bir km yaptık. Ve aracımız 150.000 km ye geldi.

Bu 1 sene de aracin bize ne masraflar açtığına gelecek olursak.

Konuda daha öncede belirtmiştim Sağ iki kapı camı (Adana'da yaz güneşini günler boyunca aynıdır taraftan yediği için) 1 hafta arayla düştüler, taşıyıcı asansorun plastik bir parçası kırılıyor, onları yaptırdım. 1 cam için önce 125 bir sonraki de ise 150 TL verdim.

Bu sene şeytan kulağına kurşun başka hiç sıkıntı yaşamadık.

Dünde aracın yağını (5_30 Total) kendim alarak (yetkili serviste) bakıma soktum orjinal filtre yerine Eurorepar filtre kullandık mazot filtresi dahil 500 TL verdim.

Bir takımda kışa girmeden RBW silecek almıştım.

Paylaşayım istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 23 Şubat 2021; 21:31:8 >

• Bu konunuzdan sonra dikkatimi çekmiş bir araç. Normalde sw dikkatimi çekmezken artık 508 önceliğinde sw alma hayalim var.

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt

Allah mutlu mesut günlerde keyifli surusler yapmayı nasip etsin.

Benim de eski peugeot 407 arabada aynı asansör plastik problemi olmuştu, 12yasindaydi araba. Cam filmi de varsa olur yani...

• quote:

Orijinalden alıntı: sml_akyz

Bu konunuzdan sonra dikkatimi çekmiş bir araç. Normalde sw dikkatimi çekmezken artık 508 önceliğinde sw alma hayalim var.

İnşallah istediğiniz gibi bir araç denk gelir.

Herşey gönlünüzce olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: KingOfAnarchy

Allah mutlu mesut günlerde keyifli surusler yapmayı nasip etsin.

Benim de eski peugeot 407 arabada aynı asansör plastik problemi olmuştu, 12yasindaydi araba. Cam filmi de varsa olur yani...

Olur tabi hocam, şikayet anlaminda yazmadım bilgi mahiyetinde paylaşıyorum yoksa bunlar lafı edilecek önemli şeyler değil.

Bu yaşta bu km deki araçlarda her yıl ufak tefek sıkıntılar beklemek gerekir zaten, önemli olan can sıkacak sürprizler yaşatmasın. Gerisi sıkıntı değil.

İlginize teşekkür ederim.

• 508 SW gerçekten güzel bir araç. Yenisi de çok şık olmuş. Daha önce paylaştığınız masraflar gayet makul ve yakıt harcaması da mükemmel. İyi günlerde, kazasız belasiz kullanmanızı dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: forcsf

508 SW gerçekten güzel bir araç. Yenisi de çok şık olmuş. Daha önce paylaştığınız masraflar gayet makul ve yakıt harcaması da mükemmel. İyi günlerde, kazasız belasiz kullanmanızı dilerim.

Teşekkür ederim, herkese kazasız belasız sürüşler 🖐️

• herkese selamlar

maddi sıkışıklık yüzünden passat variant aracımı satıp yine sw alma niyetindeyim ve 508 sw gözüme takıldı aslında passattan öncede bakardım da passat denk gelince 2 yıl keyifle kullandık. Ankara'da var mıdır ustası aracın kronik sorunu vs var mıdır ? baktığım araç 160.000 de siyah cam tavanlı(şart) nelere dikkat etmem gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim

saygılar

• burcink kullanıcısına yanıt

Ustası boldur çünkü motor çok satılmış olan bir motor. Hele Ankara'da kralı vardır.

• sıfırı olsa almak istediğim bir araç . gayet güzel bir aile arabası . ikinci ellerine baktığımda çok yüksek km ler gördüm . araçlar hep dizeldi bana göre saatli bomba . şimdi hem sıfır sw model yok hemde sıfırı 550 bin lira. bunu alacağıma gider ev alırım .

peugeot başka model bir sw sini kullanıyorum . bu araca kötü diyen gidip clio kullansın .

