Şimdi Ara

50cc SCOOTER FİKİRLEŞME PLATFORMU (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
499
Cevap
21
Favori
134.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ben biraz araştırdım, wing kullancıları kısa sürede satıyor, enjeksiyon lu olduğundan hız konusunda çok şikayet var, RKS Azure almak daha mantıklı diyorlar.

İyi araştırmak lazım...

• Bende almayı düşünüyorum. Mondial Turismo 50 var enjeksiyonlu 19000 lira fiyatı. Bide Kuba blueberry pro karbüratörlü var onunda fiyatı 20700 ikisi arasında kaldım. Tecrübelerinizi paylaşır mısınız kullanan arkadaşlarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen hafta turismo aldım 150 km deyim. Gayet memnunum. Ne aldığınızı biliyorsanız gayet yeterli.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 50cc SCOOTER FİKİRLEŞME PLATFORMU

• volkan_efe kullanıcısına yanıt

Kullanan bir kaç kişiyle görüşmüştük memnunlardi. Enjeksiyonlu olduğu icin silindir kiti takılsa bir faydası yoktu. Şimdi yazılım ile çözülüyormuş sanırım bayilerde.

Ben genel olarak 50cc den vazgeçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chile_Mix -- 20 Mayıs 2022; 13:49:19 >
  • Dostlar cup modeller arasında en son motolux africa king ve rks sniper pro arasında kararsızlık içinde kaldım. Ne tavsiye edersiniz fikirlere açık ve muhtacım.

• cumarbaz kullanıcısına yanıt
    İki modelle de ilgili hiçbir bilgim yok ancak 50 lil scooter alma arayışındayken bir motorsiklet tamircisiyle görüşmüştüm rks sniper al diye tavsiyede bulunmuştu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Daha önce motorla hiç ilişiği olmayan biri olarak işe gidiş geliş amacıyla motor almayı düşünmeye başladım. Fakat kafamı kurcalayan şeyler var. Bilgili arkadaşlardan destek rica ediyorum.

Konuda öne çıkan volkan_efe'nin detaylı yazdıklarını okuduktan sonra daha da düşünür oldum.

1) İş yeri ile ev arasındaki mesafe ortalama 40 km. 50 cc bir scooter ile otoyola çıkarak bu mesafe katedilebilir mi ?

2) Eğer olurda alırsam, bir şekilde çalınmasından çekiniyorum. Bu motorlara kasko yapılmadığını, yapılsa bile bedelin bir motor parası kadar olduğunu duydum. Ama ruhsat olmadığı için teyit edemedim. Bu ne kadar doğru ?

3) İlk motor için hangi modellere bakmalıyım ? Dediğim gibi daha önce hiç motorla bir deneyimim olmadığı için bu konuda tamamen sıfırım. Bu dönemde karbüratörlü motorun olduğunu az önce konuda okudum.

• emrec4nl4r E kullanıcısına yanıt

1) Gidilir ama ben gitmezdim. Bu motorları tapagaz kullanamayacağınıda hesaba kattığımızda yapacağın seyir hızın 50 55 km olacak buda 40km için 50 dk uğraşmak demek. Çok sabırlıyımdır diyorsan eyw, ama hafiflikten dolayı bir hayli konforsuzdurlar ve ne zaman seni yolda bırakacakları hiç belli olmuyor. Yok illa 50cc diyorsan; full ekipman + 10 bin km deneyim + scooter yerine cub öneririm.

2) Bu sorunun cevabını en iyi sigortacı verir. Arayıp sorabilirsin para almazlar korkma. Ben olsaydım (ki böyle yapıyorum zaten) kasko yerine aylık gps takip sistemi ve abus kilit alırdım.

3) Tavsiyelerim 2 sayfa geridedir, değişmediler, değişmezler.

• oKsyqeN kullanıcısına yanıt

Vermiş olduğun bilgiler için teşekkür ederim. Aylık gps takip sistemi için ödediğin tutar ne kadar ? Birde varsa araştırabileceğim firma ya da paylaşabileceğin bir detay var mı ?

Bu arada toplu taşıma ile 2.5 saatte gidiyorum yine 50 dakika benim için çok avantajlı diye düşünüyorum. Ama yolda bırakma durumu ürkütmedi değil. 50 cc istememin nedeni de bir daha ehliyet alma uğraşına girmek gerekmeyecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrec4nl4r

Vermiş olduğun bilgiler için teşekkür ederim. Aylık gps takip sistemi için ödediğin tutar ne kadar ? Birde varsa araştırabileceğim firma ya da paylaşabileceğin bir detay var mı ?

Bu arada toplu taşıma ile 2.5 saatte gidiyorum yine 50 dakika benim için çok avantajlı diye düşünüyorum. Ama yolda bırakma durumu ürkütmedi değil. 50 cc istememin nedeni de bir daha ehliyet alma uğraşına girmek gerekmeyecek.

Motolux Rossi icin guzel geri donusler var. 80cc ye cevirip bahsettiginiz kosullarda daha rahat kullanabilirsiniz.

