Şimdi Ara

5800 Almaktan Bıkmadınız mı Kardeşler? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
1
Favori
3.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ThePhenoM

Sırf sizin için gittim 5530 aldım. :P

Yanlış yaptın.O büyük ekrandan ve GPS'ten ön kamerayı kullanan onlarca güzel oyun ve uygulamadan feragat ettin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NomadCRY

quote:

Yanlış yaptın.O büyük ekrandan ve GPS'ten ön kamerayı kullanan onlarca güzel oyun ve uygulamadan feragat ettin.

Gayet memnunum zaten uzunca bir araştırmıştım telefon almadan önce.3G,GPS falan pek lazım değil bana,konfor daha önemli.Fazla büyük ve kalın telefon sevmiyorum.Bu yüzden daha zarif olan 5530'u aldım.5800'ı ne yönden önde tutabilirim dersek daha sağlam,ön kamera bana göre.

• quote:

quote:

kesinlikle katılıyorum

• quote:

quote:

quote:

Gayet memnunum zaten uzunca bir araştırmıştım telefon almadan önce.3G,GPS falan pek lazım değil bana,konfor daha önemli.Fazla büyük ve kalın telefon sevmiyorum.Bu yüzden daha zarif olan 5530'u aldım.5800'ı ne yönden önde tutabilirim dersek daha sağlam,ön kamera bana göre.

Arada neredeyse hiç fiyat farkı yokken 5530 niye alınsın?Bir gün kullanmayacağım dediğin özellik gün gelir lazım olur.O zaman anlarsın ne demek istediğimi! Ama hayırlı olsun yine de.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arada neredeyse hiç fiyat farkı yokken 5530 niye alınsın?Bir gün kullanmayacağım dediğin özellik gün gelir lazım olur.O zaman anlarsın ne demek istediğimi! Ama hayırlı olsun yine de.

Sağol.Alalı bir ay falan oldu zaten.Bir defa aklım kurcalandı keşke 5800 alsa mıydım diye.O da sırf sağlamlığı için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Blasser

Herkeste 5800 var. Canım telefon artık sıradan oldu farkını kaybetti sanki.

Artık farklı telefonlara yönelin bence bu saatten sonra 5800 almanın bir mantığı kalmadı.

E250-6300 meselesine döndü resmen. Bırakın bence alacaklar.

Bu nası bi mantıktır?? Yani resmen birinci ağızdan tam tüketici mantığı... Herkezde olması demek, telefonun yada herhangi bir şeyin gözden düşmesi, laçkalaşması yada "piyasa" olması mı demektir??? Yazık böyle bir mantığa...

• quote:

Orijinalden alıntı: biojudas

Fiyat/performans olarak en iyi cihaz olduğu için olabilir mi acaba bu kadar tutulması?Sadece Türkiye'de değil dünyada bu patlamayı yaptı 5800.Şimdi alternatif telefonlara bakalım (yine Nokia cihazlara bakıyorum sadece)

N97,5800 ile aynı donanıma sahip olmasına rağmen widget desteği ve klavyesi yüzünden 1000TL eder mi?Etmez.
    X6 yine 5800 ile donanım ve yazılım olarak aynı (widget desteği de yok!) ve sadece Comes with music yüzünden ve ilkel bir kapasitif ekran taşıdığı için 1000TL eder mi?Etmez.

E millet tabii ki 5800 alacak,esas bombalar yılın son çeyreğinde ve yılbaşı gibi patlayacak.Şimdilik pusuya yatmalı,eğer illa telefon alınacaksa tercih yine 5800'dan yapılmalı bence.

Hocam burası biraz yanlış olmuş gibi bence kapasitif ekran, Symbian^3 işletim sistemi, Multi-Touch, 5MP kamera ve 3D grafik hızlandırıcısı çook ciddi farklar.

• Büyük ve dokunmatik ekranlı Nokia telefon bazıları için tam etraftakilere hava atmalık, fiyatıda uygun niye almasınlarki ?
  • "Dün bu saatlerde iyi ki almışım bu telefonu" dedikten sonra bu başlığı görmek pek ironik olmuş.

İzmir'den İstanbul'a tatile geldim ve aradan 10 gün geçti. İletişimden GPS'e kadar her işimi bununla görüyorum. Şu durumda iPhone falan hikaye benim nazarımda.

1 iPhone parasına 3 tane 5800 XM alınır. Fakat 5800 XM'in sadece GPS, ses ve fotoğraf özellikleriyle değeri iPhone'dan çok çok fazladır.