elim değmişken peugeot sorunlu diyenlere de cevap vereyim. hayır arkadaşım değil . modifiyeye uygun tipte araçlar olduğu için apaçiler alıp sağını solunu deliyor,basıyor . bunu da bilinçsiz yapıyorlar tabi. sonra alınca senin elinde patlıyor . aracının bakımını kendi yapan biri olarak gayet güzel araçlardır. aileden , temiz ikinci kullanıcısı olarak satın alıp kullanılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow in cornfield -- 17 Eylül 2021; 17:45:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burcink

herkese selamlar

maddi sıkışıklık yüzünden passat variant aracımı satıp yine sw alma niyetindeyim ve 508 sw gözüme takıldı aslında passattan öncede bakardım da passat denk gelince 2 yıl keyifle kullandık. Ankara'da var mıdır ustası aracın kronik sorunu vs var mıdır ? baktığım araç 160.000 de siyah cam tavanlı(şart) nelere dikkat etmem gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim

saygılar

508 SWİkinci_el_otomobil_tavsiyeyoutube
    2012 model 152.000 km deki bir Peugeot 508 1.6 e-hdi nin bakım geçmişi ve çıkan sorunları..
    https://www.youtube.com/watch?v=KtbJ1dDepWA&feature=youtu.be

Bu videoyu mutlaka izleyin, konunun ilk mesajınida mutlaka okuyun derim.

Ankara'da bu aracın çok iyi ustaları var bu motor Türkiye de en fazla satılan motorlardan birisi usta ve parça sıkıntısı olmaz.

Nelere dikkat edileceği hususunda ise konunun ilk mesajında belirttiğim şeylere dikkat edin yeter.

• Bu arada konuyu ihmal etmiş en son Şubat ayında yazmışım.
    Gelelim Şubat ayından bu tarafa neler yasadigimiza
    Öncelikle geçen sene aracın sağ taraf cam asansörlerinin düştüğünü yazmıştım.
    Bu sene Mart-nisan gibi sol arka taraf asansörü de düştü bunu 150 TL ye yaptırıp sürücü cami acaba ne zaman düşer diye beklemeye başladım, Allah'ın emri çünkü 4 ude düşecek ama hiç olmayacak bir yerde yarı Türkiye turu yaptığım bir anda Şavşat ta düştü.
    Trabzon'da yaptırdım Trabzon'da bu işe 200 TL alıyorlarmış bunuda öğrendik ve 4 caminda asansörünü yenilemiş olduk. Artık kafa rahat

Bu arada Haziran başından Ağustos sonuna tam 9000 km uzun yol yaptım.

Bu 9000 km nin en sonuncusunda ise aşağıdaki rotayı izleyerek kuş uçmaz kervan gecmez dağ yollarında bagajda her duruma hazır bir şekilde (yorgan, yastık vesaireyle) gezdim, süperdi valla tadı damağımda kaldı.

508 SW

Dönüşte aracı ustaya götürdüm herşeyine baktık ve motor kulaklarını değiştirdik alt çatal ve sağ kulak için 650 TL verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 17 Eylül 2021; 20:15:44 >

• 1 yılı daha tamamladık, araç 163.000 km ye geldi.

Gelelim 2022 de araca ne masraflar yaptığımıza;

Öncelikle yukarıda belirttiğim gibi sol 2 cam asansörü de arızalandı, 350 TL bunları değiştirmek için harcadım.

Yazın 2 motor kulağını değiştirmiş 600 lira vermiştim.

Geçen ay yetkili serviste (yağı ben alıp götürerek) bakımını yaptırdım. Yağı zamlar gelmeden önce 150 liraya almıştım 600 TL de servise filtreler ve işçilik için ödedim.

Yine geçen ay sanayide fartikul filtresini komple sökerek temizlettim 600 TL de buna ödedim.

Her yıl yaptığım gibi 1 takım rbw silecek aldım 50 TL.

Sonuç olarak bakım ve sarf malzemeleri dahil 2022 yılında aracın bize masrafı 2350 TL oldu.

Bu sene yazın uzun yol gezilerime başlamadan fren sistemini komple elden gecirecegim, yavaş yavaş diskleri degistirmenin zamanıdır bence, balatalarda inceliyorlar bunlar degisirken fren hidroligini de değiştiririz.

(Zaman içinde yaşananları paylaşmaya devam edeceğim)

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt

Hocam aracı sattığınızı hatırlıyorum, satış yaşanmadı mı?

Masraflar cidden düşük, korkulan Peugeot masrafları yaşanmamış

• Gunpower-storm kullanıcısına yanıt

Evet aracı satışa çıkardım ancak satılmadı, insanlar pert araçlar fiyatına hatasız boyasız sıfır masrafı olan bütün bakımları yapılmış tertemiz aracı almak istiyorlar benimde hiçbir aciliyetim ve şikayetim olmadığı için bu aracı o fiyatlara vermeye elin varmıyor. Ve araç duruyor, biz de yeni rotalar yapıp yeni yollara yine keyifle yelken açıyoruz.

Sizin 508 ne oldu duruyor mu?

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.