Bende arora cappucino var 80cc ye cevrilmis. Mekanik anlamda hic bir sıkıntı yaşamadim fakat şasede kaynak yerinden kopma oldu. Bu olay olmasaydi capucino alin derdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tafo0911 -- 24 Mayıs 2022; 18:4:36 >
  • Arkadaşlar bugün rks bitter 50 için bayiye kaporasini verdim.

Yuki enzo
    Arora cappucino
    Kuba blueberry

4. 50 cc motorum yakında teslim edilecek,
    Rks bitter mayıs ayında çıktı, genis bir kasası ve aynı kasa ile 125cc ve 50cc motor seçenekleri var.

Kasa olarak gayet hoşuma gitti, cappucino dan daha keyifli ve albenili diyebilirim.

Gelelim fiyatına 80cc revizeli olarak 9 Taksitli fiyatı 27.000 tl oldu. + ruhsat ve plaka masrafi...

2 hafta önce ilk bayiden görüp incelediğimde 26.000 tl fiyat almıştım. Sanıyorum 2 hafta sonra 28.000 tl ye bulamayız... alınmış alınmıştır. Bekleyenlere tavsiyem bugün dünden ucuz o nedenle bekleme hatasına düşmeyin...
    50cc SCOOTER FİKİRLEŞME PLATFORMU

• 20000 tl civarında fiyata sahip , 20 km iş mesafesinde 1 km si 40 derece yokuş olan biryerde kullanmak üzere 50cc motor bakıyorum. ilk motor tecrubem olacak. rks blazer xr , mondıal wing aklımdakı modeller ancak. mondial wing 80 cc dönüşümü yok denılıyor ve yokuş performansı üzer dıyorlar. tecrubelı arkadaşların önerısını alabılır mıyım. motoru bır sure kullanıp satacagım o yuzden pıyasası olması da onemlı

• otter123 kullanıcısına yanıt

Rks blazer xr hoşuna gidiyor sa ikisi arasında kesinlikle tercihim bu olurdu.

Wing yerine de rks azure ye bakabilirsin...

Malesef Ki 20.000 tl ye ikisinin de 2. Elini alirsin artık, böyle giderse temmuz da 25.000 tl de yetmeyecek...

Öncelikle motorunuz hayırlı olsun.

Plaka, ruhsat güncel tutar ne kadar acaba? Mağaza faturayı veriyor, sonra biz ne yapıyoruz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamivural kullanıcısına yanıt

Teşekkür ediyorum.

Sana motorun faturası vs. Evrakları veriyorlar onunla noter e gidiyorsun, noter işlemlerini yapıyor, plaka numarası noter de belirleniyor, ruhsatını veriyor noter sana ordan çıkıp plaka bastırmaya şoförler odasına gidiyorsun...

Noter masrafi 297 tl verdim motoru alıp eve getirdim, plaka çıkaramadım henüz, plaka masrafim olacak 40 tl bunun üzerine, yani toplam 350 tl ye hallediyorum.

Sen kendin yapmayıp aracıya verirsen 150 tl artı dediler, haftaya ben gidip alırım dedim o nedenle vermedim onlara  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan_efe -- 3 Haziran 2022; 13:42:11 >
  • 2021/9 Aydan bu yana kullandığım sıfır km aldığım Kuba Trendy XC 50 ile güzel yolculuklara imza atarken 1250 km de motor sorunlar çıkarmaya başladı. Normal gidiş esnasında birden güç kaybediyor ve çekişten düşüyor sonra birden açılıyor ve eski halini alıyor. Yakıt - ateşleme sisteminde bir sorun kaynağına işaret ediyor gibi ama her noktayı kontrol ettim bir şey bulamadım. Benzin filtresi olmaması sebebiyle karbüratör pislik çekse devamlı yapar oda değil diye düşünüyorum. Böyle bir tecrübe yaşayan bilgilerini paylaşır ise sevinirim. Bu sorundan bir kaç gün önce de motor çalışmadı sürekli marş yaptım ama bir türlü olmadı pes edip bıraktım geri döndüğümde emiş fitresinin oradan benzin aktığını gördüm. Depo tam dolu ve hava sıcaktı. Sanırım musluk o an görev yapmayıp kaçırma yaptı, karbüratör filtre emiş tarafından ve silindir tarafından her yeri benzine boğdu. Emiş manifoltunu söküp marş yapınca benzin uçtu tekrar çalıştı o zaman. 2 gün sonra da bu başıma geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IORI -- 3 Haziran 2022; 13:58:35 >

Aman iyi, masraf çok deilmiş, cvp için tsk.

• selamivural kullanıcısına yanıt

Kişisel fikrimi yazayım, bence çok... 1.500.000 TL (bir buçuk milyona) araba alan da 27.000 TL'ye motor alan da aynı noter masrafını ödüyor...

yazacak çok şey var da...

Son senelerde hiç araç alma veya satma işim olmadı, onun için noter işlerini ve fiyatlarını bilmiyorum ama bir haksızlık var noter fiyatlarında.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.