Şimdi Ara

532, bankadan kredi alırken bile avantaj sağlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 0532 alan kodunun Türkiye’de artık bir itibar markası haline geldiğini belirten Süreyya Ciliv, şöyle konuştu: "İki büyük bankanın yöneticileri ile biraraya geldim. Bana kredi başvurularında, 0532 ile başlayan cep telefonuna sahip olanların avantajlı olduğunu bile söylediler. Çünkü, onlar 0532 alan kodlu cep telefonuna sahip birinin, ödemelerinin düzenli yapan biri olduğunu düşünüyorlar."

Süreyya CİLİV

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/5827174.asp?gid=52

• Çok saçma düşünüyorlarmış
  • Allahım bu ülkede ne kadar çok gösterişe aldanan insanlar var, banka müdürleri bile buna dahil. Yapı-Kredi'yi başarısından dolayı çok severim, Turkcell'le aynı kişiye sahip olmalarından mı bilmiyorum böyle bir reklam yapmışlar ufaktan..
  • Bankaların sizin bilmediğiniz kriterleri vardır. Onlar için önemli olan sizin geri ödemedeki güvenilirliğinizdir. Her şeyden önce güven isterler. Kazancınız ikinci planda kalır. 532'li hattı kullanan bir insan ödemesini yıllarca düzenli yapmış olacak ki hattı halen aktif diye düşünüp daha güvenilir buluyorlar. Kendilerince mantıklı bir sebep.

-Son bi kaç yıl içinde kaç iş değiştirdiğiniz.

-Diğer bankalardaki kredi borçlarınız yada kredi kartı ve onun borçları

- Çalıştığınız sektörde eski olmanız

Gibi unsurlar kredi skorunuzu etkiler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: basturkemin

Allahım bu ülkede ne kadar çok gösterişe aldanan insanlar var, banka müdürleri bile buna dahil. Yapı-Kredi'yi başarısından dolayı çok severim, Turkcell'le aynı kişiye sahip olmalarından mı bilmiyorum böyle bir reklam yapmışlar ufaktan..

Yapı-Kredi satılalı çok oldu.
    Ayrıca sadece numarasına göre kredi veriyoruz dememiş. Sadece bu bir etken. Kaldı ki mantıklı bir etken. Çünkü faturalı hat kullanan bir abone ödemelerini düzgün yapmak zorunda hattının açık kalması için.
  • quote:

Orjinalden alıntı: k_t_destek

quote:

Allahım bu ülkede ne kadar çok gösterişe aldanan insanlar var, banka müdürleri bile buna dahil. Yapı-Kredi'yi başarısından dolayı çok severim, Turkcell'le aynı kişiye sahip olmalarından mı bilmiyorum böyle bir reklam yapmışlar ufaktan..

Ayrıca sadece numarasına göre kredi veriyoruz dememiş. Sadece bu bir etken. Kaldı ki mantıklı bir etken. Çünkü faturalı hat kullanan bir abone ödemelerini düzgün yapmak zorunda hattının açık kalması için.

hiçte mantıklı bir etken değil, bugün bir 532 hat alıp ödemeyip 2 gün sonra yeni bir tane daha alabilirim. Diğer numaralardan hiçte bir farkı yok. Belki 532 alıp borcunu ödemeyecek bir adamdan, 506 kullanıp faturalarını çok daha düzgün ödeyen yada borçlarına daha sadık bir insan olabilmem de mümkün. Yani bence kesinlikle bir etmen olmamalı.

Ayrıca bu haber 2007'nin başında yazılmış. Yani Yapı-Kredi'nin satıldığı dönem civarlarında..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: k_t_destek

quote:

hiçte mantıklı bir etken değil, bugün bir 532 hat alıp ödemeyip 2 gün sonra yeni bir tane daha alabilirim. Diğer numaralardan hiçte bir farkı yok. Belki 532 alıp borcunu ödemeyecek bir adamdan, 506 kullanıp faturalarını çok daha düzgün ödeyen yada borçlarına daha sadık bir insan olabilmem de mümkün. Yani bence kesinlikle bir etmen olmamalı.

Ayrıca bu haber 2007'nin başında yazılmış. Yani Yapı-Kredi'nin satıldığı dönem civarlarında..

Kimsenin sadece hattı 532 diye kredi verecek kadar aptal olduğunu zannetmiyorum ama demek ki karar verirken 532'li hat olması bir artı sağlıyor.
    2007'de çoktan satılmıştı YKB.

http://www.aksam.com.tr/haber.asp?a=8383,6&tarih=07.10.2005

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet kesinlikle sırf 532'li diye verecek değiller. Ancak duyduğuma göre 9 kriterden birinin %45'iymiş.

Bu arada bir arkadaş 532 alıp alıp borcumu ödemem demiş. Turkcell'e ödenmemiş fatura borcu olan biri, bir daha turkcell'den faturalı hat alamaz. Alır da açmazlar daha doğrusu...
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatihgülçiçek

Bankaların sizin bilmediğiniz kriterleri vardır. Onlar için önemli olan sizin geri ödemedeki güvenilirliğinizdir. Her şeyden önce güven isterler. Kazancınız ikinci planda kalır. 532'li hattı kullanan bir insan ödemesini yıllarca düzenli yapmış olacak ki hattı halen aktif diye düşünüp daha güvenilir buluyorlar. Kendilerince mantıklı bir sebep.