Telefonu sadece gösteriş için değil, teknolojinin nimetlerinden ve telefonun özelliklerinden sonuna kadar faydalanmak için alanlar ne demek istediğimi anlayacaktır. Geri kalanlara ise daha fazla anlatmaya çalışmak abesle iştigaldir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FireManBack

al işte yahu millet bakıyor özellikleri iyi fiyatı güzel alıyor ne alaka ahmet mehmet kullanıyorsa banane hem ıphone demissiniz fiyatı 3 kat fazla yazık vermem ben o kadar para gider notebook+5800 çekerim

Fevkalade bir yaklaşım.

Eylül ayında 575 TL'ye Samsung NC10 Netbook aldım.
    Şubat ayında 520 TL'ye 5800 XM aldım.
    Şu an ikisi de yanımda ve kullanıyorum.

Cebimde 1 iPhone alacak param olsa ve gidip iPhone alsam bunların hiçbirini alamam. Fakat iPhone almayıp bu ikisini alsam cebimde yine bunlardan birini daha alacak param kalır.

Peki şimdi soru şu: Bir iPhone'un yaptığı iş, ikisini geçtim bunlardan hangi birine bedeldir?

• quote:

Orijinalden alıntı: çok da nickimde

quote:

Orijinalden alıntı: g_boz

Daha iyi peynir-ekmek gibi alınması.. Yan sanayisi çok, yazılım desteği i-phone'nu çoktan geçti, tamir için servise gebe değilsin, aksesuar çoğaldı. Bence aklını kullan sende al

İşte o henüz olmadı.

çoktan oldu
  • quote:

quote:

quote:

Daha iyi peynir-ekmek gibi alınması.. Yan sanayisi çok, yazılım desteği i-phone'nu çoktan geçti, tamir için servise gebe değilsin, aksesuar çoğaldı. Bence aklını kullan sende al

İşte o henüz olmadı.

çoktan oldu

Evet çoktan oldu haberiniz yok sizin V100 yazılımla 3D Grafik Hızlandırıcısı eklendi.Kapasitif ekranla birlikte Multitouch geldi.Yeni yazılımla kamera 5.0 Megapiksele çıkarıldı bununla birlikte rezalet durumda olan fotoğraf çekimi ve kare atlayarak çekilen video sorunu ortadan kaldırıldı çalışmayan RDS çalışmaya başladı.Yavaşlık ve takılma sorunları da bitti Ovi artık AppleStore'ı öttürecek kalitede 15-20 saniyede (bazen dakikaları buluyor) açılan yazılımlar üretiyor...

Tercih meselesidir bu.Bende günde 1 reset haftada bir de yazılım formatı atamam WinMobile cihazım vardı yazılımla uğraşırken saatlerini harcama hevesini aldım telefon dediğin anında arama yapacak anında istediğin uygulamayı açacak telefonun kutusunu açtım mı kullanmaya başlarım sayfalarca ayarla yazılımla okuyup yapacam diye saatlerimi harcayamam...

Symbian ne zaman düzeltir kendini, sorunsuz hale gelir o zaman alırım Nokia.İsteyen kullanır bu haliyle çırpınıp durur ayar yapıcam diye.Tercih meselesi...

İphone'nun yanına bile yaklaşamaz...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: biojudas

Fiyat/performans olarak en iyi cihaz olduğu için olabilir mi acaba bu kadar tutulması?Sadece Türkiye'de değil dünyada bu patlamayı yaptı 5800.Şimdi alternatif telefonlara bakalım (yine Nokia cihazlara bakıyorum sadece)

N97,5800 ile aynı donanıma sahip olmasına rağmen widget desteği ve klavyesi yüzünden 1000TL eder mi?Etmez.
    X6 yine 5800 ile donanım ve yazılım olarak aynı (widget desteği de yok!) ve sadece Comes with music yüzünden ve ilkel bir kapasitif ekran taşıdığı için 1000TL eder mi?Etmez.

E millet tabii ki 5800 alacak,esas bombalar yılın son çeyreğinde ve yılbaşı gibi patlayacak.Şimdilik pusuya yatmalı,eğer illa telefon alınacaksa tercih yine 5800'dan yapılmalı bence.

Hocam burası biraz yanlış olmuş gibi bence kapasitif ekran, Symbian^3 işletim sistemi, Multi-Touch, 5MP kamera ve 3D grafik hızlandırıcısı çook ciddi farklar.

Hocam burası biraz yanlış olmuş gibi . X6 da Symbian 3,Multitouch, ve 3D hızlandırıcı KESİNLİKLE YOK.Tek fark kamera ve ekran.Bir yerde de bunu yazmıştın.Yanlış yani. Zaten daha Symbian ^3 çıkmadı bile. X6 Symbian S60V5 kullanıyor multitouch yok 3D hızlandırıcı da yok.Olsa 5800'ın yüzüne kimse bakmazdı zaten.

@ g_boz

Bende 5800 sahibiyim ama nokianın yazılım desteği asla ama asla iPhone'un yanına bile yetişemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 30 Haziran 2010; 19:42:21 >

• NomadCry zaten düzeltmiş ama size biraz araştırma yapmanızı öneririm.

