Şimdi Ara

+5vsb ne işe yarar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde bir tane pc power supply var ve üzerinde ki voltaj değerleri farklı dikkatimi çeken şudur ki +5vsb 2A olan kısmı bu vsb olayı nedir bunu nerelerde kullanılabilir
    Normal +5v 8A birde +5vsb 2A var şimdi bu 5vsb ile telefon şarjı yapilirmi ve ayrıca -12v ile +12v tu nasıl birleştirip 24 volt elde edebilirim Saygılarla
    +5vsb ne işe yarar
    +5vsb ne işe yarar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• +5VSB'da bilgisayar kapalıyken de güç olur. Telefon şarjı için sürekli güç çekilirse ne olur bilmiyorum.
    24V için resimdeki gibi kullanılacak aygıtın GND ucunu -12'ye bağlaman gerekir.
  • 24 volt olayını tam anlayamadım power supply deki siyah kaplo ile -12v yani mavi kabloyu mu birlestirecem yoksa siyah kabloyu iptal edip artiya +12v eksiyede -12v tumu baglayacam sarı ve mavi kabloyu mu kullanacak sadece

• Evet 24v almak için siyahı kullanmayacaksınız, sarıdan artıyı maviden eksiyi alacaksınız ama pek fazla akım çekemezsiniz bilginiz olsun.

+5Vsb: 5v Stand By demek... Arkadaşın dediği gibi bilgisayar çalışmıyorken bile anakartı besleyen sabit gerilimdir. 2a gücünde olduğuna göre teoride şarj edebilir.
  • Malesef direk baglayinca şarj etmedi araya başka bir şey bağlamak lazım belkide

• Malicarpar1985 kullanıcısına yanıt
    Telefonlarda data pinlerinden de belirli bir voltaj olması gerekir sadece güç pinlerine voltaj verdiğinizde şarj olmaz yüksek ihtimalle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki bunu nasıl ayarlayabiliriz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Defrag nedir ne işe yarar ?
    19 yıl önce açıldı
    Airtouch ne işe yarar ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Normal 4 tane kalem pili seri baglayinca sadece artı ve eksi kutuplari ile şarj oluyor data pinlerine elektirik vermeye gerek kalmıyor

• Şimdi bagladigimda şarj oluyor fakat çok yavaş PSU üzerinde 5v 18A yazıyor normalde çok hızlı şarj etmesi gerek fakat normal şarj alatine göre yarı hızında şarj ediyor hatta daha yavaş

• Data pinlerinin herbirini 39k dirençle hem artıya hem eksiye bağla. Böylece telefon yaklaşık 1a civarı şarj olmaya başlayacaktır.
    Data pinlerini boş bırakınca minimum seviyede akımla şarj oluyor.

Ayrıca 5V 18A seni yanıltmasın, telefon referans değerinden daha fazla akım çekmeyeceğinden 1000a da bağlasan sonuç değişmeyecektir...
  • Peki hızlı şarj etmesi için ne yapmaliyim yani 2A de şarj almak için bana bir şema atabilitmisin

• Telefonda hızlı şarj özelliği yoksa dışarıdan bir müdahaleyle hızlandırmak mümkün değil.

• Malicarpar1985 kullanıcısına yanıt
    O iş tamamen telefona bağlıdır.Üretici maksimum bir amperle sınırlamıştır istesende üstüne çıkamazsın.
  • O zaman data pinlerini kısa devre edip normal bir şekilde şarj etmek ten başka çare yok peki data pinlerini normal birbirine bağlayıp mi kısa devre yapacam yoksa arasına direnç diyot felan koymak gerekiyormu

• Peki benim anlamadigim normal 1.5v luk 4 tane kalem pili seri baglayinca sadece artı ve eksi yi bağlayarak şarj ediyorlar bu nasıl oluyor da power supply den sadece artı ve eksi yi baglayinca olmuyor

• +5VSB nedir bende çok merak ediyorum.
  • raver kullanıcısına yanıt
    Power yada bilgisayar kapalı olduğu halde bile bu 5vsb da voltaj vardır.Tetikleme içindir.
    Bilgisayarı başlatmak içindir yada power supply i.

• -12v ile +12 ekleyerek 24v elde etmek istiyorsan -12 kablosunu - kutup, +12v kablosunu + kutup olarak kullan, ama dikkat et -12v olan akım değeri geçerli olacaktır,

• Ayrıca bazı power supplilerde -5 volt - 3.3 volt gibi çıkışlarda vardır bunları da diğer artı voltajlı pinleri ekleyerek kullanabilirsiniz mesela -3.3 voltun kablosunu artı 3.3 volta eklerseniz 6.6 volt elde edersiniz,

-3.3 voltun 5 volta eklerseniz 8.3 volt elde edersiniz 3.3 voltu 12 volta eklerseniz 15.3 volt elde edersiniz -5 pinini artı 3.3 voltajı eklerseniz yine 8.3 volt elde edersiniz -5 pinini artı 5 pinini eklerseniz 10 volt elde edersiniz -5 pinini artı 12 volt pinine eklerseniz 17 volt elde edersiniz hakeza eksi kutuplu voltajları artı kutuplu voltajlara ekleyerek toplam voltajı elde edebilirsiniz,

Yalnız burada belirtmekte fayda var eksi voltajların düşük akımları gerçek kabul edilir ancak onları geçerli kabul edebilirsiniz eksi voltajın maksimum akımından daha yüksek akım elde etmeye çalışırsınız power supply'niz yanar

Bu power supplilerde eksi voltajlarında bulunuyor olması çok büyük bir nimettir kullanmayı bilen için çok güzel cihazlar size tavsiyem bu power splileri alıp güç adaptörü olarak kullanmak isterseniz en yüksek akım değerine sahip cihazları almanızı tavsiye ederim ama piyasa malı dandik ürünler almayın bence yüksek markaların en kaliteli ürünlerine tercih edin uzun ömürlü kullanım sağlarlar ben bir tane power spree'nin kartını benim sıcak hava istasyonuna monte ettim şimdi sıcak hava istasyonunun içinde bir power suppli var çıkışları power splinin dışına doğru verdim istediğim zaman istediğim voltajı elde edebiliyorum çok düşük akım sigortaları kullanarak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.