Abi üzgünüm ama dediklerinle kredi olayının alakası yok

son 3 yılda 7 tane iş değiştirdim.

6 000 YTL borcum var hala ödemekle de uğraşıyorum. (biter mi bu bana bağlı biraz)

sektörüm yok çünkü farklı işler yapıyorum.

ama bana bankalar hala kredi veriyor... (hem de çatır çatır) Üstüne kredi puanım 62 (%)(merkez bankası kredi havuzu)...bunlar kredi kriterleri olsaydı bu ülke de kimsede para olmazdı..

hele ki 0532 ile başlayan bir hattım da yok :) 0 536 ile başlayan bi hattım var , sanırım banka da kalkıp ne zaman kontor yukluyor düzenli mi diye bakmaz değil mi?

• quote:

Orjinalden alıntı: webelectronics

quote:

Orjinalden alıntı: fatihgülçiçek

Bankaların sizin bilmediğiniz kriterleri vardır. Onlar için önemli olan sizin geri ödemedeki güvenilirliğinizdir. Her şeyden önce güven isterler. Kazancınız ikinci planda kalır. 532'li hattı kullanan bir insan ödemesini yıllarca düzenli yapmış olacak ki hattı halen aktif diye düşünüp daha güvenilir buluyorlar. Kendilerince mantıklı bir sebep.

Abi üzgünüm ama dediklerinle kredi olayının alakası yok

son 3 yılda 7 tane iş değiştirdim.

6 000 YTL borcum var hala ödemekle de uğraşıyorum. (biter mi bu bana bağlı biraz)

sektörüm yok çünkü farklı işler yapıyorum.

ama bana bankalar hala kredi veriyor... (hem de çatır çatır) Üstüne kredi puanım 62 (%)(merkez bankası kredi havuzu)...bunlar kredi kriterleri olsaydı bu ülke de kimsede para olmazdı..

hele ki 0532 ile başlayan bir hattım da yok :) 0 536 ile başlayan bi hattım var , sanırım banka da kalkıp ne zaman kontor yukluyor düzenli mi diye bakmaz değil mi?

Amcam Muğla Garanti Bankası'nın Şube Müdürüdür. Geçen yaz yaptığım sohbetlerde bu olayları bana söylemişti. Yalan söylemesi için herhangi bir sebep yok aslına bakarsan

Bahsettiğiniz para kredi bile sayılmaz. Cümleyi okursanız o maddelerin kredi almak için bir etken olduğundan bahsettim, kredi almanın bir şartı değil yani...

Bir de başka bir bankaya 20000 YTL konut kredisi borcun olsun mesela. Adamlardan 8000 YTL dolaylarında da kredi iste. Aynı maaşla o istediğin krediyi vermezler. Demek istediğim seninki risk tutarında bir borç değil.

Bankalar hiç bir zaman yaş tahtaya basmıyor.

• yaş tahtaya basmıyorlar ama bazı bankalarda insanların peşlerinden koşup kredi borcunuzu kapatalım diyor

ben kimseyi suçlamıyorum ama kriter yada özellik ya da farklı bir anlamda etken değil. Çünkü krediyi veren banka senin sadece mali durumuna bakabiliyor. Kalkıp iş ya da sürekliliğini göremiyor. (4 ayda bir dosyan güncelleniyor Merkez bankasında) Madem Garanti dedin ben de İşbankası diyeyim(-ki bu bankada T.C nin bankası ). ikimizde ortak konudayız fakat farklı bakış açıları olmasın diye dedim. Umarım kalp kırmamışızdır

• Mantık olarak doğru. ama 32li hat kullanıpta ortalarda dolaşan çok TOKATÇI tanıyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: mct2002

Çok saçma düşünüyorlarmış

Kesinlikle haklısın..
  • quote:

Orjinalden alıntı: basrimutaf

Mantık olarak doğru. ama 32li hat kullanıpta ortalarda dolaşan çok TOKATÇI tanıyorum..

+1903
  • İyide haber 1 sene 2 aylık

O zamanlar 532 hat yoktu şimdi heryerde bedava :)

Bankacılar salak değildir herhalde
  • kim ne derse desin asil insanlar turkcell faturalı hat kullanırlar. 533lü hat aldım şekerbank hariç tüm bankalardan aradılar kredi kartı yada kredi verelim falan filan. gerçi en çokta ayrım yapmayan tarifeli 0546 lı vodafonemi kullanıyorum olsun.
  • yemişler abiyi
  • quote:

Orjinalden alıntı: mct2002

Çok saçma düşünüyorlarmış

Bence de saçmalık kullanmadığım eski fiyaka numaralı bir 0532 li hattım var bir hayrını göremedim AVEA aldım.İlerde iyi fiyata satacağım tek hayrı budur benim için...
  • Ya kim alır ii fiyata :)

Artık bedava diyorum okumuyormusunuz..

Numara taşınabilirliğinden sonra hiç bir önemi kalmayacak
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.