Kapasitif ekran taşıyor olması X6'da multitouch özelliği olduğunu göstermez,sadece 5800'daki gibi yumuşak zeminli ve dayanıksız dokunmatik yüzey yerine biraz daha kaliteli ve sert bir yüzey var o kadar.Ayrıca Symbian^3'lü telefon daha piyasaya çıkmadı böyle bir kanıya nereden kapıldınız anlamadım?

Ne X6 ne 5800 ne N97 ne de N97 Mini de 3D hızlandırıcı da olmadığından Ericsson ve Samsung S60V5 telefonlarda çatır çatır oynanan 3D oyunları da oynayamıyoruz.Onu da kafanızdan silin bir kere.

Ben kameradan bahsetmeyi unutmuşum,NomadCry eklemiş;yine de 5MP kamera için 1000 TL hala verilmez :)
  • herkeste olması önemli değil. mühim olan işlevi. alalı 8 ay oluyor ve mutluyum. tüm işlerimi görebiliyorum nerdeyse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mz~

herkeste olması önemli değil. mühim olan işlevi. alalı 8 ay oluyor ve mutluyum. tüm işlerimi görebiliyorum nerdeyse.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yns

Evet çoktan oldu haberiniz yok sizin V100 yazılımla 3D Grafik Hızlandırıcısı eklendi.Kapasitif ekranla birlikte Multitouch geldi.Yeni yazılımla kamera 5.0 Megapiksele çıkarıldı bununla birlikte rezalet durumda olan fotoğraf çekimi ve kare atlayarak çekilen video sorunu ortadan kaldırıldı çalışmayan RDS çalışmaya başladı.Yavaşlık ve takılma sorunları da bitti Ovi artık AppleStore'ı öttürecek kalitede 15-20 saniyede (bazen dakikaları buluyor) açılan yazılımlar üretiyor...

bu hangi telefon için bahsettin anlamadım ben ? 5800 içinse yenimi çıktı bu v100 müdür neyse ? anlamadım :S:D uzun zamandır takip edemiyorum o yüzden soruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SIRINGHA -- 30 Haziran 2010; 18:42:18 >

• Heheh gidiyimde satıyım bari telefonu.Adamda sorar hayırdır niye satıyosun ? "E abi herkesde var artık, bir özelliği kalmadıki"
    Hava atacam kimse de yok diye herkesin dediği gibi Iphone mu alıyım ? Keza Iphone hava atılmak için mi alınıyor ? Eğer o amaçla alan varsa gerçekten yazık verilen milyarlara.Abartmıyorum evet milyarlar....

530 liraya aldım bu 5800'ı.Aldığım dükkandan daha çıkar çıkmaz "ulan ne yaptın sen dedim.Yarım milyar verilir mi şu alete ?" Ama 15gün kullandım, araştırdım ettim, a'dan z'ye hemen herşeyini öğrendiğim zaman dedim ki "iyi ki almışım".Ki şuanda 480den aşağı alanlar bile var.Yani kimse yanlış anlamasında o 530 lirayı toplayıp, ayarlayana kadar da neler çektim.İddia ediyorum 5800 sahiplerinin yüzde 80 i de aynı şekilde almıştır.
    E budurumda hava atmak için alınmış olabilir mi bu telefon ? Sonra kime niye hata atar ya da atmaya çalışır bir insan ? Ben kimsenin gece yatağına yatınca "offyaa 5800'ı vardı resmen" diye düşündüğünü zannetmiyorum. Abartılacak bir durum yok ki, keşke bütün Türkiye bu telefondan kullanabilse, herkes gps den yararlanabilse, keşke herkes de olsa bu telefon. Böyle bir durum kastedilğinin aksine bir sürü yarar sağlar kullanıcılarına.Bunların en başında da yazılım desteği gelir.v40 NSU'ya, daha doğrusu Türkiye'ye gelsin diye aylarca beklenmedi mi sonuçta...

Demek istediğim şu,çok samimi söylüyorum ki, gösterişe aldanıp, elindeki mal ile çevresine"hava atmak" amacında olan insanları görünce gerçekten çok üzülüyorum.Yazık...

5800'ı herkes alıyormuş da değeri gitmiş artık. Peh!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hEro_ -- 30 Haziran 2010; 18:51:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SIRINGHA

quote:

Orijinalden alıntı: Yns

bu hangi telefon için bahsettin anlamadım ben ? 5800 içinse yenimi çıktı bu v100 müdür neyse ? anlamadım :S:D uzun zamandır takip edemiyorum o yüzden soruyorum.

Adam dalga geçiyor.

• bende diyorum bu telefon ne ara böyle oldu baya şeyler kaçırmışım galiba takip etmeyeli diye :D biran e72 almasam mı dedim :D:D
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.